Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

UWIERZCIE WRESZCIE W TĄ DRUŻYNĘ

04.05.02, 12:32
    awansowali do MŚ po 16 latach, dokonał tego mimo wszystko ten nielubiany
    Engel... i czemu, kuźwa skazujemy się na porażki??? Fakt, że tacy goście jak
    Arkadiusz Bąk czy nawet zasłużony Matysek nie powinni jechać na MŚ, ale co
    robic. Czekajmy na te mecze i nie krytykujmy trenera!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: kataryna Re: UWIERZCIE WRESZCIE W TĄ DRUŻYNĘ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 12:42
        Wszyscy tej drużynie i jej trenerowi dobrze życzą, nie znaczy to jednak, że nie
        można wyrażać zaniepokojenia niktórymi poczynaniami trenera, które zdaniem
        niektórych kibiców od sukcesów mogą nas oddalić. Nie rozumiem dlaczego
        odmawiasz nam prawa krytykownania niektórych poczynań trenera, powadzi
        reprezentację Polski, bierze za to spore pieniądze więc nie widzę powodu dla
        którego trzeba byłoby go oszczędzać (pomijam fakt, że on tego z pewnością nie
        czyta a nawet jeśli, to i tak nic sobie z tego nie robi). Myślisz, że jak
        przeczyta te kilka postów to zachwieje to jego wiarę we własne siły i zacznie
        seriami podejmować błędne decyzje? Właśnie dlatego, że czekaliśmy na ten awans
        16 lat tak się przejmujemy każdym ruchem w i wokół reprezentacji a takie
        miejsca służą właśnie wymianie poglądów.
        • gacjan Re: UWIERZCIE WRESZCIE W TĄ DRUŻYNĘ 04.05.02, 12:46
          krytyka rzeczowa to dobra rzecz, sam nie rozumiem obecności A.Bąka w kadrze
          (to moja obsesja), ale posty typu Engel to idiota są nie na miejscu.
          pozdrawiam wszystkich, a w szczególności Katarynę
      • Gość: christop Re: UWIERZCIE WRESZCIE W TĄ DRUŻYNĘ IP: *.bialan.pl 04.05.02, 13:10
        UWIERZCIE WRESZCIE W TĄ DRUŻYNĘ
        zgadzam się i powiem więcej (wejdę w to odważniej)

PIŁKA NOŻNA POLEGA NA WIERZE, NADZIEI I MIŁOŚCI

po krótce chciałem uargumentować tą tezę.
        pierwsze primo--
        • Gość: christop Re: UWIERZCIE WRESZCIE W TĄ DRUŻYNĘ IP: *.bialan.pl 04.05.02, 13:28
          przepraszam wszystkie kobiety że mają się żenić z piłkarzami(chyba sfiksowałem)
          przecież wiem że mają się...... żenić z żonami piłkarzy
          • Gość: kataryna Re: UWIERZCIE WRESZCIE W TĄ DRUŻYNĘ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 13:37
            Gość portalu: christop napisał(a):

> przepraszam wszystkie kobiety że mają się żenić z piłkarzami(chyba sfiksowałem)
            > przecież wiem że mają się...... żenić z żonami piłkarzy

Jak trzeba to trzeba, dla dobra polskiej piłki... A można sobie wybrać? Nie
            chciałabym trafić na dupka

• Gość: Mikołaj Re: UWIERZCIE WRESZCIE W TĄ DRUŻYNĘ IP: *.acn.waw.pl 04.05.02, 13:40
              Gość portalu: kataryna napisał(a):

> Gość portalu: christop napisał(a):
              >
              > > przepraszam wszystkie kobiety że mają się żenić z piłkarzami(chyba sfiksow
              > ałem)
              > > przecież wiem że mają się...... żenić z żonami piłkarzy
              >
              > Jak trzeba to trzeba, dla dobra polskiej piłki... A można sobie wybrać? Nie
              > chciałabym trafić na dupka
              >
              Weż Iwana lub Dżwigałe
            • Gość: christop Re: UWIERZCIE WRESZCIE W TĄ DRUŻYNĘ IP: *.bialan.pl 04.05.02, 13:47
              przed mistrzostwami możesz sobie przebierać kataryno jak w ulęgałkach.
              gorzej będzie po mistrzostwach jak nasi zobędą mistrzostwo

To który według ciebie nie jest "dupkiem" i chętnie byś z nim udała się do
              drugiego pokoju i popatrzyła głęboko w oczy, o szczerej rozmowie nie
              wspominając?
              • Gość: kataryna Re: UWIERZCIE WRESZCIE W TĄ DRUŻYNĘ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 13:56

> przed mistrzostwami możesz sobie przebierać kataryno jak w ulęgałkach.
                > gorzej będzie po mistrzostwach jak nasi zobędą mistrzostwo
                >
                > To który według ciebie nie jest "dupkiem" i chętnie byś z nim udała się do
                > drugiego pokoju i popatrzyła głęboko w oczy, o szczerej rozmowie nie
                > wspominając?

Tylko się się nie śmiej, moje typy to:

najprzystojniejsi: Zieliński, Kłos, Murawski, Rząsa (chociaż trochę laluś)

najsympatyczniejsi: Zieliński, Kłos, Wałdoch, Dudek

• Gość: Mikołaj Re: UWIERZCIE WRESZCIE W TĄ DRUŻYNĘ IP: *.acn.waw.pl 04.05.02, 13:58

> Gość portalu: christop napisał(a):
                  >
                  > > przed mistrzostwami możesz sobie przebierać kataryno jak w ulęgałkach.
                  > > gorzej będzie po mistrzostwach jak nasi zobędą mistrzostwo
                  > >
                  > > To który według ciebie nie jest "dupkiem" i chętnie byś z nim udała się d
                  > o
                  > > drugiego pokoju i popatrzyła głęboko w oczy, o szczerej rozmowie nie
                  > > wspominając?
                  >
                  > Tylko się się nie śmiej, moje typy to:
                  >
                  > najprzystojniejsi: Zieliński, Kłos, Murawski, Rząsa (chociaż trochę laluś)
                  >
                  > najsympatyczniejsi: Zieliński, Kłos, Wałdoch, Dudek
                  >
                  >
                  > Kłos?Zieliński?Wałdoch żonaty ,a Rząsa to pigmen.Murawski to FU!

• Gość: christop Re: UWIERZCIE WRESZCIE W TĄ DRUŻYNĘ IP: *.bialan.pl 04.05.02, 14:02
                    mikołaj widzę, że palisz się do podania własnych typów
                    porzuć wstyd
                    nie daj się prosić
                  • Gość: kataryna Re: UWIERZCIE WRESZCIE W TĄ DRUŻYNĘ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 14:06
                    Gość portalu: Mikołaj napisał(a):

> > Kłos?Zieliński?Wałdoch żonaty ,a Rząsa to pigmen.Murawski to FU!

Wszyscy żonaci ale przecież mowa była o patrzeniu w oczy a w tym żona nie
                    przeszkadza :) Rząsa - Nie wiem co znaczy pigmen więc nie polemizuję. Murawski -
                    wkażdy ma swj gust. A w ogóle nie wiem czy o męskiej urodzie powinno się akurat
                    rozmawiać z mężczyzną :)

• Gość: Mikołaj Re: UWIERZCIE WRESZCIE W TĄ DRUŻYNĘ IP: *.acn.waw.pl 04.05.02, 14:17

> Gość portalu: Mikołaj napisał(a):
                      >
                      > > > Kłos?Zieliński?Wałdoch żonaty ,a Rząsa to pigmen.Murawski to FU!
                      >
                      > Wszyscy żonaci ale przecież mowa była o patrzeniu w oczy a w tym żona nie
                      > przeszkadza :) Rząsa - Nie wiem co znaczy pigmen więc nie polemizuję. Murawski
                      > -
                      > wkażdy ma swj gust. A w ogóle nie wiem czy o męskiej urodzie powinno się akurat
                      >
                      > rozmawiać z mężczyzną :)
                      Wyrażam swoje poglądy , choć się dużo nie znam:)
                      >
                      Wszucy piłkarze nie są ani ładni ani Mądrzy
                    • Gość: christop Re: UWIERZCIE WRESZCIE W TĄ DRUŻYNĘ IP: *.bialan.pl 04.05.02, 14:36
                      > Wszyscy żonaci ale przecież mowa była o patrzeniu w oczy a w tym żona nie
                      > przeszkadza :) Rząsa - Nie wiem co znaczy pigmen więc nie polemizuję. Murawski
                      > wkażdy ma swj gust. A w ogóle nie wiem czy o męskiej urodzie powinno się akurat
                      > rozmawiać z mężczyzną :)

kataryna:
                      powiem wprost, chociaż nie powinienem bo to nie jest forum towarzyskie (pozwolę
                      sobie na chwilę warcholstwa)

kataryna kocham cię

• Gość: kataryna Re: UWIERZCIE WRESZCIE W TĄ DRUŻYNĘ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 15:42

> kataryna:
                        > powiem wprost, chociaż nie powinienem bo to nie jest forum towarzyskie (pozwolę
                        >
                        > sobie na chwilę warcholstwa)
                        >
                        > kataryna kocham cię

:)))))))))))))

• Gość: borek Re: UWIERZCIE WRESZCIE W TĘ DRUŻYNĘ IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 13:38
        Niektórzy szybko zapomnieli,że ten wątek to nie kronika towarzyska.Jak nie ma
        się co mądrego lub ciekawego do powiedzenia na dyskutowany temat to lepiej
        zamilknąć.
        Moim zdaniem "kataryna" to nie kobieta,ale mężczyzna więc z tego wątku
        niektórzy uczynili kronikę towarzyską "kochających inaczej".
        • Gość: kataryna Re: UWIERZCIE WRESZCIE W TĘ DRUŻYNĘ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 14:05
          Gość portalu: borek napisał(a):

> Niektórzy szybko zapomnieli,że ten wątek to nie kronika towarzyska.Jak nie ma
          > się co mądrego lub ciekawego do powiedzenia na dyskutowany temat to lepiej
          > zamilknąć.
          > Moim zdaniem "kataryna" to nie kobieta,ale mężczyzna więc z tego wątku
          > niektórzy uczynili kronikę towarzyską "kochających inaczej".

Ale nas zbeształ :))) I płeć mi zmienił :))) Dobrze, ze jest tu ktoś kto będzie
          czuwał nad zachowaniem należytej powagi.

• Gość: kataryna Do Borka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 14:16
            Widzę, że w innym wątku nie poradziłeś sobie z jednym z postów więc spieszę z
            wyjaśnieniem. Niejaki Fuzzy pozwolił sobie na dowcip na temat tego jak masz na
            imię (Mateusz) ponieważ Twój nick nasunął mu skojazrenie z pewnym znanym
            dziennikarzem telewizyjnym od piłki - Borkiem Mateuszem. Dostrzegam Twoją
            frustrację niezrozumieniem niewinnego żarciku i wyciągam pomocną dłoń.

A jak brakuje Ci powagi i rzeczowości w naszych postach to może sam się
            wypowiesz - oczywiście poważnie i rzeczowo - na jakiś temat zamiast krytykować
            sposób w jaki inni wykorzystują to forum? Dyskusji na tym forum nie brakuje,
            czep się raczej swojego wkładu w jego zawartość jeśli już czegoś czepiać się
            musisz.

Nie pytam skąd Ci przyszło do głowy, że jestem facetem (może używam męskiej
            czcionki) bo mnie to w gruncie rzeczy nie interesuje.

• Gość: borek Uwierzcie wreszcie w tę drużynę. IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 19:17
              Ale mnie to dopiero się dostało od ważnych forumowiczów !!!.Natychmiast
              zacząłem się zastanawiać co ja takiego strasznego powiedziałem.Szybko
              przypomniałem sobie o jednej z najważniejszych zasad życiowych,którą staram się
              przestrzegać.Ta zasada mówi,że nie wolno pod żadnym pozorem śmiać się z uczuć
              innych.Niestety wyznanie miłosne Christopa do Kataryny potraktowałem jako
              żart,a okazuje się,że to najczystrza prawda.Myślę,że początkowo Kataryna
              również potraktowała to wyznanie jak żart o czym świadczy pierwszy Jej post i
              pierwsza połowa drugiego.W drugiej połowie postu Kataryna zaczęła mnie dokładać
              podważając moje kompetencje w zakresie piłki nożnej chciaż dzień wcześniej była
              razem z forumowiczami wydającymi pozytywną opinię o moim poście w wątku "Engel
              to idiota..."
              Przepraszam i przyrzekam,że więcej nie będę żartował z Waszego uczucia co nie
              oznacza,że nie będę walczył o względy Kataryny i ułatwiał życie zakochnemu
              rywalowi.
              Nie trzeba wysokiego poziomu intelektualnego,aby moje zahaczenie o "kochających
              inaczej" potraktować inaczej niż żart.Tylko dlaczego samemu żartując odmawia
              się tego prawa innym.
              Gratuluję skojarzenia o męskiej czcionce.
              Zakochany wielbiciel Kateryny poradził mnie, abym wyniósł się w góry w celu
              dotlenienia bo to jest lekarstwo na moje słabe skojarzenia.Biedak nie
              zauważył,że ja rzeczywiście obecnie mieszkam w bieszczadzkich górach,gdzie jest
              więcej tlenu niż gdziekolwiek w Polsce.Nikomu warcholstwa nie zarzucałem,jak
              również nie jest w moim charakterze obrażanie innych.Ze skojarzeniami nie mam
              kłopotów.Chyba inni nie nadążają za moimi.
              Żądanie Christopa,abym zaprzestał pisać do Niego spełnię w całej
              rozciągłości.Uniknę zejścia do dołów ze szczytu z którego podziwiam bajkową
              panoramę.
              Przepraszam Katerynę za usiłowanie zmiany Jej płci.Wysoki poziom Jej postów[nie
              wszystkich] i znajomość tematu raczej męskiego jakim jest piłka nożna nasunęły
              mnie to podejrzenie.Taki poziom intelektu w małej niewieściej główce to
              rzadkość.Chyba nic takiego jeszcze nie spotkałem,a żyję dość długo.Lubię
              obcować z takimi osobnikami chociaż należę do tych co nie dadzą się trzymać pod
              damskim pantoflem.
              • Gość: kataryna Re: Uwierzcie wreszcie w tę drużynę. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 19:39

Taki poziom intelektu w małej niewieściej główce to
                > rzadkość.

a może ja głowę mam jak baniak? :)

• Gość: borek Re: Uwierzcie wreszcie w tę drużynę. IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.02, 18:57
                  Dotąd nie dowiedziałem się z tego wątku dlaczego mam uwierzyć w drużynę
                  Engela,że odniesie sukces na mistrzostwach świata.Myślę,że dalej też nic
                  ciekawego się nie dowiem.Dlatego muszę opuścić ten wątek,bo moja osoba jest
                  przeszkodą w prowadzeniu biura matrymonialnego w jaki ten wątek został
                  przeksztalcony przez niektórych forumowiczów o wysokim poziomie piłkarskiego
                  intelektu.Szkoda,że tylko piłkarskiego.
                  • Gość: christop Re: Uwierzcie wreszcie w tę drużynę. IP: *.bialan.pl 06.05.02, 21:28

> Dotąd nie dowiedziałem się z tego wątku dlaczego mam uwierzyć w drużynę
                    > Engela,że odniesie sukces na mistrzostwach świata.Myślę,że dalej też nic
                    > ciekawego się nie dowiem.Dlatego muszę opuścić ten wątek,bo moja osoba jest
                    > przeszkodą w prowadzeniu biura matrymonialnego w jaki ten wątek został
                    > przeksztalcony przez niektórych forumowiczów o wysokim poziomie piłkarskiego
                    > intelektu.Szkoda,że tylko piłkarskiego.

Borek zostań!
                    Mam dla ciebie kandydatkę, inteligentną i taką, która nie będzie cię trzymała pod
                    pantoflem. Ma na imię Piłka, a nazwisko Nożna.

christop - kierownik biura matrymonialnego
              • Gość: christop Re: Uwierzcie wreszcie w tę drużynę. IP: *.bialan.pl 06.05.02, 13:21
                Panie Borek!!!
                Zmieniłem zdanie. Chcę z Panem polemizować(cóż człowiek słaby w postanowieniach
                jest, a do tego zmienny).
                Na początek chciałem uprzedzić Pana w domysłach: nie jestem kobietą. Pański tok
                rozumowania: (kobiety nie znają się na piłce, a więc nic sensownego kobieta nie
                może napisać - wniosek: to mążczyzna), może znowu ponieść Pana na manowce. Więc
                wyjaśniam: jestem facetem mimo, że bywam także zmienny. Naprawdę!!!
                Zmieniłem zdanie z dwóch powodów: poraziła mnie "inteligencja pańskich tekstów"
                oraz miałem dużo zabawy czytając je, głównie z tego powodu, że w jednej z
                głównych ról występowałem w nich ja (niesamowite uczucie). Proszę pisać do mnie
                częściej.
                Jakże ucieszyłem się, że zamieszkuje Pan tak piękne tereny naszego kraju, że
                wznosi się pan nad poziomy. W pierwszej chwili pomyślałem sobie, że zaproponuję
                Panu dla odmiany (zmiana otoczenia ma niekiedy zbawienne skutki) wyjazd w nad
                morze, bo tam dużo jodu, można odetchnąć pełną piersią, poczuć wiatr,
                przestrzeń. Jednak szybko ugryzłem się w język. Byłoby czystym chamstwem z
                mojej strony proszenie Pana, aby zszedł Pan "do dołów ze szczytu".
                Przepraszam, że nie zrozumiałem Pańskiego żartu o "kochających się inaczej". Ja
                mieszkam na nizinach (znowu muszę Pana uprzedzić: nie mieszkam w depresji), a
                tam trudno o aż tak lotne, wysokie skojarzenia.
                Mówi Pan, że nie jest w Pana charakterze obrażanie innych. Rozumiem, że jest
                Pan zwolennikiem tezy: mżczyzna - Pan,kobieta - niższy stopień w rozwoju.
                (Pańskie słowa :Taki poziom intelektu w małej niewieściej główce to
                rzadkość.")Przyjmując Pański tok myślenia (z trudem mi to przychodzi, mieszkam
                w końcu w nizinach) zgodzę się Panem : nie obraził Pan 3 miliardów kobiet
                (przepraszam, za doniosły ton).
                Szczerze współczuję Panu, że nie spotkał Pan jeszcze w swoim życiu
                inteligentnej kobiety. Jakież to musi być męczące dla Pana, człowieka który nie
                siedzi pod damskim pantoflem. Może rzeczywiście powinien Pan się przemóc (dla
                pańskiego dobra to mówię, z troski o Pańskie zdrowie pszychiczne) i zejść z
                wyżyn..... do ludzi. Życzę z całego serca Panu tego.
                Proszę pisać, pasać i jeszcze raz pisać.
                Acha jeszcze jedno: odpisałem Panu bo chciałem w swojej naiwności i marzeniach
                dosięgnąć tych Pańskich wyżyn. Na szczęśćie nie udało mi się.

Ps: Do forumowiczów: przepraszam, że piszę na tym forum osobiste teksty,
                najlepiej byłoby żebyście ich nie czytali.
        • Gość: christop Re: UWIERZCIE WRESZCIE W TĘ DRUŻYNĘ IP: *.bialan.pl 05.05.02, 14:29
          Panie borek!!
          Po pierwsze: nie obrażaj pan kobiet.
          Po drugie: wyjedź pan w góry się dotlenić bo coś ciężko u pana z kojarzeniem
          (zarzuca pan komuś warcholstwo, a sam pan pisze teksty nie związane ze sportem
          a jedynie atakujące personalnie innych)

niech pan nie odpisuje, bo nie chcę z panem polemizować
          bez odzewu
      • Gość: AC778K Re: UWIERZCIE WRESZCIE W TĄ DRUŻYNĘ IP: 128.253.229.* 05.05.02, 16:10
        Kochani!
        "chciec to moc" mowia. Prawda, ale najpierw trzeba umiec grac a nie kopac. Niestety, to nie sa fachowce.
        Polecam wyciagniecie wnioskow z wystepow naszej reprezntacji na mistrzostwach (a jakze) swiata w hokeju...
        Ani Oliwa ani Czerkawski nie pomogli.
        Wiec Oli (gruby, nieruchway) Dudek niewiele zdzialaja. Jasne, ze fajnie by bylo gdyby zagrali nagle na "6", ale
        w obecnych czasach druzyny graja na tak wysokim profesjonalnie poziomie jak najlepsze orkiestry
        smyczkowe. Zaden powazny profesjonalny zepol nie pozwoli sobie na zejscie ponizej pewnego poziomu.

Ogladnicie sobie kasety z meczow kwalifikacyjnych, ja to zrobilem zanim zaczalem "walic w klawiature". Trzeba
        byc slepym, zeby twierdzic, ze "oni" potrafia sie mobilizowac i grac super. To ja mili sympatyczni ale
        niestety "kelnerzy". Gdyby nie wielki instynkt strzelecki Olego (dobrze umotywowany ligami
        zachodnioeuropejskimi) , to bysmy nigdzie nie jechali i tyle.

Widzialem pamietne mistrzostwa '74. Druzyna Gorskiego rzeczywiscie tez przegrywala przed mistrzostwami ale
        sparringi z zespolami 4 ligi polskiej i nikt tego nie bral powaznie bo oczywiste bylo, ze to tylko sparring i oni
        pracuja nad graniem poszczegolnych formacji. Jaki jest cel przegrywania oficjalnych choc towarzyskich mechow
        z japonia i Rumunia? Przesuniecie sie do VII "koszyka" (z Albania, Luksemburgiem i Monako, aha i jeszcze Wyspy
        Owcze) przy losowaniu nastepnych mistrzostw? Ci faceci nie chca sie zgrywac - pardon, oni "zgrywaja", ze im
        zalezy na grze.

• Gość: mihal04 Re: UWIERZCIE WRESZCIE W TĄ DRUŻYNĘ IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 19:59
          kochany!

> Wiec Oli (gruby, nieruchway) Dudek niewiele zdzialaja.

co za bzdury wypisujesz! Oli nieruchawy (konsultowałeś się z Beatą Olisadebe?;)!

> Jasne, ze fajnie by
          > bylo gdyby zagrali nagle na "6", ale w obecnych czasach druzyny graja na tak
          > wysokim profesjonalnie poziomie jak najlepsze orkiestry smyczkowe. Zaden
          > powazny profesjonalny zepol nie pozwoli sobie na zejscie ponizej pewnego
          > poziomu.

mała rada - przestań pieprzyć komunały i obejrzyj sobie te kwalifikacje jescze
          raz. A jeśli nie to zamiast MŚ włącz sobie w czerwcu kasety archiwalne 74 i
          przerzyj to jeszcze raz. A potem jescze raz i jeszcze jedan. Do końca swych dni
          żyj mitem roku 1974. Ja nie mogę, bo mnie wtedy na świecie nie było i jedyna
          przeszłośc jaką pamiętam to kolejne nieudane eliminacje. Do teraz.
          • gacjan Re: UWIERZCIE WRESZCIE W TĄ DRUŻYNĘ 06.05.02, 12:32
            widze, że wątek zamienił się w biuro matrymonialne, ale miło skojarzyć dwoje
            ludzi :-)))))))))))))))
      • Gość: cherry Re: UWIERZCIE WRESZCIE W TĄ DRUŻYNĘ IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 12:48
        pisze się "w tę drużynę"
      • Gość: wstyd bump IP: *.syr.forthnet.gr 04.06.02, 14:56

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka