Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Janas: zespół mi się rozsypał

IP: 62.29.137.* 08.10.04, 09:51
    Janas jest żałosny w próbach sklecenia kadry poprzez powoływanie róznych
    Rasiaków, Lewandowskich czy innych ale prawdę miówiąc sam na jego miejscu nie
    wiedziałbym co zrobić. Moim zdaniem mamy aktualnie trzech piłkarzy, o któych
    można powiedzieć, że reprezentują poziom drużyny narodowej - Dudek, Krzynówek,
    Żuraw - reszta to życzenia w stylu "Franek się przebudzi, Tato rozegra piłkę,
    Bąk wyłaczy napastnika" itd. Janas gwiazdą trenerki nie jest ale Górki też by
    nią nie był gdyby nie miał Deyny, Lato, Gadochy, Bońka czy paru innych. Oni po
    prostu potrafili grać w piłkę - obecni reprezentanci to niestety tylko poziom
    walki z Gruzją, San Marino i trzecim składem Włochów, pod warunkiem, że gramy u
    siebie i jest zimno.
    Obserwuj wątek
      • Gość: OBIEKTYW Re: Janas: zespół mi się rozsypał IP: 62.148.92.* 08.10.04, 09:54
        Zgadzam się, ale z małym zastrzeżeniem - 3 skład Włochów to raczej za wysokie
        progi (chyba, że czysty przypadek).
        • Gość: kibic Re: Janas: zespół mi się rozsypał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:04
          teraz wychodzi niemoc i zmarnowany rok czasu naszego "trenera".
          Trzeba było sie zastanawiac nad tym wczesniej a nie taraz płakać.
          Jeszcze ze dwie kontuzje i powolanie do kadry dostanie Iwan, Swierczewski.
          • slon2002 żebyś chooyu zdechł razem z nimi 08.10.04, 11:09
        • Gość: Kafa Re: Janas: zespół mi się rozsypał IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.10.04, 10:05
          nie zgadzam się, trener Engel potrafił z wyrobników zrobić zespół który
          zakwalifikował się do finałów MS
        • Gość: Miki Re: Janas: zespół mi się rozsypał IP: *.aster.pl 08.10.04, 10:05

Niech Janas nie mówi, ze mu się zespół rozsypał, bo od przynajmiej pół roku to
          on tego zespołu nie ma. Co mecz towarzyski, to inny skład. A moim zdaniem
          powinno się wystawiać raczej optymalny skład i go zgrywać.

POzdrawiam kibiców.
          • t.o.m.e.k Re: Janas: zespół mi się rozsypał 08.10.04, 10:16
            Gość portalu: Miki napisał(a):

>
            > Niech Janas nie mówi, ze mu się zespół rozsypał, bo od przynajmiej pół roku
            >to on tego zespołu nie ma.

Miki, wyjąłeś mi to z ust. Po prostu nie ma czegoś takiego jak reprezentacja -
            jest zbieranina niezmotywowanych kopaczy, którzy pod pozorami
            kontuzji "chowają" formę na mecze ligowe, za które przynajmniej dostają
            prawdziwe pieniądze. Właściwie czas już najwyższy żeby ten od kilku lat
            sztucznie podtrzymywany twór jakim jest "reprezentacja" rozwiązać i dac sobie z
            tym wszystkim spokój. Trudno - takie są realia, przynajmniej w Polsce i pewnych
            rzeczy, zwłaszcza zakorzenionych w mentalności tych półgłówków jakimi
            są "kopacze piłki" nie wykorzenimy. Oni mają głęboko w d... zaszczyty, barwy
            narodowe, orzełki, hymny itp. bzdury. Oni chcą zarabiać kasę a nie nadwerężać
            swoich sił w jałowych meczach reprezentacji - po co? Pojedzie taki Krzynówek
            czy inny Żewłakow na mecz Polska-Austria, dostanie w przypadkowym starciu po
            goleniach i wyląduje na 3 miechy w szpitalu... I po co mu to? Ludzie -
            odczarujmy "mit reprezentacji". Nikt, przynajmniej wśród piłkarzy tego nie
            potrzebuje - to przeżytek. Dla nich najważniejsze są kluby - a reprę
            podtzrymuje się przy zyciu żeby uzasadnic istnienie tej chorej struktury jaką
            jest PZPN i działające tam grono starców...
        • Gość: kibic Re: Janas: zespół mi się rozsypał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:06
          no i co Panie Janas?
          KISZKA STLCOWA
      • Gość: DYMISJA JANASA DYMISJA JANASA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:47
        JANAS I LISTKIEWICZ PRECZ OD POLSKIEJ PILKI!!
        A PROPOS SONDAŻU GAZETY: TO ŻE POLACY NIE WYGRAJĄ Z AUSTRIĄ WCALE NIE ZNACZY,
        ŻE Z NIĄ PRZEGRAJĄ (MOŻE BYĆ REMIS). HEHEHE. POZDROWIENIA DLA REDAKCJI!
      • wichura Re: Janas: zespół mi się rozsypał 08.10.04, 10:49
        Przecież reprezentacja to nie klub, gdzie masz 18 zakontraktowanych piłkarzy i
        tylko z nich musisz wybierać. Janas może zebrać dowolną liczbę piłkarzy z
        polskim obywatelstwem, z ligi polskiej i zagranicy. Ale tylko tych, którzy chcą
        grać, a nie tych, którzy reprezentację traktują jak przykry obowiązek i myślą
        tylko o tym, by nie skaleczyć nóżki, bo w klubie dostaną opier***.
        Pół roku wszyscy przekonywali go do Frankowskiego. Powołał go, ale po pół roku,
        gdy i forma trochę spadła, i nie mógł się "ograć" w meczach towarzyskich. Od
        jakiegoś czasu sugeruje się mu Dembińskiego, a Janas nic. Pewnie też go powoła,
        ale za rok.
        Austriacy do europejski średniak, więc po remis można posłać skład prawie
        krajowy (+ Krzynówek, Rząsa, Bąk). Kontuzje? To normalne ryzyko tego zawodu,
        nawet na szczeblu ligi podwórkowej.
        Kałużny? Hmmmm... Wywalczył nam awans do Korei, ale o powołaniu decydować mają
        nie zasługi, tylko aktualna forma. A o tej się nie wypowiem, bo nie widziałem
        go w akcji od dawna (nie gra w klubie, choć to b. dobry klub i niekoniecznie
        oznacza to słabą formę).
        Tyle. Pozdrawiam
        Austria 2-2 Polska
      • Gość: Na Pohybel Re: Janas: zespół mi się rozsypał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:49
        No i w pizdu i wylądował. I cały misterny plan też w pizdu. I w Austrii też
        pewnie będzie w pizdu. Jednym słowem w pizdu na wszystkich frontach. Kraj 40
        milionów ludzi i gość za 30 tysiaków miesięcznie od ponad roku nie wymyslił 33
        właściwych ( w pizdu rzecz jasna).
      • Gość: jurek w kraju gdzie mieszka 36 mln, on nie moze .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:56
        znalezc 11 chlopakow. Zalosne. Czesi ile maja ludzi a takich zespolow moga
        wystawic kilka !!
      • Gość: PawelS Jaki zespół? Janas, kończ, wstydu oszczędź! IP: *.itpp.pl 08.10.04, 11:08
        Zespołu nigdy Janas nie miał więc nie ma się co rozsypywać. Niech powoła - ot
        choćby drużynę która grała w Chicago z USA. Ma tyyylu zawodników, a kilka
        kontuzji mu przeszkadza!
      • Gość: kobra nie ma zespołu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.10.04, 11:09
        ale jest selekcjoner!
      • Gość: Ble ty jestes zalosny w takim pieprzeniu glupot IP: *.k.mcnet.pl 08.10.04, 11:10
        to podaj jakis lepszy sklad kadry, cwaniaczku. A co Janas ma zrobic?
        Co ty bys zrobil? pewnie bys zpolonizowal Roberto CArlosa, morientesa i Zizou i
        wygral eliminacje?
        A moze jestes zwolennikiem kadry skladajacej sie z graczy rodzimej ligi.
        Nie masz zadnej konstuktywnej mysli.
        No, ale krytyka Janasa jest teraz w modzie....
        • Gość: Miki A właśnie podam Ci skład, który może powalczyć IP: *.aster.pl 08.10.04, 11:25

A właśnie podam Ci skład, który mógłby z powodzeniem powalczyć nie gorzej, niż
          tamci kontuzjowani:

bramkarz: Boruc

obrońcy: Jarzębowski, Dudka, Głowacki

pomocnicy: Mila, Krzynówek, Michał Goliński, Kaczorowski, Zdebel

napastnicy: Frankowski ( lub Włodarczyk ), Żurawski

Im przynajmiej chciało sie grać. Widać to było w Chicago przeciwko USA.
          Zdecydowane nie dla: Lewandowski, Rasiak, Kukiełka, Kłos ( bo to niewypały
          reprezentacyjne ), Olisadebe ( za olewanie kadry - ciągle cos go boli ), Hajto,
          Dudek, Bąk, Kosowski. Czas tych Panów zdecydowanie minął, a większośc z nich
          nawet nie mieści się nawet na ławce rezerwowych. A już powołanie Kałużnego to
          wręcz kompletne nieporozumienie.

Ale obawiam się, że oba mecze przegramy i już teraz bedzie po eliminacjach.

Pozdrawiam kibiców
          • wichura Re: A właśnie podam Ci skład, który może powalczy 08.10.04, 11:56
            Miki:
            Jarzębowski, Głowacki - kontuzjowani
            Krzynówek - też (podobno)
            Zdebel - zrezygnował z gry w kadrze

100% zgoda co do Czarnucha - żegnamy!
            A to narzekanie Janasa to tylko asekuracja (w razie kolejnej kompromitacji).
            • Gość: Kafa Re: A właśnie podam Ci skład, który może powalczy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.10.04, 13:15
              Pozdrawiam serdecznie Oliego - autora największego sukcesu polskiej piłki od 20
              lat (wraz z trenerem Engelem, tez pozdrowienia)
              • Gość: Kafa Re: A właśnie podam Ci skład, który może powalczy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.10.04, 13:27
                I jesli nawet czasem mogłby zagrać, a nie gra - masz rację Oli, wielcy gracze z
                nie każdym trenerem grają!
          • Gość: maroB Re: A właśnie podam Ci skład, który może powalczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 14:25
            Nie jestem fanem janasa,ale chyba miales drzemke.Z twojego super skladu trzech
            jest kontuzjowanych(Jarzebowski,Kaczorowski,Glowacki) jeden to olewa(Zdebel)
            Wlodarczyk wisi za kartki,a Boruca mozna bylo "podziwiac" w meczu z Austria
            Wiedeń.Do tej walki zostaje więc pięciu czyli zaczynamy budować sklad od nowa...
      • Gość: Poki Czym pan Janas się tak przejmuje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 12:42
        Przecież chyba właśnie po to sprawdził 3000 piłkarzy żeby na wypadek takiej
        rozsypki miał kogo do reprezentacji wcisnąć. No chyba że nie...
        • Gość: he, he Re: Czym pan Janas się tak przejmuje? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.10.04, 12:49
          he, he - bardzo dobre!
          • Gość: he, he Re: Czym pan Janas się tak przejmuje? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.10.04, 12:51
            u Janasa w każdym meczu gra inny skład więc niech nie udaje że coś się zmieniło
      • Gość: libero Re: Janas: zespół mi się rozsypał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 13:28
        Pan Janas już dawno pokazał, że z tą reprezentacją to "goni w piętkę". Boniek
        jako trener był do d...., ale przynajmniej w porę odszedł i dalej się nie
        ośmieszał - Janas przypomina niesławnej pamięci premiera Millera - błąd za
        błedem, kretyńskie decyzje, brak kompetencji itd.....Panie Pawle - pamięta pan
        po czym poznaje się prawdziwego mężczyznę ?
        A propos szukania wśród zawodników, którzy już z kadry odeszli - proszę nie
        zapomnieć o Lacie, Lubańskim, Gorgoniu czy Gadosze...( przepraszam tych,których
        pominąlem). Też już nie "trzymają linii" jak Hajto , ale co klasa to klasa - ci
        obecni kopacze nigdy nie dorosną im do pięt.
        • Gość: Kafa Re: Janas: zespół mi się rozsypał IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.10.04, 13:39
          ok, ale ja nie mogę chwalić Bońka za sposob w jaki odszedł- szybko (bo nie lubi
          przegrywać a nie taki samokrytyczny), ale zwalając z siebie odpowiedzialnośc
          na "brak graczy, no ni ma w Polsce graczy" i plotąc o problemach rodzinnych -
          to jest odejście w bardzo złym stylu po rozgrzebaniu pracy Engela! Gdyby
          powiedział - nie mam wynikow, odchodzę, sorry - to by było odejście godne.
      • Gość: tom Re: Janas: zespół mi się rozsypał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 15:04
        Kurwa! Dlaczego Janas jescze pracuje??
      • seven czemu nie powolal sobolewskiego?? 08.10.04, 15:15
        przed kontuzja bardzo dobry zawodnik, mial niedawno powolanie do kadry b, wiec czemu nie...?

taki kaluzny to nieporozumienie. jak ktos wycina taki numer jak on przy odejsciu z kadry to
        niech sp... maradona to on nie jest, gdyby to byl jakis NAPRAWDE zajebisty gracz (takich w
        kadrze to mozna na palcach jednej reki policzyc) to moglbym zrozumiec, ze trener sie blazni i
        powoluje go jako ostatnia deske ratunku. ale on nie nas nie uratuje!!! a tylko bedzie przekonany
        o wlasnej klasie i tym, ze repra bez niego sobie nigdy nie poradzi.
        • Gość: he, he Re: czemu nie powolal sobolewskiego?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.10.04, 15:39
          chłopie, kibicu - problemem nr 1 tej kadry jest za duża rotacja zawodników, a
          ty uznałeś że uleczysz nasza piłkę powołując Sobolewskiego czyli zwiększając
          rotację
      • Gość: Robert Błoński Nie lubie Blonskiego, ale ten artykul mnie zachwyc IP: *.dialin.kamp-dsl.de 08.10.04, 15:27
        Wreszcie Blonski pokazal klase. Wraca do formy. Mam nadzieje ze i kadra do
        takiej formy wroci.
      • Gość: Lepszy Trener!!! Re: Janas: zespół mi się rozsypał IP: *.konstancin.net 08.10.04, 20:08
        Według mnie,skład reprezentacji polski powinien być taki:
        Bramkarz: Jerzy Dudek
        Obrona lewa: Maciej Stolarczyk
        Obrona lewa środek: Tomasz Kłos
        Obrona prawa środek: Kazimierz Węgrzyn
        Obrona prawa: Tomasz Hajto

Pomoc lewa: Jacek Krzynówek
        Pomoc Srodek lewy: Mirosław Szymkowiak
        Pomoc środek prawy: Radosław Kałużny
        Pomoc prawa: Sebastian Mila

Atak lewy: Maciej Żurawski
        Atak prawy: Tomasz Frankowski
      • Gość: a Re: Janas: zespół mi się rozsypał IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 08.10.04, 22:12
        Gość portalu: hm napisał(a):

> Janas gwiazdą trenerki nie jest ale Górki też by
        > nią nie był gdyby nie miał Deyny, Lato, Gadochy, Bońka czy paru innych.

e tam - jak Górski powstawił na obronie, gówniarza wtedy, Żmudę, to też się
        wszyscy w czoło stukali, on potrafił eksperymentować i to bynajmniej nie
        na "odgrzewanych kotletach" ...
      • Gość: a Re: Janas: zespół mi się rozsypał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 22:56
        www.gazeta.pl/im/2330/m2330958.jpg - ale jak mogło się rozsypać coś
        czego nie było?

www.worldfootball.prv.pl
      • Gość: rafal Re: Janas: zespół mi się rozsypał IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 08:50
        Tepactwo polskie nie ma granic, jak jestescie madrzejsi panie od Janasa to
        pewnie macie genialny pomysl na wygranie z brazylia, anglia, wlochami i
        holandia tak ? Bo byles dwa razy na meczy trzecioligowym ?

Debilizm polski nie ma granic.. Ludzie pomyslcie ze te czlowiek jest trenerem
        ZAWODOWYM, i stara sie lozyc dob druzynę a reszta zalezy tylko od zawodnikow i
        ich formy, skutercznosci.... Jebac trenera to jest latwoi tylko ze to prawie
        nigdy ni ema podstaw rozsadnych, na boisku i tak graja ci ktorzy sa najlepsi na
        dana chwile ....

rafal
        • Gość: Cyfra Re: Janas: zespół mi się rozsypał IP: *.g.pppool.de 09.10.04, 10:03
          Gość portalu: rafal napisał(a):

Debilizm polski nie ma granic.. Ludzie pomyslcie ze te czlowiek jest trenerem
          > ZAWODOWYM, i stara sie lozyc dob druzynę a i tak graja ci ktorzy sa najlepsi
          na
          >
          > dana chwile ....

Teoretycznie ,ale w praktyce jest inaczej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka