Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Apator mistrz?

IP: 158.75.5.* 27.12.02, 12:12
    polecam wywiad z rickardssonem dla kolesi z bydzi i "znawcow" tematu z
    torunia i innych polskich miasteczek(w wyborczej lub w nowosciach), oto
    fragment:

Co sądzi Pan o nowym toruńskim składzie?
    - Zespół na papierze wygląda fantastycznie, jeżeli chodzi o "siłę
    uderzeniową". Mam nadzieję, że na torze będzie podobnie. Teraz nie pozostaje
    nam nic innego, jak tylko wypełnić pokładane w nas nadzieje i wygrać ligę.
    Należy się to toruńskim fanom, których zawiedliśmy w zeszłym sezonie. Znów
    mamy apetyt na złoto, ale tym razem mamy znacznie większe szanse.

Czy zgodzisz się z opinią, że teraz Apator/Adriana jest chyba najsilniejszym
    zespołem już nie tylko w Polsce, ale również na świecie? Bo nie ma tak
    wyrównanego zespołu, w którym praktycznie brak jest słabych punktów.

- Spokojnie: myślę, że przed wydawaniem takich opinii trzeba jeszcze trochę
    poczekać. Musimy jeszcze to pokazać wszystkim na torze, udowodnić, że
    rzeczywiście jesteśmy najlepsi. Faktycznie, na papierze wygląda to bardzo,
    bardzo mocno. Wiadomo jednak, jakie będą oczekiwania fanów. Są przecież
    ogromne. Trzeba je teraz spełnić, nie ma innego wyjścia - musimy znów zdobyć
    mistrzostwo. Każdy z nas będzie miał do wykonania pewne zadanie, pewien wkład
    w każdy mecz. Musimy być wyrównanym zespołem, a wtedy uda się to zrealizować

to chyba wszystko wyjasnia; na tym polega sport;
    my, kibice torunscy, musimy - po paru chudach latach - przyzwyczaic sie do
    nowej jakosci, tzn. bycia faworytem; niedlugo wszyscy beda cieszyc sie z
    naszych wpadek (oby nie) tak jak kiedys my; dlatego nie stawialbym w nas 100
    % kandydata na mistrza!!! to jest, naszczescie, sport!!!

konczac zycze wszystkim szczesliwego nowego roku, ja dzis o 20.00 jade sobie
    na narty (mam nadzieje ze wroce); duzo spokoju w zyciu prywatnym i ... emocji
    i nerwow na zuzlu i hokeju (do torunian) i ... lidze swiatowej!!!!

pzdr
    Obserwuj wątek
      • sdb Re: Apator mistrz? 27.12.02, 12:27
        Gość portalu: michu napisał(a):

> to chyba wszystko wyjasnia; na tym polega sport;
        > my, kibice torunscy, musimy - po paru chudach latach - przyzwyczaic sie do
        > nowej jakosci, tzn. bycia faworytem; niedlugo wszyscy beda cieszyc sie z
        > naszych wpadek (oby nie) tak jak kiedys my; dlatego nie stawialbym w nas 100
        > % kandydata na mistrza!!! to jest, naszczescie, sport!!!

kandydatem to jestesmy czy sobie tego ktos zyczy czy nie a czy mistrzostwo
        zdobedziemy to sie okaze w pazdzieniku

> konczac zycze wszystkim szczesliwego nowego roku, ja dzis o 20.00 jade sobie
        > na narty (mam nadzieje ze wroce); duzo spokoju w zyciu prywatnym i ... emocji
        > i nerwow na zuzlu i hokeju (do torunian) i ... lidze swiatowej!!!!
        > pzdr

szczesciarz :) mam nadzieje ze emocji nie zabraknie 3maj sie :)
        • Gość: MONK Re: Apator mistrz? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.02, 23:45
          czytalem ten wywiad - dziennikarz, ktory go prowadzil , jak sie wydaje, rozdal
          juz medale DMP na ten rok. Proponuje w takim razie zamkanac forum zuzlowe na
          rok i zebrac sie tu okolo pazdziernika. Oczywiscie w celu oficjalnego
          wreczenia tytulu Apatorowi - tak byloby po mysli pana dziennikarza.
          Pewnie jestem troche przewrazliwiony ale podkreslam, ze z zazdroscia to nie ma
          nic wspolnego. Nie lubie tylko dzielenia skory na nie upolowanym niedzwiedziu.
          • Gość: jasiu POLONIa MISTRZ 4 EVER IP: 213.146.48.* 28.12.02, 18:13
            I tak polonia bedzie mistrzem a apatorek nie sie schowa bedzie to samo co rok
            temu czyli walka o u trzymanie!!!pepe sie spali!!
            • Gość: Kamil Re: POLONIa MISTRZ 4 EVER IP: 213.77.40.* 28.12.02, 21:16
              Pepe wcale nie musi się spalić, aby Apator nie wygrał ligi.Pamiętamy wszyscy,
              gdy Polonia wygrała półfinał we Wrocławiu 50:40 i była murowanym faworytem do
              mistrzostwa - kto wtedy stawiał na kogokolwiek innego? Życie jednak
              zweryfikowało wszystko - Pepe z Tomkiem dzień przed rewanżem wywinęli orła
              (razem!!!) i było po zawodach - dosłownie i w przenośni. Nikomu nie życzę
              podobnych przypadków, ale licho nie śpi i w Toruniu!!!
              • Gość: MONK Re: POLONIa MISTRZ 4 EVER IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.02, 02:00
                Nie trzeba takich drastycznych wypadkow - sporo dream teamow przepadlo w
                ligowej otchlani - kilka druzn, ktore budowala Polonia czy Sparta chociaz
                trzeba przyznac, ze sklad apatora jest nadzwyczaj silny.trzeba odczekac do
                konca sezonu transferowego - zobaczymy kto do nas dojdzie,
                • Gość: Kamil Re: POLONIa MISTRZ 4 EVER IP: 213.77.40.* 29.12.02, 18:16
                  Zbyt silny zespół to też niebezpieczeństwo, tyle że inne. Po pierwsze, kto
                  wyśle do Torunia najsilniejszy skład, a co za tym idzie, ilu kibiców stracą
                  przez to trybuny? Po drugie - presja na taki zespół jest ogromna, bo jak tu nie
                  wygrywac wszystkich meczów po kolei. Polonia w ubiegłym sezonie też wygrywała
                  wszystko jak chciała, aż do pierwszej porażki w Lesznie i skończyło się na
                  emocjach w ostatnim meczu i jednym punkcie przewagi na mecie.
                  • Gość: krzyzak Re: POLONIa MISTRZ 4 EVER IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.12.02, 18:34
                    Gość portalu: Kamil napisał(a):

> Zbyt silny zespół to też niebezpieczeństwo, tyle że inne. Po pierwsze, kto
                    > wyśle do Torunia najsilniejszy skład, a co za tym idzie, ilu kibiców stracą
                    > przez to trybuny? Po drugie - presja na taki zespół jest ogromna, bo jak tu
                    nie
                    >
                    > wygrywac wszystkich meczów po kolei.

Drogi kamilku ,pozwól ,że nieco rozwieje Twoje obawy."Cudem" załatwiłem sobie
                    karnety na gówóna trybunę.Ale mam HA!
                    Więc prosze ,nie obawiaj sie o nasze puste trybyny.Spoko!Sytuacja jaka sie
                    wytworzyła po zakupie Crumpa oraz drobne kłopoty z biletami na trybune
                    sugerują ,że o miejsce na stadionie nie bedzie łatwo.
                    • Gość: MONK Re: POLONIa MISTRZ 4 EVER IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.02, 20:36
                      Mysle,ze chodzi o to ,ze kibicom nudza sie wysokie zwyciestwa. To nie jest
                      jakis zarzut pod kierunkiem apatora ale my troche o tym wiemy - z wlasnego
                      podworka. W Bydgoszczy jezdzili najlepsi zawodnicy ligi ; byly wysokie
                      zwyciestwa , tylko ze ludziom sie to znudzilo. Przynajmniej mamy najtansze
                      bilety w Polsce
                      • Gość: krzyzak Re: POLONIa MISTRZ 4 EVER IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 16:41
                        Gość portalu: MONK napisał(a):

> Mysle,ze chodzi o to ,ze kibicom nudza sie wysokie zwyciestwa. To nie jest
                        > jakis zarzut pod kierunkiem apatora ale my troche o tym wiemy - z wlasnego
                        > podworka. W Bydgoszczy jezdzili najlepsi zawodnicy ligi ; byly wysokie
                        > zwyciestwa , tylko ze ludziom sie to znudzilo. Przynajmniej mamy najtansze
                        > bilety w Polsce
                        Może nasi nie beda z tym czekac do ostatniego kibica na trybunach?
                        Poznali juz to uczucie goryczy kiedy apator szlajał sie w dolnych rejonach
                        stanów średnich.
                        Myślę,że nauka nie poszła w las..... oby!
                        • Gość: MONK Re: POLONIa MISTRZ 4 EVER IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.02, 22:16
                          Mysle,ze ceny beda takie jak rok temu. W Bydgoszczychyba juz nawet o pieniadze
                          nie chodzi. Nawet kiedy bilety sa tanie to ludzi za duzo nie przychodzi - ten
                          sam sklad od kilku lat - i wysokie zwyciestwa - ten sezon moze bedzie troche
                          inny
                    • Gość: Kamil Re: POLONIa MISTRZ 4 EVER IP: 213.77.40.* 30.12.02, 22:20
                      Noooo, gówóna trybuna... U nas nie ma czegoś takiego!!! Wyszło Ci, krzyżak:-)))
                      • Gość: + Re: POLONIa MISTRZ 4 EVER IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 31.12.02, 15:55
                        Gość portalu: Kamil napisał(a):

> Noooo, gówóna trybuna... U nas nie ma czegoś takiego!!! Wyszło Ci, krzyżak:-
                        )))
                        dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka