Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie

IP: *.chello.pl 21.02.07, 10:39
    Skąd red. Kubicki wie czego domagają się "kibice"? I jakim prawem wydaje
    kategoryczne sądy, choc jego pojecie o koszykówce jest co najwyżej mierne (co
    raz po raz udowadnia). No i w końcu jaki ma interes w robieniu corocznej
    nagonki na klub z Sopotu, i w nieustannym mąceniu wokół trenera Kijewskiego?
    Obserwuj wątek
      • to_ti Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie 21.02.07, 10:45
        ma prawo do czystek, bo ponosi odpowiedzialność a kasa wszystkiego nie
        tłumaczy ani porażek ani zwycięstw, liczy się motywacja zawodników przede
        wszystkim

www.foto-tel.pl/
      • Gość: kk Re: Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie IP: *.chomiczowka.net.pl 21.02.07, 10:46
        "Skąd red. Kubicki wie czego domagają się "kibice"?"

Skąd? Może ma oczy i uszy i umie czytać i słuchać? :)
        • Gość: dzordan Kijek zostań w Sopocie! IP: *.aster.pl 21.02.07, 11:02
          jw
          • Gość: ezetgie Re: Kijek zostań w Sopocie! IP: *.kthopen.kth.se 21.02.07, 13:20
            Niech Kijewski zostanie bo wtedy szanse na 18 dla Slaska sa duuuzo wieksze :)))

CPWCS!!!
        • Gość: Odra Re: Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie IP: *.chello.pl 21.02.07, 13:03
          Nie jestem fanem trenera Kijewskiego, ale nie można nie protestowac, kiedy ktoś
          (a dośc często czyni to właśnie red. Kubicki) rości sobie prawo do wyrażania
          opinii w imieniu "wszystkich", bo tworzy w ten sposób mylne wrażenie, że
          a)trener Kijewski nic nie osiągnął w koszykówce, i już nic nie osiągnie,
          b)wszyscy są zgodni co do pkt a. Znam wielu kibiców Prokomu Trefla, którzy się
          absolutnie niczego nie domagają(więc pewnie też nie udzielają sie na forach
          internetowych).
          • Gość: kibic Prokomu Re: Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie IP: *.upm-kymmene.com 21.02.07, 14:59
            a Pan , Panie "odra" to pewnie by chcial ,żeby Kijek został w Sopocie jak
            najdłużej ?! Wtedy WKS napewno miałby szanse na mistrzowstwo. Teraz rozumiem !
            A co do red. Kubickiego, to powiem tyle : to ,że jest młody nie oznacza ,że nie
            zna się na koszykówce. Oczywiście wielkim ekspertem nie jest , ale to co się
            dzieje w Prokomie od co najmniej 3 sezonów to zauważy każdy kto się koszem
            interesuje. Najważniejsze jest to ,że nie jest w układach i nie boi się pisać
            prawdy , którą zna cała Polska ! I dzięki mu za to !!! Dodam, że jestem kibicem
            Prokomu Trefla Sopot od ich początku w II lidze , należe do Klubu Kibica i nie
            spotkałem NIKOGO, kto podzielałby Twój pogląd ; droga "odro" !!!
            • Gość: Odra Re: Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie IP: *.chello.pl 21.02.07, 16:39
              "Nie jestem fanem trenera Kijewskiego, ale nie można nie protestowac, kiedy ktoś
              (a dośc często czyni to właśnie red. Kubicki) rości sobie prawo do wyrażania
              opinii w imieniu "wszystkich", bo tworzy w ten sposób mylne wrażenie, że
              a)trener Kijewski nic nie osiągnął w koszykówce, i już nic nie osiągnie,
              b)wszyscy są zgodni co do pkt a."
              Rozumiem że nie czytałeś po prostu mojego wpisu, bo odpowiedź jest zupełnie z
              nim niezwiązana. Nie broniłem trenera Kijewskiego. Broniłem i bronię poziomu
              dyskusji. A podnoszenie własnych poglądów do roli aksjomatów (co czyni i red.
              Kubicki i "kibic Prokomu") temu nie służy. Pozdrawiam
        • Gość: yapi yapo Re: Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 21:59
          "Relacje między Kijewskim a Krauzem są dobre, ale nie oznacza to, że trener może
          robić, co tylko chce. Przy ostrej nagonce na trenera ze strony dziennikarzy i
          kibiców prezes Krauze może zakończyć współpracę z Kijewskim" - więc już
          Kubicki, pewnie dobry znajomy Winnickiego robi nagonkę. Drobny cwaniaczek.
      • Gość: WKS Re: Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie IP: 212.57.241.* 21.02.07, 10:46
        Tak tak zgadzam się..Wyrzucenie Kijewskiego byłoby nieporozumieniem :-)))) Ta
        cała nagonka na klub z Sopotu i w ogóle :-)))))
      • Gość: 78 Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 10:47
        dostana w dupe z Unia i bedzie dopiero granda hehe
      • Gość: Paxon Re: Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie IP: *.core.lanet.net.pl 21.02.07, 10:47
        Każdy dureń wie czego domagają sie kibice. Wystarczy wybrać się na mecz, albo
        poczytać co piszą ludzie na internetowych forach koszykarskich. To wie każdy
        dureń! Natomiast, każdy kto choć trochę zna się na koszykówce widzi, że prokom
        gra nędzę. Zero myśli taktycznej, zero zagrywek, niewykorzystany potencjał
        niezłych przecież graczy. Zresztą co my tu mówimy o taktyce... JAK TRENEREM
        MOŻE BYĆ GOŚĆ, KTÓRY NIE ZNA JĘZYKA ANGIELSKIEGO??!!??
        • Gość: besok Re: Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie IP: 212.57.241.* 21.02.07, 10:52
          my turcy znac troche polski i szybko sie uczyc!
        • Gość: Gienek Aj spik a lidl bitt inglisz IP: *.gdynia.mm.pl 21.02.07, 10:54
          Hej, ju esholl. Aj em best trener in wyrld and jurope. Aj noł inglisz gut. Maj
          plejers mejk zasackas for mi, bat Rysiu wil help aj in Istanbul.
          Aj wil juz maj sikret lengłydź "migi" to sej tu plejers wot aj łont.
          Łi will mejk gut ryzalt, luz onli łiz 30 pojnc.

Aj trener forewer!!!
      • Gość: ktoś Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie IP: *.multicon.pl 21.02.07, 10:59
        Ale odkrycie?? Kijek zawsze był, jest i będzie tylko panem kucającym z
        czerwonym nochem..
      • Gość: Gd Re: Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie IP: 193.109.212.* 21.02.07, 11:01
        Ja jestem z Trójmiasta, ale od kiedy Kijewski jest trenerem, ilekroć oglądam
        Prokom, to im nie kibicuje. Cieszę się nawet kiedy przegrywają, bo może kiedy
        sięgną już dna, to wywalą tego pseudo trenera.
        Ja nie wiem, jak to jest, żeby mieć taki budżet, niezłych zawodników, ale
        korzystać z usług marnego trenera. Kompletnie bez sensu!!!
        • Gość: konek Re: Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie IP: 195.136.189.* 21.02.07, 11:19
          odwalcie sie od euGieniusza!
          Hej Śląsk!
      • Gość: robertos Re: Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie IP: 62.87.148.* 21.02.07, 11:15

Się czepiacie.. Krauze wspaniałomyślnie wyrównuje poziom PLK nie wyrzucając
        Kijka. Chwała mu za to :)

"No to deska i gramy swoje" :D
      • Gość: królik1 Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie IP: *.chello.pl 21.02.07, 11:32
        Nie wiem, jaki stopień zażyłości łączy Panów Krauzego i Kijewskiego, wiem za
        to, że:
        1. z trenerem Kijewskim Prokom nic więcej na arenie międzynarodowej nie
        osiagnie. To jest po prostu za słaby trener - za wysokie progi na takie nogi.
        Trzeba jak najszybciej zatrudnić kogoś z zagranicy. Kogoś z sukcesami i twardą
        ręką.
        2. w pewnym momencie kończy się przyjaźń, a zaczynają pieniądze. Z całym
        szacunkiem dla relacji łączącej obu Panów, nie sądze aby Ryszard Krauze
        fundował Kijewskiego zabawę wartą kilkanaście mln dolarów rocznie. Być może
        Kijewski ma większy margines błędu, niż inni.
      • Gość: wwmac Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie IP: *.landg.com 21.02.07, 11:33
        Ja juz dawno twierdzilem (za czasow jak zblaznil sie prowadzac reprezentacje
        Polski bodajze w Mistrzostwach Europy) ze Kijewski to sie nadaje ale do kopania
        kartofli a nie do prowadzenia druzyny w DBL a juz na pewno nie w Eurolidze!!
        Wyje**c na zbity py*k!!!!! Marnuje duze pieniadze wpompowane w ta druzyne.
        Urlep uczynilby z tej druzyny maszynke do wygrywania meczow! CPWS!!!!!
        • Gość: alizda Re: Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 14:53
          Dokładnie pamiętam te mistrzostwa europy i od tej pory nie mogę być obiektywna
          jak na Kijka patrzę! Tylko proszę niech ktoś mi wytłumaczy dlaczego wszyscy
          widzą jak daje ciała a p. Krauze nie!? Przecież chyba właścicielowi klubu
          powinno zależeć najbardziej! Miłość miłością a biznes jest biznes...
          • Gość: goj ME 1997... IP: *.chello.pl 21.02.07, 19:21
            A co dokladnie z tych mistrzostw pamietasz takiego, ze na Kijka patrzec nie
            mozesz? 7 miejsce? Wyprzedzenie takich ekip jak Chorwacja, Niemcy, Francja czy
            Slowenia?
            Masz pretensje ze w cwiercfinale w koncu "trojki" zaskoczyly Grekom i Alvertis
            nas rozstrzelal? Ze w meczu o prawo gry o 5 miejsce (tyle druzyn wchodzilo do
            MS) przegralismy z mocna Litwa?
            A moze po prostu owczym pedem nie lubisz Kijka na zasadzie "nie bo nie"?
            • Gość: alizda Re: ME 1997... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 14:40
              Apamiętasz te zmiany!? I panikę na czasach gdzie nic sensownego nie mógł
              wykrztusić bo sam był bardziej spięty niż zespół? Była szansa wygrać i to TYLKO
              on dał d.. I teraz cały czas jest tak samo...Teraz, gyby Kijek nie przeszkadzał
              zawodnikom Prokomu radziliby sobie znacznie lepiej. I KAżDY to widzi.
      • Gość: Melkor Kijek musi zostać! IP: 194.146.219.* 21.02.07, 11:34
        Hej Śląsk.
        • Gość: KIJEK Co wy tam wiecie , przecież bronią mnie wyniki IP: *.gdynia.mm.pl 21.02.07, 12:08
          drugi raz awansowałem do TOP 16 i zdobyłem parę razy mistrza (juz nawet nie
          pamiętam ile) więc o co wam chodzi ?
          nie znam angielskiego ? minister Fotyga, Prezydent czy tez Premier też nie znają
          a ich nie wyrzuca nikt , jesteście świnie i tyle. Chętnie bym się przeniósł do
          Śląska bo widzę , że mogę liczyć na tamtejszych kibiców.
          • Gość: cwok Re: Co wy tam wiecie , przecież bronią mnie wynik IP: 87.105.182.* 21.02.07, 12:26
            > Chętnie bym się przeniósł do
            > Śląska bo widzę , że mogę liczyć na tamtejszych kibiców.

wara od Slaska,
            jestes dobrym trenenrem dopoki jestes trenenrem druzyn przeciwnych :)
          • Gość: Fotyga Znam angielski, ty ruski agencie!!! IP: *.gdynia.mm.pl 21.02.07, 13:06
            Ja, jako minister tego cudownego rzadu znam angielski!!!
            Co z tego ze nie wiem o czym i z kim mam mowic, chociaz ta przewage mam ze umiem
            porozmawiac o pogodzie z graczami Prokomu Trefla.
        • Gość: Paweł Re: Kijek musi zostać! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 13:12
          Kijek zostaje - WKS mistrzem.
      • Gość: maro Re: Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 12:48
        Nie wywalajcie Kijka!!!!
        Nie marnujcie szans za zdobycie mistrzostwa przez Śląsk!

CPWĆŚ
        • Gość: Statom Kijewski rządzi w Sopocie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.07, 13:22
          I niech ta zostanie jak najdluzej.
          Kijek to najwieksza atrakcja prokomu i nie zmieniajcie tego.

przeciez wygral tyle meczy na styku, a po tym sie poznaje dobra druzyne, dobrze
          szachuje silami zawodnikow (nie przemecza ich w meczach gdzie nie maja
          szans),zdobyl tyle mistrzostw polski.

Panie krauze badz pan suwerenny i nie sluchaj tych marnych doradcow. Zostaw pana
          trenejro w spokoju. Nawet po porazce z unia (spreza sie i ich rozniosa by byl
          spoko na jakis czas )
          :D
      • Gość: antykij Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie IP: *.instalnet.pl 21.02.07, 13:27
        Kijek nie pieprz się, odejdź z dala od Prokomu. My nie chcemy!!! WARA OD
        PROKOMU!!!!!!
        • Gość: ANTYKIJ Re: Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie IP: *.instalnet.pl 21.02.07, 13:29
          Może wyślemy mejla do pana Rycha, zeby skopal kijka!!!
      • Gość: mmm Re: Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie IP: *.ericsson.net 21.02.07, 14:07
        Jest to prywatny klub i pan Krauze moze sobie nawet swoja babcie zatrudnic jako
        trenera.
        • Gość: d Re: Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie IP: *.gdynia.mm.pl 21.02.07, 14:25
          zakładając, ze babcia ma uprawnienia trenerskie
      • Gość: MS Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie IP: *.devs.futuro.pl 21.02.07, 14:16
        Gieniu, jesteśmy z Tobą!!!
        Nie słuchaj tych krytykantów - "to nie ludzie to wilki!"
      • Gość: eXe Re: Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie IP: *.oi.pg.gda.pl 21.02.07, 14:29
        Pare lat temu jak jeszcze dosc czesto chodzilem na mecze widzialem sytuacje w
        ktorych p. Kijewski zupelnie tracil glowe i taktyke i zagrywki uzgadniali sami
        gracze... A mowienie co sie osiagnelo ... z takimi graczami to kazdy sredni
        trener osiagnalby to samo ... A jak trafiamy na silniejsze druzyny, gdzie
        przydaloby sie wyciagnac z zawodnikow to co najlepsze, to niestety ale sredni
        trener nie daje juz rady.
      • Gość: kibic Re: Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 15:06
        jak to skąd! z forum kibiców Prokomu-proponuje poczytać
      • Gość: jACK Kijewski w Sopocie... tylko na wczasach IP: *.crowley.pl 21.02.07, 15:29
        Kijewski MUSI odejść Panie Krauze i Pan o tym wie. Po prosu jest za słabym
        trenerem na ten poziom koszykówki.
      • Gość: Czajosi Zostawcie Kijewskiego w spokoju.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 15:31
        ....bo odbierzecie nadzieje na mistrzowstwo kibicom innych druzyn.
      • Gość: WKS Re: Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie IP: 199.67.203.* 21.02.07, 15:41
        Zgadzam się w pełni z przedmówcami - zostawcie Kijka, Śląsk MP!
        • Gość: spoxx Re: Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie IP: 88.156.63.* 21.02.07, 15:58
          trzeba patrzec na plusy, dzieki kijewskiemu liga polska jest taka wyrownana,
          napewno nikt by nie chcial zeby polska liga byla calkowicie zdominowana przez
          jedna druzyne, Krauze dba o dobro calej polskiej ligi koszykowki a nie tylko o
          Prokom i dlatego wielki szacunek dla niego , Kijewski trzymaj sie
      • oizo GIENEK ! jesteśmy z tobą :) 21.02.07, 15:57
        Niech trener Kijewski pozostanie na stanowisku jak najdłużej, tylko wtedy jest
        szansa na wyrównaną ligę :)
      • Gość: MarekM Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie IP: 81.15.160.* 21.02.07, 16:53
        Patrząc z boku na to co robi Kijewski, aż nie chce się wierzyć, że tak się da.
        Na początku rozgrywek w swojej grupie mieli zespół, który powinien(!) był zająć
        3 miejsce. Poza ścisłą czołówką były naprawdę przeciętne zespoły, także w
        porównaniu do grup prokomu z poprzednich lat. A w tym roku mamy historycznie
        najmocniejszy skład i najsłabszą grę.

A nawiasem mówiąc to poprzedni post brzmi tak, jak by go sam Kijek napisał :))
      • Gość: grozny Re: Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie IP: *.cron.pl 21.02.07, 17:12
        slaby ten klub
        • Gość: Śląsk kijek jesteśmy z tobą! IP: *.magma-net.pl 21.02.07, 17:22
          nie wywalajcie kijka, to jest debeściak ;]
      • bezpraw Re: Czystki w Prokomie. Kijewski rządzi w Sopocie 21.02.07, 18:24
        a samych szczytach jaja jak berety.
        Prokom cieniuje.
        Kijewski szaleje.
        Krauze podróżuje.
        Kubicki opisuje.

O dziwo! - Redaktor Kubicki wydaje się jedynym pozytywnym graczem w tej dziwnej
        rozgrywce. Co prawda zdarzyła mu się podobno jedna mała wpadka ze skróceniem
        wypowiedzi Dyrektora z Prokomu Trefl, ale to pestka w porównaniu z wpadkami
        pozostałej w/w trójki wspaniałych.
        Niemal pełną przejrzystość i transparentność tego co dzieje się w Prokomie
        umożliwia kibicom jedynie Redaktor Kubicki. Oczywiście do ideału wiele brakuje,
        ale wydobyć jakiekolwiek informacje z Prokomu graniczy z cudem, więc co prawda
        w mocno ograniczonej formie, ale jednak coś do nas kibiców dociera. CHWAŁA Mu
        za to.

Prokom delikatnie mówiąc cieniuje i 7 milionów baksów - znów delikatnie mówiąc
        może okazać się pieniędzmi wyrzuconymi w błoto. Pal licho pieniądze i tytuły,
        ale ............. czy warto tracić szacunek kibiców? Kibice to także klienci
        Prokomu - czy tu także warto tracić szacunek klientów??
        PROKOM to potęga - 7 milionów $ wyłożone na klub to kropla w morzu. NIESTETY ta
        kropla rozlała się goryczą po całej Polsce, gości non-stop w intrnecie, prasie,
        radiu i telewizji.

Zastanwaiam się czy Ryszard Kruze nie powinien pójść na kompromis i zafundować
        dożywotnią pensję dla Eugeniusza Kijewskiego w zamian za powrót szacunku
        kibiców i klientów PROKOMU, który zapewne powróci po odejści znakomitego
        trenera.

bezpraw.pl/forum/index.php?topic=44.0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka