Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

EUROSPORT LUBI KPINY!!!

11.09.02, 01:41
    Kilka dni temu wysłałem maila do Eurosporu z prośbą o wyjaśnienie mi
    niektórych przepisów i zasad gry w tenisa. Chciałem uzyskać odpowiedź między
    innymi na pytanie o to, skąd wziął się system punktacji w tenisie. I co?
    W odpowiedzi otrzymałem maila podpisanego przez Michała Wierzbickiego, w
    którym stwierdził, że przepisy te, to "archaizm" i że on nie wie skąd się one
    wzięły.
    Pytam zatem, czy jest to tylko niekompetencja, czy też może jawna kpina ze
    strony M.Wierzbickiego?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Gatsby Re: EUROSPORT LUBI KPINY!!! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 11.09.02, 01:50
        takich, co piszą do Eurosportu jest wielu np. ja. nie dziw się, że nie dostałeś
        odpowiedzi...po pierwsze, to bardzo skomplikowana sprawa i trzebaby długiej
        odp., a nie jesteś jedyny; po drugie, Wierzbicki nie jest od tenisa - jest
        chyba jakimś dyr. ogólnie miał rację, to archaizm. powinieneś sięgnąć do
        jakiegoś źródła. zrozum, to tak jakbyś poprosił kogoś, żeby ci wytłumaczył
        przepisy np. piłki ręcznej mailem...
        ale odpowiadają chyba na wszystko. wysłałem im 2 maile i dostałem 2 odp. nie
        narzekam.
        • luxc Re: EUROSPORT LUBI KPINY!!! 11.09.02, 18:54
          Hmmm oglądałem kiedyś jakiś program, w którym mówili skąd to się wzięło, ale to
          było z 8 lat temu... a ja nie jestem wielkim fanem tego sportu, więc w głowie
          został tylko zapisek, że takie informacje tam kiedyś były ;)
          pozdr
          PS. Jak się dowiesz skąd to się wzięło, to napisz, teraz i ja jestem ciekawy.
          • Gość: Porter Re: EUROSPORT LUBI KPINY!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.02, 23:30
            Kiedys we Francji zakladano sie po 15 sous za punkt. I tak zostalo.
            • Gość: wojtek Re: EUROSPORT LUBI KPINY!!! IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 12.09.02, 00:55
              Gość portalu: Porter napisał(a):

> Kiedys we Francji zakladano sie po 15 sous za punkt. I
              tak zostalo.

no dobra a teraz wytłumacz dlaczego po 30 jest 40 skoro
              jest 15,30... :)

jednak najdziwniejsza sprawą w tym sporcie jest brak
              kontroli antydopingowej
              • Gość: Porter Re: EUROSPORT LUBI KPINY!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.02, 01:45
                Gość portalu: wojtek napisał(a):

> Gość portalu: Porter napisał(a):
                >
                > > Kiedys we Francji zakladano sie po 15 sous za punkt. I
                > tak zostalo.
                >
                > no dobra a teraz wytłumacz dlaczego po 30 jest 40 skoro
                > jest 15,30... :)

Jeszcze na poczatku dwudziestego wieku bylo 45. A potem sie uproscilo...

> jednak najdziwniejsza sprawą w tym sporcie jest brak
                > kontroli antydopingowej

A po co komu takie kontrole? Na Olimpiadzie to jednoznacznie udowodniono. Ten
                niemiecki Hiszpan byl trzy razy badany i wyszlo, ze dwa razy byl czysty, a raz
                napakowany. W przeciagu tygodnia...
                • Gość: Gatsby Re: EUROSPORT LUBI KPINY!!! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 12.09.02, 02:56
                  ktoś wierzy, że kobieta, bez "wspomagania", może mieć taką masę mięśniową jak
                  Serena Williams? w męskim tenisie licza się umiejętności. w kobiecym, takie
                  artystki jak Hingis, Henin, są wypierane przez "cyborgi" takie jak Serena,
                  Pierce itd. przecież umiejętności techniczne Sereny, w porównaniu do Hingis są
                  cieniutkie...
                  • Gość: Porter Re: EUROSPORT LUBI KPINY!!! IP: *.polbox.pl / *.orion.pl 12.09.02, 10:43
                    Gość portalu: Gatsby napisał(a):

> ktoś wierzy, że kobieta, bez "wspomagania", może mieć taką masę mięśniową jak
                    > Serena Williams? w męskim tenisie licza się umiejętności. w kobiecym, takie
                    > artystki jak Hingis, Henin, są wypierane przez "cyborgi" takie jak Serena,
                    > Pierce itd. przecież umiejętności techniczne Sereny, w porównaniu do Hingis

> cieniutkie...

Bo siostry Wiliams i np. Mouresmo graja jak slabi mezczyzni. Zero finezji,
                    tylko mlocka. Ale przy ich bicepsach Capriatti, czy Hingis nie maja szans.
              • Gość: Kan Re: EUROSPORT LUBI KPINY!!! IP: 157.25.84.* 12.09.02, 10:51
                No dobra, a rozmiar i ciężar rakiet, siła naciągu, średnica piłeczek,
                wysokość siatki kortu i wymiary kortu ? Co z tym ?
      • Gość: Cynio Re: EUROSPORT LUBI KPINY!!! IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 12.09.02, 09:19
        bzdura....Eurosport to nie poradnia, jeśli chcesz znać przepisy to weź sobie
        encyklopedię sportu albo napisz do P.Z.T. a najlepiej do Fibaka :)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka