Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kto huknal w poprzeczke w meczu BRA-POL w 1986?

IP: 192.168.20.* / *.olvit.com.pl 10.09.01, 16:54
    No wlasnie, kto to huknal w poprzeczke z 25-30 m w meczu Brazylia - Polska w
    1/8 finalu MS 1986? Zawsze mi sie wydawalo, ze to byl Jan Karas- nawet Szpak w
    czolowce magazynu "Gol" krzyczal chyba "Karas, ach jaka bomba!".
    A tu nagle duzo osob twierdzi, ze w poprzeczke strzelil Tarasiewicz...
    No wiec jak to jest?
    Obserwuj wątek
      • Gość: road.. Re: Kto huknal w poprzeczke w meczu BRA-POL w 1986? IP: *.server.ntl.com 10.09.01, 16:56
        Ja ;)
        Tak na serio walnalem ale z zalu piescia w stol. No to dales mi do myslenia . Kurde nie pamietam :(
        • Gość: campo Re: Kto huknal w poprzeczke w meczu BRA-POL w 1986? IP: 212.244.177.* 10.09.01, 17:03
          Dobrze ci sie wydawało Pablo.W poprzeczke huknał Jan Karaś!
          Tarasiewicz natomiast trafił w słupek lobując bramkarza Brazylii.
          Bardzo ładnie strzelił też Boniek z przewrotki,niestety o jakieś pół metra obok
          słupka...
          Gole strzelali tylko canarinios.
          Pozdrawiam
      • Gość: soir Re: Kto huknal w poprzeczke w meczu BRA-POL w 1986? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.01, 17:31
        Gość portalu: Pablo napisał(a):

> No wlasnie, kto to huknal w poprzeczke z 25-30 m w meczu Brazylia - Polska w
        > 1/8 finalu MS 1986? Zawsze mi sie wydawalo, ze to byl Jan Karas- nawet Szpak w
        > czolowce magazynu "Gol" krzyczal chyba "Karas, ach jaka bomba!".
        > A tu nagle duzo osob twierdzi, ze w poprzeczke strzelil Tarasiewicz...
        > No wiec jak to jest?

Jan Karaś.

• Gość: zbyszko Re: Kto huknal w poprzeczke w meczu BRA-POL w 1986? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.01, 17:34
        bo taras, miał więcej takich huk-nięć

- to i ludzie go tak pamiętają

ps
        zresztą co z tego skoro nasi przerżnęli sromotnie

a pamiętacie kto nam wapno wpakował???
        -moje ulubione nazwisko piłkarza ;))
        • campo Re: Kto huknal w poprzeczke w meczu BRA-POL w 1986? 10.09.01, 17:39
          Hej Zbyszko!:)
          Bosssssski Sokrates .....ależ on strzelał karne,praktycznie bez rozbiegu:)))
          Pozdr.

• Gość: czarek Re: Kto huknal w poprzeczke w meczu BRA-POL w 1986? IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 10.09.01, 19:29
            Oczywiscie "Taras" jeszce pamietam, jak ktorys z Brazylijczykow charknal
            Zmudzie prosto w twarz, ale pan Wladyslaw mial mine, nawet mu nie oddal, tylko
            spokojnie wytarl buzie koszulka reprezentacyjna.
            Pozdrawiam
            • Gość: czarek Re: Kto huknal w poprzeczke w meczu BRA-POL w 1986? IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 10.09.01, 19:32
              Jeszcze Sokrates, on szczelal karne z rozbiegu na jeden krok, wlasciwie trudno
              to nazwac rozbiegiem, robil to bajecznie.
              Pzdr
      • Gość: Kosa Re: Kto huknal w poprzeczke w meczu BRA-POL w 1986? IP: 10.10.15.* / 195.164.254.* 11.09.01, 09:07
        Szpakowski krzyczał że Tarasiewicz, ale już po powrocie drużyny do kraju było
        to wyjaśniane ,że ten znakomity strzał oddał KARAŚ.
        Pozdrawiam wszystkich oprócz Szpakowskiego!
      • Gość: kajo95 Re: Kto huknal w poprzeczke w meczu BRA-POL w 1986? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 11.09.01, 09:13
        karaś. tarasiewicz to nie mógł być (choć wielu tak uważa) bo strzał w
        poprzeczkę oddany był z prawej nogi a ta tarasiewiczowi służyła do podpierania
        się.
      • Gość: Kosa Re: Sokrates IP: 10.10.15.* / 195.164.254.* 11.09.01, 09:20
        Mówicie że bajecznie strzelał karne może ??? a czy wiecie ,że miał z tych
        karnych 50% skuteczność??? - również podczas mistrzostw 1986 roku.
        Dla miłośników tego rodzaju karnych polecam styl Czecha Antonina Panenki.
        Pozdrawiam!
        • Gość: soir Re: Sokrates IP: *.orion.pl 11.09.01, 11:04
          Gość portalu: Kosa napisał(a):

> Mówicie że bajecznie strzelał karne może ??? a czy wiecie ,że miał z tych
          > karnych 50% skuteczność??? - również podczas mistrzostw 1986 roku.
          > Dla miłośników tego rodzaju karnych polecam styl Czecha Antonina Panenki.
          > Pozdrawiam!

W lidze wloskiej Sokrates byl czesto krytykowany za pajacowanie przy strzelaniu
          karnych. Bramkarze nauczyli sie czekac, a ze z jednego kroku nie da sie strzelic
          bardzo mocno, wiec czesto udawalo sie im bronic. Widzialem tez kilkakrotnie, jak
          Sokrates uderzal karny prawa noga w lewy rog bramki, po ziemi - tuz obok slupka.
          Genialnie karne strzelal Deyna. Tylko, ze raz mu nie wyszlo.

• Gość: artful Re: Kto huknal w poprzeczke w meczu BRA-POL w 1986? IP: *.elbacsb.com.pl 11.09.01, 11:44
        Oczywiście Rysiek Tarasiewicz.
        Pozdro
        • campo Do Artfula 11.09.01, 12:33
          Oczywiście sie mylisz Artful.:)
          Pozdr.
          • Gość: sonic to nie był Karaś IP: *.pkp.wroc.pl 11.09.01, 12:46
            Kiedyś potem słyszałem wypowiedź Szpaka,że się wtedy pomylił(przy komentarzu)
            Może więc to Tarasiewicz strzelał?

pozdr.

• campo Do sonic 11.09.01, 12:58
              Jezeli ogladałeś ten mecz to powinieneś wiedzieć że strzelał Karaś.Jeżeli nie
              miałeś okazji to uwierz tym co ogladali.Ja ogladałem i widziałem jak Karaś
              trafił w poprzeczke z ok 25 metrów.Tarasiewicz lobując bramkarza Carlosa (czy
              jak mu tam było)trafił w słupek.A potem był pogrom biało-czerwonych....
              Pozdr.
              • Gość: Robi Re: Do sonic IP: *.waw.prokom.pl 11.09.01, 15:32
                Dokładnie Campo, tak właśnie było.
                • Gość: capulet A propos karnych... IP: *.starosielce.sdi.tpnet.pl 11.09.01, 19:03
                  to w ostatnim meczu Premier League Chelsea-Arsenal Hasselbaink też strzelił bez
                  rozbiegu i mu się udało....
                  • Gość: czarek Re: A propos karnych... IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 13.09.01, 19:05
                    Alescie mi gwozdzia zabili, caly czas bylem przekonany, ze to Taras strzelal,
                    on mial taka wyrozniajaca sylwetke na boisku, no i te jego pudle na glowie,
                    nie, jednak to on strzelil w poprzeczke...
      • Gość: kazek Re: Kto huknal w poprzeczke w meczu BRA-POL w 1986? IP: *.sites.uiuc.edu 13.09.01, 20:55
        to nie byl ani karas ani tarasiewicz, to byl Wojcicki, przeciez on machal
        nogami jak karateka, a ze byly dlugie wiec to musial on pilka rabnac
        • Gość: zxy Re: Kto huknal w poprzeczke w meczu BRA-POL w 1986? IP: 193.150.166.* 14.09.01, 16:24
          w poprzeczke huknal szlomcio. Pamietacie go? ...a moze to jego huknieto...?
          • Gość: zbyszko Re: Kto huknal w poprzeczke w meczu BRA-POL w 1986? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.01, 17:39
            on się huknął głową w poprzeczkę od łóżka
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka