libner8 11.04.06, 21:33 Przypuszczam , że Legia jutro wygra 3:0 bramki dla legi zdobędą burkhard,edson i guerreiro. Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal_l1 Re: mecz Legia-Lech 11.04.06, 21:41 1-0 dla Legii. Bramkę strzeli Vuković! Odpowiedz Link Zgłoś
deril86 Re: mecz Legia-Lech 11.04.06, 22:14 Mam nadzieje ze Legia jutro dostanie i to duzo.Bo zabawa staje sie coraz głupsza przy takiej hegemoni Legii,co kolejke kazdy zawodnik legii ma za zwyciesto i lidera +2pkt,to jest przyczyna powstawania druzyn Ala-Legia,czuli 11 zawodników legii czyli za kazda kolejke 22pkt bonusowe ,tego nie da sie nadrobic zadnym dobrym skladem.np ja mam w skladzie w tej kolejce iwanskiego(k)piechne gajtka brozka i kryszala czyli juz okolo 50pkt za 5 zawdnikow ale w przyapdku wygrania legii do zera pewnie wogole nie awansuje.sami zobaczcie ze prawei wszystskie pierwsze druzyny na generalce to legia.pozycja rozni sie tylko tym jak dobieranyt byl kapitan, PS:trzmymam za lecha mozecie mnie nie nawidziec pozdrawiam deril86 Odpowiedz Link Zgłoś
fajter_86 Re: mecz Legia-Lech 11.04.06, 22:24 Ta edycja piłkarzyków nie ma sensu ;] Ale i tak wielki podziw dla Legii Odpowiedz Link Zgłoś
simpson85 Re: mecz Legia-Lech 11.04.06, 23:59 Jasssne... a zabawa nie była głupia jak wiekszość składow w poprzednim sezonie miało w ataku Frankowskiego a wczesniej Żurawskiego?? + jak szło Wisle na tytuły to o innych zawodnikach nie wspomnę... Niezmiernie smieszą mnie dąsy ludzi na to, że jacyś zawodnicy z danej drużyny trzepią więcej punktów od innych... LOL Odpowiedz Link Zgłoś
dennis26 Re: mecz Legia-Lech 12.04.06, 07:37 Włąsnie fajter wytłumacz mi dlaczego w tej edycji gra nie ma sensu bo nie rozumiem jakoś? W tamtych edycjach od poczatku do konca liderem była Wisla i wiekszosc druzyn miala tak budowane druzyny pod ten klub a jak juz byl sponsor to prawie wszyscy mieli Zurawski -Frankowski. To co teraz jest bezsensu ze wiekszosc ma łatare i Edsona? Odpowiedz Link Zgłoś
ukaja1981 ograniczyć liczbe 12.04.06, 07:52 Ograniczyć liczbe do 3 zawodników z jednego klubu i zabawa automatycznie stanie się przednia. Odpowiedz Link Zgłoś
dennis26 Re: ograniczyć liczbe 12.04.06, 08:11 Napewno by było ciekawiej,tylko on napisal tak jakby tylko w tej edycji mozna bylo kupowac zawodników z danego klubu bez ograniczen a o ile pamietam wczesniej tez nie było ograniczen no chyba ze w GW w Wygraj Lige Odpowiedz Link Zgłoś
morqadir Re: ograniczyć liczbe 12.04.06, 09:20 Ale zawodnicy Wisły swego czasu byli drożsi i ciężko było z nich zrobic całą 11 . A Legia w tym sezonie była po prostu za nisko wyceniona i to to powoduje ze zabawa jest troszke wypaczona ale każdy ma takie same szanse niby. Odpowiedz Link Zgłoś
migdal11 Re: ograniczyć liczbe 12.04.06, 10:13 Zgadzam się z tym, że nie jest problemem dowolna ilość zawodników z jednego klubu ale ich cena. W tym sezonie ustalono ją tak jakby Wisła miała olbrzymią przewagę nad pozostałymi zespołami i jej zawodnicy do końca sezonu mieli zbierać bonusowe punkty za lidera. Piłkarze Legii która miała po jesieni tylko 1 pkt mniej od Wisły zostali wycenieni (oprócz Włodarczyka i Fabiańskiego) na poziomie zbliżonym do Groclinu czy Cracovii. Gdyby ich cena oscylowała około 2,5 zamiast 1,5 mln nie byłoby tego problemu. Inna sprawa, że każdy prezes miał możliwość wykorzystania tego i stworzenia zespołu z legionistów, choć niewątpliwie atrakcyjność tej edycji jest przez to niższa. Odpowiedz Link Zgłoś
deril86 Re: ograniczyć liczbe 12.04.06, 10:41 Na początku były ograniczenia liczbowe jak jeszce była edycja "Wygraj Lige".Wiadomo ze najczęściej zgłaszją pretensje ci co im tym razem słabiej poszło,ale zastanówmy sie byciem managerem to nie sprawa kto wybireze najlepszy klub lecz kto dobierze najlepszych zawodników.Wiadomym i oczywistym jest ze wtej chwili nie ma co ukrywać chodż jestem kibicem Wisły Kraków ze przednią piłke gra Legia(przynajkmnie jeśli chodzi o efektywność).Co co cen nie ma co sei kłocić.Defakto skład Legii bardzo zmienił si jesli chodzi o 11 w porównaniu do rundy jesiennej.Edson,Guereiro,Bronowicki,Gottwald to zupelnie nowi zawodnicy wiec nie maja prawo byc drodzy,zawodnicy legii nie sa tani,lecz ci co sa drodzy nie oczekiwanie okupuja lawke(np Karwan,Szałachowski,Kiełbowicz)nie ma co sie tak strasznie nie pokoic cenami ze np Edson jest tak tani(a kto wiedzial ze bedzie tak pkt,rownoczescnie mogl sie okazac niewypalem)Lecz limit zawodnikow bylby bardzo ciekawym urozmaiceniem gdyz wprowadzilby koniecznosc rozpoznania calego rynku->co powinno byc glowna cecha managera Pod zadnym pozorem nie chce krytykowac prezesów ktorzy maja cała Legie,wiem ze znjaduja sie tam managerzy ktorym dobrze tez szlo w poprzednuch edycjach,lecz uczciwie stawiajac sprawe sami musza chyba prezyznac ze zabawa nie jest az tak ciekawa gdy o zwyciestwie bedzie decydowac tylko i wylacznie odpowiedni dobor kapitana z Legii, PS:LEcz pamiętajmy o tym ze dopiero treraz ekstaklasa wkracza w decydujaca faze i zarówno legie jak i wisle czekaja najtrudenijesze mecze.czy hegemonia legii bedzuie nadal trwac to sie okaze,byc moze te wszystkiei gadaniny okaze sie bezsensowne bo legia zacznie przegrywac i wszyscy zaczna spadac w rankingu.poc ichu licze ze tak bedzie i juz dizs trzymam za Lecha:) Odpowiedz Link Zgłoś
pegi_gdy Re: mecz Legia-Lech 12.04.06, 13:45 4-3 dla legi reissx3 i ouattarax1 edsonx2 i guerreiro x1 Odpowiedz Link Zgłoś
kadinho Re: mecz Legia-Lech 12.04.06, 11:41 Też ostatnio zwróciło to moją uwagę.Skoro Legia ma tak dobrych piłkarzy jak to się wszędzie mówi i pisze,choćby na portalu gazety,to dlaczego ich cena jest często niższa niż zawodników choćby z Amici?Przedtem Wisła wygrywała i cięzko było kupić nawet 4 zawodników z Wisły.A teraz sama jedenastka zdobywa dodatkowe 22pkty.Ograniczenie do 3 zawodników z jednego klubu to odbry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
rejmistrz Re: mecz Legia-Lech 12.04.06, 11:51 Jak ograniczyć to do 4 zawodników tak jak to jest w mangerach na uefa.com lub premierleague.com .Moim zdaniem także ceny zawodników Legi śa troche za niskie dlatego to ułatwie skompletowanie całej jedenastki Legi. Odpowiedz Link Zgłoś
sines Re: mecz Legia-Lech 12.04.06, 12:10 > Jak ograniczyć to do 4 zawodników tak jak to jest w mangerach na uefa.com lub > premierleague.com . Dla uścislenia - w Fantasy Premier League można kupić do trzech zawodników z każdego klubu (tylko że tam gra w lidze 20 drużyn). Natomiast w zabawach na stronie Uefy można było kupować odpowiednio 2, 4 i 6 zawodników z danego klubu (wszystko zależy od tego, ile drużyn jeszcze rywalizuje w rozgrywkach). Odpowiedz Link Zgłoś
migdal11 Re: mecz Legia-Lech 12.04.06, 12:18 Wystarczy porównać początkowe ceny wyjściowych jedenastek Wisły i Legii. Wisła: 3+(3+2,1+3+2)+(2,3+2,6+3,8+3,9)+(4+1,6)=31,3mln Legia: 3+(2+2,1+1,7+1,6)+(1,8+1,8+2,2+1,9)+(4+2)=24,1mln Różnica moim zdaniem zbyt duża mimo że nie uwzględnilem Edsona i Rogera których można było kupić jeszcze taniej. A Legia po jesieni byla 1 pkt za Wisłą! Odpowiedz Link Zgłoś