Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Przybadki prezesiny Zbigniewa B.

15.06.02, 01:18
    Zdecydowanie Boniek , to najgorsze co moglo spotkac nasza reprezentacje w
    wyjezdzie do Korei - uzasadniam to pod spodem dosc obszernie.

Prezes prezesow Boniek. Jako pilkarz czasami byl OK, wszyscy zachwycali sie nim
    bo gral w Juventusie i bardzo duzo gadal, gadal , gadal zawsze na swoja nute.
    Natomiast po skonczeniu wloskiej kariery zabraklo mu poprostu sluchaczy. Wzial
    sie za trenerke, niestety na huki nikogo z wlochow nie mogl wziasc bo go
    zwyczajnie olewali – za co sie nie wzial lecialo o klase nizej (Bari i chyba
    Lecce). A wiec nasz wielki cwaniak podworkowy w zdrowych? warunkach wloskich
    gdzie juz tylko on uwaza sie za gwiazde poprostu byl spalony i tyle. Tam nikt
    takich wiejskich cwaniakow nie lubi, bo maja swoich.

Po tych zamaszystych probach trenowania wloskich druzyn. finansowo Zibiemu sie
    nie powiodlo we Wloszech, do tego kilka powaznych nie udanych inwestycji
    opustoszylo budzet Bonka, a wydawac jest sie ciezko oduczyc.
    Zeby sie odkuc fiannsowo, nasz wielki Zibi, wrocil uzdrowic Polska pilke i
    zaczelo sie dopiero story, ktore nasza skopana odczuwa do dzisiaj.

To byl poczatek lat dziwiecdziesiatych a wiec jakies 10 lat temu ( dla
    wnikliwych mam do wgladu daty dokladne)

Grajewski wtedy juz dzialal w handlu prawami TV, zawodnikami, jednym slowem byl
    w temacie i to mocno tyle ze nie w Polsce. Z litosci pomysl na zrobienie
    szmalu dal nie kto inny jak Andrzej Grajewski, lub ktoremu poprostu rzutkiemu
    Grajkowi nasz plowowlosy Prezesina rabnal dochodowa idée. To nie kto inny tylko
    Grajek nauczyl Bonka jak sie handluje prawami telewizyjnymi – a ze rude to
    falszywe przekonal sie potem jeszcze wielokrotnie.

Sam Grajek musi byc zly na Bonka choc tego nie okazuje, bo mial miekkie serce
    chcial pomoc bankrutujacej chienie, ale jeszcze raz sie okazalo ze kto ma
    miekkie serce (sorry Grajek) to ma twarda dupe.

Grajek bardzo lubial sie pokazywac z Bonkiem, z prostej przyczyny Bonka w
    Polsce wtedy wszyscy znali a Grajka nie, ich czestym miejscem spotkan byl hotel
    Victoria w W-wie.
    Gdzie nawet kelnerzy smiali sie z Bonka ze tu w Warszawie sie tipuje, bo rudy
    zawsze mial klopoty z dorzuceniem groszy napiwku do rachunku..

Boniek szybko Grajka olal, (choc niby odzywaja sie do dzisiaj) wzial se Henia
    Loske (aby opanowac Slask gdzie Loska cieszyl sie szacunkiem) do pomocy za
    grosze odkupili prawa do meczow ligi polskiej (wtedy nikt o czyms takim nawet
    nie slyszal), od bodajze 14 polskich klubow ligowych padajcych jak zwykle z
    glodu….

Prawdopodobnie nawet pieniadze na ta cala operacje wykladal Grajek, choc tu
    moje kanaly zapychaja sie sprzecznymi informacjami ale nic dziwnego bo musial
    Boniek strasznie zamotac lapowkami, aby kupic szybko tyle praw prawie ze
    wszystkich klubow doslownie prawie w tydzien.

To byly poczatki kapitalizmu w Polsce a wiec, na porzadku dziennym bylo pytanie
    A co ja z tego bede mial? – fundusze na zmiekczanie woli decydentow musialy
    wiec odegrac wielka role.

Zeby bylo smieszniej, w tydzien a moze nawet mniej, cale te prawa w przedziwnej
    transakcji odkupila od Bonka czy jak kto woli Go&goal lub Gon and gnoj – firmy
    Zibiego – NASZA KOCHANA TVP - za sume na tamte czasy bajonska – niechce mi sie
    grzebac w papierach ale tak gdzies conajmniej kilka milonow dolarow padlo lupem
    Bonka kosztem Panstwowej TVP., a biedny Zbysiu twierdzi ze on fortune owszem
    zrobil ale grajac we Wloszech, ale dzis juz nawet najbardziej naiwnym trudno w
    to uwierzyc ze Rudy robi to wszystko dla Polskiej pilki spolecznie - oprocz
    Koltonia chyba nikt juz w to nie wierzy.

Zlotowlosy bogacz za jakiego podaje sie do dzis Boniek, w ciagu kilku tygodni
    zrobil fortune na polskiej pilce - - dzieki dziwnej ukladnosci TVP – oplacanej
    z naszych abonamentow i podatkow. On jak twierdzi nic nie robi w PZPN dla
    pieniedzy ? a w imie czego Panie Boniek?

W normalnym kraju ten numer nikomu by nie przeszedl, ale u nas Boniek szybko
    zatrudnil sobie rzecznika prasowego firmy G&G w osobie redaktora Przegladu
    Sportowego Romana Koltonia, ktorego zapraszal do Wloszech pasl, karmil, upijal
    dbal tez o wszystkie inne uciechy – dzisiejszego miszcza , szczelajacego gafe
    po gafie na Antenie Polsatu. A biedny jeszcze wtedy wowczas Koltonina robil
    wszystko dla swego Pana. Jak wierny pies

Sportowych pismakow z jajami nigdy za wielu nie mielismy, a wiec hurtowo cala
    prasa grzecznie przepisywala z malymi zmianami co tam Kolton wypocil, bo
    talentu to nawet do tego niemial.

Lata plynely, Kolton pisal a redaktorzy Przegladu Sportowego czesto wpadali do
    Niemiec na balangi z burdelami wlacznie, oplacane przez Grajka a takze naszego
    mistrza piesci Dareczka M.…o ktorym w zamian cieplo pisali i zawsze w samych
    superlatywach. Czesto pijani Kmiecik i Atlas krzyczeli z reszta tego chlamu z
    PS chorem krzyczeli ze ma byc tak napisane jak chca ZIbi i Andreas
    (Grajewski). – proste prawda?

Boniek teraz oficjalnie w PZPN nic nie zarabia, ale za to jego firma G&G
    pobiera olbrzymia prowizje od pieniedzy ktore wplywaja z Canal+ (kolejna
    przedziwna transakcja), jak tylko francuzi sie dali na to nabrac zeby tyle
    szmalu placic za taka partanine? To juz tajemnica poliszynela, ale z kolei nasi
    umieja sie dzielic a kieszenie sa duze we Francji wiec i cena wysoka. Glebokosc
    kieszeni Michala L ( Misia zwanego prezesem bo on i tak tam glosu nie ma, gdy
    Rudy krzyczy) zostala znacznie zwiekszona , po malej rozgrzewce pod
    Dziurowiczem. Dzis oprocz slonej pensji z PZPN Misio , pobiera jeszcze co nieco
    za… doradztwo marketingowe, jak myslicie komu? A jak firmie …..G&G.

I tak sie pasa ci nasi prezesi pod wodza wielce szlachetnego Bonka,
    pseudospolecznika.
    Listek czysty nie jest, moze tez byc na prowizji np. u Lubanskiego bo to ze
    jest u Bonka to 10000%

P.S. O przewalkach Pana Bonka moge wiecej i dokladniej o ile bedzie
    zainteresowanie, nikt nigdy tego niewydrukuje w Polskiej prasie bo nasi pismacy
    czychaja na posade w cieplutkim canal+ gdzie rzadzi Basalaj. Szef sportu w
    Canale+ do tego zaprasza pilkarskich ekspertow z PS i innych gazet do
    programow za co placi im kase , a wiec oni licza na wystepy po co beda pisac
    prawde O Zbigniewie B. czy o Januszu B., a poza tym uwazaja oni szkoda psuc
    klimat w Polskiej pilce.

To tyle narazie, nieco to przydlugie ale i dlugo Zbigniew B zajmuje sie Polska
    pilka, dlugo za dlugo

Mariusz

Obserwuj wątek
      • Gość: Leon Re: Przybadki prezesiny Zbigniewa B. IP: *.proxy.aol.com 15.06.02, 01:24
        I jeszcze ta nowa reforma ligowa, co do konca spieprzy Polska lige
      • fakthem Re: Przybadki prezesiny Zbigniewa B. 15.06.02, 10:47
        Fajne wypracowanie, niewiem ile w tym prawdy ale w filantropie Bonka i
        Listkiewicza trudno uwierzyc. Teraz ta banda jeszcze lige zmniejsza, czy nie ma
        sposobu aby grzecznie rzec dziekujemy Panie Boniek i Listkiewicz.
        Prywata, interesiki Lubanskiego i Bonka wziely gore nad dobrem reprezentacji,
        boje sie ze z tego bagna w obecnym towarzystwie PZPN nigdy nie wyjdzie
      • Gość: peyotl Klewki Story IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.02, 16:58
        Ten cały tekst wygląda mi na element całej kampanii panów Tomaszewskiego i
        innych frustratów, którym stołki zabrali, a że przydarzyło się potknięcie w
        Korei, to teraz mącą jak tylko mogą.
        No i co z tego że Boniek ma firmę i zarobił trochę kasy kosztem C+? Przecież
        to normalne że ktoś gdzieś coś zarabia. Że ma układy? Co za problem?
        W całym tym amatorskim wypracowaniu nie pojawił sie ani jeden powód, dla
        którego Boniek powinien odejść. Nic o stanie polskiej piłki. Nic o tym, że coś
        ukradł z kasy związku. Że coś zaniedbał? Napisz to może mnie przekonasz.

Tylko jakieś oskarżenia, że to nieudacznik, kombinator i wszystkich podkupił.
        Że Grajewski zamiast sam zarobić to dał zarobić Bońkowi. Ze kiepski z niego
        trener (to wszyscy wiedza), ze to Dyzma polskiego futbolu, a Juventus i Roma
        kupili go bo grac nie umial.
        Ja rozumiem, ze wszedzie tam gdzie pieniadze tam sa ciemne interesy o ktorych
        masa sie nie dowie. I nie wazne kto tam bedzie siedzial na gorze to zawsze
        znajda sie krytycy, powyciagaja jakies dziwne fakty na wierzch. Czy to Boniek,
        czy Dziurowicz, czy ktokolwiek inny - zawsze bedzie cos nie tak.
        Jak na mój gust to nie ma w tej chwili lepszych ludzi do władzy w związku. Ale
        każdy ma swój gust....

Przyznaj się - nazywasz się Gasiński i mieszkasz w Klewkach? :)

Pozdrawiam

• Gość: Kosa Re: Klewki Story IP: *.acn.waw.pl 15.06.02, 17:30
          Myślę, że Boniek i Listkiewicz to dobrzy prezesi, i dla jasności tylko dzięki
          Canalowi+, istnieje Polska Liga!
          Pozdrawiam.
          PS. Co do klasy sportowej Pana Bońka, trzeba się było wcześniej urodzić.
          Ja widziałem, podziwiałem i głupot nie chce mi się słuchać.
        • Gość: Porter Obrona na zamowienie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 21:27
          Gość portalu: peyotl napisał(a):

> Ten cały tekst wygląda mi na element całej kampanii panów Tomaszewskiego i
          > innych frustratów, którym stołki zabrali, a że przydarzyło się potknięcie w
          > Korei, to teraz mącą jak tylko mogą.

Ale ja watpie, zeby taka wypowiedz byla elementem kampanii wyborczej do PZPN. A
          to, co zdarzylo sie w Korei, to nie podkniecie, tylko kompromitacja na calej
          linii! Dziwi mnie to, ze krytyke osob, ktore do tej sytuacji doprowadzily
          nazywasz maceniem.

> No i co z tego że Boniek ma firmę i zarobił trochę kasy kosztem C+? Przecież
          > to normalne że ktoś gdzieś coś zarabia. Że ma układy? Co za problem?

Wcale nie jest normalne, ze wiceprezes PZPN ma firme, ktora wspolpracuje z PZPN i
          partnerami handlowymi PZPN. Powiem wiecej - taka sytuacja jest nie do wyobrazenia
          w zadnym cywilizowanym zwiazku sportowym!

> W całym tym amatorskim wypracowaniu nie pojawił sie ani jeden powód, dla
          > którego Boniek powinien odejść. Nic o stanie polskiej piłki. Nic o tym, że coś
          > ukradł z kasy związku. Że coś zaniedbał? Napisz to może mnie przekonasz.

Twoj, niewatpliwie profesjonalny wywod, pisany jest zapewne na zamowienie
          jakiegos pomocnika Bonka i ma na celu obrone jego tylka. Poslugujesz sie w nim
          zgrana taktyka wyranzerowanych publicystow czwartej kategorii - to znaczy
          stawiasz jakies bzdurne zarzuty, pomawiasz o brudne intencje, jednoczesnie
          udajac, ze nie rozumiesz meritum. A ono jest bardzo proste: obecny PZPN cuchnie
          korupcja. Z powodu powiazan Go&Goal z PZPN, jak i z powodu powiazan ludzi PZPN z
          managerami.
          > Tylko jak
          ieś oskarżenia, że to nieudacznik, kombinator i wszystkich podkupił.
          > Że Grajewski zamiast sam zarobić to dał zarobić Bońkowi. Ze kiepski z niego
          > trener (to wszyscy wiedza), ze to Dyzma polskiego futbolu, a Juventus i Roma
          > kupili go bo grac nie umial.

I tu jest rzecz charakterystyczna: nikt nie twierdzi, ze grac nie umial. Sam
          wymysliles ten zarzut, zeby sie z nim bohatersko rozprawic. Nawiasem mowiac, ja
          tez nie wierze, zeby Grajewski zamiast samemu robic biznes gadal o nim z Bonkiem.

> Ja rozumiem, ze wszedzie tam gdzie pieniadze tam sa ciemne interesy o ktorych
          > masa sie nie dowie. I nie wazne kto tam bedzie siedzial na gorze to zawsze
          > znajda sie krytycy, powyciagaja jakies dziwne fakty na wierzch. Czy to Boniek,
          > czy Dziurowicz, czy ktokolwiek inny - zawsze bedzie cos nie tak.
          > Jak na mój gust to nie ma w tej chwili lepszych ludzi do władzy w związku. Ale
          > każdy ma swój gust....

Juz pisalem: sytuacja w PZPN jest silnie korupcjogenna.
      • Gość: kapen Re: Przybadki prezesiny Zbigniewa B. IP: *.chello.pl 15.06.02, 18:13

Tekst jest nie tyle antybońowy, co antyśrodowiskowy. Jeśli to prawda to wszyscy
        wychodzą na straszliwych fiutów siedzących w kieszeniach u siebie nawzajem.
        Pasuje mi to jednak to story do realiow polskich. Boniek jako biznesmen włoski
        za dużo siedzi w Polsce... 100 mln $ za prawa do ekstraklasy to bajońska suma
        nawet dla laików. Środowisko PS istotnie rozlało się po wszystkich mediach i
        telewizjach. Przyzwolenie na przekręty to też ansza specjalność, a potem chcemy
        w mundialu coś wygrać...
        • Gość: kajo95 Re: Przybadki prezesiny Zbigniewa B. IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 15.07.02, 09:15
          Gość portalu: kapen napisał(a):

>
          > Tekst jest nie tyle antybońowy, co antyśrodowiskowy. Jeśli to prawda to
          wszyscy
          >
          > wychodzą na straszliwych fiutów siedzących w kieszeniach u siebie nawzajem.
          > Pasuje mi to jednak to story do realiow polskich. Boniek jako biznesmen
          włoski
          > za dużo siedzi w Polsce... 100 mln $ za prawa do ekstraklasy to bajońska suma
          > nawet dla laików. Środowisko PS istotnie rozlało się po wszystkich mediach i
          > telewizjach. Przyzwolenie na przekręty to też ansza specjalność, a potem
          chcemy
          >
          > w mundialu coś wygrać...

nie wiem czy to ty pisujesz na stronie legijnej jako genezyp kapen. jeśli tak
          to w dużej mierze zgadzam się z tym co tam piszesz natomiast powyższy twój
          tekst jest moim zdaniem trochę niepoważny. zabierasz się za dyskusję z gościem,
          który nie wie jak poprawnie napisać "przpadek" i "hiena" a co gorsza
          przyjmujesz do wiadomości bzdurę o 100 mln. dolców. tak na marginesie dodam, że
          facet trochę nakłamał. związki bońka z henrykiem loską to nonsens. loska był
          natomiast związany z grajewskim ponieważ jako posiadający licencję menadżerską
          był potrzebny grajkowi do pośrednictwa w sprzedaży zawodników.
          poza tym nie rozumiem twojego stanowiska co do częstej obecności bońka w
          polsce. stanowisko to zreszta podziela wielu uczestników tego forum. dlaczego
          we wszystkim doszukujecie się jakichś przekrętów i lewych interesów? platini,
          beckenbauer, pele, eusebio - wszyscy najwięksi piłkarze swoich krajów starają
          się pomóc swojej piłce. dlaczeczego boniek, gość który przecież dorobił się na
          futbolu i tak kupe szmalu, nie mógłby z czystej życzliwości pomóc polskiej
          piłce? fibak też dużo siedzi w polsce, i co z tego???
        • Gość: kajo95 Re: Przybadki prezesiny Zbigniewa B. IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 15.07.02, 09:16
          Gość portalu: kapen napisał(a):

>
          > Tekst jest nie tyle antybońowy, co antyśrodowiskowy. Jeśli to prawda to
          wszyscy
          >
          > wychodzą na straszliwych fiutów siedzących w kieszeniach u siebie nawzajem.
          > Pasuje mi to jednak to story do realiow polskich. Boniek jako biznesmen
          włoski
          > za dużo siedzi w Polsce... 100 mln $ za prawa do ekstraklasy to bajońska suma
          > nawet dla laików. Środowisko PS istotnie rozlało się po wszystkich mediach i
          > telewizjach. Przyzwolenie na przekręty to też ansza specjalność, a potem
          chcemy
          >
          > w mundialu coś wygrać...

nie wiem czy to ty pisujesz na stronie legijnej jako genezyp kapen. jeśli tak
          to w dużej mierze zgadzam się z tym co tam piszesz natomiast powyższy twój
          tekst jest moim zdaniem trochę niepoważny. zabierasz się za dyskusję z gościem,
          który nie wie jak poprawnie napisać "przpadek" i "hiena" a co gorsza
          przyjmujesz do wiadomości bzdurę o 100 mln. dolców. tak na marginesie dodam, że
          facet trochę nakłamał. związki bońka z henrykiem loską to nonsens. loska był
          natomiast związany z grajewskim ponieważ jako posiadający licencję menadżerską
          był potrzebny grajkowi do pośrednictwa w sprzedaży zawodników.
          poza tym nie rozumiem twojego stanowiska co do częstej obecności bońka w
          polsce. stanowisko to zreszta podziela wielu uczestników tego forum. dlaczego
          we wszystkim doszukujecie się jakichś przekrętów i lewych interesów? platini,
          beckenbauer, pele, eusebio - wszyscy najwięksi piłkarze swoich krajów starają
          się pomóc swojej piłce. dlaczeczego boniek, gość który przecież dorobił się na
          futbolu i tak kupe szmalu, nie mógłby z czystej życzliwości pomóc polskiej
          piłce? fibak też dużo siedzi w polsce, i co z tego???
      • fakthem Re: Przybadki prezesiny Zbigniewa B. 16.06.02, 04:20
        Liga Polska istniala troche wczesniej zanim Canal+ ja zaczal oplacac i miala
        sie wcale nie gorzej niz teraz. Natomiast Canal+ odtraszyl potencjalnych
        sponsorow od Polskiej pilki, poniewaz firmy nie chca dawac kasy na cos co nawet
        nie bedzie dobrze pokazane w ogolnodostepnej TVP, a w jakiejs tam kodowanej C+.
        Nie czarujmy sie nikt z rozsadnych sponsorow nie da kasy na cos co bedzie
        pokazywal C+ dla garstki swoich abonentow, a nie panstwowa TVP.
        Problem polega na tym otrzymujac kase od C+, PZPN ma nad kasa pelna kontrole i
        rzadzi, co prawda rozdziela pieniadze wg jakiegos tam klucza ale rozdziela tyle
        ile chce i jak chce.
        Gdyby lige pokazywala TVP, kasa dla PZPN bylaby mniejsza a co za tym idzie
        prowizje dla zaiteresowanych tez mniejsze. Do tego PZPN-u nikt by sie wtedy nie
        pytal czy moze sponsorowac np. KSZO Ostrowiec czy GKS bo poprostu OGLADAJAC TE
        MECZE W OGOLNODOSTEPNEJ TVP, sponsorzy sami bez posrednikow (PZPZN)
        podpisywaliby umowy z klubami - tylko wtedy PZPN nie mialby zadnej kontroli.

Czy to zmniejszenie ligi nie jest podyktowane wlasnie slaba sprzedaza abonentu
        C+,

P.S. Ale patrzcie nawet jacys obroncy Zibiego sie tutaj znajduja, zgadzam sie z
        Porterem i innymi ktorzy mowia ze PZPN jest skorumpowany, niewiem czy tylko za
        sprawa Zibiego, ale on napewno czysty nie jest
      • Gość: mrW Re: Przybadki prezesiny Zbigniewa B. IP: 5.1R2D* / 80.193.209.* 16.06.02, 05:27
        juz od dawna przeczuwalem,ze cos jest nie tak z terazniejszym(PZPN-em a
        wiadomo o kim mowa o Z.B)
        ale to byly tylko przeczucia,wiec potwierdzily sie...
        kretacze OUT!!!!
        nie moge ci ufac,bo nie ma dowodow,ze to jest prawda - jezeli tak to pomoz Nam
        wszystkim i przedstaw dowody,jezeli nie masz dowodow - to jeszcze poczekamy!?
        na twoim miejscu zrobil bym z tego artykulu uzytek,ale nie licz na kase,z
        czasem ona sama do
        Ciebie przyjdzie nawet sie nie zorietujesz!
        jezeli to jest prawda to pokaz Polakom jak Nas oszukiwali....
      • znafca Re: Przybadki prezesiny Zbigniewa B. 16.06.02, 11:24
        A mnie rozwaliły argumenty, że Boniek nie grał dobrze w Juve, tylko dużo gadał.
        No i jeszcze, że jest rudy i dlatego fałszywy.
        Poza tym opis świadczy, że pochodzi od jakiegoś niedouczonego ( byki
        ortograficzne) dziennikarzyny-frustrata.
        • Gość: Porter Re: Przybadki prezesiny Zbigniewa B. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 13:03
          znafca napisał(a):

> A mnie rozwaliły argumenty, że Boniek nie grał dobrze w Juve, tylko dużo gadał.
          > No i jeszcze, że jest rudy i dlatego fałszywy.
          > Poza tym opis świadczy, że pochodzi od jakiegoś niedouczonego ( byki
          > ortograficzne) dziennikarzyny-frustrata.

Hej, nikt nie twierdzil, ze Boniek nie gral dobrze w Juve! Zmysliles to!

• znafca Re: Przybadki prezesiny Zbigniewa B. 16.06.02, 13:14
            Frustrat co zaczął wątek napisał o Bońku, że "jako piłkarz czasami grał OK",
            dla mnie jest to krytyka jego gry skoro tylko czasami grał Ok to znaczy, że
            zwykle grał źle. Logiczne?
          • Gość: zoltan Re: Przybadki prezesiny Zbigniewa B. IP: *.net.autocom.pl 14.07.02, 13:57
            Gość portalu: Porter napisał(a):

>
            > Hej, nikt nie twierdzil, ze Boniek nie gral dobrze w Juve! Zmysliles to!
            >

Ty albo nie umiesz czytac, albo z calego tekstu przeczytales tylko to, z czym
            sie zgadzasz... "Jako pilkarz czasami byl OK, wszyscy zachwycali sie nim
            bo gral w Juventusie i bardzo duzo gadal, gadal , gadal zawsze na swoja nute."
            LOL
      • Gość: zoltan Re: Przybadki prezesiny Zbigniewa B. IP: *.net.autocom.pl 14.07.02, 13:46
        Argument z doswiadczeniem trenerskim: ROTFL!
        Bari i Lecce to tak 10 lat temu, jak i dzisiaj druzyny balansujace pomiedzy
        Serie A i Serie B i gdyby sie utrzymal z nimi to moznaby go nazwac cudotworca.
        Zreszta jakos nikt nie pamieta, jak z zespolem wloskim(nie pamietam czy z Serie
        B czy C) awansowal o klase wyzej. Po porazce z Bonkiem zwolniono wtedy ze
        stanowista bodajze samego Lippiego. A druzyna, ktora Zibi wtedy prowadzil wcale
        nie byla faworytem.
        A co do reszty: ciekawe skad takie rewelacje wytrzasnales? Za duzo przebywales
        w towarzystwie Jana T.?
      • Gość: facet26 Re: Przybadki prezesiny Zbigniewa B. IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.02, 15:22
        Fajne wypracowanie...Ale mam jedno pytanko...Skoro jestes tak dobrze
        poinformowany,to jakim cudem umknęło Twojej uwadze to,iż Basałaj konczy mariaż
        z Canal+ i przechodzi do TVP,hę???
        Pozdrawiam.
      • Gość: ja Re: Przybadki prezesiny Zbigniewa B. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.02, 06:55
        Paszkwil i nic więcej. Po paru zdaniach przestałem czytać.
        Paszkwilanckich anonimów sie nie czyta... Panie Janku T.
      • Gość: dolfuss Re: Przybadki prezesiny Zbigniewa B. IP: *.kim.pl / 10.0.4.* 15.07.02, 09:06
        pro100zmostu napisał(a):

) Zdecydowanie Boniek , to najgorsze co moglo spotkac nasza reprezentacje w
        ) wyjezdzie do Korei - uzasadniam to pod spodem dosc obszernie.
        )
        ) Prezes prezesow Boniek. Jako pilkarz czasami byl OK, wszyscy zachwycali sie
        nim
        )
        ) bo gral w Juventusie i bardzo duzo gadal, gadal , gadal zawsze na swoja nute.

Pozwolisz że przerwę- nie gadał tylko grał. Był jednym z najlepszych zawodników
        najlepszego zespołu lat osiemdziesiątych.
        ) Natomiast po skonczeniu wloskiej kariery zabraklo mu poprostu sluchaczy.
        Wzial
        ) sie za trenerke, niestety na huki nikogo z wlochow nie mogl wziasc bo go
        ) zwyczajnie olewali – za co sie nie wzial lecialo o klase nizej (Bari i ch
        ) yba
        ) Lecce). A wiec nasz wielki cwaniak podworkowy w zdrowych? warunkach
        wloskich
        ) gdzie juz tylko on uwaza sie za gwiazde poprostu byl spalony i tyle. Tam nikt
        ) takich wiejskich cwaniakow nie lubi, bo maja swoich.
        )
        ) Po tych zamaszystych probach trenowania wloskich druzyn. finansowo Zibiemu
        sie
        ) nie powiodlo we Wloszech, do tego kilka powaznych nie udanych inwestycji
        ) opustoszylo budzet Bonka, a wydawac jest sie ciezko oduczyc.
        ) Zeby sie odkuc fiannsowo, nasz wielki Zibi, wrocil uzdrowic Polska pilke i
        ) zaczelo sie dopiero story, ktore nasza skopana odczuwa do dzisiaj.
        )
        ) To byl poczatek lat dziwiecdziesiatych a wiec jakies 10 lat temu ( dla
        ) wnikliwych mam do wgladu daty dokladne)
        )
        ) Grajewski wtedy juz dzialal w handlu prawami TV, zawodnikami, jednym slowem
        byl
        )
        ) w temacie i to mocno tyle ze nie w Polsce. Z litosci pomysl na zrobienie
        ) szmalu dal nie kto inny jak Andrzej Grajewski, lub ktoremu poprostu
        rzutkiemu
        ) Grajkowi nasz plowowlosy Prezesina rabnal dochodowa idée. To nie kto inny
        tylko
        )
        ) Grajek nauczyl Bonka jak sie handluje prawami telewizyjnymi – a ze rude t
        ) o
        ) falszywe przekonal sie potem jeszcze wielokrotnie.
        )
        ) Sam Grajek musi byc zly na Bonka choc tego nie okazuje, bo mial miekkie serce
        ) chcial pomoc bankrutujacej chienie, ale jeszcze raz sie okazalo ze kto ma
        ) miekkie serce (sorry Grajek) to ma twarda dupe.
        )
        ) Grajek bardzo lubial sie pokazywac z Bonkiem, z prostej przyczyny Bonka w
        ) Polsce wtedy wszyscy znali a Grajka nie, ich czestym miejscem spotkan byl
        hotel
        )
        ) Victoria w W-wie.
        ) Gdzie nawet kelnerzy smiali sie z Bonka ze tu w Warszawie sie tipuje, bo rudy
        ) zawsze mial klopoty z dorzuceniem groszy napiwku do rachunku..
        )
        ) Boniek szybko Grajka olal, (choc niby odzywaja sie do dzisiaj) wzial se Henia
        ) Loske (aby opanowac Slask gdzie Loska cieszyl sie szacunkiem) do pomocy za
        ) grosze odkupili prawa do meczow ligi polskiej (wtedy nikt o czyms takim nawet
        ) nie slyszal), od bodajze 14 polskich klubow ligowych padajcych jak zwykle z
        ) glodu….
        )
        ) Prawdopodobnie nawet pieniadze na ta cala operacje wykladal Grajek, choc tu
        ) moje kanaly zapychaja sie sprzecznymi informacjami ale nic dziwnego bo musial
        ) Boniek strasznie zamotac lapowkami, aby kupic szybko tyle praw prawie ze
        ) wszystkich klubow doslownie prawie w tydzien.
        )
        ) To byly poczatki kapitalizmu w Polsce a wiec, na porzadku dziennym bylo
        pytanie
        )
        ) A co ja z tego bede mial? – fundusze na zmiekczanie woli decydentow musia
        ) ly
        ) wiec odegrac wielka role.
        )
        ) Zeby bylo smieszniej, w tydzien a moze nawet mniej, cale te prawa w
        przedziwnej
        )
        ) transakcji odkupila od Bonka czy jak kto woli Go&goal lub Gon and gnoj –
        ) firmy
        ) Zibiego – NASZA KOCHANA TVP - za sume na tamte czasy bajonska – ni
        ) echce mi sie
        ) grzebac w papierach ale tak gdzies conajmniej kilka milonow dolarow padlo
        lupem
        )
        ) Bonka kosztem Panstwowej TVP., a biedny Zbysiu twierdzi ze on fortune owszem
        ) zrobil ale grajac we Wloszech, ale dzis juz nawet najbardziej naiwnym trudno
        w
        ) to uwierzyc ze Rudy robi to wszystko dla Polskiej pilki spolecznie - oprocz
        ) Koltonia chyba nikt juz w to nie wierzy.
        )
        ) Zlotowlosy bogacz za jakiego podaje sie do dzis Boniek, w ciagu kilku tygodni
        ) zrobil fortune na polskiej pilce - - dzieki dziwnej ukladnosci TVP – opla
        ) canej
        ) z naszych abonamentow i podatkow. On jak twierdzi nic nie robi w PZPN dla
        ) pieniedzy ? a w imie czego Panie Boniek?
        )
        ) W normalnym kraju ten numer nikomu by nie przeszedl, ale u nas Boniek szybko
        ) zatrudnil sobie rzecznika prasowego firmy G&G w osobie redaktora Przegladu
        ) Sportowego Romana Koltonia, ktorego zapraszal do Wloszech pasl, karmil,
        upijal
        ) dbal tez o wszystkie inne uciechy – dzisiejszego miszcza , szczelajacego
        ) gafe
        ) po gafie na Antenie Polsatu. A biedny jeszcze wtedy wowczas Koltonina robil
        ) wszystko dla swego Pana. Jak wierny pies
        )
        ) Sportowych pismakow z jajami nigdy za wielu nie mielismy, a wiec hurtowo cala
        ) prasa grzecznie przepisywala z malymi zmianami co tam Kolton wypocil, bo
        ) talentu to nawet do tego niemial.
        )
        ) Lata plynely, Kolton pisal a redaktorzy Przegladu Sportowego czesto wpadali
        do
        ) Niemiec na balangi z burdelami wlacznie, oplacane przez Grajka a takze
        naszego
        ) mistrza piesci Dareczka M.…o ktorym w zamian cieplo pisali i zawsze w sam
        ) ych
        ) superlatywach. Czesto pijani Kmiecik i Atlas krzyczeli z reszta tego chlamu z
        ) PS chorem krzyczeli ze ma byc tak napisane jak chca ZIbi i Andreas
        ) (Grajewski). – proste prawda?
        )
        ) Boniek teraz oficjalnie w PZPN nic nie zarabia, ale za to jego firma G&G
        ) pobiera olbrzymia prowizje od pieniedzy ktore wplywaja z Canal+ (kolejna
        ) przedziwna transakcja), jak tylko francuzi sie dali na to nabrac zeby tyle
        ) szmalu placic za taka partanine? To juz tajemnica poliszynela, ale z kolei
        nasi
        )
        ) umieja sie dzielic a kieszenie sa duze we Francji wiec i cena wysoka.
        Glebokosc
        )
        ) kieszeni Michala L ( Misia zwanego prezesem bo on i tak tam glosu nie ma, gdy
        ) Rudy krzyczy) zostala znacznie zwiekszona , po malej rozgrzewce pod
        ) Dziurowiczem. Dzis oprocz slonej pensji z PZPN Misio , pobiera jeszcze co
        nieco
        )
        ) za… doradztwo marketingowe, jak myslicie komu? A jak firmie …..G&G.
        )
        ) I tak sie pasa ci nasi prezesi pod wodza wielce szlachetnego Bonka,
        ) pseudospolecznika.
        ) Listek czysty nie jest, moze tez byc na prowizji np. u Lubanskiego bo to ze
        ) jest u Bonka to 10000%
        )
        ) P.S. O przewalkach Pana Bonka moge wiecej i dokladniej o ile bedzie
        ) zainteresowanie, nikt nigdy tego niewydrukuje w Polskiej prasie bo nasi
        pismacy
        )
        ) czychaja na posade w cieplutkim canal+ gdzie rzadzi Basalaj. Szef sportu w
        ) Canale+ do tego zaprasza pilkarskich ekspertow z PS i innych gazet do
        ) programow za co placi im kase , a wiec oni licza na wystepy po co beda pisac
        ) prawde O Zbigniewie B. czy o Januszu B., a poza tym uwazaja oni szkoda psuc
        ) klimat w Polskiej pilce.
        )
        ) To tyle narazie, nieco to przydlugie ale i dlugo Zbigniew B zajmuje sie
        Polska
        ) pilka, dlugo za dlugo
        )
        ) Mariusz
        )
        W jednym masz rację- napewno nikt nigdy nie wydrukuje tego w naszej prasie i
        żadnej prasie (no chyna że znajdziesz jakiegoś osiedlowego brukowca kserowanego
        w miejscowej piwnicy). Od cwili gdy Boniek i Listkiwewicz obalili świętej
        pamięci Dziurowicza w naszej piłce powiało profesjonalizmem. Boniek złapał za
        mordę kilko komuchów wiecznie siedzących w PZPN i nimi potrzepał. To że facet
        na tym zarabia- nie pracuje społecznie? A dlaczego miałby to robić???
        Społecznie to można wykitować w szpitalu. Facet prawie 10 lat spędził na
        zachodzie- grałw w najbardziej profesjonalnych światowej klasy zespołach (Juve
        i Roma) Nie miał wielkich osiągnięć jako trener, ale nie wszystkim się od razu
        wszystko udaje. To że przyjechał do Polski? Tak zrobiło wielu innych zawodników
        i nic w tym dziwnego. Platini jest jednym z szefów francuskiej federacji.
        Dlaczego odnosi sukcesy mimo że jako trener reprezentacji zawodził? Bo w
        przeciwieństwie do Bońka niewi
      • Gość: yeti Re: Przybadki prezesiny Zbigniewa B. IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.07.02, 10:14
        Genialne. Czekam teraz tylko na informację, że Boniek zaczynał kariere w klubie
        Aroma Choszczówka...
      • Gość: m04 Re: Przybadki prezesiny Zbigniewa B. IP: 195.116.167.* 15.07.02, 13:42
        A mnie sie w ogóle nie chcialo tego czytac. Przekrety to sa wszedzie ale
        powiedz prosze zmostu, skoro posada w PZPN byla dla Bonka tak intratna i
        przynosila zyski rzedu 100mln$ (gdzies mi sie ta suma przewinela) to po jaka
        ciezka cholere rzucalby to i przechodzil na slabo (porównujac) oplacane
        stanowisko selekcjonera. A moze juz wiesz jakie sa tam mozliwosci przekretów?
        Kradziez pilek z treningu i sprzedaz na stadionie X-lecia? Uklad z
        kadrowiczami - albo bedziesz sie myl Wash&GOAL albo wylatujesz z kadry? I co
        wlasciwie to ma wszystko wspólnego z selekcjonerskimi kompetencjami Bonka?
        Odpowiedzi niewymagane i niepotrzebne.
      • karolex PZPN to banda nieudacznikow i bank przekretow. 31.07.02, 07:27
        Prezes PZPN i wlasciciel firmy handlujacej prawami telewizyjnymi, to tak jakby
        premierem albo ministrem finansow zostal wlasciciel jakiego prywatnego banku.

A ministrem budownictwa wlasciciel cementowni albo cegielni.

Czy uwazacie ze jest to normalne?
        Sprawy z tymi reklamami przed mundialem do tego sprawa Rasica to wszystko tylko
        utwierdza mnie w przekonaniu ze to co wyzej napisal prostoz mostu jest tylko
        fragmentem calej tej gnojowki w jakiej tarzaja sie na codzien ludie polskiej
        pilki, z podpitymi dziennikarzami wlacznie.

Sprawa Szczakowianki i Radomska to skandal sam w sobie, nie jestem za zadna ze
        stron, zwisa mi to kto powinien grac a kto nie, tylko czy nie moze byc u nas
        cos czarne albo biale a nie szare??????

Wielu ludzi nie nawidzi Bonka, ale on sam sobie na to zasluzyl, reprezentacja
        dzieki swojemu obecnemu trenerowi bedzie miala mniej kibicow, ale to tylko
        chwilowe.
        A juz rozbawil mnie numer z Canal+, ktory sobie zmienia umowe bo nagle przestal
        byc bogaty, a k..wa mac jak na pare lat zablokowal ligowa pilke wiekszosci
        kibicow w Polsce, przebijajac TVP to byl wielkim Panem. A teraz grzecznie
        obniza umowe ze 100 milionow na 80 czy 60, czy to nie jest oszustwo, przeciwko
        komu? a przeciwko nam kibicom.

Pilka w telwizji powinna byc ogolnie dostepna to i o sponsora byloby latwiej.
        Cala ta paranoja z tym PZPN i Canal+ pokazuje ze gdy juz prowizje sa wyplacone
        i podzielone to juz umowe mozna zmieniac czy to jest OK?

Czy Pan Zbigniew B. nie poczuwa sie do odpowiedzialnosci?

W Superexpresie w wywiadzie corka Bonka, sama opowiada ze tatus juz przed
        Mundialem mowil ze zostanie trenerem reprezentacji???????? to dopiero musial
        kibicowac druzynie Engela co?
        I co wy na to? - szuja to chyba za malo.......
        • Gość: jm Re: PZPN to banda nieudacznikow i bank przekretow IP: mieszko.pl.u* 31.07.02, 13:52
          karolex napisał:

>
          > Pilka w telwizji powinna byc ogolnie dostepna to i o sponsora byloby latwiej.
          > Cala ta paranoja z tym PZPN i Canal+ pokazuje ze gdy juz prowizje sa
          wyplacone
          > i podzielone to juz umowe mozna zmieniac czy to jest OK?
          >
          > Czy Pan Zbigniew B. nie poczuwa sie do odpowiedzialnosci?
          >
          > W Superexpresie w wywiadzie corka Bonka, sama opowiada ze tatus juz przed
          > Mundialem mowil ze zostanie trenerem reprezentacji???????? to dopiero musial
          > kibicowac druzynie Engela co?
          > I co wy na to? - szuja to chyba za malo.......

Sorki, ze wyciąłem większość listu...
          1. Nie ma czegoś takiego, że "piłka powinna być ogólnodostępna". Piłka w tv to
          taki sam towar medialny jak każdy inny. Wszystkie silne ligi pokazywane są w
          płatnych kanałach. Przyznaję, że publiczna powinna co jakiś czas któryś z
          ważnych meczów odkupić i pokazać bo to też jest praktykowane na Zachodzie. Jak
          nasza kopana jeszcze bardziej podupadnie to nie dajmy sobie wcisnąć kitu, że to
          przez płatną (i trudno dostępną) tv.
          2. Jeśli to prawda (bo nie czytuje SE) o tym co mówiła córka Bońka to...
          baaaardzo źle i baaaardzo smutne.
          JM
      • Gość: jm Re: Przybadki prezesiny Zbigniewa B. Mariusz! IP: mieszko.pl.u* 31.07.02, 13:12
        To ciekawa lekturka. Napisaleś prawie artykuł, ale następnym razem zrób jeszcze
        rzetelną korektę i jak nie jesteś pewien to sprawdź w słowniczku, zrobiłeś
        parę "ortów".
        pozdrawiam.
        JM
      • Gość: arcibald Re: Przybadki prezesiny Zbigniewa B. IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.08.02, 00:50
        Ty przydupasie Tomaszewskiego. Nie masz żadnego pojęcia o tym co piszesz.
        Nie oglądaj gola w tvp bo ci się mózg całkiem zlasuje.
        • fakthem I co przydupasy Zibiego. Jak wasz szczery pupilek 01.08.02, 07:07
          Prezes PZPN i wlasciciel firmy handlujacej prawami telewizyjnymi, to tak jakby
          premierem albo ministrem finansow zostal wlasciciel jakiego prywatnego
          banku.

A ministrem budownictwa wlasciciel cementowni albo cegielni.

Czy uwazacie ze jest to normalne?

To juz jest numer sam w sobie , tylko w Polsce pogratulowac polskim mediom
          przykrycia sprawy i wchodzenie w dupe Zbigniewowi B.

Sprawa Szczakowianki i Radomska to skandal sam w sobie, nie jestem za zadna ze
          stron, zwisa mi to kto powinien grac a kto nie, tylko czy nie moze byc
          u nas
          cos czarne albo biale a nie szare??????

To najlepszy przyklad kompromitacji PZPN, a sam Listek trabil jak mu to zalezy
          na poprawie wizeruku polskiej pilki, pogratulowac poczucia humoru. Tydzien do
          rozpoczecia ligi i nie wiadomo kto zagra - sukces

Wielu ludzi nie nawidzi Bonka, ale on sam sobie na to zasluzyl, reprezentacja
          dzieki swojemu obecnemu trenerowi bedzie miala mniej kibicow, ale to
          tylko
          chwilowe.

A juz rozbawil mnie numer z Canal+, ktory sobie zmienia umowe bo nagle przestal
          byc bogaty, a k..wa mac jak na pare lat zablokowal ligowa pilke
          wiekszosci
          kibicow w Polsce, przebijajac TVP to byl wielkim Panem. A teraz
          grzecznie
          obniza umowe ze 100 milionow na 80 czy 60, czy to nie jest oszustwo,
          przeciwko
          komu? a przeciwko nam kibicom.

Pilka w telwizji powinna byc ogolnie dostepna to i o sponsora byloby
          latwiej.
          Cala ta paranoja z tym PZPN i Canal+ pokazuje ze gdy juz prowizje sa
          wyplacone
          i podzielone to juz umowe mozna zmieniac czy to jest OK?

Czy Pan Zbigniew B. nie poczuwa sie do odpowiedzialnosci?

TO JUZ JEST SKANDAL NA SKALE SWIATOWA, JAK MOZNA PODPISAC KONTAKT NA 100
          MILIONOW, DZIEKI CZEMU PRZEBIC KONKURENTOW A POTEM NAGLE ZAOFEROWAC 60???
          PROKURATOR POWINIEN SIE TEMU PRZYJRZEC, JESTEM ZA UJAWNIENIEM WSZELKICH DANYCH
          ODNOSNIE TEGO KTO PO DRODZE I ILE NA TYM TRAFIL????????

W Superexpresie w wywiadzie corka Bonka, sama opowiada ze tatus juz
          przed
          Mundialem mowil ze zostanie trenerem reprezentacji???????? to dopiero
          musial
          kibicowac druzynie Engela co?
          I co wy na to? - szuja to chyba za malo.......

JESLI TO PRAWDA ZE CORKA BONKA WIEDZIALA JUZ PRZED MUNDIALEM ZE TATA BEDZIE
          TRENEREM TO NIE MA CO SIE DZIWIC ZE NA OFERTE CLEMENTE NIKT NAWET NIE SPOJRZAL.

MAMY WRESZCIE BARDZO SZCZEREGO I ODDANEGO PREZESA, TO POPROSTU BANDA BEZ HONORU
          I TYLE , WYSADZIC ENGELA TO W STYLU ZIBIEGO. TO VICEPREZES W JAKIEJ ROLI BYL W
          KOREI??? CZYZBY AJKO STROZ ZEBY CZASEM ZA DUZO MECZY NIE WYGRALI??
          PO TYM CO TU PRZECZYTALEM NIE CHCE MI SIE NAWET MYSLEC O POLSKIEJ PILCE
          • Gość: Kosa Re: Boniek jest OK IP: 2.3.STABLE* / 10.10.15.* 01.08.02, 08:48
            Czytaj nie tylko tu, a myśleć samodzielnie, też Ci wolno.
            Pozdrawiam.
      • Gość: taki jeden Re: Przybadki prezesiny Zbigniewa B. IP: 62.233.152.* 01.08.02, 09:12
        Ty prosto z mostu, moze byś się najpierw nauczył po polsku pisać!
        I nie zaśmiecaj naszego internetu plewami, których nikt w USA czytać nie chce!!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka