Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nandi Hills - wunderwaffe Marcina Lewandowskiego

IP: 91.188.119.* 22.12.10, 22:57
    Brawo! Czekamy na twoje starty !! Piona z Bytomia..
    Obserwuj wątek
      • Gość: Asia Po miesiącu biegania z najlepszymi na świecie IP: *.topagrar.com.pl 23.12.10, 08:20
        Kenijczykami (patrz zdjęcie)
      • szymek_50 Nandi Hills - wunderwaffe Marcina Lewandowskiego 23.12.10, 08:30
        Na wiosnę się przekonamy.
      • Gość: A1 Pod ch... mzungu robili... a on się dawał IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.10, 08:50
        latał z językiem do pasa w zimie; kiepsko widzę sezon
      • Gość: beny Bo on jest piłkarzem!!! IP: 46.112.168.* 23.12.10, 09:00
        a Wojciech Szymanek jedzie do Kenii i będzie leżał bykiem. Bo on jest piłkarzem!!!
      • Gość: LuriTuri Nandi Hills - wunderwaffe Marcina Lewandowskiego IP: *.aster.pl 23.12.10, 09:02
        "na wysokości 2300 m n.p.m., gdzie powietrza jest tyle, ile w torbie foliowej"
        Wszystko super, tylko to nieprawda - problemy z niedotlenieniem mogą zacząć się od 3000 mnpm, a nie na 2300.
        • Gość: wocb Re: Nandi Hills - wunderwaffe Marcina Lewandowski IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.12.10, 09:25
          W Kenii w praktyce jest inaczej - pojedź i sprawdź.
        • Gość: Piotr Re: Nandi Hills - wunderwaffe Marcina Lewandowski IP: *.net.autocom.pl 23.12.10, 09:30
          problemy z niedotlenieniem mogą się zacząć nawet w Katowicach.
      • Gość: wocb Wjechałem do połowy Mount Kenya... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.12.10, 09:24
        ... i zacząłem iść dość zdecydowanym tempem w górę po niezbyt stromym szlaku. Po 5-10 min. miałem problemy z oddychaniem (a nie miewam ich nigdy, trochę biegam). Potem było coraz gorzej, ale jakoś udawało się panować nad oddychaniem. Dlatego jak to czytam, to wiem, co tam się działo i biję WIELKIE brawo. I podziwiam odwagę p. Leniarskiego - bieganie tam to samobójstwo dla mzungu ;-) Można by powiedzieć haraka haraka (chociaż większość Kenijczyków woli polle polle ;-) Reasumując, hakuna matata :-)
      • Gość: Magda "Zaszokował" - może jeszcze przerwał milczenie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.10, 09:58
        "Zaszokował" - może jeszcze przerwał milczenie? Już mam po dziurki w nosie tych wszystkich "szoków".
      • Gość: tony.sugar Nandi Hills - wunderwaffe Marcina Lewandowskiego IP: *.cdma.centertel.pl 23.12.10, 10:20
        Na stronie głównej myślałem, że na zdjęciu jest Kubica. Ale jajca.
      • anx78 Nandi Hills - brawo! 23.12.10, 10:29
        ale spanie w komorze hiperbarycznej powinieneś mieć w domu.
        tłuszczyk, wątrobę i krwinki na zawody długo sie hoduje.
      • Gość: Klunklara Pisano o tym kilka miesięcy temu IP: *.54.17.76.static.telsat.wroc.pl 23.12.10, 10:35
        To jest nius sprzed dobrych kilku miesięcy, nawet zdjęcia pochodzą z tamtego okresu. Szitaka ?
        • Gość: jan Re: Pisano o tym kilka miesięcy temu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.10, 11:17
          Ciekawe jakie badania by wyszly tym trzem nastolatkom?
          Aparature szlag by tafil.
      • Gość: Brawo Nandi Hills - wunderwaffe Marcina Lewandowskiego IP: 91.211.84.* 23.12.10, 11:39
        racja i to jest prawdziwy sport jak juz ktos napisał polscy piłkarze nieudacznicy beda tam lerzec odłogiem w nagrode a i tak zarabiaja 100razy wiecej mimo ze zadnego medalu nie zdobyli od lat.
        I gdyby nie biegi to o afryce nikt by nie słyszał
      • erroid Nandi Hills - wunderwaffe Marcina Lewandowskiego 23.12.10, 12:51
        "co dopiero na wysokości 2300 m n.p.m., gdzie powietrza jest tyle, ile w torbie foliowej"... a ile powietrze jest w torbie? oO
        • Gość: DNA Re: Nandi Hills - wunderwaffe Marcina Lewandowski IP: 193.57.67.* 23.12.10, 13:44
          Zalezy ile butaprenu wlane do worka :)
        • Gość: vvh Re: Nandi Hills - wunderwaffe Marcina Lewandowski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.12.10, 17:30
          Hehehehhehe, sam się zacząłem zastanawiać co nasz wspaniały dziennikarzyna chciał napisać :) Typowo kretynoamerykański sposób myślenia, podający wysokość w Eifflach, długość w boiskach, wagę w słoniach a odległość w ziemioksiężycach :D

Ciekawe czy w Niemczech też się takie dziwolągi przyjęły...
        • Gość: Ja_ras81 Re: Nandi Hills - wunderwaffe Marcina Lewandowski IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.10, 20:56
          Dokładnie o to samo chciałem zapytać...:)))))
        • Gość: loko Re: Nandi Hills - wunderwaffe Marcina Lewandowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.10, 22:59
          Sprawdź!:)
      • Gość: niespodziewany Nandi Hills - wunderwaffe Marcina Lewandowskiego IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.10, 13:28
        Najlepsi biegacze swiata to Tarahumara ,wiec moze jeszcze by pan redaktorek poprawke wpasowal........bo smierdzi mi dyletanctwem..............
      • Gość: Mike Fajny osobisty wtręt na końcu IP: *.enterpol.pl 23.12.10, 13:45
        Daje pewne pojęcie o różnicach między mistrzami, zawodowcami, doświadczonymi (pół?)amatorami itd. Fajne doświadczenie.
      • Gość: meg Nandi Hills - wunderwaffe Marcina Lewandowskiego IP: *.hsd1.co.comcast.net 23.12.10, 14:04
        No ale sensacja, jestem ciekawa ile w tej Kenii kasy poszlo. Nie taniej by bylo do nas do Colorado przyjechac? Samo Denver jest na 1600 mnpm a na nartach sie standardowo jezdzi do 3000 metrow . Latem to cale tony ludzi widze biegajacych i jezdzacyhc na rowerach na tych wysokosciach to chyba oni wszyscy musza byc lepsi od niego :)))) a jak ktos bardzo chce to moze nawet wbiec lub wjechac rowerkiem na Mount Evans... 4200 metrow npm... i tez zawsze jak tam jedziemy to sa ludzie na rowerach... zeby bylo latwiej asfaltowa droga na sama gore... no ale nic miejmy nadzieje ze nie bedzie z duzej chmury maly deszcz :))))
        • Gość: lol Re: Nandi Hills - wunderwaffe Marcina Lewandowski IP: *.static.adsl.cheapnet.it 23.12.10, 15:28
          Ktos tu sie nie zna na geografii i szczegolnie na biegach o ktorych mowa w artykule.
          No ale niekt nie jest perfekcyjny, a takich osob jak ty na swiecie tez potrzeba.

Widzialas jakiegos medaliste w biegach na poldystansie z waszej Hameryki Hamburgerowej?
          • Gość: meg Re: Nandi Hills - wunderwaffe Marcina Lewandowski IP: *.ucdenver.edu 23.12.10, 17:13
            szanowny pan powinien przeczytac jeszcze raz co ja napisalam bo ja sie nie odnosze, ani nie poronuje do zadnego zawodnika z hameryki hamburgeorowej, ja tylko pisze o treningu na wysokosci...
            wiecej halo powinno byc ze kenijczycy sie zgodzili zeby z nimi trenowal a nie ze akurat na 2000 metrach biegal...
            • Gość: turtlezzz Re: Nandi Hills - wunderwaffe Marcina Lewandowski IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.10, 18:51
              Ale ktoś Ci tu próbuje powiedzieć, że wysokość wysokości nierówna.
        • spector1 Re: Nandi Hills - wunderwaffe Marcina Lewandowski 23.12.10, 16:03
          Gość portalu: meg napisał(a):

> No ale sensacja, jestem ciekawa ile w tej Kenii kasy poszlo. Nie taniej by bylo
          > do nas do Colorado przyjechac? Samo Denver jest na 1600 mnpm a na nartach sie
          > standardowo jezdzi do 3000 metrow . Latem to cale tony ludzi widze biegajacych
          > i jezdzacyhc na rowerach na tych wysokosciach to chyba oni wszyscy musza byc le
          > psi od niego :)))) a jak ktos bardzo chce to moze nawet wbiec lub wjechac rower
          > kiem na Mount Evans... 4200 metrow npm... i tez zawsze jak tam jedziemy to sa l
          > udzie na rowerach... zeby bylo latwiej asfaltowa droga na sama gore... no ale n
          > ic miejmy nadzieje ze nie bedzie z duzej chmury maly deszcz :))))

Najlepszy amerykanski zawodowiec , ktory ukonczyl 23,2km bieg na Mt Evans (1h 41' 20" )ze sr. pr. 13,7km/h to amator w porownaniu do Lewandowskiego.
          70% amerykanskich "sportowcow" bioracych udzial w tym biegu nie miala sily biec od polowy dystansu i ledwo doszla do mety.

W wyscigu rowerowym ,zawodowa amerykanska gwiazda ,Scott Moninger, 6 krotny
          zwyciezca tego wyscigu zostal zlapany na dopingu (19-norandrosterone).
          Ten dopalacz amerykanscy "sportowcy" masowo kupuja przed zawodami w sklepie z odzywkami w Colorado.
          Tak wyglada amerykanski sport od kuchni.
          en.wikipedia.org/wiki/Mount_Evans_Hill_Climb
          Spector
          • Gość: meg Re: Nandi Hills - wunderwaffe Marcina Lewandowski IP: *.ucdenver.edu 23.12.10, 16:34
            przeciez ja slowa o porownywaniu Lewandowskiego do amerykanskich sportowcow nie powiedzialam :) itd... ja tylko sugeruje ze wielkiego halo nie robic z biegania na 2000 metrow npm i ze Kenia i srututu nie wiadomo co bo ludzie biegaja i na wyzszych wysokosciac.
            Jesli juz wspominasz o biegu na Mt Evans to ja bym byla wlasnie pod wrazeniem jakby przyjechal tutaj i wbiegl jako pierwszy na Mt Evans...wtedy to bylby dla mnie dowod ze ma wydolnosc, ja chyle czola dla tych co nawet sprobowali tam biec bo mimo ze wiosluje i jezdze tu na rowerze to tam na samej gorze to mi sie w glowie kreci i sie nie dziwie ze niekotrym sie biec od polowy nie dalo.

Co do biegu na Mt Evans to linia startowa jest juz na wysokosci 3000 metrow i potem sie biegnie polmaraton na gore... i bardzo bym chciala zobaczyc pana Lewandowskiego zasuwajacego szybciej niz obecny record 1h37min

Kobieta co wygralal maraton na olimpiadzie w Sydney biegla tam 2:06 no a ona chyba powinna miec wydolnosc co nie?

Jesli bedziesz w Colorado to polecam wyprawe na gore i najlepiej to zostaw auto na parkingu przy takim jeziorku i reszte biegnij i potem pogadamy.
      • spector1 Nandi Hills - wunderwaffe Marcina Lewandowski 23.12.10, 18:45
        Leniarski: Polak "umarł na bieżni" 70 sekund później niż rok temu, podczas identycznej, morderczej próby.

Panie Leniarski, czy slyszal pan o VO2max i o progu mleczanowym. Jaki VO2max ma Lewandowski? O ile przesunal sie jego prog mleczanowy?
        Justyny Kowalczyk VO2max = 70, Kalla =72 Bjoergen 70

To cale pana wypracowanie jest zwyklym wodolejstwem dyletanta.
        Gdyby przegladnal pan Publikacje na strone Marcina Lewandowskiego, to nie pchalby sie
        pan na biegi wysokogorskie. Biegi w takich warunkach przy VO2max =35
        moze skonczyc sie fatalnie.
        marcin-lewandowski.pl/publikacje.html
        Jaki czas mial pan na 5km? Tym sie juz pan nie pochwalil.Nad takimi jak pan na ostatnich 3km
        latwo nadrobic 12min.Jak z pana siegnami Achillesa po tym biegu?
        Polscy pilkarze(kadrowicze) na 1500m maja powyzej 5min.
        Ciekaw jestem kiedy wkroczy pan znow do akcji jako ekspert od astmy w narciarstwie biegowym i bedzie pan bronil Bjoergen.
        Dziennikarze tacy jak pan ,maja jednak tupet, bez zenady produkuja bzdety bez zadnej konsultacji osob majacych pojecie o fizjologii i treningu.

Marcin Lewandowski to wielki talent. Jest b.systematyczny , pracowity (co nigdy nie zdarza sie
        w polskiej pilce) oraz korzysta z osiagniec nauki.
        Ignorancja prawie zawsze prowadzi do kontuzji .Mam nadzieje,ze Marcin ich uniknie.
        Życze Marcinowi pokonania czarnych gazel na MS + Olimpiadzie -jest to mozliwe.

Spector
        • Gość: PolishRunner Co to za agresja..? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.10, 20:38
          No nie da sie czytac polskich forow..., na ulicy w Polsce na pasach trzeba uwazac, zeby nie zginac, autentycznie 99% samochodow nie zatrzymuje sie widzac, ze stoi pieszy przy nich, nie mozna spokojnie stac w kolejce w sklepie to od razu ktos sie wpycha w kolejke przede mna, a fora sa pelne, ba w zasadzie kazdy komentarz to krytyka.

Ludzie PRL i IVRP juz za nami, jestesmy w UE, jak juz ogladacie te amerykanskie filmy w waszych zachodniej produkcji telewizorach, to wschluchujac sie w glos lektora, sprobojcie zwrocic uwage jak zachowuja sie ludzie w zachodniej UE, w USA, nawet w Afryce - tam nie ma takiej zawzietosci jak w krajach postkomunistycznych.

Ta wasza agresja jest demotywujaca, bo kazdego skrytykujecie, dziennikarza (za swietny artykul - gratuluje..!), sportowca, bo nie zajal 1. miejsca, tylko 2. etc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka