Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pytanie do expertów NBA

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.02, 16:07

Mam pewien problem, związany z koszykówką NBA. Otóż pokłuciłem się z kolegą a
    istota tego sporu dotyczy Jasona Kidda. Otóż ja twierdzę, iż jest on Murzynem,
    natomiast mój adwersarz, iż jest on biały. W tej samej kwestii, dotyczącej
    Toniego Battie mamy dokładnie odwrotne opinie. Proszę o roztrzygnięcie tego
    sporu. Który z nas jest idiotą? Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: LB Re: Pytanie do expertów NBA IP: 217.11.142.* 29.05.02, 16:12
        A Mike Bibby?
        Black or white?

LB
      • Gość: Jaś Re: Pytanie do expertów NBA IP: *.216-194-1-37.nyc.ny.metconnect.net 29.05.02, 17:51
        Mam podobne spory z moją żoną. Co do Kidda, Duncuna,...
        Tak naprawdę to nie wiem.
      • Gość: Weezer12 Re: Pytanie do expertów NBA IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 19:39
        wg mnie sprawa ma sie tak:
        Bibby jest bialasem,
        w Duncanie jest wiecej hebanu niz bieli, taki mulatometysniewiadomoco, ale z
        pewnoscia bialy to on nie jest

Jeden z rodzicow Kidda jest czarny (nie wiem, czy mamusia czy tatko), on wg
        mnie jest bialaskiem

UWAGA!!! Nie jestem zadnym pogietym rasista i wszystkie kolory mam gleboko w
        dwunastnicy - wazne, ze kolesie wymiataja niezla koszykowke
        • Gość: Humnrace Re: Pytanie do expertów NBA IP: 62.233.167.* 29.05.02, 20:01
          Jason Kidd gra dobrze z tego wynika że nie jest biały :-). Mój trener
          pytał: "Jaki jest bardzo dobry, biały koszykarz?" i odpowiadał "Nie ma dobrego
          białego koszykarza"
      • Gość: gibon Re: Pytanie do expertów NBA IP: 217.96.107.* 30.05.02, 15:05
        Według mnie Kidd jednak jest białasem, choć gra jak najwspanialszy czarny brat.
        • Gość: Alex Re: Pytanie do expertów NBA IP: 212.33.87.* 30.05.02, 17:17
          Pytanie ociera się o rasizm.
          Ale J.Kidd jest mulatem - jego ojciec był afroamerykaninem
          Duncan z całą pewnością jest afroamerykaninem (pochodzi z wysp dziewiczych o
          ile dobrze pamietam)
          A Bibby? Nie mam pojęcia. Jest blady, ale rysy twarzy ...
          • Gość: MM Re: Pytanie do expertów NBA IP: *.ny5030.east.verizon.net 30.05.02, 23:55
            jaki rasizm? pytanie jest proste - czarny czy bialy? ewentualnie mulat....
            Nie widze w tym zadnego rasizmu - wszedzie niby afroamertkanin to i tamto, a w
            rzeczywistosci 90% ludzi mowi black&white i nikt sie nie obraza
            przestanmy byc tacy dbali o zasady, skoro i tak nawet afroamerykanie (czyli
            czarni) maja je w nosie
      • Gość: Wilt Re: Pytanie do expertów NBA IP: *.waw.cdp.pl 19.06.02, 15:31
        Wally, to Ty? Osobiście wiem, jak jest pod tym względem z Kiddem: jego ojciec
        jest Murzynem, a matka - Irlandką (stąd pewnie ten wybuchowy
        temperament... ;-)).
        Pzdr

P.S. Czy któryś z Was - Ty albo kolega - koniecznie musi być idiotą? ;-)
      • Gość: kolarz Re: Pytanie do expertów NBA IP: *.msz.com.pl 04.07.02, 10:17
        To oczywiste: Jason Kidd to typowy białas - wystarczy wyobrazić go sobie w
        mundurze US Marines, albo najlepiej galowym US Navy ( może od Robinsona
        pożyczyć i skrócić ), wtedy nikt nie będzie miał wątpliwości.
        Jeśli chodzi i Tima D. to jest to ciemnoskóry mieszkaniec wysp Pacyfiku, tyle
        ze jest strasznie brzydki i stąd wątpliwości, jakbyście zobaczyli jakiegoś
        atrakcyjnego przedstawiciela tamtejszej społeczności to wątpliwości zostałyby
        rozwiane błyskawicznie.
        A Bibby? Gra niesamowicie, tyle o Bibbim, no moze poza tym że jest biały :-)
        • Gość: CHUCKYBROWN Re: Pytanie do expertów NBA IP: 217.153.106.* 17.07.02, 18:11
          Wszyscy wymienieni gracze są Afroamerykanami o jasnej karnacji wynikajacej
          z "mieszania" krwi i ras - wszyscy mają afrykańskie korzenie to oczywiste ...
      • Gość: kowal Re: Pytanie do expertów NBA IP: *.waw.cdp.pl 18.07.02, 10:55
        Gość portalu: Wally#10 napisał(a):

>
        > Mam pewien problem, związany z koszykówką NBA. Otóż pokłuciłem się z kolegą
        a
        > istota tego sporu dotyczy Jasona Kidda. Otóż ja twierdzę, iż jest on
        Murzynem,
        >
        > natomiast mój adwersarz, iż jest on biały. W tej samej kwestii, dotyczącej
        > Toniego Battie mamy dokładnie odwrotne opinie. Proszę o roztrzygnięcie tego
        > sporu. Który z nas jest idiotą? Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam!!!
        A tak naprawdę to czy to ma jakieś znaczenie? taki czy inny ważne żeby dorze
        grał
      • Gość: Jabol130 Re: Pytanie do expertów NBA IP: *.sai-tx-1-52.rasserver.net 24.07.02, 21:15
        Jeden rodzic Kidda o ile sie nie myle to jest Kurdem a drugi Black czy tez moze
        jak by sie to w Polce powiedzialo Mulat, takze bialy(anglo czy caucasian) to on
        nie jest.
        Bibbiego ojciec jest trenerm NCAA no i tez jest Black, czy mulatem matka nie
        wiem. Duncan tak samo.
        Bottom line, w stanach tak jakos dziwnie jest, i to chyba z historycznych
        powodow ze jak twoj jeden rodzic jest black to jestes labeled Black.
        Jabol130--White man with a black man's mad game.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka