Gość: Patataj Adamek - Kliczko. Abonenci niektórych kablówek ... IP: *.aster.pl 11.09.11, 00:05 I w tym momencie Aster u mnie przegrał konkurs na najlepszą kablówkę - mam pod ręką UPC i Vectrę i następnym razem (za ok. 3 miesiące mi się kończy umowa) zdecyduję się na którąś z nich. Rozumiem, gdyby była taka informacja podawana od dłuższego czsasu, ale w ostatniej chwili - przełączam na RTL o 22:30 i widzę planszę:"... ze względu na prawa autorskie itp. itd. nie będzie transmisji z walki..." to stwierdzam, że Aster zachował się jak ostatnia świnia w korycie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koń Re: Adamek - Kliczko. Abonenci niektórych kablówe IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.11, 00:32 Nie musisz czekać na koniec umowy. Aster złamała umowę. Możesz rozwiązać z nimi teraz umowę w trybie natychmiastowym. Tylko chyba masz na to 14 dni, ale nie jestem pewien ile. W kazdym bądź razie po jakimś czasie ulega przedawnieniu i nie mozna już. Zrób to natychmiast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guest Re: Adamek - Kliczko. Abonenci niektórych kablówe IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.09.11, 01:23 Rozwiązać możesz od razu. A swoją drogą, to co za prawa autorskie miałyby być naruszone ? Czyżby zatem dotychczas bezumownie transmitowano sygnał RTL w Aster? Dowiedz się dobrze i jeszcze zarządaj odszkodowania i zgłaszaj sprawę do UKE i UOKiK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio UPC? To przecież oni kazali to zrobić w Aster! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 01:37 Będą się łączyć, więc większy mniejszemu dyktuje co mają robić. Aleś ty naiwny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleg Re: Adamek - Kliczko. Abonenci Aster nie obejrzą IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.11, 00:06 ========= KONKURS: Wytypuj wynik zespołu Mercedes w GP Włoch. Wszystko o F1 2011 na profilu F1Gra. www.facebook.com/notes/f1-gra/konkurs-wytypuj-wynik-zespo%C5%82u-mercedes-w-gp-w%C5%82och/235315609847542 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konieczaster konieczaster IP: *.aster.pl 11.09.11, 00:09 proponuję założyć stronę i faktycznie złożyć zbiorowy pozew,... www.konieczaster.pl Odpowiedz Link Zgłoś
borys2010 na Vectrze był RTL 11.09.11, 00:10 trochę przerywało ale walkę obejrzeliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sir Galahad Re: na Vectrze był RTL IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 11.09.11, 00:51 U mnie na Vectrze RTL dostępny przez całą walkę. Świetna jakość transmisji. Nie przerywało nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigi u mnie nic a nic nie przerywało RTLu na vectrze IP: *.stk.vectranet.pl 11.09.11, 10:24 Ha! chwała Vectrze Hańba Polsatowi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: na Vectrze był RTL IP: *.skierniewice.vectranet.pl 11.09.11, 11:48 Ja też oglądałem na RTL w Vectrze. U mnie nie przerywało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Adamek - Kliczko. Abonenci niektórych kablówek ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 00:18 Rezygnuje z telewizji kablowej aster za zablokowanie kanału RTL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janina W poniedziałek ci przejdzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 00:30 Tak oni działają. Postraszą prawnikami, karami i ci przejdzie. W Polsce nie ma ducha obywatelskiego działania. Każdy pokrzyczy, a potem potulnie będzie robić co mu powiedzą. Ot, taka pozostałość życia w komunie.. Odpowiedz Link Zgłoś
fikumikum ale nie zablokowali RTL 11.09.11, 00:24 jestem tą szczęściarą, że mogłam obejrzeć za free Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mooz Re: ale nie zablokowali RTL IP: *.pz1-nat.espol.com.pl 11.09.11, 01:48 W CF RTL odkodowany wiec tez nic nie placilem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wimpat Re: ale nie zablokowali RTL IP: *.promax.media.pl 11.09.11, 13:24 Ktoś się odważył zablokowac RTL?? Ja jeszcze nie słyszałem. Kablówka promax w Ostrowie Wlkp. przestraszyła się po tym jak ludzie zaczeli skladac skargi do PIKE i nie zakodowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kgb Kablówki nie mają racji bytu w erze cyfrowej tv IP: *.toya.net.pl 11.09.11, 14:21 naziemnej i internetu. Przedśmiertne drgawki. Do tego łamanie prawa. Ratuje je internet ale do czasu. Przyszłością jest mobilny bezprzewodowy dostęp do wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
tvn24_od_dawna_jest_tabloidem Re: Kablówki nie mają racji bytu w erze cyfrowej 11.09.11, 14:43 W najbliższej i nieco dalszej przyszłości nie będzie lepszego internetu jak po kablu. Z tym trzeba się póki co pogodzić. Mobilny zawsze będzie miał ograniczenia w ilości pobieranych danych. Odpowiedz Link Zgłoś
naranja_d Adamek - Kliczko- dziękujemy 11.09.11, 00:33 Dziękujemy wszystkim, którzy udostępnili nam wakę w necie! Nasza kablówka zrobiła nas w h*** niestety. Dzięki Wam mogliśmy to obejrzeć. WIELKIE DZIĘKI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ED Adamek - Kliczko. Abonenci niektórych kablówek ... IP: *.wroclaw.vectranet.pl 11.09.11, 00:34 Vectra we Wrocławiu nie zakodowała RTL :) u mnie nie było, żadnych zakłóceń :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smoku Adamek - Kliczko. Abonenci niektórych kablówek ... IP: *.nplay.net.pl 11.09.11, 00:37 według mnie ta sprawą powinien zająć się z urzędu UOKiK!! Działanie kablówek było wysoce nielegalne i łamało warunki umowy zawartej z abonentem na świadczenie usług telewizyjnych. Przykre jest że tylko w Polsce duże firmy wpadają na takie genialne pomysły zupełnie nie szanując klientów!!! Mam nadzieję że dostaną nauczkę od klientów bądź wysokie kary od urzędów za takie zachowanie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y.y Bzdura w GW. Vectra nie blokowała IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.09.11, 00:41 Vectra nie zablokowała RTL. Odpowiedz Link Zgłoś
yez.hodowca Adamek - Kliczko. Abonenci niektórych kablówek ... 11.09.11, 00:49 Jedni blokują RTL, a platforma N wręcz przeciwnie: dzisiaj przesunęła RTL na liście kanałów tuż obok kanałów sportowych, żeby łatwiej było znaleźć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak juz dawno chcialem przejsc do vectry IP: *.acn.waw.pl 11.09.11, 00:56 mam umowe z aster jeszcze dlugo a vectra jest tansza wiec teraz sami stworzyli mi mozliwosc zerwania umowy co ciekawe na vectrze rtl byl mimo ze vectra oferowala ppv Odpowiedz Link Zgłoś
7_qweasd Pokwękacie i jutro wam przejdzie i znow 11.09.11, 01:10 was beda w zadek kopać przy innych okazjach. Odpowiedz Link Zgłoś
cerhan Adamek - Kliczko. Abonenci niektórych kablówek ... 11.09.11, 01:32 ogladalem na ukrainskim portalu netowym..za friko i calkiem poprawny streaming bez krzaczenia byl. Odpowiedz Link Zgłoś
todeskult Mam umowę z Aster na odbiór wielu kanałów 11.09.11, 01:33 Mam umowę z Aster na odbiór wielu kanałów, w tym m. in. kanału RTL, zablokowanie sygnału tej stacji oznacza złamanie warunków umowy przez świadczącego usługę (ja wywiązuję się ze swoich obowiązków płacąc abonament, Aster nie świadcząc usługi nie robi tego), zamierzam wystąpić z pismem do dyrekcji, jeśli to nic nie da to do odpowiednich urzędów (UOKiK, UKE, itp.), w ostateczności do sądu, niech mają sranie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idiothunter [...] IP: *.ghnet.pl 11.09.11, 02:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olsztyn Adamek - Kliczko. Abonenci niektórych kablówek ... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 11.09.11, 02:33 Potwierdzam to, co napisał Warszawiak: w Olsztynie również była dostępna transmisja ppv na kanale 222 - SD i 223 - HD, albo 223-224, zresztą nieważne :D Obejrzałem sobie spokojnie na RTL - kanał 814 na dekoderze. Wyrazy współczucia dla klientów Aster, posypią się pewnie zbiorówki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogladacza Dekoder cyfry+kanał 202 RTL.....oglądałem za darmo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.11, 05:56 ~i wszystko jasne pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny_frustrat Adamek - Kliczko. Abonenci niektórych kablówek ... 11.09.11, 07:16 mam nadzieję, że wśród tych WKURWIONYCH na bezczelność kablówek, znajdzie się paru dobrych prawników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwniaki Re: Adamek - Kliczko. Abonenci niektórych kablówe IP: *.finemedia.pl 11.09.11, 09:28 jak zwykle pokrzyczą pokrzyczą, zapomną i dalej będą płacić za kablówkę , czas działa korzyść operatorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Adamek - Kliczko. Abonenci niektórych kablówek ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 08:57 na cyfrowym polsacie na kanale 248 za darmo leciała ta żenująca walka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Mieli do tego prawo? IP: *.toya.net.pl 11.09.11, 09:22 Chciałby zobaczyć podstawę prawną blokady RTL, bo w artykule tego zabrakło. Jako klient kablówki z RTL poczułbym się oszukany bo zakodowano mi coś za co zaplaciłem. I mało mnie obchodziłby fakt, że kablówki zechciały jeszcze raz pobrac za to samo większe pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi... Re: Mieli do tego prawo? IP: *.aster.pl 11.09.11, 09:44 Znalezione na polskatimes "Polska Izba Komunikacji Elektronicznej (PIKE) oświadcza, że zgodnie z interpretacją obowiązującego w Polsce prawa operatorzy sieci kablowych, którzy mają zawarte umowy o reemisję programu z jakimkolwiek nadawcą – w tym przypadku stacją RTL – zgodnie z obowiązującymi zapisami umów zobligowani są do reemitowania sygnału telewizyjnego w sposób ciągły i bez zmian wynikających z jakiejkolwiek ingerencji operatora sieci kablowej." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s3g Adamek - Kliczko. Abonenci niektórych kablówek ... IP: *.181.25.69.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.09.11, 10:00 Częś większego problemu.... jak najmniej powiązań z operatorem. Nie brać dekoderów, telefonów, do minimum ograniczać przestrzeń. Pozytywnie wypadła 'n' w moim przypadku 'telewizja na kartę' ... chyba nie dogadanie ogólne ...RTL powiedział tym naszym (niestety) szarakom ..pieprzcie się i stąd wczorajsze dziwolągi.... Podziękowania dla C+... chciałem zapłacić .. nie zapłaciłem ... obejżałem na RTL .... nie przedłużę z nimi kanałów filmowych po promocji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Adamek - Kliczko. Abonenci niektórych kablówek ... IP: *.siedlce.vectranet.pl 11.09.11, 10:31 Na Vectrze obejrzałem bez problemu na RTL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIKI Re: Adamek - Kliczko. Abonenci Aster nie obejrzą IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.11, 10:42 TO JEST NIE W PORZĄNTKU ŻE NASZA TELEWIZJA NIE TRANSMITOWAŁA TEJ WALKI ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adamek Rules!! ASTER = UPC !!!! IP: *.merinet.pl 11.09.11, 11:12 Obywatele, nie długo Aster zostanie pochłonięte przez UPC, dlatego nie mając już nic do stracenia zakodowali sygnał aby w UPC była lepsza sprzedaż i aby ta stacja była bardziej w porządku od Aster.... Dlaczego tylko Aster zakodował sygnał?? Bo nie ma nic do stracenia tak jak: Polsat, UPC, N, Cyfra itd... Proszę bardzo: finanse.wp.pl/kat,9231,title,UOKiK-warunkowa-zgoda-na-przejecie-Aster-przez-UPC,wid,13753411,wiadomosc.html?ticaid=1d013 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Figaro Re: Adamek - Kliczko. Abonenci Aster nie obejrzą IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.11, 11:22 [bW JARSAT TV][/b] kablówce o której wiedzą może tylko mieszkańcy Gdańska i mniejszych miejscowości mogli na RTL live obejrzeć nie tylko walkę ale kulisy tego co się działo przed. Reszta tzw. wielkich kablówek niech spada na drzewo. Kasa przesłoniła im wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś