Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jedenastka by Porter

13.06.05, 11:55

Sezon się skończył, więc czas na podsumowanie. Na początek najsilniejsza
    jedenastka rundy wiosennej:

Bramkarz. Ciężka sprawa. W zasadzie jest kilku zbliżonych klasą bramkarzy:
    Boruc, Cabaj, Cierzniak, Majdan, Przyrowski, Wierzchowski.
    Dwóm pierwszym zaszkodziło powoływanie do reprezentacji. Przyrowski gra słabo
    na przedpolu, Wierzchowski sporo puścił.
    Mój typ: Majdan.

Prawa obrona. Baszczyński, lub Radek Mynar.
    Mój typ: Baszczyński

Stoperzy. Na pewno Kłos. A poza tym - Szala - ogromne postępy, podpora
    najlepszej obrony rundy, dużo bardziej uzdolnoiony Głowacki (ale to szklany
    człowiek), Choto - prawie nie grał, Węgrzyn (ledwo dyszy po pół godzinie
    gry), Vranjes (lepszy w ataku, niż w obronie).
    Mój typ: Kłos i Szala

Lewa obrona.
    Mój typ: Tomasz Kiełbowicz, poza konkurencją.

Prawa pomoc. Szałachowski? Karwan? Błaszczykowski? Bojarski? Każdy ma swoje
    zalety, do każdego można się też przyczepić. Postanowiłem uwzględnić ogólny
    wkład w sukcesy drużyny.
    Mój typ: Marcin Bojarski.

Srodek pomocy. Też duży wybór: Cantoro, Kozioł, Baran (cielętnik się powoli
    robi), Bartczak, Magiera, Djoković, Giza, Gęsior, Vuković, Sobolewski,
    Burkhard.

Mój typ: Igor Kozioł i Radosław Sobolewski

Lewa pomoc - Marek Zieńczuk. Poza konkurencją.

Napastnicy - Żurawski, Frankowski - poza konkurencją.

Reasumując:
    Majdan,
    Baszczyński, Kłos, Szala, Kiełbowicz,
    Bojarski, Kozioł, Sobolewski, Zieńczuk,
    Żurawski, Frankowski.

-----------------------------------------
    Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą.
    (c) bzyk7
    Obserwuj wątek
      • Gość: yeti Re: Jedenastka by Porter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 13:03
        To znaczy ze zawodnicy Legii nie sa juz najlepsi???
        • porter11 Re: Jedenastka by Porter 13.06.05, 13:09
          W tej rundzie nie byli. To chyba było widać, skoro zajęli dopiero trzecie
          miejsce.
          • Gość: yeti Re: Jedenastka by Porter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 13:18
            No ale w zeszlym sezonie Wisla tez byla wyzej w tabeli a mimo to z wypiekami na
            twarzach czytalismy takie oto sensacyjne analizy :

Legia: Boruc - Szala, Zielinski, Choto
            Wisla: Majdan - Baszczynski, Klos, Glowacki, Mijajlovic
            Ogromna przewaga Legii, lepszy bramkarz, lepsi obroncy, duzo mniej bramek
            straconych w zeszlym roku.

Pomocnicy:
            Legia: Karwan, Surma, Jarzebowski, Sokolowski I, Kielbowicz
            Wisla: Uche, Szymkowiak, Cantoro (Kukielka), Zienczuk
            Legia ma przewage liczebna, a jej pomocnicy o wiele lepiej bronia, niz
            zawodnicy Wisly, z ktorych chetnie cofa sie tylko Cantoro, a pozostali
            traktuja to, jako panszczyzne, stad problemy w grze obronnej. Do Wisly
            przyszedl Zienczuk, do Legii wrocil Karwan.
            Kreowanie gry ofensywnej zalezy w Legii od formy Karwana i Kielbowicza, o
            ktorej trudno cos rozsadnego powiedziec. Sokolowski, jako rozgrywajacy
            prowadzacy gre jest zlem koniecznym. Jezeli skrzydlowi beda w dobrej formie,
            moglby Kubicki sprobowac wystawiac za napastnikami Dariusza Dudka. Za kazdym
            razem, kiedy gral ofensywnie, wypadal dobrze i stwarzal zagrozenie pod bramka
            przeciwnika. Do tego gra znakomicie glowa i ma silny strzal.
            W grze ofensywnej przewaga Wisly (o ile Karwan nie wroci do formy sprzed
            dwoch lat, Kielbowicz do formy z czasow polonijnych). Na dodatek obaj boczni
            obroncy Wisly wlaczaja sie do akcji zaczepnych, a obroncy Legii w zasadzie w
            atakowaniu nie uczestnicza.
            Napastnicy
            Legia: Saganowski, Wlodarczyk
            Wisla: Zurawski, Kuzba (Frankowski)

Cala piatka ma na koncie wystepy w reprezentacji, Zurawski ma abonament na
            gre w kadrze, Frankowski powinien w niej grac.

W zeszlym sezonie Zurawski strzelil sporo bramek, ale byly to gole strzelane
            kelnerom, albo bramki, zdobywane kiedy mecze byly rozstrzygniete. W rundzie
            wiosennej znakomicie gral Frankowski, moim zdaniem wygral dla Wisly mistrza,
            z tym, ze nie wydaje mi sie, zeby Kasperczak sprowadzal Kuzbe, zeby posadzic
            go na lawce.
            Duet Legii okazal sie strzalem w dziesiatke, moim zdaniem jest rownie dobry,
            jak atak Zurawski - Frankowski, a lepszy niz atak Zurawski - Kuzba,
            przynajmniej jesienia.

• berserk75 Re: Jedenastka by Porter 13.06.05, 13:25
              to musi być prognoza na obecny sezon, a nie podsumowanie zeszłego
            • porter11 Re: Jedenastka by Porter 13.06.05, 14:50
              To były słuszne analizy, jednak z przyczyn niezależnych się nie sprawdziły.

> Legia: Boruc - Szala, Zielinski, Choto
              > Wisla: Majdan - Baszczynski, Klos, Glowacki, Mijajlovic
              > Ogromna przewaga Legii, lepszy bramkarz, lepsi obroncy, duzo mniej bramek
              > straconych w zeszlym roku.

Blok obronny Legii stracił dużo mniej bramek niż Wisła w rundzie wiosennej. Do
              tego przez większość sezonu Choto się leczył, a Zielek z powodu kontuzji
              zakończuył karierę. Stąd obecność dwóch obrońców Legii w moim zestawieniu, zaś
              zamiast Boruca wybrałem Majdana, bo drażni mnie Borucowe pajacowanie.

> Pomocnicy:
              > Legia: Karwan, Surma, Jarzebowski, Sokolowski I, Kielbowicz
              > Wisla: Uche, Szymkowiak, Cantoro (Kukielka), Zienczuk
              > Legia ma przewage liczebna, a jej pomocnicy o wiele lepiej bronia, niz
              > zawodnicy Wisly, z ktorych chetnie cofa sie tylko Cantoro, a pozostali
              > traktuja to, jako panszczyzne, stad problemy w grze obronnej. Do Wisly
              > przyszedl Zienczuk, do Legii wrocil Karwan.
              > Kreowanie gry ofensywnej zalezy w Legii od formy Karwana i Kielbowicza, o
              > ktorej trudno cos rozsadnego powiedziec. Sokolowski, jako rozgrywajacy
              > prowadzacy gre jest zlem koniecznym. Jezeli skrzydlowi beda w dobrej formie,
              > moglby Kubicki sprobowac wystawiac za napastnikami Dariusza Dudka. Za kazdym
              > razem, kiedy gral ofensywnie, wypadal dobrze i stwarzal zagrozenie pod bramka
              > przeciwnika. Do tego gra znakomicie glowa i ma silny strzal.

No i znowu nie widzę tu jakichś herezji, poza oczywiście, Dariuszem Dudkiem.
              Jarzębowski i Karwan byli kontuzjowani przez znaczną część sezonu, czego
              przewidzieć się nie dało. Kiełbowicz pokazał świetną formę. Sokołowski grzał
              ławę, co mu prorokowałem. Pogorszył się Surma, ale wszedł Djoković.

> Napastnicy
              > Legia: Saganowski, Wlodarczyk
              > Wisla: Zurawski, Kuzba (Frankowski)
              >
              > Cala piatka ma na koncie wystepy w reprezentacji, Zurawski ma abonament na
              > gre w kadrze, Frankowski powinien w niej grac.
              >
              > W zeszlym sezonie Zurawski strzelil sporo bramek, ale byly to gole strzelane
              > kelnerom, albo bramki, zdobywane kiedy mecze byly rozstrzygniete. W rundzie
              > wiosennej znakomicie gral Frankowski, moim zdaniem wygral dla Wisly mistrza,
              > z tym, ze nie wydaje mi sie, zeby Kasperczak sprowadzal Kuzbe, zeby posadzic
              > go na lawce.
              > Duet Legii okazal sie strzalem w dziesiatke, moim zdaniem jest rownie dobry,
              > jak atak Zurawski - Frankowski, a lepszy niz atak Zurawski - Kuzba,
              > przynajmniej jesienia.

No i tu jest skucha, bo atak Saganowski - Włodarczyk grał słabo. Głównie
              pogorszył się ten drugi, okazało się, że jedna dobra runda to wszystko, na co
              można w jego wykonaniu jak na razie liczyć. No i zwracam uwagę, że sprawdziła
              się prorokowana przeze mnie przydatność Frankowskiego do reprezentacji.
      • oregon Re: Jedenastka by Porter 13.06.05, 14:40
        "Srodek pomocy. Też duży wybór: Cantoro, Kozioł, Baran (cielętnik się powoli
        robi), Bartczak, Magiera, Djoković, Giza, Gęsior, Vuković, Sobolewski,
        Burkhard. "....

Magiera??? Djokovic??? Vuković??? Burkhardt???????? Sto razy lepiej grali
        Liczka czy Bukalski, albo ktoś z Łęcznej - Wędzyński, Kucharski czy Nazaruk
        • porter11 Re: Jedenastka by Porter 13.06.05, 14:51
          Co tam sto. grali 1000 razy lepiej i wywalczyli pozostanie w lidze.
          • oregon Re: Jedenastka by Porter 13.06.05, 14:55
            tak sie sklada ze Magiera, Vukovi czy Djokovic nie grali nawet o pozostanie w
            lidze...po prostu nie grali wcale! Drobnych epizodów nie licze...
          • Gość: colt Nie kompromituj się IP: *.chello.pl 13.06.05, 15:03
            Branie pod uwagę Burkharda, który znaczną część sezonu przesiedział na ławie,
            drewniak Magiera, kiepski Vukovic (ze 3 udane zagrania w ciągu rundy). Tak na
            marginesie przypominam, że w 'tabeli wiosennej' Legia zajęła dopiero 7 miejsce,
            a proponujesz przecież jedenastkę właśnie tej rundy.
            • Gość: colt "Specjalista" porter ciąg dalszy... IP: *.chello.pl 13.06.05, 15:13
              I jeszcze jedno. Wymieniany wśród kandydatów na środek pomocy Djokovic zagrał
              tylko w 6 meczach na 13 w tej rundzie, w tym na początku rundy jako środkowy
              obrońca. Zostają więc 4 mecze na 13, no ale wg specjalisty portera to
              wystarcza, żeby kogoś brać pod uwagę...
              • porter11 Re: "Specjalista" porter ciąg dalszy... 13.06.05, 15:23
                Z tym, że kiedy Djoko grał, to grał naprawdę bardzo dobrze. A kogo miałem brać
                twoim zdaniem pod uwagę?
                • Gość: colt Re: "Specjalista" porter ciąg dalszy... IP: *.chello.pl 13.06.05, 15:31
                  Mała poprawka z mojej strony- nie 4 a dokładnie 3 mecze z tych 6 Djokovic grał
                  jako defensywny pomocnik. Początek rundy zaliczył na środku obrony, a grał tak
                  pewnie, że Zieliński po pierwszym meczu pozbył się go z pierwszej jedenastki i
                  tylko kłopoty z kontuzjami spowodowały że wrócił początkowo znów do obrony, a
                  potem do pomocy. No więc mamy całe 3 mecze na 13 w rundzie, toż on musiał grać
                  niczym Vieira, zeby brać go pod uwagę. Proponuję w takim razie wyróżnić również
                  Tomka Sokołowskiego I- też był w tej rundzie ze 4 razy na boisku, ba, nawet
                  jeden mecz mu wyszedł!
                  • porter11 Re: "Specjalista" porter ciąg dalszy... 13.06.05, 15:35
                    Ale czegoś tak do mnie przywarł?
                  • Gość: calagan Re: "Specjalista" porter ciąg dalszy... IP: *.zoliborz.org.pl / 213.17.180.* 13.06.05, 17:40
                    Początek rundy zaliczył na środku obrony, a grał tak
                    > pewnie, że Zieliński po pierwszym meczu pozbył się go z pierwszej jedenastki

Ja bym tak nie szafowal swojej opinii na podstawie ruchow kadrowych Zielka.
                    rzeznik popelnia/l koszmarne bledy w kazdym meczu. Kilka z nich kosztowalo nas
                    bramki i punkty. A mimo to konsekwentnie stawia/l na niego. Jakies glebsze
                    wnioski?
                    Poczatek sezonu to co mecz inna para stoperow. Gral Magiera, Djoko, Rzeznik,
                    Szala - wszyscy w roznych kombinacjach i co mecz zmieniani. I wcale nie dlatego
                    zmieniani, ze popelniali bledy. Bo np: Rzeznik wlasnie nie powinien sie juz
                    pojawic do konca rundy w takim ukladzie.
                    Djokovic jak gral to robil to naprawde dobrze. Ja bym go nie bral pod uwage,
                    ze wzgledu na zbyt mala liczbe gier, ale to nie znaczy, ze jest kiepski.
              • Gość: yeti 11 by yeti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 15:24
                Majdan
                Baszczynski Klos Choto (pozno zaczal grac ale niech mu tam) Kielbowicz
                Bojarski Sobolewski Liczka Zienczuk
                Frankowski Zurawski

Trener - Bobo Kaczmarek
                • porter11 Re: 11 by yeti 13.06.05, 15:34
                  1. Szala grał zdumiewająco dobrze na stoperze na wiosnę.
                  2. Chodzi o Wernera Liczkę? To starszy człowiek, a Ty mu każesz biegać po
                  trawie.
                  • Gość: yeti Re: 11 by yeti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 15:38
                    Ee tam. Skoro Choto za pare dobrych meczów moze sie tu znalezc to mlody Liczka
                    tez. Koncowke rundy mial naprawde dobra.
                    • porter11 Re: 11 by yeti 13.06.05, 16:00

Ja mówię, że wolałbym Szalę, który grał bardzo dobrze całą rundę.
                      (c) bzyk7
            • porter11 Re: Nie kompromituj się 13.06.05, 15:21

Jeśli się nie mylę, to środkową linię ustawiłem w składzie Bojarski, Kozioł,
              Sobolewski, Zieńczuk. Oczywiście popełniłem błąd pomijając świetnych graczy
              Górnika, którzy faktycznie wykazali się nie lada umiejętnościami przegrywając
              jeśli się nie mylę siedem meczów pod rząd, w tym z takim potentatem, jak
              Polonia.
              Legia zagrała marnie na wiosnę, ale wynikało to ze słabej skuteczności.
              Straciła mało bramek, stwarzała mnóstwo sytuacji, ale mało wykorzystywała.
              Dlatego w mojej jedenastce nie znaleźli się pomocnicy, ani napastnicy Legii.

(c) bzyk7
              • Gość: Cyfra Re: Nie kompromituj się IP: *.g.pppool.de 13.06.05, 17:39
                Porter a gdzie nadzieja polskiej pilki as Wlodarczyk?
                • Gość: Porter Re: Nie kompromituj się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 20:19
                  Przecież Włodar grał w tej rundzie tragicznie. Saganowski grał o niebo lepiej i
                  też go nie uwzględniłem.
              • oregon Re: Nie kompromituj się 14.06.05, 09:20
                Myślałem że oceniasz piłkarzy za indywidualne występy a nie za fakt grania w
                dobrej czy słabej drużynie...w takim razie ja na pozycje bramkarza proponuje
                tego co zmienił Majdana w ostatniej kolejce (Juszczyk?)...zdobył majstra, nie
                puścił gola, jednym słowem gwiazda! A mówiąc na poważnie, to
                MARCEL Liczka był wyróżniającą postacia w lidze w całym sezonie! Na defensywnym
                pomocniku też niewielu lepszych od Bukalskiego bym znalazł, może Kozioł czy
                Sobolewski. Bramkarz Piotr Lech tez miał swietny sezon, ale bramkarzy to wogóle
                mamy świetnych! I nawet Chałbiński, czy nawet Kosmalski z "potentata"
                warszawskiego mieli lepszy sezon niż Magiera, Djokovic, Vukovic i Włodarczyk
                razem wzięci! A że graja w drużynach które przegrały? Trudno, ktoś musi
                przegrać by inny mógł wygrać, na tym sport zdaje sie polega. Na koniec chciałem
                docenić piłkarzy GKS...Markowski, Plizga, Bartnik czy Wijas grali lepiej niż te
                kilka "Legijnych pseudogwiazd", a pamiętając przypadki innych Gieksowców -
                Karwana, Szali, D.Dudka czy Bojarskiego - też niedługo do Legii trafią i pokażą
                takiemu Vukoviciowi klase :)

PS. Chyba sie zagalopowałem...Wijas nie pójdzie do Legii, nie zrobi tego
                staremu...:)

• Gość: Porter Re: Nie kompromituj się IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.06.05, 10:33
                  No, a co wynikało z tych świetnych sezonów zawodników, o których pisałeś? Piotr
                  Lech miewa świetne sezony, ale też przegrywa mecze. Jeżeli nie znasz lepszych
                  pomocników od Bukalskiego, to dlatego, że interesują Cię zawodnicy ze Śląska i
                  nikt poza tym. Jak któryś prosto kopnie piłkę, to dla Ciebie oznacza to, że
                  jest geniuszem, o lata świetlne wyprzedzającym ligijne pseudogwiazdy.
                  • oregon Re: Nie kompromituj się 14.06.05, 11:10
                    Jak to co wynikało? Spadek lub cudem uratowana liga...tylko, że to nie ma nic
                    wspólnego z dobrą grą pojedynczych piłkarzy! Bo np. kto miał lepszy sezon Baros
                    czy Szewczenko? wg. mnie - Szewa, wg. Was - Baros, bo wygrał lige
                    mistrzów?...bzdura!
                    Co do Bukalskiego, znam setki lepszych pomocników! Ale wiem jedno - w tym
                    sezonie grał więcej i lepiej jak Magiera, Djokovic i Vukovic...A problem nie w
                    tym, że mnie interesują tylko zawodnicy ze Śląska i szybko jestem w stanie
                    zrobic z nich gwiazdy, tylko wprost przeciwnie - Wy patrzycie tylko na swoich
                    gwiazdorków. Stad min. próby wmówienia jakim to wielkim i znakomitym graczem
                    jest (był) Smoliński...trzy mecze zagrał na jesień, gola do pustej bramki
                    Austrii strzelił i wielki gwiazdor...

PS. Grały w tym sezonie trzy kluby ze śląska i jedyną gwiazdą był Jan Furtok,
                    żadnych innych geniuszy nie widziałem...

• Gość: Porter Re: Nie kompromituj się IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.06.05, 11:28
                      Ja myślę, że jakby ktokolwiek z Górnika miał taką rundę, jak Smoliński jesień
                      2004, to pisałbyś na jego cześć hymny trzynastozgłoskowcem. A, że wiosnę miał
                      już słabszą? Po pierwsze, cały czas grał poobijany (w końcu zawodnicy Lecha go
                      wykończyli), po drugie - młody jest, więc wahania formy są naturalne. Może
                      uwierzył, że jest najlepszy na świecie?
                      • oregon Re: Nie kompromituj się 14.06.05, 11:41
                        tak sie składa że akurat oglądałem słynnne mecze Smolińskiego i niczym mnie nie
                        zachwycił...co najwyżej - młody zdolny gracz. Trzynastozgłoskowce to moge pisać
                        Borucowi i Kiełbowiczowi - to są gracze najwyższej klasy, to im Legia
                        zawdzięcza aż 3 miejsce i ciągle szanse na PP...A jak już jesteś znowu przy
                        Górniku, to jest taki jeden piłkarz, grał na środku obrony i miał lepszy sezon
                        jak Smolinski, choć w zasadzie powinienem prównać go do Szali, który niby był
                        najlepszy, ale miejsce w składzie Legii straci właśnie na jego rzecz...nazywa
                        sie Michał Karwan i aż boje sie mnie okrzyczysz, chociaż ze względu na fakt
                        jego rychłego przejścia do klubu kuzyna licze na łaske i łagodny wymiar kary...
                        • porter11 Re: Nie kompromituj się 14.06.05, 12:08
                          Michał Karwan? Takie samo cudowne dziecko Canal Plusa, jak trener Wleciałowski.

(c) bzyk7
      • Gość: Porter Jedenastka by Porter cd.. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.06.05, 17:37
        Odkrycie rundy - bramkarz - Sebastian Przyrowski
        Odkrycie rundy - zawodnik z pola: Jakub Błaszczykowski
        Odkrycie rundy - drużyna - Cracovia
        Najlepszy piłkarz - Maciej Żurawski
        Największe postępy - Wojciech Szala, Jakub Wierzchowski
        Największy regres - Piotr Włodarczyk, Paweł Kryszałowicz i Arkadiusz Głowacki
        Najlepszy obcokrajowiec - Mauro Cantoro
        Największy zawód - Amica Wronki
        Najlepszy marketing - Konrad Gołoś
        Najbrzydsza para stoperów - Cracovia (Węgrzyn i Wiśniewski)
        Najlepsza prawa noga - Maciej Żurawski
        Najlepsza lewa noga - Tomasz Kiełbowicz
        Najlepsza gra głową - Igor Kozioł
        Najlepszy drybling - Paweł Kryszałowicz (nadal)
        Najsilniejsze kopyto - Dariusz Dźwigała
        Najpiękniejsza bramka - ex aequo Giza i Peković za identyczną akcję przeciwko
        tej samej drużynie - Polonii Warszawa oraz Tomasz Sokołowski 1. za bramkę
        strzeloną Wiśle.
        Najlepszy fryz - Maciej Żurawski
        Nagroda Fair Play - Amica Wronki i GKS Katowice
        • Gość: Razorfan Dziennikarz nagradzaja kibicow!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 23:11
          Skoro juz jedziemy z klasyfikacjami to czas rowniez na wyroznienia dla kibicow.
          www.legialive.pl/news.php?NewsID=14742
          Dziś w siedzibie PTK Centertel odbyło się uroczyste wręczenie nagród dla
          kibiców. Idea - sponsor ekstraklasy wraz z dziennikarzami wyróżnili za dobrą
          postawę i tworzenie pozytywnego wizerunku kibicowania (oprawy i doping) fanów
          trzech zespołów: Lecha Poznań, Legii Warszawa i Pogoni Szczecin. Wyboru
          dokonała spora grupa dziennikarzy, którzy wypełniali ankiety na temat kibiców.
          Przedstawiciele kibiców odebrali pamiątkowe statuetki i po 5 000 zł. W imieniu
          fanów z Warszawy nagrodę odebrał prezes Stowarzyszenia Andrzej "Bosman"
          Piórkowski i niżej podpisany, redaktor naczelny Legia LIVE!.

Prezes podziękował za nagrodę i zapewnił, że pieniądze na pewno się przydadzą i
          zostaną wykorzystane do przygotowania opraw. Skróconą relację z wydarzenia
          obejrzeć będzie można w programie Minisport+ w Canal+ oraz w TVN.
          • Gość: yeti Re: Dziennikarz nagradzaja kibicow!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 08:58
            Hmm, zapewne ostatnie wyczyny legijnych w Plocku przekonaly niezdecydowanych
            pismaków komu maja ta nagrode wreczyc.
        • oregon Re: Jedenastka by Porter cd.. 15.06.05, 09:30
          najlepszy fryz piłkarza zagranicznego - Felipe
          najlepszy fryz - nagroda specjalna - Mirosław Szymkowiak
          największy regres (to najszersza kategoria) - Piotr brożek, Paweł Brożek,
          Marcin Burkhardt
          Największy niewypał transferowy - Adriano
          Rozczarowanie - Aleksandar Vukovic
          najnajnajnajgorszy treneiro - Franz Smuda
          nagroda specjalna - głupek wioskowy - Piotr Rocki
          • Gość: yeti Re: Jedenastka by Porter cd.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 09:51
            Najdurniejszy tytul wywiadu - na stronie Wisly z 13.06. Uwaga :

Werner Liczka - przewidujący, rozmarzony, wnioskujący
            • Gość: Porter Re: Jedenastka by Porter cd.. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 15.06.05, 10:38
              Wazelina sezonu - wczorajszy artykuł o Cupiale Przeglądzie Sportowym, gdzie
              oprócz podniesienia niewątpliwych zasług Cupiała dla Wisły i polskiej piłki
              jako takiej, znalazło się sporo zachwytów na temat tego, że Wisła wygrywa
              nadzwyczaj czysto i nikt jej nie zarzucał przekrętów sędziowskich. Jakoś mi tak
              heca z p. Saksem przyszła do głowy. I rekord świata w rzutach karnych.
        • a.adas Re: Jedenastka by Porter cd.. 15.06.05, 10:38
          > Najlepszy fryz - Maciej Żurawski

Mógłbyś choć w tej kategorii docenić Saganowskiego...
          (chyba, ze myślisz o nowej kategorii: najgorszy fryz-jer)
          A nie, tu Żurawski, tam Żurawski, wszędzie Maciej
          • Gość: Porter Re: Jedenastka by Porter cd.. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 15.06.05, 10:40
            Ba... Kiedy Żurawski był lepszy i - co ważne konsekwentny. Całą rundę trzymał
            się jednego modelu.
            • Gość: yeti Re: Jedenastka by Porter cd.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 10:45
              Jaki rekord swiata w karnych??? Porter, obudzze sie wreszcie.
              • Gość: Porter Re: Jedenastka by Porter cd.. IP: 213.241.56.* 15.06.05, 12:47
                w sezonie 2002-2003.
        • Gość: Porter Jedenastka by Porter cd..2 IP: 213.241.56.* 15.06.05, 12:45
          Największy brutal - Pęczak (GKS)
          Największy cham - Piotr Rocki
          Najbezczelniejszy przekręt - walkower dla Odry po meczu z GKS
          Najgorzej sędziowany mecz - Cracovia - GKS (Marczyk), Płock - Polonia (Pacuda)*.
          Najbardziej beznadziejnie grająca drużyna - Polonia
          Najgorszy prezes - Piotr Dziurowicz
          Najgorszy bramkarz - Malarz (Amica)
          Najgorszy atak - Odra Wodzisław
          Najgorszy mecz - Zagłębie - Legia
          Najgorsza obrona - Polonia
          Najbardziej tępiona drużyna - GKS
          Najmniej ambitna drużyna - Polonia

• Gość: yeti Re: Jedenastka by Porter cd..2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 13:41
            Blazen roku - Wit Zelazko. Mialem tu dylemat bo pojawila sie konkurencja ze
            strony Janka T. No ale Janka nalezy raczej traktowac jako postac tragiczna. Ze
            wzgledu na osiagniecia Witek otrzymuje nagrode na wlasnosc.
        • Gość: porter to laik Re: Jedenastka by Porter cd.. IP: *.hstl2.put.poznan.pl 15.06.05, 16:53
          cracovia??? przeciez oni są na tym miejscu co byli jesienią, w tej rundzie
          odkryciem był górnik łęczna..
          • Gość: Porter Re: Jedenastka by Porter cd.. IP: 213.241.56.* 16.06.05, 09:20
            Beniaminek, a do końca walczył o Puchary, miał wygraną z Legią, wyrównany mecz
            z Wisłą, na dodatek ma dużo więcej ciekawych zawodników i prezentował o wiele
            ładniejszą piłkę, niż Łęczna.
      • Gość: bazyliszek Re: Jedenastka by Porter IP: *.chello.pl 15.06.05, 14:25
        dwie fajne rzeczy można znaleźć w statystykach GW.

po pierwsze - piłkarze faulowani "drużynowo". wydawałoby się, że najczęściej
        winni być koszeni zawodnicy najlepsi technicznie, bo najtrudniej odebrać im
        czysto piłkę. no a każdy kto zagląda na forum został już uświadomiony, w jakim
        klubie mamy najwięcej "techników". piłkarze Cracovii faktycznie faulowani byli
        często - 478 razy. tyle, że przebijają ich wirtuozi z Konwiktorskiej - 517...

po drugie - Legia i strzały obronione. Boruc - 83, Choto - 1 :)

a w kwestii nagród i kategorii "najlepsi kibice" zaszło totalne
        nieporozumienie. tę nagrodę powinni otrzymać piszący na tym forum. problem
        tylko kogo wysłać po odbiór trofeum...
        ;-)
        • Gość: yeti Re: Jedenastka by Porter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 14:38
          Porter ma blisko..
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka