Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Obejrzeć Mistrzostwa

IP: *.chello.pl 18.04.02, 18:49

Post kieruję do Kibiców przez duże K, którym zwisa najoględniej ochłap w
    postaci paru transmisji w TVP i to na domiar złego z udziałem Polaków. Chcę
    skonultować sposoby obejrzenia CAŁYCH MISTRZOSTW - od gier grupowych z
    Argentyną, Brazylią,Francją, Anglią, Włochami,Kamerunem itd. - czyli solą tej
    imprezy - po same ćwierćfinały. Sytuacja wygląda tak, że zarówno na niebie
    satelitarnym jak i w telewizjach kablowych są kanały, w których mundial bedzie
    cały lub obszerny przynajmniej. Zna ktoś jakieś nazwy poza ARD1, ZDF, TF2, TF3,
    może Dubai? Kwestią jest jednak czy nie zakodują one lub nie ograniczą
    satelitarnych transmisji. Istnieje taka groźba. Jeśli tylko zawężą wiązkę z
    satelity, będzie można ją i tak wyłapać większą sat anteną - tu stary sprzęt
    analogowy powinien wystraczyć. Tym bardziej sprzęt, którym dysponują kablówki
    (te ponadto powinny dołączyć w ostatniej chwili jakies mniej znane kanały z
    mundialem). Jeśli zakodują cyfrowo, analogowe odbiorniki satelitarne poradzą
    sobie. Gorzej, jeśli prawo będzie na tyle restrykcyjne, że zmusi owe stacje do
    zaniechania nadawania satelitarnego i nadanie transmisji naziemnie. Wtedy tylko
    emigracja do Czech. Ktoś ma jakieś inne wieści lub pomysły?
    Trochę mnie denerwuje, że po zakupie 7 czy 8 spotkań przez TVP na kraj spłynęła
    fala samozadowolenia pt. mamy mundial w tv. Mamy guzik z pętelką, bo nasi
    odpadną szybciutko, a od półfinałów to musndial jest zwyklem mało
    ciekawy.
    Obserwuj wątek
      • Gość: radziwił Re: Obejrzeć Mistrzostwa IP: 195.205.141.* 20.04.02, 13:02
        • Gość: radziwił Re: Obejrzeć Mistrzostwa IP: 195.205.141.* 20.04.02, 13:04
          ja niestety nie dysponuję większą ilością info nt. transmisji, ale daję w górę,
          bo wątek istotny
      • Gość: barbo Re: Obejrzeć Mistrzostwa IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 12:04
        telewizje niemieckie ZDF i ARD (chyba) pokażą około 25 meczów. Z satelity nie
        powinno być problemu. Jeśli masz wolne, zapraszam na południe kraju lub lepiej
        do Republiki ceskeij gdzie zobaczysz wszystkie mecze w II programie czeskiej tV
        (na Opolszczyźnie odbiór równe dobry jak TVP. A w czechach noclegi, jedzene i
        alkohol tańsze niż u nas. (Piwo w knajpie poniżej 2 zlp !)
        • Gość: kf Re: Obejrzeć Mistrzostwa IP: *.sgh.waw.pl 21.04.02, 13:11
          Wszystko powinno byc na kanalach francuskich TF1 i innych. Dostępne są one
          analogowo, z jakiegoś dziwnego satelity(potrzebny konwerter hyperband).Inna
          sprawa czy nie będą musieli tego kodować.
          A kto ma prawa do MŚ na terenie Włoch???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka