Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pożegnanie Czempiona

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 19:16
    Piękne słowa chłopaki... Myślę, że Janusz tak właśnie chciałby być
    zapamiętany przez kibiców - trochę szalony, lecz jednocześnie twardo
    stąpający po ziemi, zawsze uśmiechnięty i życzliwy niepoprawny optymista...
    Będzie nam Ciebie brakowało, Janusz... Mam nadzieję, że kiedyś się spotkamy...
    Obserwuj wątek
      • Gość: b_mol Re: Pożegnanie Czempiona IP: *.agh.edu.pl / *.agh.edu.pl 15.02.04, 20:29
        Łzy się cisną :((( Szkoda, wielka szkada...
      • Gość: DAREK_KIELCE FANTASTYCZNY CZŁOWIEK IP: *.wichrowe.net.pl 15.02.04, 21:17
        NIE ŻYJE WSPANIAŁY, NIEMALŻE WIECZNIE UŚMIECHNIĘTY CZŁOWIEK. SPOROTWIEC, LECZ
        PRZEDE WSZYSTKIM POGODNY MŁODY CZŁOWIEK. NIE INTERESUJĘ SIĘ SPORTAMI
        SAMOCHODOWYMI, LECZ MIMO WSZYSTKO JANUSZA DOSKONALE PAMIĘTAM. PODOBNIE JAK
        KRZYSIEK HOŁOWCZYC - SUPER GOŚĆ.
        WYRAZY WSPÓŁCZUCIA DLA RODZINY !!!
      • asp-cordoba Jasio bedzie z nami jezdzil... 15.02.04, 22:26
        Janek zawsze bedzie jezdzil razem z nami, ja zawsze , kiedy bede wsiadal do
        samochodu,bede czul jego obecnosc. Dla mnie byl kims naprawde nadzwyczajnym.
        Wiele sie od niego nauczylem, bo czytaem z nim wywiady, sluchalem i ogladalem
        relacje...Byl super zawodnikiem, bo zawsze sie usmiechal, byl zgrywusem ale i
        czlowiekiem, który pozostawia po sobie slad w ludzkiej pamieci, co raz trudniej
        o takich ludzi dzisiaj... dziekuje za mile chwile, za zyczliwe i piekne
        wspomnienia.. szary kibic sportów motorowych
        • Gość: raulmm Re: Jasio bedzie z nami jezdzil... IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.02.04, 23:39
          Ja jednego nie mogę zrozumieć... IRONII LOSU!
          Ile jest procent (promili:/) szans na to, że jadący przez przejazd samochód
          akurat wpadnie pod pociąg????!!!! To sytuacja prawie niemożliwa! Kilka sekund
          wcześniej - Kulig zdążyłby przejechać. Kilka sekund później - zobaczyłby pociąg.
          Na dodatek wypadek dotyczył jednego z najlepszych POLSKICH KIEROWCÓW...
          O IRONIO LOSU!!!
          • Gość: Rys Re: Jasio bedzie z nami jezdzil... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.02.04, 00:07
            Tak to czasem bywa... kto nigdy nie mial (powazniejszej) kolizji ten tego do
            konca nie zrozumie.
            We mnie ktos wjechal... sekunde pozniej... nawet ulamek sekundy pozniej... a
            bym go tylko zobaczyl we wstecznym luserku...
            Niestety... zbieg okolicznosci spowodowac moze niewyobrazalne straty.

Przykro mi tylko ze Łapanowa mam tak daleko i nie bede mogl przyjechac na
            pogrzeb :(

• kibickarajdowa Re: Jasio bedzie z nami jezdzil... 15.05.04, 09:59
          Gdzie logika w tym wszystkim ? Pytam Boga - odpowiedzi nie ma ...

Mijają 3 miesiące od śmierci mojego ulubionego , wspaniałego kierowcy ...
          Odszedł tak nagle bez zapowiedzi i ostrzeżenia - skąd mógł wiedzieć ? Zostawił
          pustkę i smutek , płacz córeczki ... Ona tęskni goni anioła ... On nad nią
          czuwa ... Jest jej aniołem stróżem ...

Ja wciąż niewierzę ... Nie chcę uwierzyć ... Nie chcę sie pogodzić z tą
          niewyobrażalną tragedią ! Marzyłam o spotkaniu z Januszem o rozmowie - chciałam
          zadać pytania , które nurtują mnie jako przyszłego kierowcę , zwykłego
          szarego ... Nie rajdowego - nie chcę być rajdowym bo się nie nadaję . Będę
          czuła jego obecność zawsze gdy wsiąde do auta - marzy mi się Fiat Stilo - byle
          nie czarny - zbyt to boli - jasny - zielony - zielony to kolor nadziei ...
          Nadziei na spotkanie ... Nie jestem w stanie myśleć o NIM w czasie przeszłym -
          Janusz jest wciąż z nami - duchem , w naszych sercach i myślach ...

Wspaniały człowiek ... Uśmiechnięty , wesoły pełen humoru - takim go
          zapamiętam !!!

Oto mój wiersz napisany w piątek 20 lutego :

" Pożegnanie z rajdowcem "

Smutek żal i ból
          poczułam na wieść
          że nie żyjesz ...

Pędziłeś zawsze
          między drzewami
          Nie bacząc na nie...

Tutaj drzewo
          tam przeszkoda
          nie dla Cieboie zmora ...

Podziwaiłam Twe wyczyny
          I dlatego z tej przyczyny
          Miałam marzenie ...

Spotkać kiedyś Cię na rajdzie
          Może trochę czasu znajdziesz
          I przewieziesz mnie rajdówką ...

Wszystko legło w gruzach
          13 w piątek -
          Odszedłeś ...

Zapaliłam znicz
          Ku Twej pamięci
          Bo o Tobie nie zapomnę ...

Pożegnania już czas
          Pożegnań smutnych nie lubię
          Żal łzy wyciska ...

Do zobaczenia na rajdzie
          Przed obliczem Boga
          I niech ta ostatnia droga będzie prosta
          DLA WSPANIAŁEGO RAJDOWCA !!!

[*]

Żegnaj Janusz - SZCZĘŚLIWEJ DROGI JUŻ CZAS
      • izu85 Najważniejszy rajd zwany ŻYCIE dobiegł końca :-( 16.02.04, 00:35
        Byłeś i zawsze bedziesz wielki,dopiero teraz zaczełem doceniac twoja klase!!
        Wielka szkoda i wielka strata dla polskiej motoryzacji.
      • Gość: Pasta Re: Pożegnanie Czempiona IP: *.f / *.pl 16.02.04, 00:46
        każdego szkoda ale takie jest już życie dzisiaj jesteś jutro Cie nie
        ma......Ciebie juz z nami niestety nie ma Janusz
      • Gość: JACEK POZNAŃ Re: Pożegnanie Czempiona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 11:11
        Dlaczego muszą ginąć tacy ludzie ludzie sportu. Jeździł szybko na trasach
        rajdów, a ginie w taki sposób to jakiś nie fart tragiczny piątek 13. Chyba
        nigdy nie zapomnę tego dnia tak samo jak nie zapomnę o śmierci Mariana
        Bublewicza. Spoczywajcie w spokoju. Zawsze z Wami fan tego sportu Jacek
        • Gość: ukk98 Re: Pożegnanie Czempiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 14:03
          [*]
      • Gość: załamana myszka Ryczę jak to czytam.. :( Janusz jesteśmy z TOBĄ!!! IP: 81.15.254.* 16.02.04, 15:27
        może kiedyś nam powie jak to jest ścigać sie w podniebnych os'ach :((( Co ja
        pisze..to jest nierealne!!! nikt go już nigdy nie zobaczy.. :( Piekny
        artykuł..podsumowanie,ale nie jest to pocieszające ,a odwrotnie...płyną mi łzy
        po policzkach... Ide już sobie..pooglądać fotki z rajdów Janusza... :(( Bedzie
        mi CIEBIE bardzo brakowało..już to odczuwam.. :(
      • Gość: kate Re: Pożegnanie Czempiona IP: *.plo.warszawa.supermedia.pl 16.02.04, 16:22
        do tej pory nie moge sie otrzasnac po piatkowych wydarzeniach... jestem
        strasznie rozbita... Janusz byl niezwyklym i wyjatkowym czlowiekiem.
        czlowiekiem, ktory wiele mnie o tym sporcie nauczyl. jego wskazowki zawsze byly
        mi niezwykle pomocne. zyczliwy, zawsze pelen zrozumienia, niezmanierowany
        wygranymi... bedzie mi go bardzo brakowalo... :(

PS.: Bardzo dobry artykul-taki "od serca"... szkoda tylko, ze na ostatniej
        stronie sportu GW... i tak jakos po macoszemu... nawet bez zdjecia... :(
      • Gość: Marlboro [...] IP: *.vrtc.net 16.02.04, 17:58
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Jurek Re: ZEGNAMY KOLEGE MORDERCE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.04, 18:19
          Zglos sie do psychiatry. Cos nie tak masz z glowa. Czy ktos zaczal palic
          papierosy bo zobaczyl logo na rajdowce?? Koles, jestes chory. Moze to ty
          powinienes byc na feralnym przejezdzie zamiast Janusza...
          • Gość: marlboro [...] IP: *.vrtc.net 16.02.04, 21:08
            • Gość: nero Re: ZEGNAMY KOLEGE MORDERCE IP: *.compower.pl 16.02.04, 21:20
              kolego żal mi cię , przykro mi że ktoś z twoich bliskich zmarł na raka, ale to
              nieupoważnia cię abyś szkalował wielkiego sportowca. ty napewno nic nie
              osiągnołeś poza umartwianiem się nad sobą, nic nierobiłes aby powstrzymać
              brakujacą ci osobę od palenia a teraz masz do wszystkich pretensje.
              żyjesz widać w innym świecie, dlatego proszę abyś nie pisał takich bredni,
              przenieś sie na ulice, wytocz im protest jak uważasz że ph. morris jest ci cos
              winien, ale pewnie niewiesz jak to zrobić.
            • Gość: ania Re: ZEGNAMY KOLEGE MORDERCE IP: 156.17.253.* 18.02.04, 13:45
              pewnych rzeczy nie wolno mówić pisać ani o nich mysleć bezkarnie.tutaj twój
              fundamentalizm nikomu nie pomoże, nawet nikogo nie obchodzi. to jest inna
              dyskusja. po prostu brak mi słów na twój brak taktu i zwykłegopoczucia
              przyzwoitości.
        • Gość: mały prosiaczek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 20:07
        • Gość: szalik Re: ZEGNAMY KOLEGE MORDERCE IP: 5.2.* / *.chello.pl 16.02.04, 23:06
          Nie no, nie spodziewalem sie, ze po raz trzeci napiszesz cos takiego! Ty
          naprawde jestes niezle przestawiony! Nie wierze, zeby choc jeden dzieciak zaczal
          palic (i to akurat Marlboro) zobaczywszy napis na rajdowym aucie!! A teraz
          wskakuj z powrotem w kaftan psycholu!!
        • Gość: szalik Do Redakcji! IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.02.04, 11:37
          Czy nie wypadaloby usuwac tego typu komentarze?? Przeciez Januszowi nalezy sie
          szacunek i spokoj, a to, co wypisuje ten gosc jest po prostu przekroczeniem
          wszelkich granic! Kto sie ze mna zgadza, niech napisze!
          Bardzo prosze o usuniecie tych okropnych wypowiedzi, ktore zamieszczone sa pod
          wszystkimi wiadomosciami dotyczacymi smierci Janusza! BARDZO PROSZE!
          A niechby to przeczytal ktos z bliskich Janusza..
          • Gość: Michał z Poznania Re: Do Redakcji! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.04, 09:52
            W pełni popieram Cie "szalik". I nie proszę tylko żądam aby Szanowna Redakcja
            jak najszybciej usuneła ten idiotyczny komentarz. Jak się dowiedziałem o
            śmierci Janusza Kuliga to mnie po prostu zatkało. Jeszcze w czwartek widziałem
            go w telewizji w programie Motoexpress. Opowiadał o rajdach. Taki sympatyczny i
            miły facet. Wyrazy współczucia dla rodziny. Wieczny odpoczynek racz mu dać
            Panie, a światłość wiekuista niechaj mu świeci. Janusz spoczywaj w pokoju!
          • Gość: ania Re: Do Redakcji! IP: 156.17.253.* 18.02.04, 13:49
            zgadzam się z szalikiem topoprostu zwykłe chamstwo pisać i czytać coś takiego i
            to w dniu pogrzebu
      • Gość: Piotr [']['][']['][']['][']['] IP: *.ecard.pl 17.02.04, 09:13
      • Gość: Mumin Re: Pożegnanie Czempiona IP: *.sevencsn.com / *.zgora.dialog.net.pl 17.02.04, 11:31
        Ktoś kto wypisuje jakieś brednie o paleniu musi miec niesamowity bałagan w
        głowie. Takich ludzi powinno się odizolować!!! Wracając do Janusza, to odszedł
        wielki człowiek i sportowiec (kolejnośc nie przypadkowa) nie zastąpiony ,
        nieodżałowany. ŻYCIE JEST NIESPRAWIEDLIWE , ŚMIRĆ ZABIERA DO SIEBIE TAK
        WIELKICH LUDZI A ZOSTAWIA ZWYKŁE SZUMOWINY (WIDE PAN OD PAIEROSÓW)
        JANUSZ KIBICE NIGDY O TOBIE NIE ZAPOMNĄ
        • Gość: Aszter Re: Pożegnanie Czempiona na Karowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 16:20
          To co pisze nietaktowny osobnik (tak trzega go nazwac) dlatego iz uwlaczaja
          jego slowa czlowieczenstwu !!!!!!!!
          Ale nie to chcialem napisac zegnamy dzis Wielkiego Chempiona Polskich Rajdow
          Mistrza od ktorego powinni brac przyklad mlodsze pokolenia ....
          Kibice zapalmy znicze na Karowej zwanej(KRYTERIUM ASOW)Dla uczczenia pamieci
          naszego naszego ASA NAD ASY ŚP JANUSZA KULIGA .......Janku zawsze bedziesz w
          naszej pamieci
          Twoi Wierni Kibice i Koledzy
        • Gość: ASZTER Re: Pożegnanie Czempiona Asa nad Asy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 16:25
          Szerokiej drogi Janusz, dokadkolwiek teraz jedziesz.."dla SP Janusza Kuliga
          kibice.
      • Gość: maciej na zawsze z nami... IP: *.centertel.pl 18.02.04, 08:17
        ... nie zapomnimy!!!
      • jwielki1 ['][']['][']['][']['] 18.02.04, 10:03
      • Gość: Pieczur Re: Pożegnanie Czempiona IP: 206.78.110.* 18.02.04, 18:33
        Wielki poklon s strone Pana Kuliga, mam nadzieje ze nie jest to smierc na
        marne, moze przez to cos osiagniemy, moze panstwo sie zabierze za nasze ulice i
        uczyni je bezpieczniejsze. Najwyzsze uznania dla czolowego sportowca naszego
        kraju, SZACUNEK
        • Gość: bart Re: Pożegnanie Czempiona IP: 157.25.200.* 18.02.04, 23:24
          \'/
      • Gość: Kartingowiec Re: Pożegnanie Czempiona IP: *.idea.pl 01.03.04, 18:27
        Wzorowe pożegnanie mistrza ;( !!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka