Gość: krzesimir IP: *.ondraszek.ds.polsl.pl 16.04.08, 23:38 Zgadzam się w 100 % z autorem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kibic Roger w kadrze? Jednak nie IP: *.acn.waw.pl 16.04.08, 23:41 takie wypociny warto podpisywać nazwiskiem, żeby ludzie wiedzieli kogo następnym razem nie czytać; może lepiej dajmy szansę sprawdzenia Rogera selekcjonerowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F4F Re: Roger w kadrze? Jednak nie IP: *.acn.waw.pl 16.04.08, 23:51 zgadzam się z przedmówcą - chciałbym mieć możliwość unikania artykułów autora tego tekstu; śmiesznie żenjący tekst. żeby nie było - nie jestem ani za ani przeciw Rogerowi w kadrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-idiot Re: Roger w kadrze? Jednak nie IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.04.08, 00:16 NIE dla Rogera w Kadrze!!! menadżerowie piłkarza niech znajdą sobie inny sposób na obchodzenie europejskich przepisów o zatrudnianiu zawodników spoza UE niż reprezentacja kraju - prawo takie samo dla wszystkich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Stec zapomnij IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 00:24 I nie płać tym klakierkom pensji z lewych pieniędzy... A może to Błoński ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz45 Re: Stec zapomnij IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.08, 08:23 To pewnie ten kretyn Sarzało. Może sobie wymyślić jeszcze 7777 powodów, a Leo i tak zrobi swoje. Swoją drogą to dobrze, że Leo nie zna polskiego, bo gdyby mu przyszło czytać te wszystkie głupoty, które wypisują ci kretyni pokroju Sarzały, to facet padł by chyba trupem. Już stwierdził, że patrzy na to wszystko, jak małpa na zegarek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Jak czytam takie debilne artykuly IP: 84.203.148.* 17.04.08, 09:37 to zgadzam sie z Ludwikiem Dornem (chyba po raz pierwszy), ze dziennikarze to scierwojady. Teraz przynajmniej wiem, ktorych autorow wypocin omijac szerokim lukiem. Uwaga do autora: masz prawo do swojej subiektywnosci ale nie emanuj nia poprzez ogolnopolski portal. Poza tym w sprawach kadry pozwol decydowac selekcjonerowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UNAAA Re: Jak czytam takie debilne artykuly IP: 84.38.27.* 17.04.08, 12:42 Ale zdajecie sobie sprawę z tego, że wielu zwykłych ludzi, znających język, mających rodziny w Polsce, ubiegają się o obywatelstwo i go nie dostają przez 5 lat. Czy Roger jest bardziej Polakiem niż oni, bo umie grać w piłkę ? Kim jest Roger ? Jeśli do reprezentacji narodowych można kupować zawodników, to zrezygnujmy w ogóle z zabawy MŚ ME bo przecież mamy rozgrywki klubowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicreprezentacji Roger w kadrze to supernieporozumienie.... IP: *.uni-paderborn.de 17.04.08, 13:03 masz racje, to jakaś bzdura nadawanie pilkarzowi obywatelstwa, po tak krótkim czasie i to gościowi który nie umie mówić po polsku.. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Jakoś musiał ukryć niechęć do "innych"to durnoty 17.04.08, 05:54 pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
hammerboy Re: Roger w kadrze? Jednak nie 17.04.08, 09:03 Widzę, że nie tylko ja to zauważyłem. Po przeczytaniu pierwszej linijki szukałem choćby inicjałów autora, ale ten widać wolał pozostać przy anonimowym paszkwilu. To nie powołanie Rogera może popsuć atmosferę w kadrze, ale tworzenie tego rodzaju głupawych tekstów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cthulhu Re: Roger w kadrze? Jednak nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.08, 06:36 O sobie piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Ustawianie kadry to zajęcie trenera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 23:46 On bierze odpowiedzialność za to kto gra, jak gra i jaki osiąga wynik. Nie jakiś dziennikarz. Bo jeśli Roger zagra i dzieki temu repra wygra, to dziennikarz będzie piał na temat wspaniałego instynktu Leo. Ale na wszelki wypadek przygotowuje sobie grunt pod artykuł pt. "A nie mówiłem?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Ustawianie kadry to zajęcie trenera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 23:53 Ale kadra to nie prywatna drużyna trenera i nie można w niej mieć kogo sobie trener zapragnie, to nie Real Madryt! Leo myśli że zjadł wszystkie rozumy i jest nam niezbędny i niezastąpiony i uważa że nie trzeba się liczyć się z głosem narodu który w większości nie chce Rogera w kadrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statystyk Re: Ustawianie kadry to zajęcie trenera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 00:11 Faktycznie. Grając we Flamengo przed 100 tysiącami kibiców, w finałach brazylijskich rozgrywek - Roger ma mniejsze doświadczenie od Majewskiego i Pazdana. Większe doświadczenie zdobywa się grając w obecnosci 500 osób w pierwszej rundzie eliminacji Pucharu UEFA przeciwko amatorom z Azerbejdżanu. Niech wpierw wymieniona dwójka (Majewski i Pazdan), w przyszłości będą mieli szasnę gry w takich klubach, jak Flamengo, Corinthians czy Celta Vigo, i łaskawie po tym, redaktorzyny będą wydawać takie opinie. Żałosny tekst, podejrzewam, że redaktorek na napisanie tych wypocin miał góra 5-10 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UNAAA Re: Ustawianie kadry to zajęcie trenera IP: 84.38.27.* 17.04.08, 12:49 A Kaka gra w AC Milan. Weźmy Kake. I Ronaldinho. A Krzynówka oddajmy Azerbejdzanowi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat Anzelm Re: Ustawianie kadry to zajęcie trenera IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.04.08, 00:12 amen. albo reprezentacja Polski albo rozgrywki klubowe - albo rybka albo pipka, jak powiedział szekspir! Odpowiedz Link Zgłoś
hammerboy Re: Ustawianie kadry to zajęcie trenera 17.04.08, 09:05 chyba Hamlet? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: Ustawianie kadry to zajęcie trenera IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.08, 12:00 nie szekspir i nie hamlet tylko sofronow Odpowiedz Link Zgłoś
empirio Niech naród wybierze reprezentację 17.04.08, 00:14 Gość portalu: mar napisał(a): > Ale kadra to nie prywatna drużyna trenera i nie można w niej mieć kogo sobie > trener zapragnie, to nie Real Madryt! Leo myśli że zjadł wszystkie rozumy i jes > t > nam niezbędny i niezastąpiony i uważa że nie trzeba się liczyć się z głosem > narodu który w większości nie chce Rogera w kadrze! Jakie mądre słowa, jestem pod wrażeniem tej przenikliwej analizy. Jasne, trener jest w ogóle niepotrzebny, to naród w głosowaniu powinien wybierać reprezentację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D narodu który w większości nie chce Rogera w kadrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 00:30 Błoński zapomnij...Nie pij więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UNAAA Re: narodu który w większości nie chce Rogera w k IP: 84.38.27.* 17.04.08, 12:54 Ilu paranoików jeszcze myśli, że niecheć do Rogera w kadrze to jakiś spisek GW ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UNAAA Re: Niech naród wybierze reprezentację IP: 84.38.27.* 17.04.08, 12:52 A jak piłka wyjdzie na aut to niech Leo razem z Kaczyńskim przesuną linię i autu nie będzie. Jaka to piłka prosta.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robkostalowowolak do mar: IP: *.nycmny.fios.verizon.net 17.04.08, 00:15 Jesli mialby sie liczyc z "glosem narodu", to juz dawno by zwariowal. Ilu kibicow - tylu trenerow, ale to jakos wlasnie Benhakkerowi udalo sie wreszcie awansowac do finalow Euro! Dajcie juz spokoj z tym Rogerem - jesli selekcjoner go widzi, to niech go bierze, jesli nie - niech nie zabiera i tyle! Jego praca i jego decyzje, z ktorych bedzie rozliczany po finalach. Poki co - nalezy mu sie troche zaufania, w koncu malo kto znal np. Zahorskiego czy Majewskiego, zanim Benhakker ich nie zaczal powolywac... Troche wiary w umiejetnosci lepszego od nas wszystkich trenera zycze wszystkim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco Re: Ustawianie kadry to zajęcie trenera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 00:15 Kadra narodowa jest reprezentacją narodu. Dlaczego Roger Guerreiro ma reprezentować Polski naród? Roger przyjechał do Polski w 2006 roku, czy to jest uczciwe, żeby zabierał miejsce w kadrze chłopakowi który od dziecka marzy o grze w orłem na piersi w ważnej imprezie piłkarskiej. To jest po prostu nieuczciwe. Niech lepiej jedzie Iwański, Garguła, Majewski, Boguski czy nawet Zieńczuk. W lidze na pewno nie nie są dużo gorsi jak nie lepsi niż BRAZYLIJCZYK, dodatkowo występ na Euro nie będzie dla nich kolejnym wpisem do CV tylko spełnieniem marzeń. Tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Ustawianie kadry to zajęcie trenera IP: *.eastwest.com.pl 17.04.08, 00:35 gdyby np francuzi czy holendrzy mysleli tak jak ty to nic by nie osiagneli w piłce noznej przykładów jest mnóstwo np zidan i to wystarczy, troche tolerancji i otwartosci chyba ze nie dorosło sie do bycia europejczykiem i całe szczescie ze to trener decyduje a nie tacy "znawcy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol@ Re: Ustawianie kadry to zajęcie trenera IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.04.08, 00:45 przestań pieprzyć - sytuacja Rogera a sytuacja piłkarzy-emigrantów w europie jest DIAMETRALNIE różna - większość z nich albo urodziła się w kraju, w którego kadrze wystepują, albo tam mieszkała CALYMI LATAMI, albo miała ktoreś z rodziców określonej narodowości. Roger nie spełnia ŻADNEGO z tych warunków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Ustawianie kadry to zajęcie trenera IP: *.nycmny.fios.verizon.net 17.04.08, 00:51 Zagubiłeś się w swoich dywagacjach. Miej (ewentualnie) pretensje do Prezydenta i jego Kancelarii, ze przyznanie obywatelstwa komuś, komu (według Ciebie) takowe się nie należy. Od Benhusia wara! Fair game - jeśli ma obywatelstwo polskie - można go powoływać. I tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Ustawianie kadry to zajęcie trenera IP: *.eastwest.com.pl 17.04.08, 00:57 chociaz jeden normalny kolega na tym formu, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol@ Re: Ustawianie kadry to zajęcie trenera IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.04.08, 01:29 nie dostrzegasz hipokryzji w swoim rozumowaniu? czy pojęcie fair-play mówi ci cokolwiek? czy w takim razie należy rozliczać PZPN, skoro żadnemu z członków jego zarządu żadnej korupcji dotąd nie udowodniono? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Ustawianie kadry to zajęcie trenera IP: *.nycmny.fios.verizon.net 17.04.08, 04:57 Mówi mi wiele. Np. to, że obywatel danego kraju MA PRAWO być reprezentantem piłki nożnej, jeżeli tak decyduje selekcjoner reprezentacji. Koniec. Kropka. Twoje przesuwanie tematu na PZPN ma się do tematu jak pięść do nosa. Pozdrawiam i życzę obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UNAAA Re: Ustawianie kadry to zajęcie trenera IP: 84.38.27.* 17.04.08, 12:58 A tu bym się zgodził.. Wszystko co najgorsze już się stało. I zrobił to preziu bo walczy o poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka(L) Re: Ustawianie kadry to zajęcie trenera IP: 91.106.79.* 17.04.08, 09:19 A co za różnica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco Re: Ustawianie kadry to zajęcie trenera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 00:45 Czy Zidane mieszkał we Francji 2 lata zanim został powołany do kadry? Nie. Zidane się urodził we Francji tak samo jak Henry czy Trezeguet. Vieira z kolei przyjechał do Francji jako dziecko więc można powiedzieć, że byli emocjonalnie związani z Francją tak jak Klose czy Podolski z Niemcami. Wierzysz, że Roger jest emocjonalnie związany z Polską? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Tak jest związany emocjonalnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 00:51 , ale to zjawisko jest obce dziennikarzom Koszer Cajtung Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Ustawianie kadry to zajęcie trenera IP: *.eastwest.com.pl 17.04.08, 00:51 rozmawiałes z nim, że wiesz co mysli o Polsce? moze mi powiesz jakie numery padna w totka kolego jak tak z góry wszytsko wiesz? Leo tez moze nie jest emocjonalnie zwiazny z Polska bo mieszka od niedawna? dla mnie moze nie byc, zna sie na rzeczy i to mi wystaczy Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 wiem co innego 17.04.08, 01:22 Gdyby dostał powołanie do reprezentacji Brazylii to na naszą reprezentację nawet by nie spojrzał. Skąd wiem? Sam to powiedział w którymś z wywiadów. Leżysz i kwiczysz, kolego. Olisadebe dla gry w reprezentacji Polski odmówił swojej Nigerii. To robi różnicę. Znaczną. Bardzo znaczną. Szacunek do samego siebie i naszego kraju wymaga, by w reprezentacji Polski grał tylko ktoś, kto stawia ją na pierwszym miejscu. Co jeszcze wiem? Od żadnego przyszłego obywatela nie wymagam posługiwania się piękną literacką polszczyzną. Ale Roger przez 2 lata(!) nie nauczył się choćby podstawowych zwrotów zamieszczonych w rozmówkach portugalsko-polskich(!) Jeśli nie jest czystej wody debilem, to jest to piękny dowód przywiązania do naszego kraju i dalekosiężnych planów z nim związanych, nie ma co... > Leo tez moze nie jest emocjonalnie zwiazny z Polska > bo mieszka od niedawna? > dla mnie moze nie byc, zna sie na rzeczy i to mi wystaczy Myślę że nie jest, u nas w ogóle nie mieszka, tylko w Belgii. Ale to nie ma znaczenia, on jest tylko trenerem zatrudnionym na prestiżowym stanowisku, więc jak dla mnie to może sobie nawet trzymać kciuki za przeciwników, dopóki tylko podejmując decyzje na ławce będzie robił wszystko by to Polska wygrała mecz. PS. Zanim zaczniesz robić z siebie idiotę wyzywając mnie od rasistów/ksenofobów, proponuję poczytać inne moje posty w tej sprawie. Jeśli dalej będziesz miał na to ochotę, to najpierw zastosuj jeszcze ostateczny środek - rozpędź się i walnij baranka w najbliższą ścianę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Posłuchaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 01:37 był traki reprezentant Szwecji w piłce nożnej, który zapewnił tej reprezentacji awans...Nie mówił płynnie po szwedzku, nie czuł się związany z tym krajem...Dostał szansę i ją wykorzystał....Czy polskie reprezentatki w tenisie stołowym pochodzące z CHIN też mówią czystą polszczyzną ? Nie sądzę... To nie jest argument, że Roger w ciągu 2 lat nie poznał języka polskiego i nie potrafi porozumiewać się w tym języku. Powtórzę. Udaj się do polsich reprezentantek w tenisie stołowym , które są narodowości chińskiej i spróbuj z Nimi się dogadać bez tłumacza. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 A co mnie to obchodzi? 17.04.08, 02:31 > był traki reprezentant Szwecji w piłce nożnej, który zapewnił tej > reprezentacji awans...Nie mówił płynnie po szwedzku, nie czuł się > związany z tym krajem...Dostał szansę i ją wykorzystał.... No i? Nie wiem o kim mówisz (Teddy Lucić - od 6 roku życia w Szwecji? Ibrahimović - nazwisko cię zmyliło?), ale nawet jeżeli to prawda, to tylko jednostkowy przypadek w skali znaczących reprezentacji. O czym ma niby świadczyć? Pokaż mi jakąś regułę, nie wyjątek. > To nie jest argument, że Roger w ciągu 2 lat nie poznał języka > polskiego i nie potrafi porozumiewać się w tym języku. Powtórzę. > Udaj się do polsich reprezentantek w tenisie stołowym , które są > narodowości chińskiej i spróbuj z Nimi się dogadać bez tłumacza. > Życzę powodzenia. Dla mnie to JEST argument, że nie uczynił w tym kierunku żadnego kroku. Nigdzie się nie będę udawał, nie odczuwam potrzeby konwersacji z reprezentantami w tenisie stołowym. Ale jak już wyciągasz bezsensowne "przykłady" z d..y, to proponuję przynajmniej sprawdzić czy nie robisz z siebie idioty: 1) Li Qian mieszka i gra w Polsce od 15 roku życia, tj. ponad 6 lat i mówi po polsku. Obywatelstwo dostała na zwyczajnych zasadach, nie żadnym przyspieszonym trybem. 2) Xu Jie mieszka i gra w Polsce od 7 lat. Z obydwoma polskimi reprezentantkami bez problemu dogadałbym się bez tłumacza, bez twoich życzeń. Coś jeszcze? Chociaż lepiej nie, na takie "argumenty" szkoda mojego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: wiem co innego 17.04.08, 07:26 > Szacunek do samego siebie i naszego kraju wymaga, by w reprezentacji Polski gra > ł > tylko ktoś, kto stawia ją na pierwszym miejscu. No wiesz jeśli (czysto teoretycznie) wszyscy z naszej kadry dostali by powołania do kadry brazylijskiej to jak sadzisz ilu by odmówiło ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eqonix Re: wiem co innego IP: *.toya.net.pl 17.04.08, 08:20 Wielu człowieku wielu. Bo gra z orłem na piersi to sprawa naszego polskiego honoru to sprawa poświęcenia to sprawa duch walki!!!!! Wątpię aby którykolwiek zawodnik kadry ( oprócz Rogera ) wybrał Brazylię zamiast Polski!!!! Swoją drogą mi też się nie podoba to powołanie ale cierpliwie poczekam co z tego wyniknie. Kto wie może Leo wie co robi?? Może to przewrotny plan, taktyczna pułapka, psychologiczny trick na przeciwniku? Kto to wie? zobaczymy za 2 miesiące !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic-nie pisior Re: wiem co innego IP: 91.199.30.* 17.04.08, 08:44 oj popieram, popieram przedmówce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezwiazany a ja sie urodzilem w polsce, IP: *.range86-164.btcentralplus.com 17.04.08, 03:35 spedzilem cale zycie w polsce, mowie po polsku i teorytycznie moge grac dla polski... a ja tej polski nie znosze poki tekie kmioty jak ty tam gnija. i nie czuje sie emocjonalnie zwiazany z niczym co sie wiaze z takimi jak ty. i lepiej zeby taka polska jak najszybciej zdechla. roger jest lepszym czlowiekiem niz ty. i zawsze sie przyda temu krajowi bardziej niz obiboki twego pokroju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic-nie pisior Re: Ustawianie kadry to zajęcie trenera IP: 91.199.30.* 17.04.08, 08:42 popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka(L) Re: Ustawianie kadry to zajęcie trenera IP: 91.106.79.* 17.04.08, 09:22 A ty jasnowidz i umiesz czytać w umysłach,żeby stwierdzić, że nie jest, śmieszny jesteś..... Ja mieszkam za granicą od kilku lat i bardziej emocjonalnie jestem związana z tym krajem niż z Polską-może smutne, ale fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic-nie Re: Ustawianie kadry to zajęcie trenera IP: 91.199.30.* 17.04.08, 08:40 hmm bardzo ciekawe stwierdzenie, ale jakoś nie wydaje mi się, żeby Brazylia była kiedyś polską kolonią, panie "znawca" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ustawianie kadry to zajęcie trenera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.08, 13:37 Zidan PAŁO urodził sie we Francji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi Re: Ustawianie kadry to zajęcie trenera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.08, 14:00 dokladnie. taka jest teraz pilka. mu byc na dobrym poziomie technicznym. ja bym nie mial nic przeciwo temu gdyby na boisko wybiegala cala czarnoskora polska 11-ka. ... no moze 10-ka bo bramkarzy mamy bez zarzutu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic-nie pisior Re: Ustawianie kadry to zajęcie trenera IP: 91.199.30.* 17.04.08, 08:37 zgadzam sie w 10000% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka(L) Re: Ustawianie kadry to zajęcie trenera IP: 91.106.79.* 17.04.08, 09:18 A mnie się od dawna marzyło być prezydentem Polski-czy to wystarczający powód do tego,żeby nim zostać? Jakby ci wszyscy których wymieniasz byli wystarczająco dobrzy to by grali z orzełkiem na piersi-widocznie nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicreprezentacji Roger w kadrze to supernieporozumienie.... IP: *.uni-paderborn.de 17.04.08, 13:04 Dobre napisane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D To weź na trenera redaktora MOP-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 00:25 to będzie śmierdziało marihuaną w kadrze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka(L) Re: Ustawianie kadry to zajęcie trenera IP: 91.106.79.* 17.04.08, 09:13 A ty biedne dziecko uważasz siebie za głos narodu....nie rozśmieszaj mnie bo nie chcę sobie monitora popluć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka(L) Re: Ustawianie kadry to zajęcie trenera IP: 91.106.79.* 17.04.08, 09:14 I jeszcze jedno-jakby to od narodu zależało kto ma być w kadrze,a kto nie to by wybory krajowe rozpisano pacanie-po to jest trener,żeby to on decydował kto ma grać, a kto nie, a nie taki siusiumajtek jak ty. Więcej szacunku dla Leo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi Re: Ustawianie kadry to zajęcie trenera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.08, 13:50 glosu narodu??? infantylny jestes! ;) co to jest glos narodu??? Benhaker mialby czytac tak idiotyczne naciagane wypociny w portalach? tak wg. ciebie mialby zasiegac glosu narodu... to selekcjoner bierze odpowiedzialnosc za wyniki reprezentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomiryszard@wp.pl Roger w kadrze? Jednak nie IP: *.chello.pl 17.04.08, 00:10 Szanowni Panowie redaktorzy. Mam Waszą gazetę na mojej stronie głownej. Ale to co wypisujecie na tematy sportowe świadczy o tym, że akurat w tych tematach macie jeszcze pampersy między nogami. Nie jestem w żaden sposób związany ze sportem, ale właśnie w ten rodzaj waszych komentarzy tak to odbieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek jakby autor znał sie na piłce to by wiedział że... IP: *.eastwest.com.pl 17.04.08, 00:17 piłkarz klasowy nie potrzebuje 50 meczów jak np Żurawski, żeby zgrac sie z kadra a i tak nic wielkiego w niej nie pokazał. Roger zacznie grac od razu, ma inna mentalnośc i niejdenokrotnie pokazał, że wyrasta w naszej lidze ponad przecietnosc, techniki moze mu pozazdroscic kazdy chłopak z kadry, atmosfery nie moze popsuc bo trener rzadzi a nie piłkarze i bedzie swiadczyło o ich zawisci jak go nie zaakceptuja. tak sie dzis gra na swiecie, ja jestem jak najbardziej za choć jestem z poznania a nie warszawy, ten zawodnik moze wniesc do gry nowa jakośc, to tzw artysta który moze zdobyc z niczego piekna bramke a nie rzemieślnik jak wiekszosc naszych chłopaków z kadry, choc serce do wali maja wielkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: jakby autor znał sie na piłce to by wiedział IP: *.eastwest.com.pl 17.04.08, 00:28 ps. jakos Legia nie gra na niego a jest b. pozyteczny pozatym w piłce chodzi o piekno gry i to co dla kibiców najlepsze, a autor chyba zamiast grac w piłke za młodu wkuwał matematyke i teraz jakies obliczanki robi, dlaczego niekompetentni ludzie komentuja wydarzenia piłkarskie? w sporcie kazdy ma szanse a nie takie typowe polskie myslenie, układy i układziki, ciesze sie że nasi zawodnicy dojrzeli do wielkiej piłki a nie byli tzw "burakami zasciankowymi" za engela, niechetnymi do nauki pracy uczenia sie, rozwoju, dzis naszym chłopakom nie wydaje sie ze sa mistrzami swiata, maja pokore i znaja swoja wartosc, wiedza ze mozna wygrac z kazdym, i napewno jezeli trener postawi na rogera zaakceptuja to Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 głupich nie sieją... 17.04.08, 01:53 > Roger zacznie grac od razu, ma inna mentalnośc i niejdenokrotnie > pokazał, że wyrasta w naszej lidze ponad przecietnosc, Boniek pokazał nawet więcej. Piłkarz światowej klasy. Powołajmy go. Roger NIC NIE GRA od ładnych paru miesięcy. Co z tego że w zeszłym sezonie rzeczywiście ładnie pogrywał? > techniki moze mu pozazdroscic kazdy chłopak z kadry, Bla bla bla. Jedziesz na stereotypach mówiących, że Polak to drwal a Brazylijczyk wirtuoz piłki. Jakieś dowody? Śmiem twierdzić że nawet uchodzący za drewno defmid Lewandinho byłby w stanie nieraz Rogerem zakręcić tak, że ten drugi nie wiedziałby gdzie jest piłka. O Krzyniu, Smolarku, Majewskim, Gargule czy Murasiu nie wspominając. Oświecę cię: to że piłkarze formacji defensywnych nie pokazują na boisku fajerwerków, nie oznacza że są słabi technicznie. Po prostu na boisku mają zadania innego typu. A strata piłki grozi zbyt dużymi konsekwencjami, by ją zaryzykować. > atmosfery nie moze popsuc bo trener rzadzi a nie piłkarze > i bedzie swiadczyło o ich zawisci jak go nie zaakceptuja. Aha, czyli jednak może? Jeśli nie może, to Pawłowi "trener rządzi" Janasowi udało się pewnymi decyzjami dokonać rzeczy niemożliwej. > tak sie dzis gra na swiecie, Tak tzn jak? Z "artystami" w składzie? Wręcz przeciwnie, mało kto tak gra. Na palcach jednej ręki można policzyć znaczące reprezentacje które mają w składzie wirtuozów środka pola. Teraz po boiskach biegają pomocnicy z owszem bardzo dobrą techniką, ale przede wszystkim żelazną kondycją. > ja jestem jak najbardziej za choć jestem z poznania a nie warszawy, Tak, to jest koronny argument, przekonałeś mnie do swoich racji. Co ma piernik do wiatraka? Jeśli patrzysz na reprezentację przez pryzmat klubowych animozji to... może nie będę kończył. Jako poznaniak błagam, nie chwal się swoim pochodzeniem, chluby naszemu miastu nie przynosisz. PS. "Poznania", "Warszawy". > ten zawodnik > moze wniesc do gry nowa jakośc, to tzw artysta który moze zdobyc z > niczego piekna bramke a nie rzemieślnik jak wiekszosc naszych > chłopaków z kadry Aha. Szczególnie w formie z obecnej rundy. "Nowa jakość" :) Sorry, ale w chwili obecnej (a tylko ta się liczy w reprezentacji) taki Majewski go przewyższa w inwencji i kreatywności o parę klas. O innych "zaletach" (ech te Rogerowe strzały z dystansu :)) nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: głupich nie sieją... IP: *.eastwest.com.pl 17.04.08, 13:54 ty chyba jestes poznaniak z importu skoro brakuje ci szacunku,nie potrafisz dyskutowac nie wiesz do czego słuzy forum, jakis dzieciak jestes który wyładowuje kompleksy poprzez internet, wycinasz fragmenty tekstu i robisz własne interpretacje, wspólczuje ci i zycze zebys troche tak jak ja pojezdził po swiecie i pobywał na stadionach takich jak ja chwalac poznan, moze nauczysz sie pokory i bedziesz potrafił faktycznie docenic dobrych graczy, i zapewniam ze na zywo wyglada to troche inaczej niz w tv czy play station, Leo jednak cos w nim widzi ale ty pewnie nawet od selekcjonera jestes madrzejszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic reprezentacj Roger w kadrze to supernieporozumienie.... IP: *.uni-paderborn.de 17.04.08, 13:01 nic głupszego nigdy nie przeczytalem...... zastanow sie co piszesz matole... Roger nie jest Polakiem, poza tym jest bardzo przeciętnym pilkarzem, lepiej zabrać jakiegoś zdolnego młodego polskiego pilkarza.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Roger w kadrze to supernieporozumienie.... IP: *.eastwest.com.pl 17.04.08, 13:44 całe szczescie ze to LEO decyduje o tym, ja go popieram a widze kolega mądrzejszy od bylego trenera realu, dojdz do trenera kadry i poźniej tak mów!!! nie bede Cie obrażał bo forum słuzy wymianie dyskusji a nie obrazaniu ale i widac do tego nie dorosłes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Roger w kadrze to supernieporozumienie.... IP: *.eastwest.com.pl 17.04.08, 13:49 ps. skoro ma obywatelstwo polskie to jest polakiem i jest młodym perspektywicznym piłkarzem ma dopiero 25 lat i wystepuje regularnie co tydzien w przeciwienstwie do wielu innych kadrowiczów, napewno bedzie grał w lepszym klubie jak legia,popatrz sobie jak on gra na zywo, jesli znasz sie choc troche na sporcie czy piłce noznej albo bys grał gdzies poza podwórkiem lub play station to miałbys szacunek dla dobrych zawodników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D A może jakiś podpiś pod tym paszkwilem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 00:22 A co to dziennikarze Koszer Cajtung ( skoro 15-20 % kibiców Legii Warszawa to neonaziści to można tak nazywać dziennikarzy KC) nie mają imion i nazwisk? Stec a Ty jak dostajesz pensję to na tajne konto bez imienia i nazwiska? A może Blumsztajn ma konto wspolne z pewną sekcją Lakam ? Oczywście nie wiecie o czym piszę...To normalne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dany Re: A może jakiś podpiś pod tym paszkwilem? IP: *.eastwest.com.pl 17.04.08, 00:29 longinus zerwimycka to ty? heheh polecam literature profesora pajaka :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Próbuj dalej ale to co robi Koszer Cajtung IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 00:35 To skandal. Jakim prawem uzurpują sobie prawo czy ktoś nadaje się do kadry reprezentacji Polski czy się nie nadaje ? Jakie prawa mają Błoński, Stec czy redaktor MOP aby o tym decydować? Czy już nie pamiętasz kampanii przeciwko Tomaszowi Kuszczakowi z MU ? To poszukaj w archiwum o ile informatycy z Koszer Cajtung nie wykasowali tych potwornych paszkwili.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dany Re: Próbuj dalej ale to co robi Koszer Cajtung IP: *.eastwest.com.pl 17.04.08, 00:37 wystarczy spojrzec np na redaktora POLevitza i wszytsko jasne, dobrze że LEo czyta timesa i le monde:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D To nie dziennikarze decydują o wyniku meczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 00:42 Czy uważasz, że Ronaldo strzela bramki dla MU dlatego, że jakiś pismak z Manchester napisze, że ma strzelić bramkę ? Nie. To Sir Alex decyduje w jakiej kompilacji Ronaldo ma strzelić bramkę...Czy Rooney ma dograć do Tevesa czy zagrać piłkę na wchodzącego Portugalczyka....Gdyby dziennikarze o tym decydowali to piłka nozna byłaby bardzo nieładną dyscypliną sportową...Niech dziennikarze piszą a trenerzy selekcjonerzy decydują... I to tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dany Re: To nie dziennikarze decydują o wyniku meczu IP: *.eastwest.com.pl 17.04.08, 00:48 poprostu te argumenty sa smieszne dla mnie, i b . dobrze że to Leo decyduje o tym kto ma grac i jest ponad to dziennikarskie bagno, które spełnia swoja role opiniotwórcza nie tak jaktrzeba uczac Polaków zasciankowej mentalnosci, 0 tolerancji i otwartosci, pozatym dla mnie "autor" nie znasie na sporcie i miał chyba niewiele do czynienia ze sportem w praktyce skoro wypisuje 7 grzechów głownych Rogera, który dla mnie jest fenomenalnym zawodnikie z którym mozemy na euro zrobic wynik, bo u nas w kadrzenie ma takich artystów, sa sami rzemieslnicy, gdyby np francuzi tak mysleli to np nigdy by nie mieli zidana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Jest pewien problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 00:58 Roger nie rozegral meczy z aktualnymi kadrowiczami. Jeden mecz w Szczecinie niczego nie wyjaśnia. Osobiście uważam, że powinien znaleźć się w kadrze na najbliższe mecze. Jeśli 3 mecze nie dadzą jednoznacznej odpowiedzi trenerowi o przydatności tego zawodnika to ze spokojnym sumieniem może zrezygnować z usług Rogera. Nie wiemy czy za tym zawodnikiem nie stoją managerowie z Francji którzy chcieliby uzyskać jak najlepszy efekt w wyniku potencjalnego transferu ( Marek Jóżwiak związany z Legią Warszawa ma uprawnienia managera na ligę francuską ) . Odrzucam ten argument. Powiem więcej. Mamyt mozliwość sprawdzenia Rogera więc zróbmy to. Jeśli okaże się nieprzydatny (brak zgrania, zrozumienia) dla reprezentacji to nie będzie problemu...Gdzie byłaby reprezentacja Szwecji gdyby nie pewien czarnoskóry piłkarz? Gdzie byłaby reprezentacja Chorwacji gdyby nie...Ok.. Leo ma głos...On decyduje... Odpowiedz Link Zgłoś
wirone Przyznam, że jestem w szoku :) 17.04.08, 00:24 Nie spodziewałem się artykułu w tym tonie na łamach sport.pl, a owe zaskoczenie jest jak najbardziej pozytywne! Można się czepiać, że wymienione powody są dość trywialne, ALE w prostocie siła, właśnie takie drobiazgi są fundamentami na których buduje się resztę, uważam że wszystkie 7 wymienionych powodów są trafione. Roger może i coś do reprezentacji wniesie, ale w normalnym trybie, nie gdy będzie wepchany na siłę przez media.. Jestem przeciwnikiem trybu przyspieszonego, tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D To poczytaj sobie jak Niemcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 00:28 wprowadzali do swojej reprezentacji zawodnika o nazwisku Asamoah.... Jak nie umiesz czytać to Twój problem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re:do :D i innych Rogeromaniaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.08, 09:09 Znawco jak nie jesteś pewny czegoś na 100% to nie pisz bzdur i nie podawaj niesprawdzonych przykładów. Gerald Asamoah wyemigrował do Niemiec w 1990 roku. Zagrał w reprezentacji w 2001 roku.11 lat to więcej niż 2 Rogera. Większość osób popierających Rogera w kadrze to : 1)osoby mieszkający poza Polską (nie zamierzający tutaj wracać) 2)kibice sukcesu - (ważny sukces sportowy nieważne jaką drogą) 3)ześlepieni LEO -(klapy na oczach bo to jedyna słuszna droga wg nich) 4)uważający że osoby mające odrębne zdanie to faszyści/rasiści 5)osoby mało związane z kibicowaniem -(wyjazdy na rozgrywki klubowe lub reprezentacyjne) Taka jest prawda. W temacie Rogera społeczeństo jest podzielnone 50 na 50. Bo 50 % z tych co popierają Rogera to wyżej wymienione osoby. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka(L) Re:do :D i innych Rogeromaniaków IP: 91.106.79.* 17.04.08, 09:29 A ty co CBOS? Guzik wiesz. Popieram Rogera w kadrze, a wiesz dlaczego? po to reprezentacja ma trenera,żeby on decydował kogo powołać, a kogo nie-a nie takie kmiotki jak ty. Ponad to jest to reprezentacja Polski-kraju, a nie Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re:do emka(L) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.08, 09:37 W twoim przypadku należy dopisać kolejny punkt: -zaślepiony Lką i jej zawodnikami:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka(L) Re:do emka(L) IP: 91.106.79.* 17.04.08, 12:06 a co (L) kojarzy ci się tylko z Legią? musiała bym być tobą,żeby nie mieć obiektywnego spojrzenia na sprawę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po Re:do :D i innych Rogeromaniaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.08, 14:59 aha i jeszcze zapomnialeś dodać 6) to osoby ktore chcą oglądać dobrą, techniczną pilke, bo tego w dotychczasowych polskich reprezentacjach po 82 roku jak na lekarstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kTT Re: To poczytaj sobie jak Niemcy IP: 193.17.84.* 17.04.08, 09:15 Gerald Asamoah mieszka w niemczech od 6tego roku życia. Mówi lepiej po niemiecku niz ty po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Faszysta Roger w kadrze? Jednak nie Uzasadnienie... IP: *.bsk.vectranet.pl 17.04.08, 00:31 Kilka godzin temu pojawił się tekst "7 powodów dla których Roger powinien pojechać na euro" Na forum było chyba z milion postów w których ludzie okazywali swoją dezaprobatę Część z tych ludzi domagała się napisania podobnego artykułu tyle, że dlaczego NIE zabierać Rogera na euro Jak widać ten artykuł jest odpowiedzią na te prośby... Proszę więc nie obrażać autora skoro spełnia WASZą prośbę!!!!! A i jeszcze jedno: wy tak zawsze na nie?!! Nie ważne co piszą, zawsze protestujecie , tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D O czym Ty bredzisz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 00:36 Jakiś gryzipiórek z Koszer Cajtung ma decydować kto pojedzie a kto nie pojedzie na Euro 2008 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macqo Re: Roger w kadrze? Jednak nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 00:32 a co wiecej uważam że jesli ktoś chce przyjąc polskie obywatelstwo powinien wyrzec się dotychczasowego bo to jest honor nosić na piersi orzełka a nie ostateczność bo gdzie indziej mnie nie chcą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Roger w kadrze? Jednak nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 00:33 hmm, trochę mocniejsze te argumenty przeciw... Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_mz Re: Roger w kadrze? Jednak nie 17.04.08, 00:57 Jak czytam nie które posty to aż ręce opadają! Nie można porównywać sytuacji Rogera do Zidana który się urodził we Francji. W żadnym innym kraju zawodnik nie dostaje obywatelstwa po 2 latach gry w klubie!! Klose jak był małym chłopcem to wyjechał z rodzicami do Niemiec a taki Deco zanim dostał obywatelstwo to grał 6 lat w lidze portugalskiej. Zgadza się, że Asamoah gra w reprezentacji Niemiec, ale w tamtejszej lidze grał przez 5 lat zanim dostał obywatelstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Według Ciebie liczy się ilość czy jakość? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 01:00 Nieważne ile ale wazne jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_mz Re: Według Ciebie liczy się ilość czy jakość? 17.04.08, 01:07 Liczy się jakoś ona jest bardzo ważna, ale czy ty naprawdę myślisz, że Roger to będzie zbawca reprezentacji? Nie oszukujmy się Ronaldinho czy Kaka to on na pewno nie jest bo jeśli by tak było to grałby w reprezentacji Brazylii. Przecież ten piłkarz prezentuje się słabo w naszej słabiutkiej OE. Chciałbym zadać jedno pytanie dlaczego Roger a nie Ludovic Obraniak ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Ja wcale nie uważam,że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 01:14 zbawieniem polskiej reprezentacji może być piłkarz Roger. Ja uważam, że jeśli jest szansa na danie mu możliwości zaistnienia to nie powinniśmy wyciągać argumentów dwuznacznych. A jeśli chodzi o Ludovica Obraniaka to popatrz na to zestawienie soccernet.espn.go.com/players/stats?id=29305&cc=5739 Osobiście myślę, że to nie jest dobry trop... 2003/04 Statistics TEAM COMPETITION GS SB G A SH SG FC FS YC RC Metz French Ligue 1 6 3 0 0 0 0 0 0 0 0 2003/04 Season Totals 6 3 0 0 0 0 0 0 0 0 2004/05 Statistics TEAM COMPETITION GS SB G A SH SG FC FS YC RC Metz French Ligue 1 20 10 2 0 0 0 0 0 4 0 2004/05 Season Totals 20 10 0 0 0 0 0 0 4 0 2005/06 Statistics TEAM COMPETITION GS SB G A SH SG FC FS YC RC Metz French Ligue 1 30 0 1 0 0 0 0 0 4 1 2005/06 Season Totals 30 0 0 0 0 0 0 0 4 1 2006/07 Statistics TEAM COMPETITION GS SB G A SH SG FC FS YC RC Metz French Ligue 2 15 0 0 0 0 0 0 0 3 0 2006/07 Season Totals 15 0 0 0 0 0 0 0 3 0 Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_mz Re: Ja wcale nie uważam,że 17.04.08, 01:22 Jeśli chodzi o Ludovica Obraniaka podałeś stare dane obecnie gra w OSC Lille rozegrał w tym zespole 30 spotkań i strzelił 3 bramki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Przepraszam, ale nowszymi danymi nie dysponowałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 01:25 Przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Całkiem interesujące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 01:30 www.losc.fr/?r=0,9,6 Jednak nie chodzi mi o upieranie się ale dotychczasowy przebieg kariery tego zawodnika nie uprawnia jeszcze do gry w reprezentacji Polski... Pozdrawiam ps. Dziękuję za namiar na tego zawodnika Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 A przebieg "kariery" Rogera pozwala? :D 17.04.08, 02:05 Ratunku :) Szczytowe osiągnięcie to pomoc w utrzymaniu się Flamengo (17m-sce)... Bo mistrzostwo Polski AD 2006 ciężko nazwać osiągnięciem (dodatkowe wątpliwości budzi zestawienie najnowszych faktów dot. trenera Dariusza W. z niespotykaną serią jednobramkowych zwycięstw Legii w drugiej rundzie tamtego sezonu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n8 o__O IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.08, 01:01 Nareszcie jakieś rzetelne spojrzenie w mediach w sprawie Rogera. Dotychczas przewijało się ono tylko na forach i w komentarzach. I pomysleć, że już chciałem przestać odwiedzać ten serwis... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Ty nazywasz to rzetelnością ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 01:04 Żadnej statystyki. Żadnego porównania do odpowiedników w rywalizujących reprezenatacjach. Żadnego przebiegu kariery. Ile razy podawał lewą nogą na prawą stronę boiska i odwrotnie. Ilość meczy wygranych po jego podaniach, ilość meczy przegranych...Czy mam dalej Tobie wymieniać ? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_mz Re: Ty nazywasz to rzetelnością ? 17.04.08, 01:14 Roger w statystyce: 2000-2002: AD Sao Caetano nie rozegrał żadnego meczu 2002-2003: Corinthinas Sao Paulo 6(0) 2003-2004: Flamengo Rio De Janeiro 36(3) 2004-2005: Celta Vigo 13(0) 2005-2006: Juventude Caxias Do Sul 20(1) 2006 : Legia Warszawa 58(12) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Fajnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 01:17 Tylko, że z tych danych nic nie wynika...Nic. Kompletnie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
alienisko 1 raz mądrze o Rogerze 17.04.08, 01:28 W końcu jakiś tekst nie powołujący tego faceta do naszej kadry. Żeby on jeszcze choć trochę czuł się Polakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Nie żartuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 01:32 A czy reprezentacji innych krajów (niekoniecznie chodzi o piłkę nożna) czują się odrobinę obywatelami państw które reprezentują ? Nie sądzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Nie żartuj IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 17.04.08, 02:07 A czy my musimy brać z tych krajów przykład?! Nie sądze! miejmy swoje zdanie, a nie małpujmy to co robią inni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perere Roger w kadrze? Jednak nie IP: 62.23.212.* 17.04.08, 01:32 Dlaczego Gazeta wyborcza nigdy nie umie zachowac umiaru i obiektywizmu? Jej kretynskie poczucie misji sprawia ze dziennikarzom wydaje sie ze moga sami ksztaltowac rzezywistosc, otoz nie nie mozecie! 1) Roger pojedzie na Euro chocby nie wiem ile jeszcze GW napisala paszkwili na ten temat, dlatego ze brakuje nam pilkarzy 2) Nasza Klasa odniosla sukces i ludzie dalej beda z niej korzystac 3) Nie wszyscy kibice Legii to bandyci 4) Osiedli zamknietych bedzie jeszcze wiecej gdyz ludzie chca w takich mieszkac, tak jest na calym swiecie i jest takze w Polsce To taka dygresja ale kiedy widze dziesiatki takich samych artykulow w powyzszych temat to az mi sie nie dobrze robi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pancake Roger w kadrze? Jednak nie IP: *.aster.pl 17.04.08, 01:41 fajne jest to, ze choc Leo ma jakis pomysl, nikt nie da mu go sprawdzic, zrealizowac etc.... nie wchodze w akcje narodowosciowe, podobnie chyba jak lewacka Gazeta, ale nie mam problemu z tym, by Roger gral w reprezentacji. Leo ma jakis pomysl, skoro ta idea wciaz trwa, wiec nie rozumiem, czemu nie dac mu go przeprowadzic. bo atmosfera siadzie? pilkarze sa profesjonalistami, pobieraja wielkie pieniadze, wiec raczej wazny jest dla nich wynik i srodki, ktorymi maja go uzyskac, a nie mizianie sie po szyjach z kolega, ktory zostal w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Roger w kadrze? Jednak nie IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 17.04.08, 02:04 Zgadza się wszystko, a zwłaszcza punkt 4. Na pewno piłkarze źle odbiorą fakt powołania Rogera, który w żaden sposób nie przyczynił się do awansu Polski na ME i przypomniał sobie że chce być Polakiem przed Euro. Leo popełnia błąd, to popsuje na pewno atmosferę w kadrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Roger w kadrze? Jednak nie IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 17.04.08, 02:54 No to jusz dlugo w Leglej nie pobiega, nie na darmo sie uczy angielskiego (dlaczego nie polskiego?)chyba nie poto zeby sprawnie robic zakupy w warzywniaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSC Re: Roger w kadrze? Jednak nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 23:13 CH.. CI W DUPE NYGUSIE Z LEGII!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Wiec autor wie wiecej o kadrze i o pilce od Leo? IP: *.dur.ac.uk 17.04.08, 02:36 Zenada...ani jednego porzadnego argumentu....roger w kadrze nie, bo za Janasa i Engela cos tam...Roger w kadrze nie, bo nie jest zgrany z druzyna...a moze sie zgra glupku?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: januszek Roger w kadrze? Jednak nie IP: *.home.cgocable.net 17.04.08, 02:52 w jakim kraju daje sie obywatelstwo w 2 tygodnie.w Kanadzie mozna sie starac po trzech latach zamieszkania ze stalym pobytem iegzamin.A Roger pewnie nie wie co jest stolica Polskii pwenie popo polsku wie tylko Ku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Roger w kadrze? Jednak nie IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 17.04.08, 02:57 Jak chcecie wirtuozow to trzeba bylo naturalizowac cala Pogon Szczecin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok drugi powód by go zabrać (albo nie zabierać) IP: *.generacja.pl 17.04.08, 03:13 jesteśmy wszystcy pieprznięci to nieuniknione! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok siedemnasty argument IP: *.generacja.pl 17.04.08, 03:20 gdybyśmy byli choć trochę normalni nie wystawialibyśmy - zdając sobie sprawę jako normalni z naszej nienormalności - żadnego zawodnika w żadnej z dyscyplin. zachowyjemy się jak błazny - ty również, kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko-spoko redaktor lepszy niz Leo IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.04.08, 05:26 Moze pan redaktor by sie nie madrowal tylko zastanowil dlaczego Benhaker sie upiera na tego Rogera. Moze lepiej sie zna na pilce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lis Roger w kadrze? Jednak nie IP: 80.50.161.* 17.04.08, 07:36 Tak powinno, w związku z tym co zostało już napisane oraz tym , iż ja tak uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic - nie pisior Roger w kadrze? Jednak nie IP: 91.199.30.* 17.04.08, 08:33 Zastanwiam się tylko, czy mówimy o Reprezentacji Polski?? Bo jeżeli tak, to co w niej powinien robić Brazylijczyk, którym pewnie nawet nie potrafi wysłowić się po polsku. Moim zdaniem zabieranie jakiegoś "cieniasa" Rogera to głupota. Chłopak zapewne potraktuje to jak promocję siebie na międzynarodowej arenie, a potem da strzałkę do Hiszpanii, tudzież gdzieś indziej. Uważam, że jeżeli wśród naszych rodaków, a jest ich kilkadziesiąt milionów, nie można znaleźć dobrych piłkarzy, to nie ma się po co pchać na takie imprezy jak EURO. Takich Rogerów czy innych "obych" można akceptować w klubach i podniecać się, że np. polski klub z jednym Polakiem w składzie (i to na ławce rezerwowych) gra w lidze mistrzów (tak jak to ma czasami miejsce w Angli czy Włoszech). Reasumując - reprezentacja Polski z nazwy coś nam mówi - reprezentuję ona Polskę i powinna byc reprezentowana przez Polaków. Trener może byc choćby z Księżyca, ale pot na boisku powinni wylewać nasi "ziomale. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚC Roger w kadrze? Jednak nie IP: 212.160.172.* 17.04.08, 08:37 To jest cała prawga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic zgadzam sie IP: 77.236.11.* 17.04.08, 08:46 to oslabienie a nie wzmocnienie naszej reprezentacji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gottlieb Roger w kadrze? Jednak nie IP: *.phys.us.edu.pl 17.04.08, 08:59 To na pewno "Jan", który wczoraj ogłosił się trenerem reprezentacji G.W. Teraz boi się podpisać po ostrej krytyce. Ten cały dział sportowy G.W. zaczyna się ztaczać po równi pochyłej. Odpowiedz Link Zgłoś