Gość: GOŚĆ PORTALU IP: *.gda.cdp.pl / *.crowley.pl 20.12.02, 13:25 BIEDNY JANAS... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Retkinia Paweł Janas nowym selekcjonerem IP: *.retsat1.com.pl / 172.16.76.* 20.12.02, 13:26 PZPN DO DYMISJI!!! Listkiewicz się ośmiesza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ PORTALU Re: Paweł Janas nowym selekcjonerem IP: *.gda.cdp.pl / *.crowley.pl 20.12.02, 13:27 BIEDNY JANAS... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boniek Re: Paweł Janas nowym selekcjonerem IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.02, 13:28 Janas zmięknie Ci rura i po 4 miechach już cię nie będzie... i może wtedy Listkiewicz przejrzy na oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Re: Paweł Janas nowym selekcjonerem IP: 61.1.170.* 20.12.02, 15:37 Przeciez to ze pan Janas dostal posade selekcjonera zakrawa na niezla jazde. nie wiem co sie dzieje z polskim zwiazkiem pilki noznej ale wydaje sie ze z kolei pan listkiewicz byl lepszym sedzia anizeli szefem pzpn-u. z drugiej zas strony Boniek to juz totalnie mnie wkoorwil....i sorry za moj francuski, ale przeciez ile on nagadal w mediach i na necie o tym ze zrobi to i zrobi tamto....i co...zrobil po prostu krotko mowiac "kupe w majtach" i spakowal walizki mowiac ze nie bedzie robic z siebie osoby ktora mowi o wszystkim w mediach...czyli to mialo oznaczac ze cos mu sie spierdolilo z jego biznesem i pilka stala mu na drodze w robieniu kasy....niech wiecej juz ten duren nie pokazuje sie na lamach prasy badz na ekranie telewizora bo tak jak wiekszosc takich durni mowic potrafi a dzialac nie....Nie powiodlo mu sie we Wloszech a i w ojczyznie nic nie zrobil....panie Boniek niech pan se po prostu odpusci i raczej sprzedaje pizze gdzies w Beskidach a nie pcha sie na za wysokie progi. To ze pan byl dobrym graczem niczego nie swiadczy...wezmy dla przykladu Bore Mulinovica gosciu nigdy niczego nie osiagnal jako gracz....ale wprowadzil 5 krajow do Mistrzostw Swiata jako trener....a to jest naprawde wielkie osiagniecie. Panie Janas niech pan wyciagnie lekcje z "pokazowki"jaka zrobil Boniek i bedzie optymista a nie osoba ktora potrafi tylko i wylacznie "gadac glodne kawaly"... PS. sorki za moj francuski jezyk....nie chcialem nikogo urazic. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZT Re: Paweł Janas nowym selekcjonerem IP: *.client.attbi.com 20.12.02, 16:16 .nie wiedzialem ze znam francuski!!!! hura!!! Swobodnie wszystko przeczytalem........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stonhead Re: Paweł Janas nowym selekcjonerem IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.12.02, 13:45 Oby Janas nie reklamował piłkarzy Amici Wronki na polu reprezentacyjnym i nie podbijał ich ceny. Mam taka nadzieje że tak nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don dlaczego do 2005r.?toż to skandal IP: 62.233.189.* 20.12.02, 13:49 dlaczego do 2005r.?toż to skandal Odpowiedz Link Zgłoś
jaccck Re: Paweł Janas nowym selekcjonerem 20.12.02, 13:49 jak przykro kolejna idiotyczna decyzja Listkiewicza. Przyjeta brawami. HEHE Jak Boniek zostawał selekcjonerem też dosał brawa. Powodzenia, bedzie potrzebne.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol Re: kiedy w końcu... IP: *.symboliczna.net / 192.168.0.* 20.12.02, 13:58 Listkiewicz odejdzie i pójdzie siedziec za swoje wszystkie przekrety!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdura Re: Paweł Janas nowym selekcjonerem IP: 212.244.35.* 20.12.02, 14:19 Listkiewicz wyrywaj z PZPN -u.Z tą reprez. nie da się już nic zrobić. Tutaj trzeba Niemca . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM A iKS Re: Tutaj trzeba Niemca IP: *.t9.ds.pwr.wroc.pl 20.12.02, 14:41 No to dojebałeś piździe uszy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Polacy to dziwny kraj IP: proxy / *.msns.str.ptd.net 20.12.02, 14:20 Zamiast zajac sie selekcja i przedstawic konkretne argumenty dla pilkarzy Polacy robia zadyme wsrod trenerow jakby to on mial glowne znaczenie w wygrywaniu meczow jak za Komuny Pierwszy sekretarz spijal smietanke o cholota do roboty Wylacznie. I znowu nie ma szacunku dla tych najwazniejszych dlatego to Ci Najwazniejsi olewaja reprezentacje no i oczywiscie chamskie tortury zgotowane przez NAJWIEKSZYCH ZNAWCOW WSZYSTKIEGO ;;dziennikarzy;;Ci to oddzielny rozdzial Polski Janasowi i Pilkarza WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duch Re: Paweł Janas nowym selekcjonerem IP: 193.0.117.* 20.12.02, 14:21 Lepszy chyba od tego bufona Engela...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM A iKS Re: Paweł Janas nowym selekcjonerem IP: *.t9.ds.pwr.wroc.pl 20.12.02, 14:31 A mnie to wkurwia, że w ciągu roku mamy juz trzeciego selekcjonera, nie licząc jednego tymczasowego. Pokażcie mi drugi taki kraj, spośród tych, które w tym roku były na mundialu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTINO KOLEJNY "AS" LISTKIEWICZA? OBY NIE BYŁ TREFNY....... IP: 80.48.144.* 20.12.02, 15:14 Nie jestem zwolennikiem Pawła Janasa,wolałbym Engela,ale jako kibic reprezentacji chce,czy wrecz domagam sie aby nowy trener zrobił cokolwiek zebysmy cieszyli sie z awansu do ME.Ultimatum stawiam do pierwszego meczu w eliminacjach,potem żądaam,błagam ,prosze o zwyciestwa.....Panie Pawle! Niech moc bedzie z panem....... Odpowiedz Link Zgłoś
plopli Re: Paweł Janas nowym selekcjonerem 20.12.02, 15:24 Wybór najlepszy z możliwych. Oby tylko dali mu w spokoju prowadzić kadrę. Panie Janas, powodzenia plopli Odpowiedz Link Zgłoś
hseldon Re: Paweł Janas nowym selekcjonerem 20.12.02, 15:26 Gratulacje, od lat obserwowałem P.Janasa, jego pracę najpierw jako obrońcy, potem jako trenera - facet twardy, wymagający, ale i potrafi docenić,umie i lubi wygrywać. No i wyszedł spod skrzydeł A.Piechniczka - to jest gwarancja jakości.Żałowałem z rezygnacji Bońka, bo bardzo cenię tego człowieka, ale teraz gdy powołany został równie fachowy i godny tego stanowiska Paweł Janas - cieszę się i jestem pełen optymizmu. Co za prezent na święta i to od Listkiewicza?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lew Re: Paweł Janas nowym selekcjonerem IP: 158.75.53.* 20.12.02, 15:34 Myślę że na wiosnę nasi nieudolni działacze(tylko myślą o sobie) będą szukać następnego kozła ofiarnego. Piłkarzy do reprezentacji i ludzi do kierowania powinniśmy szukać w przedszkolu.Bo teraz to szkoda kasy na darmozjadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listkiewicz Re: Paweł Janas nowym selekcjonerem IP: 158.75.53.* 20.12.02, 15:40 Byłem dobrym sedzia,działaczem jestem do dupy dlaczego Paweł Janas ma mieć inaczej też bedzie do dupy. POLSCE potrzeba trenera a nie jakiś tam machlojek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Paweł Janas nowym selekcjonerem IP: *.myszkow.sdi.tpnet.pl 20.12.02, 15:59 Janas nie sprosta temu wyzwaniu. Jedynie Engel sprosta temu zadaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kortyka Damian Re: Paweł Janas nowym selekcjonerem IP: *.myszkow.sdi.tpnet.pl 20.12.02, 16:08 Lubie Janasa bo prowadzi mój ulubiony zespuł WISŁA KRAKWÓW NIEZDOŁA POPROWADZIĆ KADRY Moja opinia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ćwikła Czesław Re: Paweł Janas nowym selekcjonerem IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 20.12.02, 18:26 Ty Damian ile masz latek? Bo spłodziłeś najbardziej głupiutki komentarz jaki w życiu widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocket Re: Paweł Janas nowym selekcjonerem IP: *.crowley.pl 20.12.02, 16:24 Tu trzeba trenera, który potrafiłby wpłynąć na mentalność naszych piłkarzy. Takiego zaś należy szukać niestety za granicą i to spoza krajów słowiańskich. Dlaczego? A to dlatego, że Czech czy Chorwat mają prawie ten sam sposób myślenia co i my więc będzie patrzył pobłażliwie. Najlepszy byłby twardy, konkretny trener z Europy zachodniej: Holandii, Anglii czy z Włoch. Tam liczą się efekty, do których dochodzi się ciężką pracą. Ustalanie menu przed spotkaniem to rzecz najmniej ważna. U nas za każdym razem trąbią w telewizji co też nasi kochani piłkarze będą wcinać na obiad.. Ech, szkoda gadać. A tak w ogóle - kończąc już te żale - to zgadzam się z Piechniczkiem, który twierdzi, że w Polsce nikt z góry (czyt. PZPN) nie troszczy się o "pracę u podstaw": zakładanie nowych klubów przy szkołach, nie mówiąc o szkółkach piłkarskich. Że nie mają dobrych wzorców do naśladowania? Mają pełno ale w zagranicznych ligach. Gdyby u nas WYKSZTAŁCONO kilku piłkarzy (mam na myśli profesjonalistów a nie takich z ambicją i siłami na 45 min) młodzi chłopcy z podwórek zaczęliby pogrywać ze zdwojoną siłą. Wtedy talenty posypałyby sięjak z rękawa.. Cześć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: Paweł Janas nowym selekcjonerem IP: *.71.202.62.dial.bluewin.ch 20.12.02, 16:52 PZPN - JAKI PAN TAKI KRAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QCZ Re: Paweł Janas nowym selekcjonerem IP: *.proxy.aol.com 20.12.02, 16:55 Nie masz racji! To wszystko co sie dzieje w lidze, w kadrze narodowej , to nie jest uzaleznione od trenera. Lecz niestety od dzialaczy. Dlaczego dzialacze PZPN nie chca stworzyc silna lige? Nagminnych handel (zywym towarem) mlodych ktorzy rokuja wielki talent sa sprzedawani do III lig zachodnich? To z czego ma byc budowany narodowy zespol? A co najwazniejsze : Dlaczego pilka nozna rzadza ludzie ktorzy nie maja zielonego pojecia lecz maja pienadze ?? To wlasnie ich decydujace posuniencia prowadza rowniez do zguby piekna pilki noznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocket Re: Paweł Janas nowym selekcjonerem IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 20.12.02, 16:58 Racja. Cały ten bajzel bierze początek gdzieś na górze. Wejdźmy do Unii, może coś się zmieni.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Paweł Janas nowym selekcjonerem IP: *.toya.net.pl 20.12.02, 16:50 Zastanawiam się jakie kryterium wyboru zastosował prezes PZPN decydując się na Janasa. Uważam, że najlepiej oceniają trenera wyniki,a te ma Janas nienajlepsze. Tylko Kasperczak lub Smuda dają dziś jakąś gwarancję na sukces.Argument o ważnym kontrakcie Kasperczaka z Wisłą nie wytrzymuje krytyki bo przecież Janas też jest związany z Amiką.Wątpię w dobre efekty pracy Janasa. Prezes Listkiewicz będzie miał znów problem, którego kolegę posadzić na stołku selekcjonera. Z fachowcami raczej nie będzie rozmawiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zatroskany kibic Re: Paweł Janas nowym selekcjonerem IP: *.carcade.com.pl 20.12.02, 17:01 Jestem głęboko poruszony tym robi prezes Listkiewicz. Jego arogancja, buta, traktowanie PZPN jak własnego folwarku, zabawa z wyborem nowego trenera a przede wszystkim fatalne decyzje jednoznacznie wskazują, że nie nadaje się on na stanowisko, które zajmuje. Przykłady takich decyzji to odwołanie Engela, powołanie Bońka i Janasa w sytuacji w której są od nich lepsi no i co rok nowe dziwaczne regulaminy rozgrywek ligowych. Jego wypowiedź "to tylko sport" po meczu z Łotwą świadczy o tym, że nie rozumie roli współczesnego sportu. W dzisiejszym cywilizowanym świecie sport a w szczególności piłka nożna bywa miarą wartości poszczególnych narodów. Może mieć wpływ na postrzeganie państwa w zupełnie innym świetle. Pan prezes Listkiewicz zdaje się tego nie dostrzegać. Prócz tego nie ma on cech prawdziwego menagara którego PZPN tak bardzo potrzebuje. Nie jest dobrym organizatorem i nie ma żadnej nowoczesnej wizji rozwoju piłki w naszym kraju. Świadczy o tym wypowiedź z przed dwóch tygodni kiedy powiedział, że nie interesują go młodzi piłkarze, tylko tacy, którzy mogą teraz dobrze grać. Jak prezesa PZPN może nie interesować rozwój młodych zawodników ?. To jest dla mnie nie zrozumiałe. Wszystko to świadczy o tym, że pwonien on natychmiast podac się do dymisji aby juz dłużej nie szkodzić naszej piłce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nathan Re: Paweł Janas nowym selekcjonerem IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.02, 18:25 Panie Listkiewicz!!! Panie Listkiewicz!!! Wypierdalaj Pan na Seszele!!! Ten rudy facecik na bank zna tam dobry hotel!!! Panie Listkiewicz!!! Panie Listkiewicz!!! Jest Pan głupcem!!! Panie Listkiewicz!!! Panie Listkiewicz!!! Sam Pan zostań trenerem kadry!!! Panie Listkiewicz!!! Panie Listkiewicz!!! Jest Pan uparty jak osioł!!! Panie Listkiewicz!!! Panie Listkiewicz!!! Zastanów się Pan przez chwilę, a nie tylko kombinuj jak to urządzić się na starość!!! Polska kadra narodowa to nie Pańska zabawka- zarozumiały, nadenty, bufonie!!! O żeby Cię tak ...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Paweł Janas nowym selekcjonerem IP: *.acn.waw.pl 20.12.02, 18:21 Ale sensacja. To coś więcej niż wejście do Unii Europejskiej. Już śmieszniej być nie może. Szkoda tylko talentu Janasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obyw. Re: Paweł Janas nowym selekcjonerem IP: *.zab.cdp.pl / *.kat.cdp.pl 20.12.02, 18:54 Gratuluję Panu Janasowi. Kochane media i kochani kibole: dajcie temu człowiekowi spokojnie pracować. Nie wieszajcie go po pierwszym przegranym meczu. Pamiętajcie, że nasza polska piłka kontroluje dolne strefy wszystkich rankingów. Na razie tam jest nasze miejsce. I nie zapominajcie (!!!!!) o tym przy każdym wygranym meczu z jakąś silniejszą drużyną. Zwłaszcza, że Wasza megalomania wykończyła już niejednego trenera. Odpowiedz Link Zgłoś