Dodaj do ulubionych

Koncertów jak grzybów

28.10.19, 17:03
tej jesieni - zatrzęsienie.
Ja rozumiem, idą święta, muzyk tez człowiek i na prezenty dla dzieciaków oraz kobiety zarobić musi, ale mało kto chyba wyrobi z takim wyborem jaki będzie przez ostatni miesiąc tego roku - mówię o Warszawce, ale pewnie w paru innych miastach jest bardzo podobnie.
Na niektórych biletów już nie ma (np. Kortez, Kult), na innych są - ja mam na 3 wyjścia (Lady Pank, Łąki Łan oba w grudniu i impreza pokoleniowa w Progresji 30/11) a poszedłbym jeszcze przynajmniej na 5 kolejnych gdybym miał dużo wolnego czasu i pieniędzy....
Póki co kupiłem sobie prezent na gwiazdkę = bilet na Perfect w lutym na Torwarze, bo to raczej ostatnia szansa aby ich zobaczyć - a LuxTorpedę, Maleńczuka, VooVoo, Portera i kilku/nastu innych będę robił sobie plany w przyszłym roku.

Pomyśleć, że kiedyś bardzo lubiłem chodzić na grzyby do lasu - a teraz na koncerty.
W bród jednego i drugiego.
Oby tylko takie zmartwienia mieć, ech..... tongue_out

A Wy byliście / będziecie na grzybach ? Albo na urlopach w różnych fajnych miejscach ?
Albo co tam kto lubi ? smile
Opowiedzcie trochę smile co się będziemy dołować tym, że za chwilę opony zimowe, kalesony i rękawiczki pójdą w ruch tongue_out
Obserwuj wątek
    • gyubal_wahazar Re: Koncertów jak grzybów 28.10.19, 17:35
      W sierpniu z córą na rowery do Augustowa się wybraliśmy. Spanie udało się cudem w ostatniej chwili klepnąć w kinie (Iskra, na pięterku). Wnieśliśmy graty, schodzimy, a tu po oczach bije plakat koncertu Dezertera. Córa raczej folkowo nastrojona, ale całkiem zręcznie udawała, że się cieszy i za jedyne 3 dychy na łba, odbyłem ponad 30-letnią podróż w czasie.

Mała salka ale nabita młodzieżą emerycką do pełna. Głównie nowe kawałki, a te kilka starych, trochę pozmienianych. Miło było sobie przypomnieć podwórkowe czasy, ale po godzinie miałem już tej chabaniny serdecznie dość i po następnej godzinie punk zapewne nie byłby dead, ale ja i owszem
      • obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Koncertów jak grzybów 28.10.19, 18:03
        Brawo Ty (i Córka też) smile
        Ja ze swoją czasem wymieniam linki do piosenek, które nam wpadają w ucho, gusta mamy mocno odrębne ale udało mi się swego czasu sprzedać jej wirusa pod nazwą Domowe Melodie smile
        Zespołu co prawda niestety już nie ma już, ale zostały 3 płyty i wspomnienia...
        • gyubal_wahazar Re: Koncertów jak grzybów 28.10.19, 19:34
          Dzięki, ale Ty też jak widać dajesz radę smile

No proszę Cię. Domowe Melodie to miodas jest. Trzeba by chyba Bozi w sercu nie mieć, by ich nie lubić. Moim faworytem jest Zbyszek. I to na kazdym dystansie wink

www.youtube.com/watch?v=t1lxeJQpOwE
    • szarlotka_ja Re: Koncertów jak grzybów 28.10.19, 18:30
      Ej, ale u mnie w lesie grzybów nie ma suspicious. Górale mówią, że za sucho...
    • marcepanka313 Re: Koncertów jak grzybów 28.10.19, 19:06
      obserwator-rzeczy-ulotnych napisał

> Opowiedzcie trochę smile co się będziemy dołować

Ja się nie dołuję.... wink

tym, że za chwilę opony zimowe,

Już mam. Pierwsza.... wink

• szarlotka_ja Re: Koncertów jak grzybów 28.10.19, 19:08
        Ja już na zimówkach od 15 października jeżdżę wink
        • marcepanka313 Re: Koncertów jak grzybów 28.10.19, 19:12
          Ale pierwsza się pochwaliłam.... wink
          • szarlotka_ja Re: Koncertów jak grzybów 28.10.19, 19:13
            No i wygrałaś wink
            • marcepanka313 Re: Koncertów jak grzybów 28.10.19, 19:16
              big_grin
      • witrood Re: Koncertów jak grzybów 28.10.19, 19:18
        Mam od piątku.
        • marcepanka313 Re: Koncertów jak grzybów 28.10.19, 19:21
          Przykro mi, ale nie pozwolę sobie odebrać palmy pierwszeństwa....w chwaleniu się.... ale chwali się, że tak zapobiegliwi.... wink
          • obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Koncertów jak grzybów 28.10.19, 19:40
            Jak już w przyszłym roku zmienicie te zimowe opony na letnie to nie zapomnijcie przyjechać w środku lata do tzw. Stolycy na koncert STINGA na Narodowym - 25/07/2020.
            W niedzielę rozdawali z jakimś radio bilety na ten koncert w Krakowie w sobotę 2/11, skręcało mnie z lekka z zazdrości - a przed chwilą przeczytałem, że będzie znowu, i to latem smile
            Nie ma tego złego - tylko bilet muszę zawczasu kupić, chyba poszukam sponsorów w rodzinie na prezent gwiazdkowy tongue_out
            • marcepanka313 Re: Koncertów jak grzybów 28.10.19, 19:54
              Niegrzeczna byłam.... sponsorów/ prezentów nie będzie.... wink
            • gyubal_wahazar Re: Koncertów jak grzybów 28.10.19, 20:02
              Musisz naprawdę przepadać za chłopem, bo co do mnie, to (bez urazy) drugiego takiego nudziarza od długich lat nie pamiętam. Chyba dłużej już bym pociągnął, katowany oberkami Dezertera wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka