Gość: Bonhart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 11:30 legia.net/wywiad.php?id=488 To oczywiscie tylko Przeglad Sportowy, wiec nalezy do tego podchodzic z pewnym dystansem. Ale jesli to prawda to mnie sie ta kandydatura nawet podoba. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DannyTheBhoy Re: Czyzby Chovanec? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 15:00 Czy ktos wie co robił Chovanec od czasu gdy przestał być selekcjonerem? Jego obecna posada nie wygląda na poważną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Byle prędzej... IP: *.bsk.vectranet.pl / 81.15.236.* 25.09.04, 23:07 Miejmy nadzieje ze pociągnął by za sobą do Legii paru niezłych Czechów i pozbył się przy okazji Sokołów, Szali, Bereta i paru innych geniuszy futbolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Byle prędzej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 03:27 Wisla wygrala 7-1, ale Klos z Glowackim popelnili wiecej bledow niz Beret od poczatku rozgrywek. Nie ma co pyskowac na Jozwiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: Byle prędzej... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 12:23 Jozwiak jest w o wiele lepszej formie niz w zeszlym roku. Jedyny slaby mecz w jego wykonaniu to pierwszy mecz obecnej rundy. W pozostalych bardzo udanie zastepuje Ziela jako lider defensywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonhart Re: Byle prędzej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 12:42 No, z tym 'bardzo udanie' to ja bym nie przesadzal. Inaczej bys mowil, gdyby w meczach np. z Austria albo Gornikiem Leczna napastnicy strzelali celnie po ewidentnych klopsach Jozwiaka. Ja wiem, ze w tej chwili nie ma Ziela, wiec lepszy rydz niz nic. Ale fakt faktem, ze Beret na Legie jest juz ciut za slaby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: Byle prędzej... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 16:53 Jasne ze Jozwiak nie jest juz przyszloscia klubu i w zasadzie to juz pewnie jego ostatni lub przed ostatni sezon. Jednak obecnie chyba nie ma dla niego zadnej alternatywy. Na jego niekorzysc dziala tez fakt ze jako kolege w obronie ma Wojtka Szale ktory popelnia blad za bledem. Potem te jego indywidualne bledy musi ktos naprawiac i sypie sie cala obrona. Gramy przeciez 3 z tylu i jak mina Szale to zostaje juz tylko 2. Jozwiak czesto musi dublowac pozycje Szali i sam przez to czesto zmuszany jest do bledu. W sumie najwiekszy zarzut jaki mozna do niego miec to dawanie napastnikom przeciwnika pretekstow do padania w polu karnym. Moim zdaniem obrona Legii (nawet z Jozwiakiem) byla o 50% lepsza gdyby wymienic szale na kogokolwiek. Jego zagrania psuja cala gre obronna. Ja bym do Kubickiego nic nie mial gdyby wlasnie nie to ze tak kocha Szale. Czy on nie widzi ze to jest najslabszy punkt druzyny ktory chyba nawet do 3 ligi sie nie nadaje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Byle prędzej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 19:20 Z ta ocena Szali nie do konca sie zgadzam. W czasie meczu z Austria Jacek Zielinski powiedzial cos bardzo ciekawego na temat gry obronnej Legii. Otoz starszy Sokol ma przykry zwyczaj nie uczestniczenia w grze obronnej, a co gorsza gra za daleko od linii bocznej. Trojka obroncow musi grac stosunkowo blisko siebie, asekurujac sie wzajemnie, a w bocznych rejonach boiska powinni dzialac pomocnicy. W przeciwnym wypadku boczny obronca jest wyciagany i latwo go kiwnac bez asekuracji. Na lewej pomocy gra Kiełbowicz, ktory broni barzo aktywnie i dlatego kto tylko moze, atakuje prawa strona Legii. A Jozwiak... Ja bym chcial przeczytac, co jego krytycy napisaliby, gdyby Jozwiak zagral kiedys tak, jak dzis Krizanac, czy wczoraj Glowacki. A przeciez to sa jakoby najlepsi stoperzy w polskiej lidze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: Byle prędzej... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 21:38 Oczywiscie Zielu mial racje. W jednym z meczy na prawej zagral Karwan (chyba z pogonia) ktory niezle sobie radzi takze w defensywie. Szala odstawial tam takie numery ze Karwan praktycznie dublowal jego pozycje. Nie przekraczal polowy bo jak tylko zostawil Szale samego to bylo goraco w polu karnym. LEgia grala w zasadzie w 10 bez prawego pomocnika ktory gral jako obronca. Gdy na prawej gra Sokol to Szala ma wielka szanse wykazania sie i wtedy pokazuje ze co 2 lub nawet gorzej jego interwencja jest fatalna. Poza tym on ma niezwylka wade jak na obronce: on sie nie wraca! PRzyjrzyjcie sie jak okiwaja Szale to on nie biegnie pedem za przeciwnikiem tylko wraca spacerkiem. Zas co do Kielbowicza to jego zupelny brak przydatnosci w ofensywie przynajmniej troche rekompensuja dobra gra w obronie choc kondycje ma na tyle dobra ze sil powinno starczyc tez na atak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonhart Re: Byle prędzej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 21:44 Dla mnie Szala od zawsze byl nieporozumieniem. Milosc jaka dazy go Kubicki jest dla mnie kolejnym argumentem, ze nalezy zmienic trenera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Byle prędzej... IP: *.aster.pl 26.09.04, 19:21 Co do Szali to się zgodzę. Beret już nie jest tym Beretem, który grał w latach 90 tych, gdy Legia grała w Lidze Mistrzów. Z Panów Sokołowskich może być jeszcze trochę pożytku. Ale taktyka Kubickiego nie jest już skuteczna mimo tego, że Legia wygrywa. Ale ciekawy jestem, czy to wystarczy np. na Wisłę Kraków. A co do kandydatury Chovanca - no cóż, to się okaże, ale na pewno kandydatura Chovanca jest dużo poważniejsza aniżeli ta Mathiasa Honerbacha ( nawet nie wiem, co to za jeden ). Pozdrawiam kibiców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Czyzby Chovanec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 11:13 Temat zwalniania Kubickiego juz sie nieco zuzył. Od wczoraj pismaki zaczeli zwalniac Kasperczaka.pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucwa Re: Czyzby Chovanec? IP: 62.173.207.* 29.09.04, 12:53 fakt, usmiałem się dzisiaj czytając bredne w "se" do "ścierki" jeszcze nie zaglądałem ale pewnie też jakieś "kwiaty" tam się znajdą :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Czyzby Chovanec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 12:59 Przy okazji kupili do Wisły Mile i Golińskiego a sprzedali Żurawskiego i Szymkowiaka. A mówia że w Polsce nieczego szybko sie nie da załatwic..pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ww1916 Re: Czyzby Chovanec? 29.09.04, 13:01 A ja myslę, ze wszystko to stanie się wkrotce SEnsacyjnym FAKTem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Czyzby Chovanec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 13:08 Najazabawniejsze jest to jak podpuscili Lolka i ten zeznał ze Cupiał "polecił mu" Kasperczaka. Tyle ze nie wiedział po co mu tego Kasperczaka "polecił". Wywołało to wielką nerwowosc u Janasa, który wyraził watpliwośc czy Heniek weźmie reprezentację za marne 30 tys miesięcznie. Nie omieszkał oczywiście dodać ze z posady nie zrezygnuje chocby nie wiem co. No i teraz zobaczymy jaka bedzie frekfencja na meczach repry. Jak bedzie marnie, Lolek będzie miał swietna wymówkę - nie zatrudnimy Henryka bo przez tych matołów kibiców nas nie stać. Sami sobie winni.pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś