Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

w kwestii formalnej

27.03.06, 08:40
    uprzejmie wnosze do Wysokiego Gremium o rozpatrzenie propozycji zmiany w
    regulaminie punktowania:
    1. Za prawidłowe wytypowanie zwycięzcy turnieju - 7 pkt.
    2. W przypadku, gdy typowany na zwycięzcę zawodnik przegra w finale - 3 pkt.
    nezależnie od typowania na mecz finałowy.

Uzasadnienie: Typujemy JEDNEGO zwycięzcę tak, jak do tej pory. Jeśli zawodnik
    wygra turniej dostajemy za to 7 punktów. Jesli ten zawodnik przegra dopiero w
    finale, to za to dostajemy 3 pkt. Zwycięzcę turnieju obstawia się na kilka
    dni wczesniej, a o wygraniu turnieju może decydować ostatnia bila ostatniego
    frejma. Może warto nagrodzić również trafne wytypowanie zawodnika, który
    dotrze do finału i tam dopiero przegra?

Co o tym sądzicie?
    Obserwuj wątek
      • misiania Re: w kwestii formalnej 27.03.06, 11:17
        wrzucam białą kulkę do urny.
        • blue.berry Re: w kwestii formalnej 27.03.06, 12:08
          ja juz to postulowalam w poprzednim sezonie. zeby byly punkty pocieszenia dla
          tych co ich typ na zwyciezce przegral w ostatnim frejmie meczu finalowego:))))))

natomiast podepne sie z innym postulatem - co by jednak pilnowac rozpoczynania
          sie meczy i nie glosowac w momencie kiedy mecz juz jest w polowie rozegrany ja
          mialo to miejsce w swiezo zakonczonym obstawianiu.
          • karunaa Re: w kwestii formalnej 27.03.06, 23:13
            > natomiast podepne sie z innym postulatem - co by jednak pilnowac rozpoczynania
            > sie meczy i nie glosowac w momencie kiedy mecz juz jest w polowie rozegrany ja
            > mialo to miejsce w swiezo zakonczonym obstawianiu.

i ja sie do tego dołącze, co prawda punkty nie były liczone, ale skoro wiadomo
            że mecz już trwa to po co typowac :/
            a jezeli naprawde jest problem z dowiedzeniem sie kiedy zaczyna sie dany mecz,
            to mówcie.. albo tak jak to było kiedys ustalone [a o czym zapomniałam :(]
            bedziemy pisac do której godziny mozna obstawiac, albo stworzy się osobny topic...
            • zamek Re: w kwestii formalnej 28.03.06, 01:10
              karunaa napisała:
              > a jezeli naprawde jest problem z dowiedzeniem sie kiedy zaczyna sie dany mecz,
              > to mówcie.. albo tak jak to było kiedys ustalone [a o czym zapomniałam :(]
              > bedziemy pisac do której godziny mozna obstawiac, albo stworzy się osobny topic
              To się chyba da łatwo rozstrzygnąć. Przed typowaniem niech każdy zajrzy na
              worldsnooker.com i sprawdzi, czy dla danego meczu idzie już live scoring. Jeżeli
              idzie - nie typujemy.
              Propozycje Karuny i Rigla - jestem za.
              • blue.berry Re: w kwestii formalnej 28.03.06, 09:08
                dokładnie. wystarczy chwila aby sprawdzic czy mecz sie juz zaczal czy nie.
                oczywiscie ze czasem kazdemu zdazy sie z rozpedu obstawic trwajacy mecz (mnie
                rowniez:)) ale mam wrazenie ze ostatnio jest tego plaga. poza tym moge
                zrozumiec kiedy mieszaja sie mecze 1/8 ale obstawianie w polowie trwajacego
                polfinalu cyz fianlu uwazam za lekka przesade. nawet jesli jest to
                gapiostwo:))))
                poza tym czyms takim dokladamy wiecej pracy karuunie:(
      • elenath Re: w kwestii formalnej 27.03.06, 12:49
        Propozycja niezła, ale mam pewne ale ;)

1. Popieram punktowanie 3pkt. przegranego faworyta w finale :)
        2. Nie za bardzo podoba mi się pomysł z siedmioma punktami za zwycięzce, to moim
        zdaniem popsuje rywalizacje, ponieważ ewentualne róznice pomiedzy nami mogą
        okazać się za duże i przez to trudne do odrobienia! Zatem wnioskuje o
        pozostawienie 5pkt za zwycięzce ;)
        3. Oczywiscie takie coś może wejśc w życie dopiero od przyszłego sezonu
        obstawieniowego ;)

Sam zgłaszam propozycje dotyczacą punktowania MŚ, ale ona już w osobnym
        (głównym) wątku, zachęcam do zapoznania się z nią i liczę na komentarze ;)
        • karunaa Re: w kwestii formalnej 27.03.06, 23:18
          Jeśli chodzi o propozycje rigla jestem za, ale podobnie jak elenath, myslę ze od
          przyszlego sezonu... no i 5 punktów za zwyciestwo, 7 to jak dla mnie za dużo - w
          takim przypadku zwyciezca mógłby naprawde daleko uciec uzyskując duzą przewage,
          a przeciez chodzi nam tu rywalizacje i niepewnosc do samego konca ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka