Gość: komcie Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.eranet.pl 25.04.08, 17:19 świetne ! materiał na filmik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna T. Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.nwrk.east.verizon.net 25.04.08, 17:20 Z przyjemnością czyta się ten artykuł, niezapominajmy o takich właśnie ludziach, którzy są powodem naszej dumy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyszt Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.cable.ubr04.pres.blueyonder.co.uk 25.04.08, 17:58 Proszę Panu Józefofi przekazać, ile osób ten artykół zainteresował! Bardzo się cieszę że są w Polsce ludzie nie z reklamy, którzy dadzą się sprzedać i wszystko im się wmówi. Pokorni i prawdziwi. Jak życie. Pozdrowienia Panie Józefie. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyjotes Święty spokój Józefa Szmidta 25.04.08, 18:24 A co te kózki tam robią, na bocznym trzecim zdjęciach? Dyg-dygu - to samo zdrowie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo fotoreporter moglby matryce wyczyscic... LOL IP: 89.100.153.* 25.04.08, 18:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janina Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.08, 19:28 Serdecznie Pana pozdrawiam.Sportem specjalnie nie interesuję się ale Pana skok i te 17 metrów zapamiętałam, mam je ciągle przed oczami!! Mogę pochwalić się moimi wnuczkami ( 16 i 13 lat ) obie florecistki.Starsza w kadrze juniorów.Wiem ile sport wymaga poświęcenia i zdrowia , a także wydatków, bo teraz to wszystko jest na głowie rodziców.Dlatego z tym większym szacunkiem myślę o Panu.I dziękuję,że pozwolił Pan przypomnieć o sobie Serdeczności dla Pana Rodziny.Janina z Gdańska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janina Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.08, 19:35 Panie Józefie, po napisaniu poprzedniego tekstu przeczytałam niektóre a maile i wstyd mi sie zrobiło za rodaków , z reguły chrześcijan ( katolików ?).Ile złości, zajadłości, nienawiści!!.Panie Boże odpuść,bo nie wiedza co czynią a słowa modlitwy "Ojcze nasz" nic dla nich nie znaczą. Jeszcze raz zapewniam Pana,że wiele osób Pana pamięta,szanuje i jest wdzięczne za chwile wzruszeń, radości i dumy,że jest na Polskiej ziemi taki Obywatel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatore komcie komcie :) kiedyś mieliśmy wundertim a teraz IP: *.aster.pl 25.04.08, 20:27 Odpowiedz Link Zgłoś
katon42 Re: Święty spokój Józefa Szmidta 25.04.08, 20:30 Panie Szmidt ( lub Schmidt)! Nieważne dla mnie jest to kim się Pan czuje. Najwazniejsze dla mnie jest to że dzięki Panu odczuwałem ( i razem ze mną moi współtowarzysze wycieczki do ZSRR) dumę, kiedy podczas ceremonii dekorowania medalistów trójskoku. Grano polski hymn a rosjanie stali niżej Pana. Mówiliśmy ze leżeli u Pańskich stóp aby je lizać, bo nie są godni stać razem z Panem. Dlatego nie wiem dlaczego Pan się odsunął, bowiem Polacy mają wiele powodów by być Panu wdzięczni.Jeżeli korzysta Pan z internetu to proszę o przyjęcie Wyrazów Szacunku wraz z Pozdrowieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KanPol Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 25.04.08, 21:05 Pamietam tamte lata.Byl Pan Wspanialy.Nigdy nie moglem uprawiac sportu,tylko podziwiac.I podziwialem Pana i Pana Kolegow sluchajac panow Tuszynskiego i Tomaszewskigo.Teraz jestem z drugiej strony Ziemi i tez Pana podziwiam, Pozdrawiam , wcale sie nie dziwie ze wybral Mistrz kozy do chodowli,bo baranow u nas w PiS-ie, Samoobronie i tych innych partiach jest na peczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Europaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 22:23 Chorobliwa europatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwet33 komcie IP: *.cust.blixtvik.se 26.04.08, 01:37 Teraz pojda, gratuluje dyskrecji. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Święty spokój Józefa Szmidta 26.04.08, 06:16 Toż to polski Ślązak. Europejczyk z niego taki jak z koziej d..y trąba. Odpowiedz Link Zgłoś
grazynazz Re: Święty spokój Józefa Szmidta 26.04.08, 12:33 Nasuwa się pytanie - dlaczego po prawie 20-tu latach Mistrz wrócił do Polski? A dzieci? Czy też wróciły? I dlaczego? Wszak lepiej żyje się w Niemczech. Szczególnie rdzennym Niemcom. To są niedopowiedziane w artykule a nurtujące zagadnienia dla nas, obserwatorów życia sławnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzich Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 21:40 Super, z wyczuciem i pozdrowienia dla MISTRZA -Jest pan wielki panie JÓZEFIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.04.08, 00:17 jozef szmitd byl dla mnie w latach ,60 tych bozyszczem sportu,jako mlody czlowiek uwielbialem sport, uprawialem wszystkie mozlowe dyscypliny ,ale z braku trenerow nie osiagnlem zdnych ciekawych wynikow,ja wyjechalem tez jak jozef w 75 roku do niemiec i zyje tam do dzisiaj,ale buduje na pomorzu dom wczasowy, w ktorym chce z zona starosc spedzic, bo do dzisiaj mam duzo przyjaciol z mlodosci.zycze panu szmidtowi pomyslnosci i zdrowia,i on jest dla mnie do dzisiaj najwiekszym sportowcem polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.wup-katowice.pl 29.04.08, 09:52 Żwawy ten pan :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronaldi Re: wallas-kobylinska szmidt kozakiewicz tato kulc IP: *.pools.arcor-ip.net 01.05.08, 14:54 stary kulczyk.... lista elyt jest dlugachna co w germanii sie dobrze czuli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.ptr.magnet.ie 18.05.08, 01:01 Mieszkam w Zagozdzie i naprawde Pana Smidta bardzo rzadko widuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Machura Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.chello.pl 29.07.08, 18:59 Świetny tekst w którym Mistrz potwierdza, że był i jest człowiekiem wielkiego formatu. Ten tekst to także drugie mistrzostwo - redaktora Piotra Płatka, bo wcześniej żadnemu innemu dziennikarzowi nie udało się porozmawiać z Józefem Szmidtem /wiem coś o tym/. Reporterskie mistrzostwo godne Mistrza trójskoku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siegfried Cymorek Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.multimo.pl 16.07.09, 23:32 Musze sprostowac artykul o Jozefie Szmidtcie:Prace w Klinice Sportowej Hellersen-Lüdenscheid otrzymal Pan Szmidt za zaslugi sportowe.Bylem przy pierwszej rozmowie pomiedzy dyrektorem administracyjnym kliniki a dziennikarzem Wesfälische-Rundschau Panen E.Gräfer.Dyrektor szpitala zatrudnil Pana Szmidta poniewaz byla to swietna reklama dla kliniki.Stefan Lewandowski wtedy juz nie pracowal w klinice.Wypadalo by podziekowac Klinice i Westfälische- Rundschau.Po wystapieniu Pana Szmidta w Aktuellem Sportstudio ZDF mielismy mala niespodzianke dla Pana Szmidta,bylismy umowieni z Vizeprzewodniczacym niemieckiego Bundestagu Panem Helmutem Beckerem ktory jest Fanem Szmidta;na wspolnym sniadaniu mial byc Willy Brandt (sniadanie w stolowce Bundestagu w Bonn).Wyjechalismy jednak dojsc pozno z Wiesbaden,juz po sniadaniu.Z powazaniem Siegfried Cymorek Odpowiedz Link Zgłoś
bokaj Święty spokój Józefa Szmidta 06.04.14, 19:03 Wielki SZACUNEK!!!! Klasa człowiek. Jego historia dobrze ilustruje śląskie powikłane losy - mniej lub bardziej odczuwane rozdwojenie wewnętrzne. Czego nie rozumie nikt, kto nieprzerwanie wzrasta w homogenicznej, jednorodnej od pokoleń kulturze. Panie Józefie! Dzięki za wszystko! Zdrowia i spokoju życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
koprowskir Święty spokój Józefa Szmidta 18.05.14, 02:16 Panie Redaktorze, czy tak trudno obliczyć ile lat ma ktoś kto urodził się w 1935 roku. Podejrzewam, że jest Pan b. młodym człowiekiem i bez kalkulatora nie bardzo daje sobie radę. Warto sprostować, że Pan Szmidt urodzony w 1935 roku mam 89 lat. Odpowiedz Link Zgłoś