Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Oceniamy grę Kolejorza

IP: *.elite.com.pl 30.07.01, 10:23
    Wprawdzie zwycięzców się nie sądzi, ale.... przecież nie ma lepszych ekspertów
    od piłki niż my- kibice. Może więc krótka ocena poszczególnych pozycji:

1)Bramkarz- jeśli można mieć do kogoś zastrzeżenia to tylko do Norbiego.
    Najsilniejszy punkt Lecha w poprzednim sezonie popełnił conajmniej 4 szkolne
    błędy przy rzutach rożnych (wyjście do piłki)i gdyby Włókniarz miał chociaż pół
    napastnika... Wprawdzie wygrany pojedynek sam na sam trochę zaciera niezbyt
    korzystne wrażenie, ale... To co w środę gra Luncik?
    2)Obrona- prawdziwy monolit. Mnie osobiście poza Mowlikiem zaimponował Wójcik.
    Niezwykle spokojny i opanowany, wielokrotnie ustawiał i uspokajał partnerów.
    Dla mnie to lider z prawdziwego zdarzenia.Profesor.
    3)Pomoc- bez rewelacji. Szwankuje zwłaszcza wyprowadzenie piłki z własnej
    połowy W grze obronnej bardzo solidnie. Mało gramy skrzydłami, zwłaszcza lewą
    stroną. Tutaj trzeba trochę popracować.
    4) Atak- no cóż. Tyszkiewicz odcięty od podań, Wojciechowski- nieporozumienie.
    Znacznie lepszy Bugaj- szybki, przebojowy, dobry technicznie. Wraca Ślusarski.
    Musi być lepiej.
    Rywal- Podobno Włokniarz ma I-ligowe ambicje. Sportowo całkiem solidnie, ale
    zachowanie zawodników, tak jak w meczu na wiosnę: prowokowanie, przepychanki z
    zawodnikami, pyskówki. Raczej znamionuje to wiejską drużynkę niż zespół z
    ambicjami na I ligę.
    Ogólna ocena dobry=. Najważniejsze są jednak punkty.Jakieś uwagi? Czekam.
    Obserwuj wątek
      • Gość: darek Re: Oceniamy grę Kolejorza IP: *.um.poznan.pl 30.07.01, 14:17
        Po tym meczu Norbi musi przylozyc sie bardziej do treningow. Takie bledy niestetyprzydazaly
        mu sie i wczesniej.
        Cieszy mnie postawa Mowlika i to z dwoch powodow. Po pierwsze Lechowi potrzebni sa mlodzi
        zawodnicy z "papierami na gre", a Mariusz je ma. Po drugie, znam Piotra Mowlika (przedstawiac
        Go nikomu nie musze).
        Jesli chodzi o srodek pola, to mam nadzieje, ze wreszcie mechanizm zaskoczy i napastnicy beda
        dostawali dokladne pilki.
        Atak? Nie zagrali moze najlepiej, ale w trzech meczach druzyna zdobyla 6 bramek. Jesli napad
        absorbuje obroncow przeciwnika, latwiej strzelic pomocnikowi. Mam nadzieje, ze Tyszkiewicz
        pokaze co umie. I to szybko.
        W gore serca
        Pozdr
      • Gość: Sergio Re: Oceniamy grę Kolejorza IP: 212.126.22.* 30.07.01, 20:00
        Dużo na całym boisku pracował Jacek, nie ograniczał sie do destrukcji,
        miejscami ośmieszał rywali mijając ich jak tyczki. Pojawienie się Bugaja na
        boisku dało spore ożywienie, szkoda jednak, że bez rezultatu. Prawda, że
        pokazał się lepiej niż Wojciechowski. Mało ataków lewa stroną. Norbi popełniał
        błędy, te cztery nieudane wyskoki spowodowały u mnie stan przedzawałowy,
        dobrze, że obrona u nas obecnie jest lepsza i nie przepuszcza takich szmat jak
        przed rokiem.
        A Kietrz? Jeśli się nie wykorzystuje swoich okazji, jeśli strzały z dystansu
        lądują daleko poza boiskiem to jak tu wygrywać? Samą siłą i wzrostem do
        pierwszej ligi nie wejdą.
        pozdro :-)
        • Gość: salog Re: Oceniamy grę Kolejorza: sporo do porawy IP: 195.216.103.* 30.07.01, 22:47
          1. Norbert - rzeczywiście parę razy przyprawił mnie stan przed zawałowy, w
          pierwszej połowie myślałem, że jest oślepiony, ale w drugiej? Z drugiej strony
          jeżeli chodzi o wyciąganie sytaucji sam na sam to jest wtym naprawdę dobry.
          Myślę, że gdyby miał takie samo przedpole to dziś grałby tuz za Dudkiem (ha,
          ha). Jemu należy sie sporo szacunku za wszystko co tu zgrał dlatego dałbym
          Norbiemu dalej szansę.
          2. Obrona - generalnie o.k. choć słaby mecz Michalskiego. Mowlik po raz kolejny
          pokazał, że ma talent i serce (gra wślizgiem na poziomie I ligi) - ostrożnie z
          pochwałami bo się balonik napompuje i jak pęknie to może być nieprzyjemnie.
          Bardzo podoba mi się Wójcik - duży, ogromny spokój - wielkie brawa.
          3. Pomoc - chyba najsłabsza formacja. Podobał mi sie Jacek - ogromna waleczność
          i świetna technika (wiem, że Baniak miał sporo pretensji o taktykę..) Miklos
          bardzo słaba pierwsza połowa - fatalnie w odbiorze i nie lepiej przy
          konstruowaniu akcji, trochę ratuje go ta bramka... Przerada - ja na jego słabe
          umiejętności czytso piłkarskie to po raz kolejny mnie miło zadziwił! Rysiu
          Remień - bezbarwny.
          Atak: czekam na Golinskiego, który powienien zmienić Wojciechowskiego -
          słabiutki choć bardzo dobre stałe fragmenty (bramka Mowilka i słupek
          Tyszkiewicza). Na tej stronie musi grać Golina! Jeżeli tylko wyjzad do Kanady
          mu nie zaszkodził (troche się tego boję) to będzie gwiazdą ligi!!!!! -
          wspomnicie moje słowa.
          Tyszkiewicz i Przysiuda - stac ich na więcej, dużo więcej...
          Bardzo odbra zmiana Bugaja - na podmęczonych przeciwników jest o.k.
          Inna sprawa to Kietrz, który był moim kandydatem do Czranego konia, ale grali
          słabiutko. Inna sprawa, że cała ta liga dołuje - nie wolno zmarnowac tej
          szansy.
          W górę serca niech zwycięża LECH!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Radost Re: Oceniamy grę Kolejorza: sporo do porawy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.01, 23:07
            1 Bramka- coz Tyrajski w tym sezonie to ten sam Tyrajski - swietny w sytuacjach
            sam na sam (wyjscia i skrocenie katu -ekxtraklasa:) ale dosrodkowania i :
            (((((bardzo niepewnie no coz to jednka charakterystyczne dla polskich
            bramkarzy,Kietrz nie oddawal celnych strzalow z dystansu(co innego Jaga) wiec
            tez trudno ten element gry porownac do gry Luncika, zapewne Baniak da szanse
            Luncikowi w pucharze (ciekawe kogo wystawi ze Slaskiem:)z przyjemnoscia zobacze
            na zywo tego bramkarza. Co do oceny Tyrajskiego obiektywnej to musze go
            zobaczyc jescze w 2-3 meczach- bo te w sumie sredni wystep z Kietrzem moglbyc
            nerwowy z powodu ze Luncik daje na treningu z sibei wsystko!Jest rywalizacja -
            oby wyszla na dobre!
            Obrona :) na razie bezbledna(prawaie) bo tak trze ba ja nazwc gdy mamy 0
            strconych bramek! Mowlik to rewelacja- czuje pozycje! Wojcik i Michalski tez
            bardzo dobrze! Acha jeszcze jedno - brawo za to ze nie bawia sie juz z pilka
            wybijaja w aut! to nie wstyd! a rozbija przeciwnika (pamietacie zabwe Kygera w
            meczu z LEgia?? tracilismy w ten soposob wiele bramek!Obrona to juz ostatnia
            formacja przed bramka(oprocz bramkarz) tu nie ma miejca na zabawe! musis byc
            pewnien!
            Pomoc- troche chaosu - Lech nie ma lidera, czssami jest to i dobre, wieksza
            uniwerslalnosc pomocnikow ale sa minusy!sa momenty gdzie wszyscy biora sie za
            rozgrywanie a sa i takie chwile ze nie ma nikogo i ilka wraca do obroncow! ale
            gneralnie ciesy mnie szeroka kadra tej formacji:)))
            Atak-Wojciechowski troche chyba na razie odstaje(Bugaj sprawia lepsze wrazenie)
            ale licza na Darka potrafi strzelac piekne bramk(Sokole oko:) Pamietacie ta w
            meczu z gks?? zdobyl nagroda bramka miesiaca czy nawet roku:))) Licze ze sie
            przypomni:)
            PAre niedciagniec (al gdzie ich nie ma:) Przesdny optymizm:)??mhmhmh raczej
            optymistyczny optymizm :) po prostu podoba mi sie gra Lech -walcza:) Tak
            trzymac! Chcialbym zawsze w tak radosnym tonie pisac posty! Baniak przywrocil
            nadzieje!:)
            • Gość: misza Re: Oceniamy grę Kolejorza: sporo do porawy IP: *.elite.com.pl 31.07.01, 10:58
              Zapomniałem dodać. Nie widziałem już dawno Lecha tak walczącego na całym
              boisku. Widać, że zawodnicy są znakomicie umotywowani, dają z siebie
              wszystko.Pamiętacie Matlaka jak wszedł? Myślałem że zaora murawę. Aha a propos
              murawy. Wreszcie przypomina murawe stadionu pilkarskiego a nie klepisko.
              Oczywiście to co tutaj robimy to raczej wymiana uwag, a nie krytyka (gdyby ktoś
              chciał cos takiego nam zarzucić). Lech zagrał dość dobry mecz z solidnym
              przeciwnikiem. Oby tak dalej. W meczu z Jagą będzie okazja podejrzeć
              zmienników. Mam nadzieję, że zagra Golina jako ofensywny pomocnik a przed nim
              Ślusarz z Bugajem w ataku. Może być całkiem ciekawa mieszanka
      • Gość: Maciej Re: Oceniamy grę Kolejorza IP: *.unima.com.pl 31.07.01, 10:56
        No cóż. Przyznam, że jestem raczej laikiem a na spotkania LECHA chodziłem
        raczej sporadycznie jako mały szczyl w latach 80-tych kiedy LECH wygrywał.
        Teraz postanowiłem się wybrać na Kietrz. Cóż, powiem szczerze, zaskoczeń sporo,
        zarówno na "=" jak i na "-".
        Nie jestem co prawda znawca footbolu, ani nie zamierzam z siebie znawcy robić.
        Powiem jak odebrałem sobotni mecz jako początkujący recenzent.
        Główny minus to postawa Tyrajskiego hołubionego przez wszystkich. To tylko
        fuks, że z tych dwóch kiksów nie było konsekwencji w postaci straconych goli.
        Facet albo miał fatalny dzień na piąstkowanie (brak innych zarzutów) albo jest
        przereklamowany....
        Kolejny "-" - Kolejorz siadł natychmiast po zdobyciu bramki, a kto wie, czy nie
        szłoby meczu rozstrzygnąć idąc za ciosem....
        Jakie "++++"?
        Przede wszystkim nie sposób nie zauważyć ogromnej woli walki, wybiegania,
        kondycji. Nie było straconych piłek, szli twardo za każdą piłką i to mi się
        podobało, wywalczyli tym sposobem wiele piłek, wielokrotnie przerywali akcje
        wślizgami, wybiciami na aut itp.. To zdecydowanie największy "+".
        No może poza wynikiem, który cieszy, choć mogło być różnie. Włókniarz nie
        zaprezentował się raczej jako zespół z aspiracjami na I ligę (no chyba że tak
        grają czołowe drużyny II ligi, nie wiem, nie mam innych punktów odniesienia jak
        na razie). Jeden wykorzystany przez rywala błąd naszej obrony (choćby ten z 2
        połowy, kiedy to 3 naszych obrońców przepuściło piłkę i Tyrajski wybronił
        sytuację sam na sam) bądź ze wspomnianych wyżej błędów Tyrajskiego, mógł
        odmienić losy meczu.
        Generalnie zadowolony jestem ze zwycięstwa, walki na boisku i dopingu kotła.
        Pozostała część kibiców (wśród których i ja siedziałem) zbytnio nie miała
        raczej ochoty na darcie gardeł, a szkoda. Extra były fale i race. To
        zapamiętam. Gra zespołowa rzeczywiście jeszcze do poprawienia.
        Aha, byłbym zapomniał o tej historii z numerami biletów..... hehehe
        "Gdzie te numery? Kolejorz, gdzie te numery?"
        Pozdrawiam
        Możliwe że do zobaczenia na stadioniena następnym ligowym meczu z Hetmanem.
        Naraska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka