Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Boks. Szpilka spokorniał po walce: "Lipa! Nie w...

IP: 62.233.246.* 07.11.11, 09:09
    Niech się uczy i trenuje.Powodzenia.
    Obserwuj wątek
      • Gość: ouh Zdolny jest! Już wie że nie używa się słowa ku... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.11, 09:11
        jako przecinka w wypowiedziach do mediów. Zdolna bestia:-D
      • Gość: Andrzej Boks. Szpilka spokorniał po walce: "Lipa! Nie w... IP: 212.160.172.* 07.11.11, 09:18
        Arturze, masz talent, trzymam kciuki i nie zbaczaj z dobrej drogi, błagam!
        • Gość: . Re: Boks. Szpilka spokorniał po walce: "Lipa! Nie IP: *.play-internet.pl 07.11.11, 09:33
          Podsumował się tak, że nic dodać nic ująć... Bardzo trafnie.
          Dobrze, że zdaje sobie sprawę ze swoich braków - to połowa sukcesu i punkt wyjścia do dalszej pracy.... Powodzenia.
      • Gość: numerosiete Boks. Szpilka spokorniał po walce: "Lipa! Nie w... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.11, 09:47
        często słyszę jak po nim jadą, ale nie znając go i tylko czytając jego wypowiedzi to mi się widzi, że nie głupi wcale to chłopak

la12-numerosiete.blogspot.com/
      • Gość: Gość Boks. Szpilka spokorniał po walce: "Lipa! Nie w... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.11, 10:17
        Przereklamowany koleś, z lepszym przeciwnikiem jest bez szans, umiejętności może dobre na ulicę ale w ringu cienko. Dają mu kelnerów i budują wizerunek...
        • Gość: ... Re: Boks. Szpilka spokorniał po walce: "Lipa! Nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.11, 10:24
          czlowieku on ma 22 lata, w porownaniu z Adamkiem stoi w lepszej pozycji, jedynie musi ciezko pracować... myslisz ze ktos z nim zawalczy z lepszej polki ? do tego trzeba troszke pojedynkow i cos repzrezntować,

i po drugie wiek wiek i jeszcze raz wiek, on dopiero buduje i sie uczy boksowac zeby go taki Powietkin nie zmiotl z 20sekundzie ;)
      • Gość: wujekdobrarada Wujek dobra rada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.11, 10:23
        Dobrze by było Arturze żebyś zaczął faktycznie trenować, budował siłę i szybkość jednocześnie ćwicząc technikę. Wspaniale by było być nazywanym "białym Tysonem" ale (bez urazy) z takimi tłuściutkimi cycami - nie ma szans (to samo tyczy się Wacha - nie wiem czy to jakaś plaga wśród krakusów) Ćwicz, pracuj a będziesz wielki.... i morda w kubeł dość pitolenia o więzieniu i gitowcach.....
        • Gość: wojtek Re: Wujek dobra rada IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.11, 10:33
          on jest z Wieliczki a nie z Krakowa,Wach też nie jest z Krakowa więc to nie przypadłość krakusów :)
          Szpilka sam się przyznał że nie umie jeszcze zbyt dużo,więc już nie krytykujcie tak,siedział w więzieniu ale to nie znaczy że ma być wykluczony za błędy młodości.Teraz Kostecki został skazany na 2,5 roku,dziwne że jeszcze nie zebrała się jego grupa "fanów" bo pitolenie o szpilce kryminaliście staje się już nudne.Media tak go promują bo w tej chwili nie ma w wadze ciężkiej nikogo (Wach jakoś mnie nie przekonuje) a Adamek to oszust z cruizer
          • Gość: wujekdobrarada Re: Wujek dobra rada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.11, 13:18
            Czytanie ze zrozumieniem stanowi w dzisiejszej Polsce faktycznie problem drogi Wojtku....
          • Gość: korbacz Re: Wujek dobra rada IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.11, 20:52
            Wojtek nie ma prawa nazywać Adamka oszustem bo nie ma pojęcia o bpksie jeśli ogładał choćby tylko walkę Adamka z Aurerolą, który to Gość zpodobał mi się bardzo bo po walce przyznał się,że Adamek skopał mu tyłek.
      • Gość: OMG Dobrze, że go sfaulował bo by na 100% przegrał IP: 212.180.145.* 07.11.11, 10:33
        Pachniało TKO w I rundzie dla Amerykanina. Co prawda sędzia z niewiadomych przyczyn nie liczył go po pierwszym knock downie, ale później było już tylko gorzej dla Szpilki. Dopiero mocny cios poniżej pasa dał my wygraną. Na każdej normalnej Gali Bokserskiej byłaby dyskwalifikacja, a przynajmniej dłuższa przerwa medyczna. Tutaj było inaczej, do tego Szpilka "honorowo" rzucił się na niego zaraz po wznowieniu walki, nawet nie przepraszając za faul. Co prawda Amerykanina nie trafił chyba ani razu, ale tamten umarł z głodu w drugiej rundzie. Cios w jajka pomógł wygrać - może o to się pokłócił z Gołotą jak ten go odwiedził w więzieniu?
      • Gość: czytelnik Boks. Szpilka spokorniał po walce: "Lipa! Nie w... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.11, 10:34
        Może ktoś z konkurencyjnej gazety zainteresuje się tematem i opisze dlaczego
        gazeta tak bardzo promuje tego Szpilkę?

Agora inwestuje w boks?
      • Gość: AQs Szpila-pokaż cycki!!!!!! IP: *.play-internet.pl 07.11.11, 10:40
        j.w.
      • Gość: burak_pastewny Boks. Szpilka spokorniał po walce: "Lipa! Nie w... IP: *.zjz.pl 07.11.11, 11:19
        Boksera (...) czeka teraz operacja kontuzjowanej dłoni.
        Połamał tipsy?
        • Gość: Adi Re: Szpili przydałby się psycholog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.11, 12:16
          Tak jak np Małyszowi. Boks to sport, a nie uliczna nawalanka. Schłodzenie głowy i zmiana mentalności niezbędna. Od Kliczki pod względem psychologicznym dzielą go lata świetlne Co do techniki każdy widział. Ogrom pracy przed nim.
      • Gość: w ciemię bity Boks. Szpilka spokorniał po walce: "Lipa! Nie w... IP: *.compnet.pl 07.11.11, 11:38
        Ja, do Artura Szpilki, pozytywnie się odnoszę. Dla mnie, jest to normalny, dobrze poukładany chłopak (chłopak – bo młody wiek) czy mężczyzna (jak kto woli).
        W swoim życiu, każdy z nas miewa jakieś tam zawirowania, ma lepsze czy gorsze okresy, jest zadowolony z siebie bardziej lub mniej; jednego energia więcej rozrywa, innego mniej – tak to w życiu już jest.

Artur Szpilka, po okresie zawirowań (błędy-grzechy młodości), wybrał teraz boks i tam się chce realizować i sprawdzać – i bardzo dobrze, i niech to robi. Zatem, na początku tej kariery, tej jego nowej drogi życia, obdarzmy go zaufaniem i życzmy mu dużo dobrego.
        Jak to wyjdzie , jak kariera Szpilki dalej się potoczy – trudno powiedzieć i tego nikt nie wie, bo nikt z nas nie jest prorokiem czy jasnowidzem.
        Ale można powiedzieć, że w dużej mierze zależy to od samego Szpilki, od jego pracy i zaangażowania. A, że Szpilkę ciągnie do boksu, że się do niego rwie, że jest jego głodny i, że bardzo tego chce – to widać. Dlatego, wspierajmy go w tym a nie niszczmy, już na początku jego bokserskiej kariery.

A jeszcze tak na marginesie:
        My „chłopcy-mężczyźni”, mamy swoje „zamiłowania” (siłowanie się, walka, rywalizowanie, itp.), a dziewczyny-kobiety mają znów swoje zainteresowania (lalki, szydełkowanie, kulinaria, itp.) – natura czy Bóg, już nas takich stworzyli (też żeby podobać się i konkurować o względy płci przeciwnej).
        Np. ja (a myślę, że również wielu z nas), będąc młodym, wiele razy siłowałem się i biłem z chłopakami. Wpierw to były przewracanki, a później, już w starszym wieku, bitki na pięści. Ile to razy mnie leciała krew z nosa czy „przeciwnikowi”, albo ja podbiłem komuś oczy czy ktoś mnie – trudno, tak było.
        Nie były to jakieś „bitki” wynikające ze złośliwości, z chęci zrobienia komuś krzywdy (odrzucam tu jakieś zwyrodnienia i okrucieństwa, które już same w sobie są złem i nie do pomyślenia, i które należy bezwzględnie, już w zarodku, bez skrupułów i litości likwidować, tępić oraz izolować), ale niekiedy poszło o błahostki, o jakąś tam urojoną kogoś dumę, i tak zaczęło się niby niewinnie, od słowa do słowa, a później bach, bach i już było po krzyku i po walce.
        „Władza”, takie bójki i potyczki też mogła różnie interpretować i niektóre z nich różnie się mogły zakończyć.
        Szpilka, w swoim przypadku, akurat miał pecha i skończyło się jak się skończyło.

W każdym bądź razie Szpilka nie jest jakimś złodziejem, malwersantem czy rzezimieszkiem, nie przebywał w „sanatorium” za jakieś wstydliwe i hańbiące czyny (jak kradzież, gwałt). A już na pewno nie jest jakimś demonem i wcielonym diabłem czy zepsutym do szpiku kości człowiekiem, jak niektórzy złośliwcy by tego chcieli.
        A męska, honorowa bójka – to nawet, dla mężczyzny, może być dumą i chlubą, a nie wstydem.

Dla przeciwwagi, na obronę Szpilki, można też popatrzeć na nasz Sejm czy parlamenty w innych krajach, do jakich wybryków, obrzydzeń i skandali tam dochodzi, w tych niby „świętych miejscach” (wzajemne obraźliwe i ordynarne słownictwo; bijatyki; pijaństwo; a później po zakończeniu kadencji, ile takich parlamentarzystów, ile takich niby „wzorowych i przykładnych” ludzi jest skazywanych i odsiadują wyroki za oszustwa, korupcje, malwersacje i kradzieże.
        Albo też, ile to w państwowych urzędach i instytucjach na różnych stanowiskach jest złych ludzi. Ile to prokuratorów, policjantów, sędziów, ministrów różnych szczebli jest skorumpowanych i z tego powodu wywalonych ze stanowisk, i też „siedzi”.
        A nawet premierzy „siedzą” i odsiadują wyroki (choćby była premier Ukrainy, o ile nie jest to prowokacja i zemsta polityczna).
        A najwięksi bankierzy amerykańscy i świata, to co? – też siedzą, za swoje oszustwa i złodziejstwa.

Oczywiście, nie może to być usprawiedliwieniem dla Szpilki, ale nie można mu najgorszych rzeczy przypisywać, jak niektórzy to robią – bo od Szpilki są jeszcze o wiele, wiele gorsi ludzie i to na państwowych stanowiskach.

Człowiek całe życie się uczy i niestety, też popełnia błędy. Rzecz tylko w tym, żeby błędy które popełnił nie były bardzo ciężkie (wtedy nawet Święty Boże nie pomoże) oraz żeby z tych swoich błędów wyciągał właściwe wnioski, żeby w przyszłości już tych samych błędów nie popełniał.

W świecie, w wielu krajach, a również u nas w Polsce, w różnych dziedzinach, wielu ludzi doszło do sukcesów i wybiło się na szczyty, i są dumą w swoich krajach i, nie rzadko, ich ambasadorami i wizytówkami – choć w przeszłości nie mieli lekko, bo wywodzili się z nizin społecznych czy z tzw. „społecznego marginesu”.
        I nie wstydzą się tego i o swojej przeszłości mówią, a po to, by oświetlić drogę i dać przykład innym, i im powiedzieć: żeby się nie załamywali, ze jeszcze nie jest za późno, że swoje błędy można naprawić a w życiu można jeszcze dojść do wielu zaszczytów – i zależy to tylko od ich samych (ludzka życzliwość też by się przydała).

A jak widać, Artur Szpilka chce być lepszym człowiekiem, niż był do tej pory. Na realizowanie się w dalszym życiu, wybrał sport i boks (co w tym złego?), i niech to robi. Jest bardzo młody i energia go rozpiera, zatem niech w boksie się realizuje dla swojego dobra i rozsławiania swojego kraju – i z całego serca, życzmy mu w tym powodzenia.
        • krwe Re: Boks. Szpilka spokorniał po walce: "Lipa! Nie 07.11.11, 12:43
          @w ciemię bity- dobrze napisałeś, szacuneczek !
      • Gość: K jak Krzysztof kim jest ten Lipa ? IP: 77.237.28.* 07.11.11, 11:41
        Ktoś wie ?
      • Gość: mr Boks. Szpilka spokorniał po walce: "Lipa! Nie w... IP: *.gemini.net.pl 07.11.11, 12:27
        Szpila powinien się teraz skupić na zostaniu sparringpartnerem jakiegoś mistrza i dostaniu od niego porządnego lania. To by mu naprawdę ułatwiło drogę do przyszłego mistrzostwa świata. Bo zadatki ma, ale ma też zadatki na zostanie mocnym w gębie Najmanem.
        __
        www.tanie-latanie.net/
      • Gość: shaun Boks. Szpilka spokorniał po walce: "Lipa! Nie w... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.11, 12:42
        Jak ten czarny misiek zaczął młócić Szpilkę cepami w 1 rundzie, to myślałem że go zabije. Zero techniki, siła razy gwałt, przez gardę - ale przy tych warunkach fizycznych...
        Na szczęście chłop dostał zadyszki (no - z taką samarą to nie dziwne) i nie ryzykując zawałem serca poddał walkę. Widać że cała jego kariera bokserska miała miejsce w zaułkach Bronxu. I to raczej daleko od tych, gdzie brylował Tyson.
        A co do Szpilki - cóż, sam doskonale wie, że by móc zmierzyć się z prawdziwym bokserem czeka go jeszcze ogrom pracy. Chłopak jest "charakterny", w dorosłe życie wszedł mocno po bandzie - pocieszające jest to, że w boksie zawodowym głównie tacy kolesie odnoszą sukcesy.
      • Gość: Johnny Re: Boks. Szpilka spokorniał po walce: "Lipa! Nie IP: 156.17.191.* 07.11.11, 12:48
        rzygam na jego polacki ryj
        • Gość: Johnny Rzygam na jego polacki ryj IP: 156.17.191.* 07.11.11, 12:49
          jw
        • Gość: B.B Re: Boks. Szpilka spokorniał po walce: "Lipa! Nie IP: 156.17.191.* 07.11.11, 12:49
          ja tez
      • Gość: kk Boks. Szpilka spokorniał po walce: "Lipa! Nie w... IP: *.068.c88.petrotel.pl 07.11.11, 12:56
        Jak to zrozumiał to jest szansa ,że coś z niego będzie.
      • lomas50 Boks. Szpilka spokorniał po walce: "Lipa! Nie w... 07.11.11, 13:03
        Oj wyszlo Panu Panie Szpilka Oj wyszlo .Gdyby nie wyszlo lezalby Pan tam jak dlugi .Ten czarny befsztyk nie byl wcale taki silny .On tylko wygladal na mocnego .Gdyby byl mocny przezylby Panski cios na genitalia i odpowiedzialby tym samym .Byl to po prostu czarny zuzyty ciezki worek treningowy ktory przez przypadek przygniotl Pana jezeli chodzi o te ciosy ktorych pan nie poczul to sa tzw zastrzyki znieczulajace .Bolu sie nie czuje ale nogi staja sie slabe .Obawiam sie ze jeszcze jeden taki panski wystep i nie zaprosza juz pana na Gale do USA .Wawrzykowi tez nie wyszlo i jakos juz go nie zapraszaja a mial przeciez za przeciwnika goscia ktory sprawdzil juz nie jeden talent i nie jednego kandydata na mistrza w wadze ciezkiej . Ameryka Panie Szpilka jest dobra na byka .Pan widze bykiem nie jest .Pan tylko tak wyglada . Pan tez ma zbyt duzo tych operacji i przerw w treningu .W Panskim wieku TYson byl juz mistrzm Swiata i mial dosc boksu .Pan wkrotce bedzie mial dosc boksu i mistrzem nie bedzie . Blad jest w tym ze przewalkonil Pan juz duzo czasu w garze i nie tylko
      • Gość: hiro Boks. Szpilka spokorniał po walce: "Lipa! Nie w... IP: *.as13285.net 12.11.11, 08:26
        Dzieki temu zwyciestwu Szpilka jest 35 w rankingu.(Nr 4 w Polsce)Jeszcze 4-5 wygranch walk (nie wazne w jakim stylu) i walczysz o pierwsza dziesiatke -powodzenia ze Szkocji!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka