Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 08:49
    jak gralem w bfbc i zabilem pare razy takiego niemca napisal mi jedno
    krotkie slowo polacke myslem ze sie pyta i odpisalem mu "ja"
    no to teraz juz wiem ;p

ale to tylko 1 taki przypadek mialem gram ogolnie niemcy potrafia sie
    zachowac i docenic jezeli cos potrafisz to takie moje doswiadczenie jezeli
    chodzi o rywalizacje z niemacami ;P
    Obserwuj wątek
      • Gość: halucek Re: F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka" IP: *.softpro2.pl 21.05.10, 09:23
        Myślę że nikt nie miał by pretensji do Kubicy gdyby dał w ryj temu dziadkowi...
        • robertw18 Jeszcze o głupstwie GW. 22.05.10, 06:27
          Czy oni nie widzą sprzeczności w tym co piszą?
          "Austriak osobiście przeprosił polskiego kierowce ... - Muszę
          powiedzieć Robertowi, że nie miałem na myśli nic negatywnego - przyznał
          znany z kontrowersyjnych wypowiedzi Lauda."
          Przeprosić osobiście a powiedzieć "muszę powiedzieć" - to chyba jest
          różnica. W GW nie są w stanie tego zrozumieć?
          Pozdr.
      • Gość: dede Re: F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka" IP: *.dip.t-dialin.net 21.05.10, 09:29
        Ty masz wogole pojecie kim Niki Lauda jes, z tego co ja wiem to on
        jest Austryjakiem a Niemcem a to ma duze znaczenie.
        • Gość: jp2 Re: F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.10, 09:57
          Adolf H. też był Austryjakiem. (tak dla przypomnienia)
          • Gość: TT Re: F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka" IP: *.pool.mediaWays.net 21.05.10, 12:00
            No i juz mamy pierwszego mohera w dyskusji o F1. Moze dolozysz cos
            ciasny moherze o Bitwie pod Grunwaldem ?
            • robertw18 Re: F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka" 21.05.10, 13:19
              Co za wredne zaczepki. Pierwszy chciał głupi dokonywać jakiegoś niby
              bardzo istotnego rozróżnienia między Niemcem a Austriakiem. Na to mu
              drugi wskazał przykład Hitlera Austriaka, który został niemieckim
              przywódcą, dla oceny czy to rozróżnienie jest istotne (zwłaszcza w
              sprawie odnoszenia się do p. Kubicy).
              A tu jak nie wyskoczy trzeci i to z obelgami o "moherach" względem
              tego drugiego. Zupełnie głupio. Wielu z tych, którzy jeździli przez
              Austrię, wie jak bardzo napastliwi względem Polaków są celnicy.
              Niektórzy wiedzą też, że wielu jest wśród Austriaków "ksenofobów"
              zwłaszcza wobec Słowian (a wśród nich szczególnie Polaków).
              P. Lauda zaś występował nie w telewizji austriackiej, ale
              luksemburskiej nastawionej głównie na odbiorców w Niemczech.
              Niemieckojęzyczni Europejczycy żyją obok siebie i przejawiają podobne
              postawy względem Słowian itd. RTL jest zaś dość nacjonalistyczna w
              znaczeniu nacjonalizmu niemieckiego czy germańskiego.
              P. Lauda jest jak chorągiewka na wietrze, na ogół chce się
              przypodobać widowni, a w RTL jest stałym komentatorem. Co z tego, że
              jest Austriakiem a nie Niemcem?
              Pozdr.
          • stereoclub Re: F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka" 21.05.10, 12:08
            To cala twoje wiedza o tym kraju? Niezle, to i tak duzo jak na kibola.
            • Gość: politpoprawnosc Re: F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka" IP: *.acn.waw.pl 21.05.10, 13:08
              I praktycznie zero konsekwencji dla pana Laudy.
              A teraz wyobrazcie sobie co by sie dzialo w mediach gdyby o jakims zydowskim kierowcy (wiem, w F1 nie ma zadnego, ale napewno zdaza mu sie komentowac inne serie wyscigowe) wyrazil sie per "parch", lub o Hamiltonie per "czarnuch"...
      • zasliniony.dziadyga Czy dziadkiem Laudy był Globocnick? Czy Kaltenbrun 21.05.10, 09:32
        nner? A może sam Adolf?
        • Gość: CW Na pewno Odilo Globocnik IP: 91.212.2.* 21.05.10, 09:49
          • Gość: Znawca Re: Na pewno Odilo Globocnik IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.05.10, 13:50
            Pilsudski byl dziadkiem Laudy! I to na pewno!
        • koham.mihnika.copyright czego spodziewasz sie po facecie reklamujacycm 21.05.10, 13:21
          koncern zbrojeniowy?
      • Gość: w Re: F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka" IP: 158.52.254.* 21.05.10, 09:33
        to nie Niemiec tylko najgorsza kanalia czyli Austriak. Niech
        spie..la na drzewo z tymi przeprosinami. Te mendy mają jednak
        pogardę w stosunku do innych narodów we krwi
      • pereiro Re: F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka" 21.05.10, 09:36
        Czemu, według autora, to obraźliwe sformułowanie dotyczy "naszych rodaków"? Nas
        nie dotyczy?
      • Gość: baza29 Re: F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 09:37
        Tez spotkalem wielu milych Niemcow. Jednak w tym przypadku Lauda
        dobrze wiedzial co mowi i jaki te slowa maja wydzwiek
      • Gość: giles F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka" IP: *.igw1.bebit.de 21.05.10, 09:43
        jesli ktos uzywa okreslenia polacke, to oczywiscie chce nam dowalic.
        tak jak ktos mowiacy o niemcach uzywa okreslenia "szwab"
        czy "helmut" zamiast niemiec. nie jest to jednak bynajmniej zadna
        zbitka powstala ze slow pole und kakerlake, jak twierdzi gw. to
        poprostu zniemczona forma slowa polak, ktora zawdzieczamy posrednio
        przybylym do zagelbia ruhry w 19 w. rodakom.
        • Gość: o Re: F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka" IP: 213.71.28.* 21.05.10, 11:45
          "nie jest to jednak bynajmniej zadna
          > zbitka powstala ze slow pole und kakerlake, jak twierdzi gw. to
          > poprostu zniemczona forma slowa polak, ktora zawdzieczamy
          posrednio
          > przybylym do zagelbia ruhry w 19 w. rodakom"

Nie masz racji. Określenie "Polacke" powstało wlaśnie ze zbitki tych
          2 słów. Obrzydliwość tego okreslenia poteguje fakt, iż było ono
          uzywane przez nazistów podczas II wojny swiatowej (!)
          To dlatego głupia wypowiedź Laudy jest skandaliczna.
          Nie bez powodu kierownictwo RTL zmusiło Laudę do oficjalnych
          przeprosin na drugi dzień po tym durnym komentarzu. Zresztą nawet
          drugi komentator, kóry prowadził wowczas program na zywo wspólnie z
          Laudą, po jego słowach był zszokowany i zniesmaczony - i zwrócił mu
          od razu uwagę na oczach milionów telewidzów!
      • Gość: iwanhoe co za nacja IP: 193.151.113.* 21.05.10, 09:44
        Ten naród austryjacko-niemiecki sie nie wyzbedzie tego nigdy. Jak by
        pojawił sie drugi Hitler to by za nim poszli. To w nich spi, ale
        zawsze sie moze obudzic.
        • Gość: ABC Re: co za nacja IP: *.dclient.hispeed.ch 21.05.10, 10:57
          Mieszkam w z Niemką, Szwajcarem i Austryjakiem. To mili ludzie ale oni wszyscy
          mają pod skórą pogardę dla polaków nie ważne jak dużo lepszymi ludzmi byśmy nie
          byli (a często jesteśmy).
          Jeśli kiedyś dojdzie do powtórki podobnej do WW2, zbuduję prywatnie tyle
          wyrzutni rakiet z głowicami atomowymi ile jest miast w Nieczech i Austrii i
          nastąpi ,,ostateczne rozwiązanie kwestii niemieckiej".
          Znam historię w pewnych fragmentach i wiem, że nie zawsze Niemcy byli nam
          nieprzychylni i wiem też, że po części sami jesteśmy winni takiemu nas
          postrzeganiu (brud wszędzie, ludzie nie umieją razem pracować aby załatwić
          podstawowe dla społeczeństwa sprawy, etc.), znam też kilku Niemców, którzy tylko
          dobrze wypowiadają się o Polakach ale i tak czuje, że kiedyś znowu przyjdzie
          konfrontacja: Teutoni albo Słowianie i znowu będzie chodziło o zrobienie miejsca
          dla ,,lepszej" rasy.
          Takie wypowiedzi jak ta, które od czasu do czasu niechcący im się wyrywają,
          tylko potwierdzają ich głęboko zakodowaną pogardę i to, że wystarczy im znowu
          podsunąć ideologię, żeby zrobili to co 60 lat temu ....

• Gość: wwi Re: co za nacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 11:53
            Jeśli to, co mówisz jest prawdą i po takich wypowiedziach należy
            oceniać narody, to poczytaj sobie polskie fora internetowe. Za
            każdym razem kiedy jest artykuł dotyczący spraw polsko-niemieckich
            znajdziesz wiele polskich wpisów ze sporym ładunkiem nienawiści.
            Artykuł wcale nie musi dotyczyć spraw kontrowersyjnych. Nie ma to
            większego znaczenia. A skoro my też wyrażamy się pogardliwie o
            sąsiadach, to czy na nas też zrzucisz te swoje bombki?
            • Gość: cde Re: co za nacja IP: *.dclient.hispeed.ch 21.05.10, 13:01
              Zgadzam się, że mamy swoją chołotę - nawet sporo - tak jak oni mają swoją. Tylko
              tu nie o to chodzi o zwykłe wyrażanie pogardy i ciemnotę, tylko o coś znacznie
              groźniejszego.

Ja zawsze każdego poznaję z przyjemnością i nie mam absolutnie żadnych uprzedzeń
              a już na prawdę cieszę się poznając ludzi z innych krajów bo mogę posłuchać o
              innym życiu, etc.
              Problem w tym, że zbyt dużo ludzi posługujących się j. niemieckim krzywi się
              kiedy usłyszy, że jestem z Polski, nie wiedzą nawet kim jestem, co myślę, co
              czuję. I nic już więcej nie chcą wiedzieć. Bo oni wiedzą wystarczająco dużo
              chociaż ani nigdy w Polsce nie byli ani żadnego Polaka nie spotkali.

Rozumiem, ze uważasz się za tolerancyjnego i oświeconego Europejczyka,
              miłującego pokój i sąsiadów. I bardzo dobrze.
              Przypomij sobie tylko, (bo może i jest w naszym narodzie ciemnota i nienawiść),
              że to nie my odwiedzaliśmy sąsiadów, chcąc ich na siłe uczyć j. polskiego ani
              nie strzelaliśmy w głowę ich profesorom i inteligencji w lesie, tego samego dnia
              którego wojsko weszło do miasta.

Poza tym napisałem ,,jeśli sytuacja z WW2 się powtórzy", czyli jeśli znowu
              zechcą przyjść z wizytą ...
          • stereoclub Re: co za nacja 21.05.10, 12:18
            Za slowa pogardy, zmazalbys z powierzchni ziemi rakietami ponad sto
            milionow ludzi? Potrafilbys tez zabic kazdego z bliska i osobiscie?
            Zastanowiles sie nad tymi infantylnymi slowami? Wcale sie nie dziwie,
            ze wiele milionow ludzi ma pogarde do Polakow, ale ty jestes tez za to
            odpowiedzialny. Piszac takie slowa o checi mordowania calych narodow
            musisz sie z tym liczyc.
            Mam jednak wrazenie, ze jestes sfrustrowanym mlodym pryszczem, ktory
            nie wie co pisze.
            • Gość: efg Re: co za nacja IP: *.dclient.hispeed.ch 21.05.10, 13:11
              Następny czytający miedzy wierszami ...

I nastepny teoretyk - zapraszam do Niemiec czy Austrii żeby z polską otwartością
              do ludzi i euro-uśmiechem na ustach, po przedstawieniu się skąd jesteś, ...
              zmądrzeć trochę

I następny nie znający historii - pewnie wiesz o nim ale poczytaj jeszcze raz o
              niemieckim Planie Wschodnim (np. wikipedia) - to nieco więcej niż sama pogarda.
              I to ciagle w nich jest.

Ja nie będę Cię obrażał dla odmiany.
              • Gość: ai Re: co za nacja IP: *.actix.com 21.05.10, 15:09
                Myslisz, ze zrozumie co do niego napisales?

Szczerze watpie, on mial swoja madrosc do "wylania" bo pomyj sie nie przekazuje
                tylko wylewa i na nic sie zdadza fakty.

Pozdrawiam z tygla przeroznych narodowosci... Londynu ;)
                Tu tez mozna sie wiele nauczyc co w rzeczywistosci siedzi w ludziach.
            • aurelw Re: co za nacja 21.05.10, 18:43
              te sto milionów z radością wbije Ci nóż w plecy jeśli tylko nierozważnie się
              odwrócisz..mieszkam w Niemczech..i bardzo często spotykam się z nienawiścią do
              Polaków..nie pije zachowuje się kulturalnie,staram się być uprzejmy..mam to
              odwzajemnione-do czasu gdy ta inna osoba (czyli Niemiec,Austriak)dowiaduje się
              ze jestem z Polski-wtedy ..koniec:(((.Mam tu auto na polskich blachach-tu jest
              numer....wielu ludzi bierze mnie za Niemca(,mam niemiecko brzmiące nazwisko i
              często widząc moje auto słyszę gdzie jest ta polska świnia,komu ukradł to
              auto-wtedy mowie ze te auto nie jest kradzione,ta świnia jest przed Toba ..a
              było i tak ze Niemiec dostał w ryj-wtedy mógł już powiedziec ze jestem polka
              świnia która skopała tyłek niemieckiemu przedstawicielowi narodu panów..i to na
              ich własnym podwórku....Ty za bardzo nie wiesz co piszesz..Stary uwierz
              ..poprawność polityczna to jedno wielkie gówno..i to był plus Kaczora..mówił
              GNOJOM PRAWDĘ prosto z mostu-i to dlatego go nienawidzili..bo Niemcy,Austriacy
              uwielbiają wytykać innych,ale nienawidza gdy to samo robi się im.
        • stereoclub Re: co za nacja 21.05.10, 12:10
          Idiota.
          • Gość: Deutscher Spargel Re: co za nacja IP: *.web.vodafone.de 21.05.10, 13:54
            Ktos wyzej napisal, ze kiedy tylko pojawi sie artykul nt. spraw
            polsko-niemieckich, zaraz pojawiaja sie komentarze "pelne nienawisci" wobec
            Niemcow. Nie mam zamiaru temu zaprzeczac, bo trudno jest polemizowac z faktami.
            Chcialbym jednak dodac, ze po pierwsze: analogiczne komentarze pojawiaja sie
            rowniez w Niemczech. I nie chodzi mi tutaj o jakiechs okazyjne fora prasy
            brukowej, ale np. o politik.de, portalu bedacym poletkiem ludzi interesujacych
            sie polityka i historia, co w Niemczech jednakoz stanowi domene ludzi myslacych
            i wyksztalconych. Po drugie: wystarczy poczytac posty pojawiajace sie pod
            artykulami nt. Polski i Polakow chociazby w GW. Chocby i traktowaly one o
            pogodzie, zawsze znajzie sie jakis "Niemiec", ktory z najwieksza pasja nawrzuca
            nam niewybrednie. I nie gra tu roli, ze tak naprawde jest on "polskim Niemcem"
            bodaj nie znajacym swojego jezyka ojczystego. Jego opinie wszakze odpowiadaja
            opiniom znacznej czesci "prawdziwych" Niemcow, ktorzy to jednak (wychowani w
            duchu politycznej poprawnosci) stronia od ekstremizmow. No chyba, ze sa po
            trzech piwach. Przekonac mozna sie o tym miedzyinnymi probujac znalezc rodziny,
            ktore przyjelyby polskich gimnazialistow pod swoj dach w ramach wymiany
            uczniowskiej. Tudziez ogladajac chociazby pocztowki z Polski w pociagu
            (serdecznie polecam).
            Na koniec dodam tylko, ze o ile ta polska "nienawisc" do naszych sasiadow nigdy
            jeszcze w najmniejszym stopniu nie przeszkodzila, tudziez chociazby zaklucila
            organizowane przeze mnie wyjazdy mlodziezy niemieckiej do RP (a jezdzimy
            regularnie do "konserwatywnego" Rzeszowa"), o tyle niemieckie "oswiecenie"
            zprezentowalo moim gosciom z Polski (wlasnie owi gimnazialisci, ktorych udalo mi
            sie umiescic w katolickim osrodku) min. wyklad nt. Polskiej Biedy z liczbami i
            danymi prosto z kosmosu (nie wspominajac juz op tym, ze uczniowie mogli sie np.
            dowiedziec, ze stan wojenny byl tak naprawde w 1992, a najpoczytniejsza gazeta w
            Polsce jest Trybuna Ludu...).
            P.S. Swoiscie odrebna kwestia niemieckiego "oswiecenia" sa programy satyryczne
            nt. Polski i Polakow. Wszystkim sceptykom niemieckiej niecheci do Nas polecam
            Switch na Pro 7 i "Deutsche Welle Polen". Niemieckie media sa raczej en block
            malo Nam przychylne. Switch jednak to prawdziwy majstersztyk :)
          • Gość: Deutscher Spargel Re: co za nacja IP: *.web.vodafone.de 21.05.10, 14:03
            Ktos wyzej napisal, ze kiedy tylko pojawi sie artykul nt. spraw
            polsko-niemieckich, zaraz pojawiaja sie komentarze "pelne nienawisci" wobec
            Niemcow. Nie mam zamiaru temu zaprzeczac, bo trudno jest polemizowac z faktami.
            Chcialbym jednak dodac, ze po pierwsze: analogiczne komentarze pojawiaja sie
            rowniez w Niemczech. I nie chodzi mi tutaj o jakiechs okazyjne fora prasy
            brukowej, ale np. o politik.de, portalu bedacym poletkiem ludzi interesujacych
            sie polityka i historia, co w Niemczech jednakoz stanowi domene ludzi myslacych
            i wyksztalconych. Po drugie: wystarczy poczytac posty pojawiajace sie pod
            artykulami nt. Polski i Polakow chociazby w GW. Chocby i traktowaly one o
            pogodzie, zawsze znajzie sie jakis "Niemiec", ktory z najwieksza pasja nawrzuca
            nam niewybrednie (vide old european w tym watku). I nie gra tu roli, ze tak
            naprawde jest on "polskim Niemcem" bodaj nie znajacym swojego jezyka ojczystego.
            Jego opinie wszakze odpowiadaja opiniom znacznej czesci "prawdziwych" Niemcow,
            ktorzy to jednak (wychowani w duchu politycznej poprawnosci) stronia od
            ekstremizmow. No chyba, ze sa po trzech piwach. Przekonac mozna sie o tym
            miedzyinnymi probujac znalezc rodziny, ktore przyjelyby polskich gimnazialistow
            pod swoj dach w ramach wymiany uczniowskiej. Tudziez ogladajac chociazby
            pocztowki z Polski w pociagu (serdecznie polecam).
            Na koniec dodam tylko, ze o ile ta polska "nienawisc" do naszych sasiadow nigdy
            jeszcze w najmniejszym stopniu nie przeszkodzila, tudziez chociazby zaklucila
            organizowane przeze mnie wyjazdy mlodziezy niemieckiej do RP (a jezdzimy
            regularnie do "konserwatywnego" Rzeszowa"), o tyle niemieckie "oswiecenie"
            zprezentowalo moim gosciom z Polski (wlasnie owi gimnazialisci, ktorych udalo mi
            sie umiescic w katolickim osrodku) min. wyklad nt. Polskiej Biedy z liczbami i
            danymi prosto z kosmosu (nie wspominajac juz op tym, ze uczniowie mogli sie np.
            dowiedziec, ze stan wojenny byl tak naprawde w 1992, a najpoczytniejsza gazeta w
            Polsce jest Trybuna Ludu...).
            P.S. Swoiscie odrebna kwestia niemieckiego "oswiecenia" sa programy satyryczne
            nt. Polski i Polakow. Wszystkim sceptykom niemieckiej niecheci do Nas polecam
            Switch na Pro 7 i "Deutsche Welle Polen". Niemieckie media sa raczej en block
            malo Nam przychylne. Switch jednak to prawdziwy majstersztyk :)
      • Gość: skalpe F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka" IP: *.e-wro.net.pl 21.05.10, 09:48
        niech ginie !!!!!
      • wiesiek4dwa F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka" 21.05.10, 09:48
        z taką facjatą człowiek jest sfrustrowany i nie wie co mówi zresztą pochodzi z
        tej samej wsi co hitler /przepraszam nie miałem nic złego na myśli/
        • Gość: Gonzo Re: F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka" IP: *.hicron.com 21.05.10, 12:40
          Wiesiek, ale ty durny jesteś.
          Lauda ma taką twarz bo uległ wypadkowi i był prawie całkowicie poparzony.
          Ale ty za głupi jesteś żeby o tym wiedzieć.
          Tobie wystarczy, że napiszesz bzdury o pochodzeniu Laudy.
        • Gość: netzky Re: F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka" IP: *.b-ras1.rtd.sligo.eircom.net 22.05.10, 16:47
          hahaha...dobre, ubawilem sie. Tak poza tym to niech sobie niki lauda
          obejrzy ck dezerterzy i zobaczy jak my austriakow lubimy:)
      • Gość: opka777 F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 09:50
        Powinien sie spalic. Ze wstydu.
      • Gość: link nie przeprosił, tylko wymuszono to na nim? IP: *.tvsat364.lodz.pl 21.05.10, 09:50
        "Publicznych przeprosin dla Kubicy zażądała dyrekcja stacji RTL, która była
        oburzona
        . A to dlatego, że Lauda użył wspomnianego określenia na antenie
        niemieckiej telewizji, a jej widzom "Der Polacke" kojarzy się ze słowem,
        jakim nazywali Polaków hitlerowcy".
        sport.wp.pl/kat,1775,title,Niki-Lauda-przeprosil-Roberta-Kubice,wid,12284213,wiadomosc.html
        • Gość: o Re: nie przeprosił, tylko wymuszono to na nim? IP: 213.71.28.* 21.05.10, 11:56
          RTL zażądało publicznych przeprosin nie tylko dla Kubicy, lecz dla
          wszystkich Polaków.

Lauda, wygłaszając te swoje przeprosiny, zwrócił się do wszystkich
          Polaków.
      • dabljuzi Widac oprocz mordy to mozg mu tez poparzylo 21.05.10, 09:52
        paproch jeden!
      • Gość: ja F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka" IP: 89.174.214.* 21.05.10, 09:56
        Czyli połączenie słów "polak" i "karaluch". Jak by to było po polsku?
        Chyba "karolak" :-D
        • Gość: Whatever (T) polactwo IP: 77.236.0.* 21.05.10, 12:18
          po polsku to będzie po prostu "polactwo" - skrzyżowanie polaka z robactwem.

Używam tego słowa od dawna w stosunku do pseudo-polaków zasiedlających kraj
          nadwiślański, ale Kubica się akurat nie łapie do tej kategorii.
          • koham.mihnika.copyright jestes rownie lotny co Ziemkiewicz 21.05.10, 13:23

• Gość: anty-ćmok Re: polactwo IP: 93.179.207.* 21.05.10, 15:16
            Zeby byc az tak zacietrzewionym, az tak nie szanowac swojego narodu,
            by od jego nazwy urabiac jakies wstretne slowa typu "polactwo", to
            trzeba byc cwokiem takim wlasnie jak cwok ziemkiewicz
      • Gość: watra88 F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka" IP: *.chello.pl 21.05.10, 10:06
        Najgorsi hitlerowcy wywodzili się spośród Austriaków. Ich niedawny Kanclerz
        Bruno Kreisky był nazistą i, gdy się to wydało, musiał odejść z polityki.
        Lauda był w Polsce coś tam reklamując i był fetowany jak wielki gość.
        Proponuję, by olać firmę, która mu płaci za wizerunek swoich produktów.
        RTL na pierwszy ogień! Ta stacja jest odpowiedzialna za obrazę nas wszystkich
        Polaków
        • grba Re: F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka" 21.05.10, 10:57
          Bruno Kreisky pochodził ze znanej wiedeńskiej rodziny żydowskiej... Nie lepiej
          zapoznać się z życiorysem austriackiego kanclerza, na przykład w polecanej przez
          marszałka Komorowskiego Wikipedii, zamiast pisać bzdury?
          • Gość: watra88 Re: F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka" IP: *.chello.pl 21.05.10, 13:15
            typowe austriackie gadanie!
        • Gość: AA Re: F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka" IP: *.pool.mediaWays.net 21.05.10, 12:51
          watra88, polej glowe zimna wode bo ci zylka peknie.
      • Gość: Gres F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka" IP: 80.120.164.* 21.05.10, 10:06
        W pore!!

Lauda przeprosil Roberta juz przed wyscigiem w niedziele - podczas
        komentowania dla RTL.

Ale pozostaje niesmak - kazdy kto slyszal publicznych wystapien
        Laudy wie, ze to jego "styl".

Pozdrawiam
      • Gość: robert F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka" IP: *.toya.net.pl 21.05.10, 10:07
        niech się Austriak cieszy ,bo gdyby nie ,,polski Wiedeń 1683"to
        byłby już naturalizowanym Turkiem.
        • Gość: kobylak Re: F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka" IP: *.chello.pl 21.05.10, 10:17
          mnie od dzieciństwa uczyli: ahtung deustche kakerlake...
          I tak mi zostało, pozdro.
        • Gość: AA Re: F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka" IP: *.pool.mediaWays.net 21.05.10, 12:57
          To zdecydowanie NAJGLUPSZY komentarz w tym watku. Gratuluje.
      • Gość: Emigrant Dobrze zachowal sie dziennikarz RTL IP: *.dip.t-dialin.net 21.05.10, 10:13
        Dziennikarzowi RTL ktory zawsze wspolnie z Lauda komentuja F1 omal
        mikrofon nie wypadl z reki kiedy padlo "Polacke". Natychmiast
        zareagowal i 3 razy porosil bardzo stanowczo aby Lauda odwolal to co
        powiedzial. Lauda nie odwolal. Powtorzyl i z dosc glupawym usmiechem
        na twarzy powiedzial ze mowi to w dobrej wierze, lub raczej ze nie
        ma nic zlego na mysli.
        Lauda nie jest w stanie ukryc antypatii do Kubicy. To widac w kazdym
        wyscigu gdzie ze wzgledu na dobra postawe musi sie mowic o Kubicy.
        Nie wiem czy jest to szowinistyczne czy ma zwyczajnie uraz jak do
        czlowieka, ale to czasem jest meczace jak Luada cedzi slowa przez
        zacisniete zeby ilekroc rozmowa toczy sie o Kubicy. Smutne to. Cuz
        Austriacy sa 100-kroc bardziej faszystowscy niz Niemcy.
        • Gość: motodebil Re: Dobrze zachowal sie dziennikarz RTL IP: 94.254.136.* 21.05.10, 10:40
          na jutubie, filmik z wypowiedzią lałdy utrzymał się trzy dni a potem go zdjęli
          ze względu na joby jakie lałda zbierała.
          w różnych językach... ;-)
        • Gość: Czesław Re: Dobrze zachowal sie dziennikarz RTL IP: *.chello.pl 21.05.10, 10:40
          Lauda i antypatia w kierunku Kubicy? Bzdura, na każdym kroku Lauda pozytywnie
          wypowiada się o Robercie i nawet na siłę wciska go do Ferrari jako najlepszego
          dla nich kierowcę w stawce.

Fucktycznie zachował się nieodpowiedzialnie, ale przeprosił zarówno przed
          kamerami, jak i samego Roberta w padoku, więc nie widzę powodów dla których
          miałbym złe słowo o Laudzie napisać.
          • aurelw Re: Dobrze zachowal sie dziennikarz RTL 21.05.10, 18:27
            czy rozumiesz po niemiecku czy tylko myślisz ze rozumiesz????ta gnida z
            działkiem na czapeczce za każdym komentarzem ubija Kubice jednoczesne wchodząc
            Vettelowi do dupy....o mało stary kutafon nie dostał zawalu gdy gówniarz z Red
            Bulla musiał wycofać się z wyścigu...
        • Gość: hmm Re: Dobrze zachowal sie dziennikarz RTL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.10, 10:45
          dokładnie,nikt jakoś nie zwrócił uwagi,że RTL,było nie było
          niemiecka stacja,zachowała się w tej sytuacji jak należy.a Lauda
          znany jest z kontrowersyjnych wypowiedzi
        • Gość: Mietek Re: Dobrze zachowal sie dziennikarz RTL IP: *.nrd-online.de 21.05.10, 10:57
          Moim zdaniem cala oprawa Formuly 1 ma problemy z Kubica . Robert
          jest jednym z najlepszych o ile nie najlepszym kierowca w tym
          cyrku .Jego pochodzenie i podejscie do tego sportu jest jednak
          zupelnie inne jak np. Hamiltona czy Vettela .Kubica jest bardzo
          zdystansowany do spraw , ktore ze sportem nic doczyniena nie maja i
          stara sie nie reagowac na prowokacje .
          Moim zdaniem sporo w swoim zyciu juz przezyl i potrafi do sprawy
          odpowiednio podejsc tzn. z odpowiednim dystansem .
          Robert reprezentuje POLSKE przez duze P . Jestem dumny ,ze mam
          takiego Rodaka.
          Co do Laudy ,to pasuje do RTL-u programu dla prymitywnych !!!
          Pozdrawiam wszystkich Fanow Roberta

P.S Niemcy bardzo szanuja Roberta

• Gość: AA Re: Dobrze zachowal sie dziennikarz RTL IP: *.pool.mediaWays.net 21.05.10, 12:54
            Twoj patriotyzm i duma jest oszalamiajaca, ale powinienes wiedziec, ze
            to ta prymitywna telewizja zazdala przeprosin dla Polakow i Kubicy.
        • koham.mihnika.copyright Ch z lauda, BBC nachwalic sie nie moglo Kubicy 21.05.10, 13:24
          nie bede latac austriackimi liniami.
      • Gość: WB F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka" IP: 81.210.87.* 21.05.10, 10:36
        szkoda że się całkiem nie zjarałeś szwabie
      • Gość: ??? F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.10, 10:37
        Niektórzy niemcy jak widać żywią zawiść do Polaków. Ciekawi mnie tylko
        za co?Za rok 1939? Za zburzenie Warszawy? Może za zabory ?Z pewnością
        mogli by długo wymieniać te "krzywdy"
      • Gość: _pimpek No Lauda... A ja zawsze wzdrygałem się kiedy... IP: 193.164.157.* 21.05.10, 10:39
        Pamiętacie taki żarcik?
        Bierzesz pudełko zapałek, jeździsz nim po stole udając bolid F1. "Zdarzasz
        się" nagle, wyciągasz jedną zapałkę, pocierasz o draskę i zapałka z palącą się
        główką "ucieka" z pudełka. Pytanie: co to jest? No Niki, już nie będę miał
        skrupułów.
      • Gość: Zack Po co przeprasza ? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 21.05.10, 10:39
        Jak i tak wszyscy juz wiedza co sadzi o polakach. Dziad pieprzo..y
      • Gość: angel1 F1. Lauda przeprasza Kubicę za "Polaczka" IP: *.sta.asta-net.com.pl 21.05.10, 10:47
        fantomas daj luzu
      • Gość: To ja To nie prawda IP: 141.90.9.* 21.05.10, 10:50
        "Polacke" nie jest zadnym "strasznie" negatywnym pojeciem w jezyku niemieckim.
        To tak samo jak Polak powie o Niemcu "Niemiaszek" .
        • Gość: o Re: To nie prawda IP: 213.71.28.* 21.05.10, 11:54
          Nie, no jasne, to nie jest "straszne" pojecie. To jest "tylko" pełne
          szacunku określenie uzywane przez hitlerowców podczas 2 wojny
          światowej. Polak-karaluch. Tak o nas, Polakach mówili hitlerowcy.
          Bylismy dla nich tylko obrzydliwymi insektami, które należy tępić.

Ale to nic "strasznego", nie, skądże..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka