Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

LECH POZNAN - DUMA WIELKOPOLSKI- JAKI BEDZIE NADCHODZACY SEZON

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.07.01, 09:15
    Przed naszym Lechem - kolejny trudny sezon , pilkarsko zepol prezentuje sie
    coraz lepiej i to na pewno napawa optymizmem...wygrane z Zaglebiem sosnowiec ,
    GKS Belchatow, Odra Opole , Zaglebiem Lubin ciesza, sytuacja finansowa jak
    wszyscy wiemy jest trudna. Wydawalo sie ze zaczyna sie czyscic atmosfera wokole
    Kolejorza, jednak G.W dosypala dziegciu- szkoda, rozumiem ze trzeba czyscic,ale
    na rozliczenie jeszcze chyba za wczesnie..Pojawil sie stabilny sponsor(
    Energopol 7 ) , ktory nie bedzie w stanie sam finasnowac dzialalnosci klubu..
    to jednak cieszy ze poszukiwania i starania zarzadu daly jakis efekt .
    nadchodzacy sezon bedzie sezonem , w ktorym kibice beda mieli nadzieje... ,
    beda mieli nadzieje ze na swoje "80" Lech awansuje do ekstraklasy, ze spotka na
    swojej drodze "Telefonice" lub jakies " Daeweoo", ze spotka sie w Pucharze Ligi
    z Legia i ja przetrzepie, ze atmosfera na trybunach bedzie jeszcze lepsza,
    ze ,ze, ze
    Ja wierze ze sie uda , ze Lech znajdzie sie tam gdzie jego miejsce!!!!!!!!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: misza Re: LECH POZNAN - DUMA WIELKOPOLSKI- JAKI BEDZIE NADCHODZACY SEZON IP: *.elite.com.pl 17.07.01, 10:08
        Wszyscy wierzymy, no bo co nam innego pozostaje? Każdy z nas chyba od początku
        sezonu będzie z Lechem. Potrzebujemy wyniku sportowego jak ryba wody. Co do
        Wyborczej - nie mam żalu, bo żaden Zarząd klubu nie funkcjonował w takim
        komforcie medialnym - nazwijmy to w ten sposób, jak Zarząd Lecha, ale
        zagłaskanie Go na śmierć to chyba nie jest metoda. Co do rozliczeń- chyba za
        wcześnie- masz rację, ale Zarząd ten nie działa od pół roku, ale chyba już
        prawie 2 lata. Efekty są widoczne i wymierne, ale błędy również- całe szczęście
        że pozytywnych aspektów działalności Zarządu jest 100 razy więcej niż tych
        negatywnych. Jednak myślę, że można już sobie pozwolić na sporządzenie
        minibilansu zysków i strat. Myślę, że na ocenę przyjdzie czas po tym sezonie
      • Gość: misza Re: LECH POZNAN - Typy na ten sezon IP: *.elite.com.pl 17.07.01, 12:17
        A teraz konkrety czysto "sportowe". Po raz pierwszy od dwóch lat przygotowania
        zespołu do sezonu są robione z glową. Są testowani konkretni piłkarze (fakt nie
        ma wielkich nazwisk, ale te nie grają same, o czym przekonali się działacze
        innych drużyn) na konkretne pozycje. W niczym nie przypomina to tego żałosnego
        castingu jaki zafundował nam w ubiegłym sezonie pan Pinter. Poza tym wierzę w
        Baniaka. Uważam, że utrzymanie zespołu w II lidze w ubiegłym sezonie przy tym
        wszystkim co wokół klubu się działo, z zawodnikami ściąganymi na gwałt,
        najczęściej nie chcianymi w innych klubach to naprawdę wyczyn. Umiał zaufać
        zawodnikom (Tyszkiewicz, Przerada) i ci nie zawiedli. Do tego kibice. Jeśli
        uda się znieść zakaz transferów i zostaną w klubie nowi zawodnicy (mam
        nadzieją,że zagra Wojtala) to naprawdę może być ciekawie.Myślę,że będzie
        pierwsza czwórka.
        • Gość: Sergio Re: LECH POZNAN - Typy na ten sezon IP: 212.126.22.* 17.07.01, 14:40
          Właśnie, zakaz transferów... Na co oni czekają? Bugaja, Huebschera i Luncika
          przedstawiają jakby byli już w klubie. Przypomnijcie mi, czy ten zakaz dotyczy
          wszelkich transferów czy tylko tych z wyższych klas rozgrywkowych? Jeśli ten
          drugi to paru zostanie. Ale to nie jest rozwiązanie sprawy, prezes twierdził,
          że to taka niewielka suma a tu masz... Poza tym to nielogiczne, wydawać
          pieniądze na transfery i nie powodować zniesienia ich zakazu? Zresztą, co w
          dzisiejszych czasach jest logiczne?
          Szkoda by jednak było tej pracy na zgrupowaniu, tego szukania optymalnego
          składu itd.
          pozdro :-)
          • Gość: misza Re: LECH POZNAN - Typy na ten sezon IP: *.elite.com.pl 17.07.01, 14:53
            Najbardziej wkurza mnie ta cisza. Zawodnicy, jak zauważyłeś, są przedstawiani
            tak jakby już w sobotę mieli wybiec na boisko, bez problemu. Poza tym wobec
            nich byłby to po prostu chamski chwyt, gdyby nagle sie okazało, że nie moga
            grać. Myślę, że w takiej sytuacji moglibyśmy zapomnieć o tym,że kiedykolwiek
            jakiś poważny piłkarz zechciałby z Lechem rozmawiać. Jak wejdziesz na strone
            Lecha to wielkimi czerwonymi literami jest napisane Liga rusza już za cztery
            dni czy coś w tym stylu. No właśnie panie Prezesie Majchrzak, więc co jest
            grane? Zapewniał Pan, że zniesienie zakazu transferów to pikuś, a tymczasem
            cisza, żadnego wyjaśnienia, żadnych konkretów, gazety rozpisują sie o nowych
            zawqodnikach, umowach reklamowych itp, a tymczasem w najważniejszej obecnie
            spraie nic. Zakładam nowy wątek po raz kolejny, może ktoś coś wie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka