Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rasiak i Gołaś

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 23:54
    Wydaje mi sie, że Gołaś po dzisiejszym meczu może stać sie drugim Rasiakiem
    czyli wszyscy wiedzą i widzą, że gra bardzo słabo poza trenerem który nadal
    na niego stawia. A żeby nie być złośliwym nie będe mówił kto Gołaś czy Rasiak
    bardziej przypomina mi rozgałęzione drzewo.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Porter Re: Rasiak i Gołaś IP: *.orion.pl 05.09.05, 09:18
        W przypadku Rasiaka, najgorsze jest, że on złośliwie strzela dużo bramek i ma
        sporo asyst. To może zmylić niektórych słabo znających się na piłce, ale
        eksperci wiedzą swoje, mianowicie, że jest słaby.
        W przypadku Gołasia, trudno coś powiedzieć, niby dobrze atakuje i serwuje, ale
        w bloku nie bardzo sobie radzi, a jak musi przyjmować, to jest to koszmar.
        • fle_xx Re: Rasiak i Gołaś 05.09.05, 11:37
          Gość portalu: Porter napisał(a):

> W przypadku Rasiaka, najgorsze jest, że on złośliwie strzela dużo bramek i ma
          > sporo asyst. To może zmylić niektórych słabo znających się na piłce, ale
          > eksperci wiedzą swoje, mianowicie, że jest słaby.
          Ta jest:)
          > W przypadku Gołasia, trudno coś powiedzieć, niby dobrze atakuje i serwuje,
          ale
          > w bloku nie bardzo sobie radzi, a jak musi przyjmować, to jest to koszmar.
          Trudno swietnie przyjmowac mając ponad 2 metry
        • Gość: Cyfra Re: Rasiak i Gołaś IP: *.g.pppool.de 05.09.05, 12:11
          A co powiesz Porter o Zienczuku i Sobolewskim ?
      • Gość: Razorfan Re: Rasiak i Gołaś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 12:22
        W przypadku Rasiaka mamy do czynienia z fenomenem. Zdaniem zdecydowanej
        wiekszosci osob jest on slaby i drewniany. JEdnak jak sie zacznie drazyc sprawe
        glebiej to okazuje sie ze zdanie takie maja w 90% tzw. kibice Polskiej
        reprezentacji. Nie maja C+ i nie mieli gdy Rasiak gral w lidze. Skad zatem go
        znaja? Z tych jego kilku meczow reprezentacji w tkorzych zreszta rzadko gral 90
        min. Owszem w tym czasie Rossi mial kilka slabych meczow ale na pewno nie
        gorszych niz od dawna prezentuje Rzasa. Podobnie bylo z Zurawskim i Kosowskim
        ktorym w kadrze nie szlo ale jakos nikt sie z nich na forum onetu nie smial.
        Jednak gdybyt ci niedzielni kibice znali Rasiaka z ligi to by wiedzieli ze
        pomimo wysokiego wzrostu jest on swietnie wyszkolony technicznie. Powtarzam
        swietnie. W reprezentacji wydaje sie ze wciaz brak mu pewnosci siebie i dlatego
        gra taka prosta pilke ale i tak jest skuteczny bo ma asysty i gole. Mam
        nadzieje ze w Totenhamie nie bedzie taki spiety a niedzielni kibice no coz im i
        tak dalej bedzie sie wydawalo ze Rasiak to cienias bo oni ligi angielskiej nie
        beda ogladac nawet jak Rasiak bedzie tam dobrze gral.
        • Gość: Porter Re: Rasiak i Gołaś IP: *.orion.pl 05.09.05, 12:30
          Moim zdaniem, napady na Rasiaka wynikają z obaw miłośników Franka i Żurawia, że
          Rossi posadzi któregoś z ich ulubieńców na ławce. Po meczu z Węgrami, kiedy
          Rasiak wspaniale współdziałał z Niedzielanem, kibice Wisły bluzgali na niego,
          jakby się szaleju opili. Ja bardzo bym chciał zobaczyć na dłużej w
          reprezentacji parę Rasiak - Franek, a jak kto nie wie dlaczego, to niech sobie
          przypomni pierwszą połowę meczu Polska - Serbia na Turnieju im. Łobanowskiego.
          Nie ukrywam, że nie jestem miłośnikiem Żurawskiego, uważam, że gra co najwyżej
          tak sobie, wczoraj był po prostu słaby, całe szczęście, że dobił tego karnego,
          bo byłby zupełny piach.
          • Gość: Razorfan Re: Rasiak i Gołaś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 13:51
            A wiesz jakie ustawienie ja chcialbym widziec: Frankowski, Zurawski i Rasiak
            razem. To byloby dopiero ciekawe. Sa tutaj 2 opcje albo Zuraw na skrzydle albo
            cofniety za 2 napastnikami. Szymkowiak moglby wtedy grac defensywnego a
            Sobolewski moglby isc do domu bo zgadzam sie z Cyfra ze on jest za slaby na
            kadre a poza tym niebezpieczny przez swoja glupote (cz. kartki).
            Uwazam ze przynajmniej u siebie ze slabszymi zespolami moglbysmi tak grac.
            Co do Gołasia to odczepcie sie od niego. To jest na prawde swietny srodkowy a
            to ze mu w ostatnich 2 miesiacach gorzej idzie to sie zdarza nawet najlepszym
            (zreszta spojrzcie na Murka). Juz dawno w kadrze i lidze udowodnil ze jest
            najlepszy w naszej siatce na srodku. Troche slabszy w bloku ale w ataku to
            prawdziwa potega i szkoda ze rozgrywajacy rzadko z niego korzystaja. Zreszta
            potwierdzil to transfer do czolowego zespolu Serie A. A poza tym jest z Wawy :)
            • a.adas Re: Rasiak i Gołaś 05.09.05, 14:42
              A ja bym chciał zobaczyć duet: Żurawski-Olisadebe. Na pewno nie dziś, ale moze
              jeszcze tej jesieni?

Wiem, jestem dziwny:) Tak, pamiętam kompletnie nieudane MŚ w Korei.

Ale wysuniety do przodu Oli i lekko cofniety Żurawski, to moze byc ciekawy
              układ. Żuraw na pewno gra mądrzej niz trzy lata temu, ale czy Olisadebe nadal
              jest tak szybki? I nadal nie wiem czy to on nie chce grac, czy to jego nie
              chcą, i w PAO, i w reprerentacji.

Pomysleć, 4 lata temu nie mieliśmy pretensji do obrońców i pewne kłopoty w
              ataku:)

Rasiaka zawsze bedę pamiętać z Budapesztu. Obydwie bramki Niedzielana były w
              zasadzie jego golami, szczególnie ta pierwsza (niemal bliźniaczo wypuścił w
              sobotę Żurawia). Potem Janas kompletnie niepotrzebnie przez pół roku trzymał go
              w pierwszym składzie.
        • ww1916 Re: Rasiak i Gołaś 05.09.05, 14:47
          Nie wiem skąd twierdzenie że zdaniem wiekszości osób Rasiak jest słaby.
          Rasiak jest w tej chwili najlepszym polskim zawodnikiem (udowodnił to mecz z
          Austrią). A co do komentarzy na onetach czy nawet tutaj to nie jest to
          wykladnia...
          Jak słusznie zauważył Porter pewnie to zazdrosni kibice jednego z klubów
          IDEA/ORANGE ligi oraz reszta która nie ma własnego zdania i powtarza opinii
          innych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka