gallano 07.05.02, 20:42 Jak myślicie kogo z piłkarzy przedstawionych w Gazecie Wyborczej w artykule z dnia 7.5.2002 ujrzymy jesienią na Bułgarskiej? PS:I czy zobaczymy Ślusarskiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gallano Re: Nowi w LECHu 07.05.02, 20:53 Więc tak Bosy już w LECHu, i Dembina raczej też. Co do pozostałych nie jestem pewien. Może Bizacki skoro chce?! Kaliszan i Kościuk hmmm chyba tylko jeden z nich który, nie wiem! Drumlak i Pater ich przyjście do Lecha uznał bym za duży sukces naszych działaczy. Jakubowskim interesuje się podobno Legia ale niewiem na ile jest im potrzebny. Przydatny by był chba też Łukasz Sosin. A Piskuła sam nie wiem.Chciałby żeby w Lechu pozostali Reiss i Ślusarski. No a teraz kto ma odejść lub być przesunięty do rezerw: Według mnie: Bugaj, Przysiuda, August?, Przerada?, Czajkowski on to nawet w rezerwach źle sobie radzi, Miklosik?, Drajer raczej nie powinen odejść. I to chyba na tyle jeżeli kogoś pominołem lub kogoś niepotrzebnie skreśliłem to proszę mnie poprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchem Re: Nowi w LECHu IP: *.rogozno.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 09:00 a ja tak sobie pomyslalem... skoro Wieden nie chce Iwana i zaden klub jak na razie sie po niego nie zglasza... :) w koncu przed sezonem przymierzal sie do Groclinu, wiec nie sadze zeby mial obiekcje by ponownie grac w Poznaniu... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
feelgood Re: Nowi w LECHu 08.05.02, 11:01 Fakt, Alchem. Wielkim atutem Iwana jest to, że ma coś do udowodnienia. Jest jednak kilka wątpliwości: 1. Czy facet się nie załamał? 2. Czy nawet jeśli udowodni, że brak powołania to pomyłka, to czy dostanie kolejną szansę? Na ME miałby 33 lata. Więc, czy ma motywację? 3. Jaki jest status piłkarza w Austrii Wiedeń (kontrakt)? 4. Ile zażyczy sobie za grę w Poznaniu i czy warto aż tyle płacić? nARKA Odpowiedz Link Zgłoś
misza01 Re: Nowi w LECHu 08.05.02, 11:22 Drzymała chyba nie za bardzo chciał spełnić jego horendalne wymagania finansowe, ale teraz to on juz gwiazdą repry nie jest i jeśli nie zacznie grać to koniec. Jeśli dołożyć Iwana (Poznaniaka w końcu!!!)do mojego pomysłu z Sypniewskim, to mielibyśmy w Lechu albo przytułek dla frustratów z problemami psychologicznymi,albo ludzi z nieprzeciętnymi jednak umiejętnościami i cholerną ambicją,żeby jak napisał Feelgood ,"komuś cos udowodnić"...Ciekawe. Szkoda,że Kolejorza nie stać na takie eksperymenty Odpowiedz Link Zgłoś
feelgood Re: Nowi w LECHu 08.05.02, 12:26 Misza, Iwan był Warciarzem, pamiętasz może czy rzeczywiście jest Poznaniakiem? Bo wychował się w Jantarze Ustka. A poza tym, to pewnie będzie lepiej, żeby Kolejorz faktycznie nie eksperymentował zbytnio w pierwszym sezonie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plastic Re: Nowi w LECHu IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 08.05.02, 12:11 Gość portalu: Alchem napisał(a): > a ja tak sobie pomyslalem... skoro Wieden nie chce Iwana i zaden klub jak na > razie sie po niego nie zglasza... :) w koncu przed sezonem przymierzal sie do > Groclinu, wiec nie sadze zeby mial obiekcje by ponownie grac w Poznaniu... > > pozdro tylko nie on!!! wolalbym juz chyba mariusza p. ( z legły) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salog Zarządowi i BB pod rozwagę IP: 62.233.186.* 08.05.02, 12:30 Cholera czy ja się zawsze muszę zgadzać z Miszą? (misza - coś sobie jeszcze wiara pomyśli). Chyba wreszcie postawię Ci tę wódkę i będzie spokój. Przecież lista, która pojawiła się w Wyborczej to lista tych gości z nazwiskami, którym pokończyły się kontrakty i tyle! Taką samą listę mogłaby opublikować lokalna wersja gazety w większości miast i pierwszoligowych miasteczek! Z Bosym jest dziwnie bo on ostatnio strasznie zaprzecza - (cholera wie o co tu chodzi?), poza nim, to są pobożne życzenia. Bizacki chyba chce wszędzie bo Górnik twierdzi, że już z nim podpisał. Kaliszan (skąd weźmiemy bejmy?) Jakubowski pewnie wybierze grę w eliminacjach LM... Znowu okazuje się, że BB uwielbia starych sprzedawczyków (przepraszam doświadczonych graczy). W tym roku gwiazdami ligi zostali sprowadzeni za czapkę Śliwek Jugole (rezerwowi w swoim kraju). To jest droga! Nas nie stać na Simaków, Kolerów ale kolejnych Vukovicow (nie ma jeszcze u nas dobrego Czecha) jest tam od cholery. Tak bardzo podobał się Kapinovski - może jego status jest już uregulowany? Poza tym zapraszam do niższch lig w poszukiwaniu Gajtków, Moskałów i Rasiaków - to tyle! Podarujmy sobie gwiazdeczki (tytułem przypomnienia: Radomsko po odpuszczeniu meczu w Grodzisku gra w barażach). Na koniec uwaga do tych, którzy byli na Hutniku i oglądali Nawrocika. Ja wiem, że to był mecz z kelnerami o czapkę śliwek, dodatkowo jeszcze na stojąco. Jednak ten młody chłopak grający z kontuzją (sic!) pokazywał wszystkim na boisku jak powinno się być wyszkolonym technicznie, jak można brać odpowiedzialnośc za grę (to przyjęcie wysokiej piłki po lewej stronie!). Ilu jeszcze młodych ciekawych skończy karierę w Obrze AgroHandel Kościan, bo u nas musza grać ludzie z nazwiskiem? Odpowiedz Link Zgłoś
feelgood Re: Zarządowi i BB pod rozwagę 08.05.02, 12:36 Ale jeśli prawdą jest, że nie grał tylko dlatego, że nie poinformował BB o swojej kontuzji i przez to sobie w najbliższym czasie nie pogra, to chwalić go nie ma za co. nARKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salog Re: Zarządowi i BB pod rozwagę IP: 62.233.186.* 08.05.02, 13:06 No ale zwróć uwagę, że może było tak, że chłopak starsznie chciał zagrać w pierwszym składzie. To chyba dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arena Re: Zarządowi i BB pod rozwagę IP: 2.3.STABLE* / 192.168.10.* 08.05.02, 13:15 prawdopodobnie młodzi nawet nie będą mogli pograć w rezerwach, bo jak można ostatnio się dowiedzieć do gry w IV lidze szykują się Przerada, Araszkiewicz, ba nawet Reiss. Gdzie będzie później sprawdzić nowych w meczach o jakąś stawkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salog Re: Zarządowi i BB pod rozwagę - przykład IP: 62.233.186.* 08.05.02, 13:36 Od jakiegoś czasu obserwuje gracza Wisły Kuzerę - imponował mi już w meczach z Interem, wczoraj we Wronkach potwierdził, że to chyba największy talent w Polsce. Ja wiem,że pewno u nas takich nie ma ;) ale młodzi też mogą decydować o obliczu drużyny (pod warunkiem, że da się im szansę pograć!) Nota bene Kuzera powinien już niedługo być w Kadrze ale pewnie starsi koledzy nie zgodzą się bo Tomek Kłos jest taki miły i sympatyczny (o tym, że trener klubowy go nie lubi nie muszę nawet wspominać)... Odpowiedz Link Zgłoś
feelgood Re: Zarządowi i BB pod rozwagę 08.05.02, 13:55 Gość portalu: arena napisał(a): > prawdopodobnie młodzi nawet nie będą mogli pograć w rezerwach, bo jak można > ostatnio się dowiedzieć do gry w IV lidze szykują się Przerada, Araszkiewicz, > ba nawet Reiss. Gdzie będzie później sprawdzić nowych w meczach o jakąś stawkę? W III lidze. Starsi mają pomóc w awansie. nARKA Odpowiedz Link Zgłoś
feelgood Re: Zarządowi i BB pod rozwagę 08.05.02, 14:00 Chęci piękne, ale efekt niepoważny. Czepiam się, bo grał naprawdę dobrze. Nic by się nie stało, gdyby zadebiutował dopiero w Łodzi i szarpał jak Telichowski. nARKA Odpowiedz Link Zgłoś
misza01 Re: Zarządowi i BB pod rozwagę 08.05.02, 14:42 Byc może problem polega na tym,że młodzi wiedzą ,że mają jedną dwie raptem szanse na pokazanie się stąd zupełnie niepoważne i nieprofesjonalne zachowanie Nawrocika ( w niedzielę, strzelił bramkę w Pobiedziskach, więc ta kontuzja nie była poważna)- z tym nikt polemizowac nie będzie, ale może to takak mała desperacja?. mam tylko nadzieję,że po tej wpadce Baniak nie zacznie go leczyć z piłki nożnej tak jak to zrobił z jednym z największych obok ŚLusarza i Goliny talentem w Lechu ostatnich lat- Tomkiem Najewskim. Taki Bekas powinien Najewskiemu najwyżej buty czyścić,a to Bekas jest przymierzany do I ligi (zgroza) a Najewski, były reprezentant młodzieżówek, został przez Bogusia wyleczony z piłki nożnej i spieprza z Lecha błyskawicznie. A jeszcze jedna refleksja a propos mlodych zdolnych i utalentowanych. W Pobiedziskach nasze wielkie nadzieje (poza Telichowskim , który był w ŁOdzi) zostały ograne przez zespół złożony właściwie w calości z "niechcianych" w Lechu chlopaków (m.in.Trzebny, Szymański, Nawrot?, Gozdecki, Borykin). Satysfakcja i dla nich i dla trenera -Damiana Łukasika ogromna.A dla kibiców kolejny powód do lekkiego zastanowienia nad polityką odnośnie "młodych- zdolnych". Casus Ślusarza, Najewskiego pokazuje ,że chyba nie do końca jest to przemyslane Odpowiedz Link Zgłoś
feelgood Re: Zarządowi i BB pod rozwagę 08.05.02, 14:56 Co do Najewskiego, to już gdzieś tu pisałem, że nie rozumiem jak można go było puścić w odstawkę. Ale co ciekawe - na płytce GW zaprezentwał się jako piłkarz podstawowego składu... Więc może nie wszystko stracone. Ale z Trzebnym przesadziłeś ;) I na koniec smakowity cytacik z Rodowitych Łodzian: "Maciej Terlecki wraca do ŁKS?! Pisaliśmy wczoraj, że kierownictwo ŁKS, wspólnie z kadrą szkolącą, ustaliło długą listę zawodników, z którymi mają być podjęte rozmowy w sprawie ich ewentualnego przejścia do II - ligowej drużyny z al. Unii. Są na tej liście życzeń nazwiska na ogół dobrze znane na polskim rynku piłkarskim. - Najchętniej widzielibyśmy w składzie naszej drużyny piłkarzy, którzy są wychowankami ŁKS, albo byli z naszym klubem związani przez parę ładnych lat, a obecnie występują w innych zespołach I- i II - ligowych - mówią działacze. Chodzi nam, oczywiście, o takich zawodników, którzy byliby rzeczywistym wzmocnieniem naszej drużyny, w jakimś tam stopniu gwarantującym jej ewentualny awans do ekstraklasy. Kto może być z tego grona brany pod uwagę? Tomasz Wieszczycki, kiedy z nim rozmawialiśmy, nie wykluczył swego powrotu do ŁKS jeszcze w tym sezonie. Podobną gotowość mieli wyrazić: Tomasz Lenart (obecnie Stomil), Michał Sławuta (Hetman Zamość), Mirosław Trzeciak (wraca z Hiszpanii do Polski) i Marcin Majewski (Ceramika Opoczno). Mają być ponadto prowadzone rozmowy m. in. z Maciejem Terleckim (Stomil) i...Igorem Sypniewskim (Wisła)." nARKA Odpowiedz Link Zgłoś
misza01 Re: Zarządowi i BB pod rozwagę 08.05.02, 15:42 feelgood napisał(a): > Co do Najewskiego, to już gdzieś tu pisałem, że nie rozumiem jak można go było > puścić w odstawkę. Ale co ciekawe - na płytce GW zaprezentwał się jako piłkarz > podstawowego składu... Więc może nie wszystko stracone. > > Ale z Trzebnym przesadziłeś ;) Jasne, Marek był słabiutki, ale sam fakt,że kilku zawodników (jeszcze paru pewnie można w samych Pobidziskach wskazać, nie mówiąc o wymienionych już wcześniej Kościanach , itp). Ale jeśli ci "słabiutcy" poszli w odstawkę, a teraz nastepcy kreowani na nowe nadzieje Lecha nie moga sobie z nimi poradzić, to coś chyba nie tak He,he rzeczywiście zabrzmialo to jakbym twierdził,że Marek trzebny był skrzywdzonym przez Lecha i niesłusznie odsuniętym, nie, nie. Nie to miałem na myśli. > > I na koniec smakowity cytacik z Rodowitych Łodzian: > > "Maciej Terlecki wraca do ŁKS?! > Pisaliśmy wczoraj, że kierownictwo ŁKS, wspólnie z kadrą szkolącą, ustaliło > długą listę zawodników, z którymi mają być podjęte rozmowy w sprawie ich > ewentualnego przejścia do II - ligowej drużyny z al. Unii. Są na tej liście > życzeń nazwiska na ogół dobrze znane na polskim rynku piłkarskim. > - Najchętniej widzielibyśmy w składzie naszej drużyny piłkarzy, którzy są > wychowankami ŁKS, albo byli z naszym klubem związani przez parę ładnych lat, a > obecnie występują w innych zespołach I- i II - ligowych - mówią działacze. > Chodzi nam, oczywiście, o takich zawodników, którzy byliby rzeczywistym > wzmocnieniem naszej drużyny, w jakimś tam stopniu gwarantującym jej ewentualny > awans do ekstraklasy. > Kto może być z tego grona brany pod uwagę? Tomasz Wieszczycki, kiedy z nim > rozmawialiśmy, nie wykluczył swego powrotu do ŁKS jeszcze w tym sezonie. > Podobną gotowość mieli wyrazić: Tomasz Lenart (obecnie Stomil), Michał Sławuta > (Hetman Zamość), Mirosław Trzeciak (wraca z Hiszpanii do Polski) i Marcin > Majewski (Ceramika Opoczno). > Mają być ponadto prowadzone rozmowy m. in. z Maciejem Terleckim (Stomil) > i...Igorem Sypniewskim (Wisła)." > > nARKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salog Najewski to zupełnie oddzielny rozdział (smutny) IP: 62.233.186.* 08.05.02, 15:03 Najewski w pierwszej lidze był wielokrotnie lepszy od Piskuły, którego był zmiennikiem (chyba też lepszy od Scherfchena)! Dla trenera Baniaka jest jednak za szczupły (szlag mnie trafia kiedy słyszę takie argumenty)! Panie trenerze ja mam niezłą posturę (takie polskie "kawał chłopa") i bedę ambitny, technika się przecież nie liczy więc może... Tomek Najweski - trzymaj się, myślałem że będziesz tu długo dowódcą drugiej linii - masz potencjał! Odpowiedz Link Zgłoś
misza01 Re: Najewski to już zamknięty niestety rozdział 08.05.02, 16:18 Myślę,że przygoda Tomka z Lechem to juz przeszłość, szkoda, wielka szkoda. Potraktowali Go jak gówniarza. Odpowiedz Link Zgłoś
feelgood Re: Najewski to już zamknięty niestety rozdział 08.05.02, 16:50 Ale definitywnie odszedł z klubu? Nic nie wiem :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salog Może by tak rzucić oczkiem na Radomsko IP: 62.233.186.* 08.05.02, 19:12 Wynik dzisiejszego spotkania w Jaworznie (wiem, wiem sprawa jeszcze nie jest przesądzona) pokazuje,że nazwiska to są dobre na nagrobkach (autor W. Łazarek). Oni sprowadzili nie gorszych gwiazdorów niż Drumlak, Jakubowski, czy też Dembinski (sorry Jacek) a teraz mają tydzień nerwów po tym jak im dołupała ekipa złożona z niechcianych w innych klubach "wraków". Parafrazując (nie uzywaj słów, których znaczenia nie rozumiesz...) bo w tym cały jest ambaras, żeby 11 (a nawet 16) chciało na raz. LECHITÓW, NIE NAJEMNIKÓW NAM TRZEBA! Z wyrazami szacunku Don Kichot walki o młodych graczy Odpowiedz Link Zgłoś
misza01 Re: Najewski to już zamknięty niestety rozdział 09.05.02, 09:27 feelgood napisał(a): > Ale definitywnie odszedł z klubu? Nic nie wiem :((( Oficjalnie jest piłkarzem Lecha, ale został skutecznie różnymi metodami ponoć wyleczony z piłki nożnej a zwłaszcza z Lecha Poznań. szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apcio Moje nowe twarze IP: *.wmid.amu.edu.pl 09.05.02, 12:00 W sensie nowi zawodnicy :P hehe bosacki, bieniuk (mlody z amiki jest dobry) surma dembinski kaczorowski i ten jakubowski i walczymy o puchary :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchem Re: Moje nowe twarze IP: *.rogozno.sdi.tpnet.pl 09.05.02, 12:12 apcio ty sie teraz ucz, a nie jakies tam transfery ci w glowie ;p BTW matma czy informa? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś