Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen

19.11.07, 20:38
    To chyba już niedługo ;-) Oczywiście nie mogę się doczekać, mam
    nadzieję, że nie tylko ja jeden.

Przeglądałem stronę imprezy i trzeba powiedzieć że nasz kontynent
    dynamicznie się rozwija. Kolejny rekord ilości drużyn i aż 3
    podgrupy w B mężczyzn.

Najbardziej uradowany jestem z informacji kto będzie reprezentował
    Norwegię! Kochana Dordi wróciła!

Polska do boju (czyt. gr A) ;)
    Obserwuj wątek
      • damian.kkc.krakow Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 19.11.07, 23:54
        Oczywiście również trzymam kciuki za polską ekipę :)

ps. dla jasności :) "Füssen" <- pisze sie tak.

Pozdrawiam
        • damian.kkc.krakow Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 19.11.07, 23:55
          damian.kkc.krakow napisał:

> Oczywiście również trzymam kciuki za polską ekipę :)
          >
          > ps. dla jasności :) "Füssen" <- pisze sie tak.
          >
          >
          > Pozdrawiam

Fuessen - chyba jednak tak też mozna, przepraszam :)
          • ramb0 Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 20.11.07, 09:43
            trochę jeżdżę po świecie i jako światowy człowiek potwierdzam, że
            obie wersje są poprawne.
          • hopp-schwiiz Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 20.11.07, 11:28
            ü = ue, ö = oe itd... itp...

a co do składów drużyn... co to za team szwajcarski!!! na szczęście Ralph
            Stöckli jest na rezerwie, więc pewnie będzie grał... ale dobił mnie brak Andiego
            Schwallera....
            • skip_yeti Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 20.11.07, 12:08
              > a co do składów drużyn... co to za team szwajcarski!!!
              No cóż, jak ktoś dostaje łomot w kraju... polecam też przyjrzeć się systemowi
              szwajcarskich eliminacji - team narodowy wyłania się w oddzielnej imprezie
              www.curling.ch/resultate/scl/em_trial_07/de.aspx
            • ramb0 Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 20.11.07, 13:38
              Nie ma czym się martwić. Z tego co pamiętam z zeszłych mistrzostw
              Europy to Schwaller to cienki bolek.
              • kiuru Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 20.11.07, 16:46
                To masz kiepska pamiec, bo Schwaller wygral
                • damiahn Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 20.11.07, 17:12
                  sam chciałbym być takim cienkim bolkiem... :D
                  • justynazalewska Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 20.11.07, 23:55
                    :D ME zbiżają się wielkimi krokami :)Już w czawrtek o świcie
                    wylatujemy do Szwajcarii a potem do Fuessen. Trzymajcie kciuki!

Pozdrawiam Justyna
                    • ccckb Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 21.11.07, 09:19
                      Będziemy, będziemy!!! Ja nawet tam na trybunach jakąś piosenkę
                      zaintonuję. :-))))
                      No i oczywiście szczęsliwam, ze Dordi wróciła!!! SUUUUUUPER!
                      • mklu Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 21.11.07, 10:02
                        o Krysia jedziesz:)) fajnie:)
                        jasne ze bedziemy.
                        to do zobaczenia w Fuessen:)
                        mały niezbednik curlerki skompletowany i spakowany:)))
                        pozdrawiam:)
                        • ccckb Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 21.11.07, 11:53
                          A Ty jedzies???? To świetnie :-)))))
                          Musimy przygotować odpowiednie okrzyki motywujące! A po
                          Mistrzostwach zabierzmy jeden tor do domu, proszę, proszę...
                          Nawet mozemy go ustawić w Piasecznie ;-)))))
                          • mklu Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 21.11.07, 12:48
                            jadę:)
                            no to będziemy śpiewac:) a tor nie wiem czy Paweł do bagaznika zmiesci:)ale moze sie uda:)
                            • damiahn Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 21.11.07, 13:15
                              No to przekonałyście mnie - jak Wy jedziecie, to ja też... ;)
                              a śpiewać będziemy oczywiście: scooootland :D
                              • cloudik Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 21.11.07, 16:06
                                A może: All Scotch fans in the stands, everybody clap your hands...
                                Czy jak to tam szło ;)
                                • ccckb Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 21.11.07, 19:06
                                  Najbardziej lubię tę część z machaniem pupcią :-))))
                                  Ale bez kiltu to nie to samo!!! A kobiety jak zwykle sa wyłaczone z
                                  najciekawszych tradycji ;-))))
                                  • ccckhangoor Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 22.11.07, 16:13
                                    bez kiltu też daje radę ;] co nie skip?
                                    • ccckb Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 23.11.07, 09:13
                                      dajesz, dajesz... sama widziałam... ale pomyśl, co by się działo,
                                      gdybys jednak miał kilt!
                                • ccckhangoor Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 22.11.07, 16:13
                                  ja słyszałem (bądź też uskuteczniałem) wersję:
                                  scottish fans in the stands let me hear you clap your hands... (co na jedno
                                  wychodzi).
                              • ccckb Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 21.11.07, 19:07
                                Damian, Ty sie wybieras!!! No nie żartuj!!!
                                To ja nie jadę ;-))))))))))))))
                                • kasia_mcc Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 21.11.07, 23:56
                                  I tak nic nie przebije pewnej grupki szwedzkich kibiców z Bazylei... "Jooba,
                                  jooba, jooba"!!!
                                  • hit_and_roll Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 22.11.07, 01:59
                                    Kurcze tylu znajomych jedzie to ja tez sie wybiore, a co! Moze daja nawet pograc
                                    na jakims torze jak juz tam bede... ;)

Co do grupy szwedzkich kibiców w Bazylei był też pewnego razu wśród nich
                                    polsko-szwedzki Mikołaj :)))))
                                    • mklu Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 22.11.07, 09:22
                                      może się uda zebrac ok. 15 osób i podbijemy to bawarskie miasteczko:))
                                      Dziewczyny będą ze Szwajcarii wracać to może też wpadną;)
                                      • ramb0 Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 22.11.07, 11:17
                                        a po co tam od razu jechac? nie lepiej w telewizji sobie mecze
                                        pooglądać. taniej i pewnie lepiej będzie widać.
                                        • pntb1 Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 22.11.07, 12:09
                                          ramb0 napisał:
                                          > a po co tam od razu jechac? nie lepiej w telewizji sobie mecze
                                          > pooglądać. taniej i pewnie lepiej będzie widać.

To się podzielimy - Wy jedźcie, ja będę w telewizji oglądał. ;-)
                                          Paweł B.
                                          • arekmcc Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 22.11.07, 13:12
                                            A ja myślałem że podział będzie inny:
                                            oni jadą - pograją, pośpiewają itp,
                                            my zostajemy - oglądamy w tv, trzymamy kciuki itp
                                            a TY siedzisz w tym tv i nawijasz jak zwykle o nich i trochę o nas...
                                            Arek D.
                                            • hit_and_roll Reprezentacja Polski Kobiet na turnieju w Wetzikon 23.11.07, 17:36
                                              Witam

Nasza kobieca reprezentacja od dzisiejszego dnia rywalizuje w silnie obsadzonym
                                              turnieju w Wetzikon.
                                              Grajace w grupie B Polki w porannym meczu pokonały Holenderki 6:5, a przed
                                              momentem zakończyły niestety porażką 1:7 mecz z Szwajcarią nr7 skipowana przez
                                              Binie Feltscher. Dzis wieczorem jeszcze jeden mecz, o 20:30 Polki zagraja z
                                              Szwajcaria nr 4 ktorej skipem jest Manuele Kormann.

Trzymajmy kciuki

Dla zainteresowanych adres strony gdzie mozna sledzic wyniki live:

www.curling-wetzikon.ch/zo-frauencurlingturnier07/index.php

• smok.ondri Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 01.12.07, 17:07
        rozpiska transmisji Eurosportu:
        www.worldcurling.org/content/view/262/85/
        transmisja w internecie :
        www.curltv.com/ecc2007/
      • pntb1 Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 04.12.07, 12:58
        Co się stało? Wszyscy pojechali do Fuessen? ;-) Czy też mistrzostwa
        Europy nikogo już nie obchodzą? Ani kibicowania, ani opinii. A mnie
        dziwi imponujący, zwycięski pochód Thomasa Ulsruda i bęcki, które
        bierze u siebie Andrea Schoepp. No i cieszą dwie wygrane Jirzika
        Snitila.
        Paweł B.
        • krzychbe Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 04.12.07, 14:17
          Mam przypuszczenia co do przyczyn tej ciszy. Święto świętem, ale trochę w trąbę
          na nim dostajemy...
        • wisieneczka1 Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 04.12.07, 14:17
          niektórzy mają próbne matury i udają, że sie uczą :))
          jakoś w tym roku ME za dużo sobie nie pooglądam, ale opinie na forum zawsze czytam :D ....tylko, że jak Paweł zauważył, nie ma co czytać ;p
          • t.kierzkowski Re: Mistrzostwa Europy 2007, Fuessen 04.12.07, 16:34
            Norwegowie bledną przy Chorwatach :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka