Gość: ja Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.chello.pl 22.08.01, 13:48 O LM trzeba walczyć. To nie jest liga krajowa (30 do 46 spotkań). Sposób jest następujący: Trzeba grać na MAXA 2 spotkania (czasami nawet jedno a w drugim umiejętnie bronić wyniku). Trzeba mieć trochę szczęścia (widziałem wiele spotkań, w którym drużyna oddawała 3 strzały i 2 siedziały w siatce). FART. Podsumowując: trzeba chcieć zrobić niespodziankę, co także dla zawodników i trenera jest większą inwestycją na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wodzu Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.*.*.* 22.08.01, 14:27 Dla mnie prosta sprawa: Jeżeli trzeba wygrać 2:0 należało zaryzykować i ustawić drużynę maksymalnie ofensywnie. Moim zdaniem lepiej podjąc walkę i przegrać np. 6:0, niż nie podejmować walki i zremisować, czy też przegrać 1:0. (moje wyjaśnienie tylko do zaistniałej sytuacji Wisły) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.elite.com.pl 22.08.01, 14:54 Dlatego,że przegrała ten dwumecz zanim się w ogóle rozpoczął.Bo nawet prowadząc z beznadziejnie słabo grającą Barcą w I meczu nie wierzyła w to,że można pokonać ten zespół. Bo ciągle gramy o jakieś zasrane zwycięskie remisy i honorowe, nie przynoszące wstydu porażki.NONSENS.Sens każdego sportu polega na walce o zwycięstwo. Zawsze.Nawet w walce z najlepszymi trzeba wierzyć i chcieć wygrać, bo inaczej lepiej w ogóle nie walczyć. A gadanie,że oni są najlepsi więc czego się można spodziewać itp to, z przeproszeniem, pieprzenie kotka przy pomocy młotka. Piłka nożna, o ile się nie zmieniły przepisy, polega na strzelaniu bramek. Jak ich nie strzelasz przegrywasz. Jeśli nie chcesz wygrać- nie wychodź na boisko, niezależnie od tego kto jest przeciwnikiem Nieopłotowani Psia Wólka czy Fc Barcelona.Jak długo jeszcze minimalne porażki będziemy traktować jak sukces? W jaki sposób ma się podnosić poziom naszej ligi, jeśli zawodnicy wychodzą na mecz z zalożeniem przegrać jak najmniej??Co wy tu chrzanicie o taktyce? Jakiej taktyce? Ustawić mur na 40 m i czekać na to,że co? że się Barca położy na murawę, że Saviola sam sobie strzeli bo kompasu mu nie dali i pomyli kierunki? Tak długo jak będziemy mieli takie podejście- nie jest źle bo inni przegrali wyżej- nie ma szans na poprawę poziomu naszej rodzimej kopanej.To może od razu zaniechać rozgrywania wszelkich zawodów sportowych i rozdawać medale teoretycznie najlepszym na świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.pl 22.08.01, 21:44 Misza, podpisuje sie pod Twoja wypowiedzia obiema rekami. Nic dodac, nic ujac, jest tak, jak mowisz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HansKlop Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: 212.106.5.* 22.08.01, 14:38 No i jak się czujecie debile, "B:W 0:3", "dość pesymizmu". Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odys Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.08.01, 15:34 BO NIE CHCIALA WYGRAC!!!! Taka jest smutna prawda nastawili sie na bezbramkowy remis co moglo sie zemscic i zamienic w kompromitacje:( na szczescie wielki dzien mial Sarnat ktory stal sie cichym bohaterem Wisly.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.waw.cdp.pl 22.08.01, 17:36 Bo sędzia był kupiony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guciu Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 18:13 Myśle ze musza sie jeszcze duzo uczyc,a nie myśleć tylko o pieniadzach. Była to lekka kompromitacja(jeden strzał na bramkę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KsR Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 19:34 Strzał na bramkę? To było podanie do bramkarza, bo Banano niemal nie zdrętwiał na boisku tak jak ja na krześle, oglądając to spotkanie.Smuda zawiódł nie po raz pierewszy zresztą,a może lepiej kolejny. Jak cały, polski, klubowy futbol. Pozdrowienia dla Sonny''ego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARTEK Re: BARCA ZNIZYLA SIE DO POZIOMU WISLY DLATEGO WYGRALA TYLKO 1:0 IP: *.215.230.159.Dial1.Stamford1.Level3.net 22.08.01, 19:37 i tyle, Wisla nie miala najmniejszych szans , dla Barcy to byl trening... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KsR Barca wcale nie jest taka dobra. IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 20:02 Dlaczego wszyscy mówią,że Barca jest taka dobra, taka wielka? To, że ma bardzo dobrych piłkarzy nie upoważnia jej do noszenia tytułu jednej z najlepszych drużyn Europy. W ostatnich kilku latach przecież nic nie osiągnęli i jeszcze przynajmniej w tym sezonie nie znajdzie wśród najlepszych drużyn. Barca była słaba do ogrania nawet przez naszą słabiutką Wisełkę. Wystarczyło tylko trochę wiary, poświęcenia i odpowiedniej taktyki. Z tak grającym Sarnatem można było pokusić się nawet o zwycięztwo na Camp Nou. Barcelona grając tak jak z Wisłą dostałaby porządne lanie od średniej drużyny europejskiej. I wątek mi się urwał... muszę dać psu jeść:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Barca wcale nie jest taka dobra. IP: *.pl 22.08.01, 21:40 Dobra to ona jest, ale urzadzila sobie sparring. W sparring, jak wiadomo, nie wklada sie zbyt wiele sil. Ale i tak mozna bylo sprobowac obrocic ten sparring w niespodzianke, a przynajmniej w jakies widowisko. Dlatego Wisla zmarnowala szanse, nie tyle na awans, co na zaprezentowanie Jesli chodzi o perspektywy Barcy w tym sezonie: jesli sie zgraja, to zajda daleko (polfinal LM i #2 w Hiszpanii). Maja duzy potencjal, a Saviola to brylant najwyzszej proby. Odpowiedz Link Zgłoś
pc Re: BARCA ZNIZYLA SIE DO POZIOMU WISLY DLATEGO WYGRALA TYLKO 1:0 23.08.01, 11:18 Gość portalu: BARTEK napisał(a): > i tyle, Wisla nie miala najmniejszych szans , dla Barcy to byl trening... przeanalizuj sobie wyniki zpoprzedniego sezonu (w lidze hiszpańskiej) coś dużo tych treningów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ODRA Re: BARCA ZNIZYLA SIE DO POZIOMU WISLY DLATEGO WYGRALA TYLKO 1:0 IP: *.*.*.* 23.08.01, 20:19 Wisła potrafi tylko tak jak i ja od czaso do czasu wylewać a nie grać w piłkę. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.pl 22.08.01, 20:48 To naturalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Polskie kluby to cienkie bolki IP: *.pl 22.08.01, 21:23 Nalezy sie cieszyc, ze przegrali tak nisko (brawo Sarnat). Nie umieja atakowac na wyjazdach, podobnie zreszta, jak wszystkie polskie druzyny. Naszym klubowym trenerom brak wyobrazni, a graczom wyczucia i sil. Przeciez oni ani razu nie strzelili celnie na bramke! Nasze kluby to pilkarska prowincja a gracze to cienkie bolki i cwaniaczki, z niewieloma wyjatkami. Mieli naprzeciw siebie klasowa druzyne i sie przestraszyli. Oczekuje rehabilitacji w Pucharze UEFA. Jesli tylk owyciagna wnioski, to moze przejda ze dwie rundy. Dalej to juz graja silniejsi. A Adam Nawalka jest bardziej pomyslowy od Smudy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maku Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.neoclub.pl 22.08.01, 21:05 Wisła jest waleczna, ale technicznie słabsza. Pomimo, że Barca jest przed sezonem i grała na pół gwizdka, to Wisła wstydu nie przyniosła. Jeżeli się zmieni cała liga wtedy można myśleć o wyeliminowaniu takich jak Barcelona. Narazie to co dla nich jest rutyną dla nas jest szczytem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ytr Wisla jest waleczna? IP: *.ppp.polbox.pl 22.08.01, 22:03 Wisla jest waleczna? Chyba ogladalismy rozne spotkania: w tm ktore ja ogladalem Wisla grala z pelnymi majtkami strachu i wychodzila ze skory, zeby Barcelony nie draznic. Wisla nawet w polskiej lidze wyroznia sie miekka gra, ale ma na tyle duza przewage techniczna i taktyczna, ze na ogol nie ma to znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
alien{} Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA 22.08.01, 22:31 mimo ze jestem z krakowa i kibicuje wisle to wstyd mi za ten mecz a w zasadzie dwumecz, a oto wg mnie powody takiego stanu rzeczy: 1) dupa nie trener - co to jest smuda? co on dokonal? ostatnio tylko sie kompromituje , a pod jego wodza nie widac zadnej mysli taktycznej. u Nawałki przynajmnie bylo widac ze jest jakis cel tej gry, pewnie wisła by nie przeszla gdyby nawałka byl trenerem ale mecz wygladal by inaczej 2) ile ci zawodnicy zarabiaja!!! jakbym ja dostawal 150 tys dolarow to też by mi sie nie chcialo trenowac. 3) gdzie k... kondycja - czym oni chca nadrobic braki techniczne? 4) wola walki - chyba oto zeby sie nie przewrocic. sam uprawiam sport i wiem co to wola walki. jak gram z leprzym zawodnikiem to nie ma straconych dla mnie pozycji , nie ma nawet chwili zawachania mimo ze do zagrania nie mam zadnych szans dojsc - gdzie to bylo w meczu????? 5) wiara - w co oni wierzyli???? wierzyli ze maja pewne kontrakty i tyle. 6) umiejetnosci - no z czym do europy?????to prawdziwy cud(oli) ze reprezentacja gra tak dobrze. mam 23 lata ale szczerze watpie zebym dozyl dnia kiedy bede mogl z podniesionym czolem powiedziec ze wisla to klub ktoremu kibicuje i kibicowi Barcelony żal będzie dupe ściskał! 7) tu chciałem się przejechać po bramkarzu ale Artek mnie zszokował.Juz w meczu z odra grał dobrze a tutaj to ja nie wiem co on żarł. przecierz gdyby grał na swoim normalnym(ostatnio) poziomie to tu mogła być dwucyfrówka!!!!!!!! Jedyny pocieszajacy fakt to to ze smuda jest troszeczke blizej do wylecenia z wisły, i dlatego zaluje ze wisla nie dostala 2 razy po 5-0 bo byloby to z korzyścia dla drużyny na przszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stash Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 00:02 Bo ludzi z jajami wybiły nam powstania i wojny, a zostali dekownicy. Brak takich, którym się po prostu CHCE. I to niestety widać na boisku, w rządzie, w negocjacjach z UE, w zarządach spółek. Wszędzie. I dlatego Żydzi musieli iść przez 40 lat przez pustynię, by ci którzy doszli do ziemi obiecanej nie pamiętali niewoli. Wniosek: ponieważ nie jesteśmy na pustyni nam może zająć to jeszcze więcej lat (chociaż cały czas liczę na cud). stash Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vengier Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.metronet.pl 23.08.01, 09:34 A kto z Was na prawde wierzyl, ze Wisla przejdzie Barce, barany?! Odpowiedz Link Zgłoś
pc Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA 23.08.01, 10:13 Ja. Przed pierwszym meczem. Zresztą miał nie grać Rivaldo. Przypomnij sobie pierwszy mecz i wykasuj "w pamięci" Rivaldo. I co, jaki wynik? :) Zresztą... wystarczyło gdyby Moskal trochę dokładniej przyłożył nogę, byłoby już 4:2... Dlaczego PRZED dwumeczem (nie rewanżem gdy było raczej wiadomo że szanse są nikłe) miałbym nie wierzyć w awans? Odpowiedz Link Zgłoś
pc Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA 23.08.01, 10:16 Moim zdaniem dobrze się stało że Wisła nie podjęła walki. Coprawda jej piłkarze mieli napewno inną motywację (nie ośmieszyć się, a tak naprawdę oprócz Sarnata skutek był wręcz przeciwny), ale wg. mnie nie należy gardzić nawet połówką punkciku do rankingu UEFA. Spadamy w nim coraz niżej, niedługo obudzimy się z ręką w nocniku, czyli z 2 drużynami w UEFA, a w elimkach LM będziemy się męczyć od rundy przedswstępnej. Szkoda że nasi piłkarze lekceważą te mecze, np. Pogoń, bo i tak awansują (pewnie Polonia też oleje LLanstfraid, oby nie). A punkty do rankingu (coprawda tylko połówka) odpływają... Tak więc gdyby Wisła dowiozła to 0:0 wcale bym nie lamentował nad ich żałosną piłkarską postawą. Wszyscy wiemy że szanse zaprzepaściła już w Krakowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wookie Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 11:54 Wkurza mnie fakt że Wisłe okrzyknięto najlepszą drużyną polskiej ligi a tymczasem prezentuje się ona żałośnie i wielkie poparcie kibiców jej nie pomoże podobnie jak Legii. Wracając do Hiszpanów są słabi tak jak ich Brazylijczycy, Argentyńczycy czy Holendrzy. Skończą udział tak jak przed rokiem i wcześniej. Polacy są na nich za słabi taj drużyny z Walii, Białorusi, Finlandii, itp. Cała reszta normalnych będzie ich lać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.vwl.uni-freiburg.de 24.08.01, 15:39 Bo wsyscy dobrzy gracze juz dawno uciekli z naszej ligi... A tak calkiem powaznie, to mysle, ze jezeli choc jedna z naszych druzyn przebije sie przez eliminacje Champions Lague to nastapi wielkie odrodzenie polskiej pilki. Zwiekszy sie zainteresowanie kibicow pilka nozna i jezeli Sejm RP na czas przeglosuje ustawe o bezpieczenstwie na stadionach (sory nie znam dokladnej nazwy tej ustawy) to moze byc nie zle. A jezeli sie tak nie stanie, to bedziemy miec podobna reprezentacje jak taka mala Dania juz na zawsze . Pozdrawiam. Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: 217.153.49.* 24.08.01, 16:47 Z prostego prozaicznego powodu bo nasi pilkarze sa do niczego a trenerzy nie potrafia przygotowac ich do sezonu. Najbardziej rozbawil mnie komentarz po meczu w KRakowie "Przeciez pilkarze Barcelony to zawodowcy" a nasi dostaja duzo pieniedzy a nawet za pika im sie nie chce biegac, moze ktos ogladal mecz legii z druzyna z Luksemburga to bylo zalosne jak nasi zawodowcy grali przeciwko prawie amatorom ktorzy normalnie pracuja. Kolejny przyklad pogon nic odpadli tez z prawie amatorami , a ile pieniedzy zainwestowano w pogon. Panowie to jest zalosne ci pilkarze nie maja ani woli walki ani ambicji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thrawn Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 26.08.01, 21:25 O czym mowa graja z liderem pretendentem do mistrza a tu wisla zle zagrala figa pogon dup.. dala to dopiero lipa i .... wisla sie zachowala super zeby nie rivaldo to sadze ze pokusili by sie o wyeliminowanie tego zespolu wisla nie grala ofensywnie na wyjezdzie super jak by przegrala 6:0 bo by grala ofensywnie to wszyscy by pisali ale do kitu zagrali mowmy szczeze wszystkie nasze zespoly to amatorzy a zawodowcami to oni sa w innych zajeciach typu w chu.. ciecie tez zajecie czy sie stoi czy sie lezy to wyplata sie nalezy i jeszcze kilka innych czyz nie pozdrawial Thrawn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.proxy.aol.com 26.08.01, 05:27 BO TO BYLA BARCELONA!!!!! takie pytanie mozna by bylo zadac jezeli by grali przeciwko druzynie pokroju mistrza albani, luksemburga czy andory (tam nawet nie ma ligi!)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.dipool.highway.telekom.at 26.08.01, 19:14 Znam odpowiedz. Przez zydokomune i masonerie. Pytanie z grupy glupich,chyba ze skierowane do kibicow, ktorzy nie ogladali meczow z Barcelona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: 213.25.149.* 26.08.01, 16:02 bo Barca była lepsza i z Rivaldo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henry lu Re: DLACZEGO WISŁA NIE AWANSOWAŁA IP: *.legnica.dialog.net.pl 26.08.01, 16:08 Dlatego że Wisła jest słabiutka jak pozostałe zespoły pseudoligowe.To samo zresztą mamy w koszykówce.Na Śląsk w kraju nie ma silnych ale za to w Suprolidze? Odpowiedz Link Zgłoś