Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Mila - asysta

IP: *.wtvk.pl 04.10.13, 22:54
    Proszę o naliczenie punktów Sebastianowi Mili za asystę przy bramce Paixao.
    Obserwuj wątek
      • Gość: neuron Re: Mila - asysta IP: *.play-internet.pl 04.10.13, 23:04
        Dlaczego Mila nie ma zaliczonej asysty? Znowu się komuś przysnęlo? ;)
        • jacek86pl Re: Mila - asysta 05.10.13, 10:48
          Odsyłam do regulaminu WL:
          "Nie przyznajemy asysty:
          jeśli zawodnik, który zdobędzie gola, pokona bramkarza "na raty", tzn. jeśli po strzale bramkarz lub inny zawodnik odbije piłkę, a strzelec gola trafi do bramki po dobitce"

Pozdrawiam
          Jacek
          • Gość: fiord Re: Mila - asysta IP: *.wtvk.pl 05.10.13, 12:42
            Przede wszystkim zacytowałeś tylko część punktu z regulaminu, pełna wersja brzmi następująco:
            - jeśli zawodnik, który zdobędzie gola, pokona bramkarza "na raty", tzn. jeśli po strzale bramkarz lub inny zawodnik odbije piłkę, a strzelec gola trafi do bramki po dobitce, to czy dane zagranie jest asystą, decyduje organizator.

Ale najważniejsze - ten punkt nie odnosi się do omawianej sytuacji, bo Paixao nie pokonał bramkarza "na raty", tzn. po jego strzale piłki nie odbił bramkarz lub inny zawodnik, a Paixao nie strzelił bramki po dobitce.

Argumentowanie, że dośrodkowanie Mili z rożnego nie było podaniem (sic!), a Paixao sam sobie asystował, ociera się o absurd.
            • Gość: neuron Re: Mila - asysta IP: *.play-internet.pl 05.10.13, 13:41
              zgadzam się z przedmówcą asysta powinna być zaliczona sebastianowi mili.
              ewidentnie. niech organizator zabierze głos!
            • Gość: ja Re: Mila - asysta IP: *.play-internet.pl 05.10.13, 13:51
              Na powtórkach widać, że Paixao odbił piłkę głową (przyjął ją sobie w ten sposób) po czym jeszcze raz uderzając głową zdobył bramkę. Piłkarze Zagłębia usiłowali sięgnąć tej piłki, ale im się to nie udało.
              • Gość: ja Re: Mila - asysta IP: *.play-internet.pl 05.10.13, 13:53
                A że przyjęcie sobie piłki, czy nawet wykonanie dryblingu nie wyklucza asysty podającego wcześniej, to Mila powinien mieć asystę.
                • Gość: neuron Re: Mila - asysta IP: *.play-internet.pl 05.10.13, 15:30
                  mila - asysta !
                • liga_best-of-the-best Re: Mila - asysta 06.10.13, 21:22
                  Zarówno Fantasy Liga, jak i Menedżer TVP Sport, zaliczyły już Mili tę asystę, czekamy na Wygraj Ligę. :-)
      • Gość: neuron Re: Mila - asysta IP: *.play-internet.pl 05.10.13, 18:00
        Bartek możesz zabrać glos w sprawie asysty sebasiana mili?
      • Gość: fiord Re: Mila - asysta IP: *.wtvk.pl 06.10.13, 20:46
        Organizatorze, czekamy na wyjaśnienia.
        • Gość: rodżejro Re: Mila - asysta IP: *.syrion.pl 06.10.13, 21:25
          Panowie czytając te forum dochodzę do wniosku że za dużo tu popie...ńców, poczytajcie sobie swoje posty i skończcie robić SYF z naprawdę ciekawej zabawy menadżerskiej. Organizator najlepiej jak sam Pan Bóg w 3 osobach musiałby siedzieć 24h na dobę i być gotowym bo wy domagacie się zabierania głosu, rozstrzygania sporów itp. PO ZAKOŃCZONEJ KOLEJCE WE WTOREK BĘDZIE OFICJALNY KOMUNIKAT EKSTRAKLASY KTÓRY WSZYSTKO ROZSTRZYGNIE !!
          • Gość: mikolaj Re: Mila - asysta IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.13, 21:32
            Brawa dla Rodżejro.
            Panowie, trochę cierpliwości. Przeciez we wtorek zawsze jest oficjalne rozstrzygnięcie.
            To po pierwsze. A po drugie, to nie wiem czemu zaliczyli Mili asystę skoro piłka po strzale Paixao odbiła się od Banasia i potem był powtórny strzał.
            Jak dla mnie nie powinno być asysty.
          • macunaima Re: Mila - asysta 07.10.13, 09:27
            Nie ma czegoś takiego jak oficjalny komunikat ekstraklasy w sprawie asyst, przynajmniej tak twierdził jakiś czas temu Organizator.
            Rozumiem, że Organizator nie może reagować od razu na każe zgłoszenie, ale sprawa nie jest wyjaśniona od piątku. Jeżeli na decyzje mamy czekać aż do zakończenia kolejki, to jaki jest sens przeliczania punktów na bieżąco w czasie jej trwania? Może lepiej przeliczyć punkty na koniec sezonu - raz a porządnie?
      • wygrajlige_pomoc Re: Mila - asysta 07.10.13, 11:01
        Prezesi, jak napisał Jacek - w tej chwili ta sytuacja jest traktowana jako bez asysty. Piłkę po podaniu Mili strącił co prawda Paixao, ale odbiła się jeszcze od jakiegoś zawodnika i napastnik Śląska zdobył ją "na raty".

Jednak, biorąc pod uwagę Wasze głosy - to nie jest ostateczna decyzja. Poinformuję o takowej. [Bartek]
        • Gość: Grigorij Re: Mila - asysta IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.13, 11:25
          Ekstraklasa.org (oficjalna strona), FantasyligaWP oraz MenadzerTVP juz maja zaliczona asystę dla Sebastiana Mili, regulaminy tam zawierają bardzo podobne zapisy jednak interpretacja jednoznaczna - asysta zapisana Sebastianowi.
          2 kolejki temu bramka wstępnie zapisana Paixao została później skorygowana na bramkę Hołoty powołując się na oficjalny raport Ekstraklasy. Stosując te same kryteria (powołując się na oficjalny raport) asysta powinna zostać dopisana.
        • Gość: fiord Re: Mila - asysta IP: *.beyonddatacenter.com 07.10.13, 11:25
          "Od jakiegoś zawodnika"? Od którego?
          Rozumiem, że to zabawa, ale taka decyzja nie byłaby podjęta z duchem gry. Zagranie Mili było podaniem, po którym Paixao zdobył bramkę. Przecież nie przyznajecie asyst tylko w sytuacjach, w których napastnikowi pozostaje przyłożyć nogę - czasem musi przyjąć, zrobić zwód lub przebiec pół boiska. Chodzi o to, żeby wskazać kluczowe zagranie. Według mnie nie można zaprzeczyć, że podanie Mili było w tej akcji kluczowe. Wiem, że lubicie iść "pod prąd" (we wszystkich innych portalach przyznano asystę Mili), ale takie naginanie regulaminu trochę psuje atmosferę gry.
          Gdybym ja wykonywał ten rzut rożny, przewróciłbym się na piłce i nic by z tej akcji nie było - zero punktów. Mila jest lepszy ode mnie - dośrodkował wprost na głowę Paixao, który zdobył bramkę, i powinien być za to dośrodkowanie nagrodzony przyznaniem asysty. Gdyby Paixao przyjął piłkę na klatę, zamiast głową, to wtedy byłaby asysta?
          • Gość: Paweł Re: Mila - asysta IP: *.play-internet.pl 07.10.13, 12:47
            Popieram!
          • liga_best-of-the-best Re: Mila - asysta 10.10.13, 15:54
            Wiem, że organizator podjął już decyzję i że ma prawo ją podjąć, chciałem jednak wskazać, że może niekoniecznie decyzja ta była słuszna.
            Dyskutowaliśmy w naszej lidze (my, czyli admini) i popieramy "fiorda" oraz innych, którzy uważają, że asysta powinna być Mili zaliczona. (Chodzi głównie o to, że wątpliwe, lub co najwyżej minimalne dotknięcie piłki przez obrońcę, które nawet, jeśli było, to i tak niczego nie zmieniło, nie wpływa na fakt, że podanie Mili było podaniem kluczowym, czyli tym, które otworzyło drogę do bramki.)
            Asysta Mili została uznana zarówno przez inne gry (Fantasy Liga, Menedżer TVP Sport), jak i przez wszelakie statystyki. Poniżej podaję linki do kilku stron "z brzegu" zawierających statystyki. Wszędzie Mila ma zaliczoną tę asystę (ma 2 asysty):
            www.ligol.pl/asysty/polska/ekstraklasa/2013-14/liga/
            albo tutaj:
            www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/389919/asystenci-ekstraklasy-po-11-kolejce
            albo choćby tutaj (a przecież transfermarkt coś znaczy):
            www.transfermarkt.pl/pl/default/torschuetzenliste/basics.html
            • wygrajlige_pomoc Re: Mila - asysta 11.10.13, 11:08
              Dzięki za podesłanie danych. Jak wspomniałeś, decyzja została podjęta. W tym wypadku kierowaliśmy się naszą oceną sytuacji i nie sugerowaliśmy się innymi grami. [Bartek]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka