Gość: indycz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 18:16 www.polskapilka.com Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bełkot Re: Landis będzie walczył IP: *.server.ntli.net 07.08.06, 18:28 Landis fajnie się tłumaczy, nie że nigdy nie brał, tylko że nigdy nie wykryto. Super! Odpowiedz Link Zgłoś
pawka55 Pokretne tlumaczenia Landisa. 07.08.06, 18:42 Na konferencji prasowej Landis podwyzszony poziom testosteronu najpierw kladl na karb odwodnienia, a potem na...wypicie za duzej ilosci piwa. Komentujacy te wypowiedz ekspert lekarski CNN stwierdzil, ze w takim przypadku poziom testosteronu powinien byc raczej obnizony. Landisa oststecznie przygwazdza odkrycie, ze wykryty u niego testosteron jest otrzymany syntetycznie, a nie wyprodukowany naturalnie przez organizm. Te dwie substancje roznia sie proporcjami izotopow wegla, ktore mozna dokladnie rozroznic. Nastepny niewinny sportowiec, ktorego przesladuja antydopingowcy! Polak z US Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelu Re: Landis będzie walczył IP: *.ded.swbell.net 07.08.06, 22:40 Landis wyraznie powiedzial, ze nigdy niczego nie bral, ale podkreslil tez, ze inne testy w czasie TDF niczego nie wykazaly. Bo co za sens mialoby wziac jedna dawke testosteronu? Testosteron to nie EPO, gdzie jeden raz daje natychmiastowe resultaty. Wrecz przeciwnie: zeby byly efekty, trzeba go brac przez kilka tygodni. Francuzi chcieli Landisa udupic, wiec zrobili podmianke probek. Nie pomysleli tylko, ze dodali do probki nie to, co trzeba bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
radiradi1 Z EPO to Ci się chyba coś pomyliło jednak 08.08.06, 01:08 testosteron daje efekty dużo szybciej niż erytropoetyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelu Re: Z EPO to Ci się chyba coś pomyliło jednak IP: *.ded.swbell.net 08.08.06, 18:58 Pierwszy raz slysze, zeby testosteron brany tylko raz, przed samym wyscigiem, przynosil jakiekolwiek wymierne efekty. Faktem jest, ze EPO przynosi najlepsze efekty okolo trzech tygodni po przyjeciu dawki, ale jedna dawka jest wystarczajaca. Jedna dawka testosteronu, czy to w postaci zastrzyku czy kremu, nie przyniesie zadnego efektu. Dlatego, majac wybor roznych srodkow dopingujacych dzien przed nastepnym etapem, nikt, kto ma troche rozumu zdecudowalby sie ne dawke testosteronu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobody Re: Z EPO to Ci się chyba coś pomyliło jednak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 22:00 erytropoetyna czy epogen?, to jedno i to samo?, nie siedzę w temie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregi Re: Landis będzie walczył IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.08.06, 19:08 Tłumaczenie, że inne kontrole niczego nie wykryły jest dobre, ale tylko dla dzieci, nie od dziś wiadomo, że można zrobić tzw. "wcierki", które dają "kopa" tylko na krótki okres np. jeden etap. Prawdopodobnie to miało tu miejsce. NIe uwierzę, że jednego dnia, ledwo dojechał do mety, a następnego przejechał po górach jak nowo narodzony. To jest zwyczajnie niemożliwe, bez sztucznego wspomagania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny A mogl wziac Tussipec IP: 80.50.96.* 07.08.06, 20:06 Nie od dzis wiadomo , ze nie ma jak Tussipec :) ulubiony syrop wszystkich kolarzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: A mogl wziac Tussipec IP: *.abhsia.telus.net 08.08.06, 19:42 A co to jest ten 'Tussipec'? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruszon Landis będzie walczył IP: *.3web.com / *.3web.com 07.08.06, 21:42 ja też mam zbyt wysoki poziom testosteronu i moja pokrzywa ciągle mi powtarza że muszę iść do lekarza ( albo muszę zmniejszyć wymagania do trzech razy na dobę ), a nie jestem żadnym sportowcem i żadnych drogów ani dopingu nie biorę bo i po co ?. floyd to jest inny człowiek niż pozostali kolarze i przede wszystkim jest prawdomówny , a francuzy-żabojady to naród fałszywy , a w dodatku rasistowski i po nich hipokrytach można się wszystkiego spodziewać bo od dawna ich wyścig wygrywają yankesi , a to ich bardzo , ale to bardzo boli. dawno temu jak była dużo mniejsza konkurencja to i owszem ich rodak potrafił wygrać tour , a teraz to ich stać tylko na wygrywanie pojedynczych etapów i tego ciągle nie mogą ścierpieć! nieraz już było słychać o podłożeniu próbek moczowych , więc czy tym razem żabojady nie postarali się o załatwienie jankesa ? to że floyd miał lekki kryzys na 16 etapie , a na następnym odrobił te straty to tylko potwierdza , że jest prawdziwym wyczynowcem , a w przeszłości takie sytuacje nieraz miały miejsce ( lance a.) (e.mercx) i takie "skały to są możliwe , ale tylko dla orłów". a francuzy do orłów niestety już dawno nie należą! i tu jest pies pogrzebany. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Landis będzie walczył Za rok David Zabriskie wygra 07.08.06, 22:39 Gość portalu: kruszon napisał(a): > ja też mam zbyt wysoki poziom testosteronu i moja pokrzywa ciągle mi powtarza > że muszę iść do lekarza ( albo muszę zmniejszyć wymagania do trzech razy na > dobę ), a nie jestem żadnym sportowcem i żadnych drogów ani dopingu nie biorę > bo i po co ?. floyd to jest inny człowiek niż pozostali kolarze i przede > wszystkim jest prawdomówny , a francuzy-żabojady to naród fałszywy , a w > dodatku rasistowski i po nich hipokrytach można się wszystkiego spodziewać bo > od dawna ich wyścig wygrywają yankesi , a to ich bardzo , ale to bardzo boli. > dawno temu jak była dużo mniejsza konkurencja to i owszem ich rodak potrafił > wygrać tour , a teraz to ich stać tylko na wygrywanie pojedynczych etapów i > tego ciągle nie mogą ścierpieć! nieraz już było słychać o podłożeniu próbek > moczowych , więc czy tym razem żabojady nie postarali się o załatwienie > jankesa ? to że floyd miał lekki kryzys na 16 etapie , a na następnym odrobił > te straty to tylko potwierdza , że jest prawdziwym wyczynowcem , a w > przeszłości takie sytuacje nieraz miały miejsce ( lance a.) (e.mercx) i > takie "skały to są możliwe , ale tylko dla orłów". a francuzy do orłów >niestety już dawno nie należą! i tu jest pies pogrzebany. A za rok David Zabriskie przyjedzie do Francji i wygra TdFrance. en.wikipedia.org/wiki/David_Zabriskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Landis będzie walczył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 08:12 "Kierownictwo francuskiej rady antydopingowej poinformowało, że podczas badania wykryto w organizmie Landisa testosteron SZTUCZNEGO pochodzenia. Kolarz tłumaczył się wcześniej, że podwyższony poziom hormonu jest stanem naturalnym." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adalbert Jednorazowa dawka testosteronu .... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.08.06, 08:15 .. nie mogla wywolac tak naglej zwyzki formy. Testosteron jest przede wszystkim anabolikiem i moglby byc stosowany podczas treningu. Podczas zawodow przyspiesza regeneracje, ale nigdy w jednorazowej dawce. Przynajmniej nie w ten sposob mozna tlumaczyc nagle zalamanie na jednym etapie i blysk nastepnego dnia. Kolarstwo to niby sport indywidualny, ale w rzeczywistosci jedzie cala druzyna. Na jednym etapie bez wsparcia druzyny (np.podawanie wody) mozna spasc z siodelka i zakonczyc wyscig. Nastepnego dnia mozna juz jechac normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: Jednorazowa dawka testosteronu .... 08.08.06, 16:48 Gość portalu: adalbert napisał(a): > nie mogla wywolac tak naglej zwyzki formy. Testosteron jest przede wszystkim > anabolikiem i moglby byc stosowany podczas treningu. Podczas zawodow > przyspiesza regeneracje, ale nigdy w jednorazowej dawce. Przynajmniej nie w > ten sposob mozna tlumaczyc nagle zalamanie na jednym etapie i blysk nastepnego dnia właśnie, że można. tzm. "wcierka" z testosteronem znakomicie regeneruje organizm, co wyjaśniałoby jakim cudem wyczerpany w środę Landis czuł się tak znakomicie w czwartek. tu nie chodzi bowiem o to, że Landis nagle zaczął wspaniale jeździć w górach. na wcześniejszych wyścigach i poprzednich etapach TdF udowodnił, że potrafi. testosteron nie dał mu "zwyżki formy", ale pozwolił wrócić do normalnej wysokiej dyspozycji po dniu totalnego kryzysu... pomijam już fakt, że cała dyskusja jaki sens ma "branie testorenu", zarówno z punktu widzenia medycyny jak i "inteligencji" biorącego, stała się bezprzedmiotowa w momencie stwierdzenia w organizmie Landisa syntetycznego testosteronu (tak samo było w przypadku Gatlina)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobody Re: Jednorazowa dawka testosteronu .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 22:10 wiem że troche rozmijam się z tematem, ale czy możliwe było że Armstrong przyjmował w 99 roku epogen, który notabene brał wcześniej podczas chemoterapii? w 99 roku ponoć epo było jeszcze niewykrywalne Odpowiedz Link Zgłoś