Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

W sobotę Lech gra z Legią!

IP: *.icpnet.pl 18.05.07, 21:07
    na mecz Unii przychodzi regularnie od początku sezonu ponad 20 tysiący ludzi i
    nie ma żadnego spięcia, skąd taka różnica w podejściu do organizacji spotkania?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Poznań Re: W sobotę Lech gra z Legią! IP: *.eranet.pl 18.05.07, 22:06
        Może w tym że oprócz tych 25 tys na stadionie tym meczem żyje jeszcze kilkaset
        tysięcy ludzi w całej Wielkopolsce i nie tylko, a kogo obchodzi żużel ? ;)Oprócz
        tych 20 tys na stadionie Unii ;) Bez urazy, kwestia proporcji..
      • krystin3 Re: W sobotę Lech gra z Legią! 18.05.07, 22:12
        Nie chodzi o ilość, ale o emocje. Lech i Legia to odwieczni rywale. Pamiętam
        mecz z początku lat 70., jako członek ekipy transmisyjnej TVP. Oj było gorąco -
        - ledwo uszliśmy z życiem.
      • joanna.syrenka Re: W sobotę Lech gra z Legią! 18.05.07, 22:16
        Wiesz, miałam okazję być w Lesznie miesiąc temu tuż przed meczem z Tarnowem.
        Atmosfera mocno przypominała tę sprzed meczu Lech-Legia - nikt o niczym innym
        nie mówił :)
        Fajne to jest, a czy nie wywołuje spięć? A Lech-Legia wywołuje? Mnie się wydaje
        że te czasy kiedy szło się "na wojnę" - brutalną wojnę - minęły. Teraz jest
        wojna, ale o lepszą oprawę, głośniejszy doping. Taka bardziej pozytywna wojna.
        Głęboko wierzę, że na meczu obejdzie się bez ekscesów. No i że Lech wygra
        przynajmniej dwoma bramkami :)
        • Gość: :) najlepszy wynik byłby taki jak z Widzewem, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 22:35
          można oddać jedną bramkę aby kacapy mogli nakręcić reportaż z meczu:),
      • Gość: kol Re: W sobotę Lech gra z Legią! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 22:28
        Powiem ci szczerze ze bylem w Lesznie na meczu z Wroclawiem. I nawet fajnie
        bylo:) Ale niestety:
        1. nie bylo w ogole dopingu
        2. spotkanie bylo rozgrywane bodajze o 16 co kompletnie niszczy atmosfere
        3. i chyba z ta regularnoscia troche przesadziles:) na mecze Lecha chodza
        tysiace nie tylko jak Lech jest na szczycie tabeli...

pozdro dla kibicow Unii
        • Gość: Robin Re: W sobotę Lech gra z Legią! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 01:05
          i to jest prawidłowa odpowiedź. Żużel jest hermetycznym sportem. Kto ma żyłkę techniczną ten może kibicować... Bez urazy, ale piłka nożna bez względu na poziom, zawsze wywołuje emocje. Dlatego dziś będę zdzierał gardło na Bułgarskiej. HEJ LECH!!!
          • Gość: :) Re: W sobotę Lech gra z Legią! IP: *.icpnet.pl 19.05.07, 08:35
            Piłka nożna akurat w Polsce jest na żenująco niskim poziomie generalnie, więc
            nie sądzę, żeby aż tak wielu ludzi się nią emocjonowało. Nie mówię oczywiście o
            kibolach, dla których każda okazja do zrobienia rozpierduchy jest dobra...

A od zmagań Kolejarza z Legią to już wolę mecze Kasztelana Papowo:)
            • Gość: poznaniak Re: W sobotę Lech gra z Legią! IP: *.sky24.pl 19.05.07, 10:11
              Widac, ze zyjesz w innym swiecie. Spadles z Ksiezyca czy jak? Zupelnie nie orientujesz sie w realiach. To a propos rozpierduchy.

Natomiast jesli chodzi o emocje, to wierz mi, ze Liga Mistrzow nie jest w stanie wywolac takiego dreszczyku na plecach i bicia serducha jak mecze Lecha Poznan. Ale sadzac po tym, co napisales, dawno albo nigdy nie byles na meczu, wiec i tak nie jestem w stanie Ci tego wytlumaczyc. Dlatego w tym miejscu zakoncze.
              • Gość: :) Re: W sobotę Lech gra z Legią! IP: *.icpnet.pl 22.05.07, 00:21
                > Widac, ze zyjesz w innym swiecie. Spadles z Ksiezyca czy jak? Zupelnie nie
                > orientujesz sie w realiach. To a propos rozpierduchy.

Co Ty nie powiesz? A te autobusy i bimby po meczu to krasnoludki zdemolowały,
                tak? miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,4149282.html

> Ale sadzac po tym, co napisales, dawno albo nigdy nie byles na meczu, wiec i
                > tak nie jestem w stanie Ci tego wytlumaczyc. Dlatego w tym miejscu zakoncze.

Chodziłem na mecze regularnie mniej więcej do połowy lat 90-tych. Później przez
                jakiś czas mieszkałem w Hiszpanii i tam chodziłem na mecze. Może dlatego uważam
                poziom polskiej piłki nożnej za żenujący, nie wiem.
              • Gość: :) Re: W sobotę Lech gra z Legią! IP: *.icpnet.pl 22.05.07, 23:28
                No i co? zabrakło argumentów?
                • Gość: :) do poznaniaka IP: *.icpnet.pl 23.05.07, 23:20
                  Czy byłbyś łaskaw ustosunkować się do tego, co Ci odpisałem?
            • Gość: ketchup Re: W sobotę Lech gra z Legią! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 12:01
              niezle farmazony piszesz. stoi na niskim poziomie, wiec malo osob sie nia
              interesuje? a widziales moze Mundial w Niemczech? Polakow bylo i tam najwiecej i
              byli najglosniejsi z wszystkich krajow.

a dzisiaj wielki mecz. trzeba juz by tak o 17. byc na Bulgarskiej. w gore serca!
      • Gość: krwiodawca Kępno kibicuje Lechowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.07, 09:14
        Ruszamy z Kępna już o 13. 180 km do Bułgarskiej. 5 autobusów. 200 osób. Oj
        będzie się działo.
        -----------
        LECH - KĘPNO - WIELKOPOLSKA

hej KOLEJORZ !!
        • Gość: Proh Re: Kępno kibicuje Lechowi IP: 212.2.99.* 19.05.07, 11:58
          Pozdrowienia dla rubieży Wielkopolski. Będziemy głośni i wielcy. Piłkarze
          wygrają i będzie feta!
      • Gość: poznaniak Re: A propos zuzla IP: *.sky24.pl 19.05.07, 10:06
        Na meczu pilkarskim sa zupelnie inne, wieksze emocje niz na meczu zuzlowym, na ktorym czesto wieje nuda. Zuzel sie swietnie oglada przed TV, ale na stadionie juz nie, to po prostu typowy piknik. Poza tym zauwaz, ze mecz zuzlowy rozgrywany jest w wolnym tempie - ciagle przerwy miedzy wyscigami, to pelni funkcje retardacyjna.
      • Gość: Domin Re: W sobotę Lech gra z Legią! IP: *.mchuntstown.ie 19.05.07, 10:50
        Roznica w podejsciu jest taka ze przyjezdza Legia do Poznania. Jezeli nie jestes
        Poznaniakiem i nie jestes kibicem Lecha to do konca nie zrozumiesz(nie mowie
        tego zlosliwie poprostu tak jest). Legia jest znienawidzona druzyna w Poznaniu.
        Jestem przeciwny zadymom bijatykom itp. ale idac na stadion na mecz z Legia jest
        taki dreszczyk emocji, ktorego sobie nie wyobrazasz. Jak bedziesz mial kiedys
        okazje idz na mecz Lech-Legia, przezycie niesamowite. Pozdrawiam
        • jete Lech gra z Legią! 19.05.07, 12:13
          Futbol w ogole mnie nie bardzo interesuje, ale takie wydarzenie jak dzisiejszy
          mecz traktuje tak, jak w PRLu ogladalo sie mecz Polska v ZSRR. Nie sadze, zeby
          byla to nienawisc, jak napisal przedmowca, to pewnie kwestia ambicji i ostrego
          wspolzawodnictwa. Mecze na Bulgarskiej imponuja mi, laikowi, oprawa i poziomem
          kibicow. Dawno juz nie ma mowy o 'kibolach idacych na wojne'

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka