Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Święty spokój Józefa Szmidta

IP: *.dslaccess.co.uk 22.04.08, 01:15
    Super tekscik. Brawo, Piotrek!
    Pzdr, Grzesiek Boczar, d. Nowiny
    Obserwuj wątek
      • Gość: Michel Re: Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 01:29
        Mam nadzieję, że Pan redaktor zadał sobie na tyle trudu, by przynajmniej zmienić
        nazwę miejscowości, w której mieszka obecnie Józef Szmidt. Inaczej z tytułowego
        świętego spokoju mogą być nici...
        • Gość: Kris_id Re: Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 02:20
          Niech żyje w spokoju jak najdłużej.
          Cieszę się, że znalazł spokój i ma czym się zająć.
          Dziękuję za wzruszenia sprzed lat!
          • Gość: Mietek Widywałem go na obozach sportowych IP: *.chem.pg.gda.pl 25.04.08, 10:41
            byłem wtedy młodym chłopakiem, rozpoczynającym uprawianie
            koszykówki. Mialem szczęście ocierać się wówczas o największe sławy
            polskiego i światowego sportu. Wśród wielu gwiazd tego cudownego
            zespołu (prawdziwy Wunder Team - bo tak ich nazywano) był on gwiazdą
            błyszczącą najbardziej. Do tego człowiek skromny, w odróżnieniu od
            wielu innych tam obecnych. Taki pozostaje nadal.
            • kijwoko Re: Widywałem go na obozach sportowych 25.04.08, 12:43
              Byl kiedys taki cesarz rzymski - Dioklecjan. W szczycie rozwoju imperium pod
              swoimi rzadami zostawil wszystko i... zamieszkal na wsi by hodowac kapuste.
              Grunt to byc szczesliwym w tym co czlowiek robi ;)
              • Gość: :O) Re: Widywałem go na obozach sportowych IP: 194.205.160.* 25.04.08, 16:12
                Troche p. Szmidt jest troche dziki i gburowaty... ale ludzie sa
                rozni.

1. Po wyjeździe męża codziennie musiałam meldować się na komendzie -
                mówi Łucja Szmidt. - Urzędnicy chcieli nawet, żebym oddała dzieci do
                adopcji! Po kilku miesiącach chłopcy wyjechali do ojca na krótkie
                wakacje i już nie wrócili.

Hmmm... dziwne. Tak ich pilnuja - a tu nagle dzieci jada odwiedzic
                ojca w Niemczech...

2. Szmidt wola do koz - "komcie", tak zeby ich nikt nei ukradl. No
                to teraz, dzieki dzeinnikarzowi wszyscy juz wiedza jak te kozy
                zawinac.

Pozdrawiam p. Szmidta.
                • Gość: zdzislaw zomo [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 16:44
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Cape444 Re: Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.xdsl.centertel.pl 25.04.08, 08:50
          Zadał, zadał bo tak naprawdę Szmitd mieszka w Kosobudach. Wiem, bo ta
          miejscowość jest koło mnie.
          • Gość: humi PR 1 tez sie chwaliło niedawno ze go "odnalazło" IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.08, 09:32
            Polskie Radio 1 tez sie chwaliło niedawno ze go "odnalazło". Jakiś dziwny zbieg
            okoliczności, ciekawe kto był tak naprawdę pierwszy?
        • Gość: gość Re: Święty spokój Józefa Szmidta IP: 193.151.38.* 25.04.08, 15:04
          nie zadał.
          pl.wikipedia.org/wiki/Zagozd
      • Gość: dede Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 08:01
        co za bzdury... co za las, co za leśne ostępy, co za polne drogi???? Toć to
        wioska w środku pola. a lasu to tyle tam co parku w mieście. Zagozd to piękna
        wioseczka w której ciężko kupic kawałek ziemi. Stary młyn stoi i niszczeje choć
        ma właściciela. jaki koniec drogi? Wioska wyasfaltowana , domki jak marzenie,
        nic tylko mieszkać, zyć i cieszyc się naturą. Do dwóch miasteczek rzut beretem,
        drogi odśnieżane, stadnina koni (chyba dwie) a w okolicy około 20. Sam chciałem
        tam sobie chatynkę postawić ale nikt tam juz niczego nie sprzeda chyba ze coś po
        jakimś rolniku których paru jeszcze tam funkcjonuje.
        • Gość: alala Re: Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.chello.pl 22.04.08, 09:06
          Gosciu dede,jestes malutki.Sprowadzasz czlowieka kory w czasach gdy starowal
          dawal nam poczucie dumy i satysfakcji,jego spokoj i poczucie godnosci zawsze
          budzily we mnie szacunek dla tego Czlowieka a ty chcesz go zmierzyc czym
          ?,kawalkiem ziemii na ktory sobie ciezko zapracowal.Daleko do miasta czy
          blisko,jedna stadnina koni czy sto?.Guzik mnie to obchodzi. Dziekuje Redaktorze
          za ten artykul.W czasach gdy startowal Pan Jozef bylam nastolatka i troszke
          uprawialam skok w dal.Kiedys na zawodach szkolnych na AWF-ie,ktorych nie
          wygralam,spotkala mnie najwieksza satysfakcja,pochwala z ust samego Jozefa
          Szmidta.Pozniej kiedy zniknal bardzo mi brakowalo wiadomosci o nim.Wszystkiego
          najlepszego Panie Jozefie.
          • Gość: dede Re: Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 09:40
            > Gosciu dede,jestes malutki.

dziecko kochane... czytaj ze zrozumieniem. pisze dziecko bo mimo tylu lat nadal
            masz problem ze zrozumieniem tekstu pisanego. Po prostu redaktor ubarwił wyprawę
            do tej wioski robiąc z miłej podrózy wycieczkę na dziki zachód podczas gdy
            sprawa ma się zupełnie inaczej - ot tk częsta przypadłosć reporterów szukajacych
            sensacji. Po prostu jest nierzetelny i tyle. jest to jedna z najładniejszych i
            największych wiosek w okolicy którą autor starał się przedstawic jako jakąś
            dziurę zagubioną w lasach.
            Co ja napisałem złego o Szmidtcie? Nic. Sorry, ale twoje pretensje to jakby tu
            powiedzieć... nie pod tym adresem
            a swoja drogą... mógł sobie redaktorzyna oszczędzić opisów bo zaraz znajdzie się
            grupa gamoni którzy zaczną nawiedzać Szmidta w celach niekoniecznie pokojowych.
            • Gość: konstanty52 Re: Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.adm.uni.wroc.pl 25.04.08, 09:11
              Drogi dede, ty też mógłbyś pomyśleć. Być może redaktor - któremu
              jestem ogromnie wdzięczny za tekst o człowieku będącym jednym z
              największych sportowych idoli mojej młodości - opisał okolicę i
              miejsce PRAWDZIWE, ale nazwę miejscowości ZMIENIŁ.

Jeśli tak zrobił, to chwała mu za to - uszanował spokój człowieka,
              który jak malo kto na ten spokój zasługuje. U mnie ma szóstkę z
              dziennikarstwa :-).
      • Gość: Kibicztamtychlat Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 13:04
        Dobrze,że Pan Józef był i jest nadal.Niech żyje w zdrowiu jeszcze długie
        lata.Dzięki za artykuł,to tak koi serce jak Wideoteka Dorosłego
        Człowieka.Pozdrówko i czekamy na następne spotkanie z zapomnianym
        mistrzem/mistrzynią/ z tamtych lat,tamtych lat...
      • toja3003 "Wszędzie piszą o mnie Schmidt, a ja przecież nigd 22.04.08, 16:48
        "Wszędzie piszą o mnie Schmidt, a ja przecież nigdy nie wróciłem do
        niemieckiej pisowni nazwiska. Na zawsze pozostanę już Szmidtem."

Hmm, znaczy zmienił z polskiego na nasze czy jak?
        • Gość: Zuza Re: "Wszędzie piszą o mnie Schmidt, a ja przecież IP: *.61.jawnet.pl 24.04.08, 10:45
          Aleś upierdliwy! Zmienili a On nie wrócił do swojego prawdziwego i
          chce by tak zostało, czy to trudno zrozumieć... Pamiętam cudowne
          emocje z Tokio i wspaniale że Pan Józef dał się namówić na wywiad.
          • Gość: das_spiel_ist_aus jedni zmienili,drudzy zmienili IP: *.adsl.alicedsl.de 25.04.08, 08:07
            a on zostal czlowiekiem,sportowcem,mistrzem i na koncu europejczykiem.
            ps.bylem malym dzieckiem kiedy odnosil sukcesy,a zwyciestwa pana szmita dla jednych i schmita dla drugich staly sie symbolem zwyciestwa sportowej rywalizycji nad polityczna ideologia(om).
        • Gość: Kaz Re: "Wszędzie piszą o mnie Schmidt, a ja przecież IP: *.breat.com.pl 25.04.08, 16:55
          Wystarczy że przeczytasz uważnie artykuł a się dowiesz
      • hetmanwiechu Spoko ziomek ten Szmidt 22.04.08, 17:41
        dobry artykul, wiecej takich
        • 1410_tenrok Wzruszyłem sie - jest moim idolem 25.04.08, 18:56
          pamietam transmisje telewizyjne z Rzymu oraz z Tokyo. Byłem nim
          zachwycony. Był genialnym sporotwcem.
          Dzieki za ten artykuł.
      • arek47 Dziękuję za wzruszenia sprzed lat! Müller ! 22.04.08, 18:13
      • Gość: kajak Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.08, 19:47
        Medalistom olimpijskim naleza sie specjalne emerytury za zdobyte
        medale na Olimpiadach. Mam pytanie, czy Pan Jozef tez z tego prawa
        korzysta? Bo jak najbardziej sie mu ta emerytura sportowa nalezy ( 2
        zlote medale olimpijskie-to nie jest byle co). Zycze mu duzo zdrowia.
        • petronella.kozlowska Re: Święty spokój Józefa Szmidta 22.04.08, 20:42
          ten pan dobrowolönie wyjechal do Niemiec, i jak wielu Dojczszlezierów zrobil tam
          ogromne kariere i majatek, dlatego teraz jako hobby hoduje kozy na Pomorzu w
          Polsce.

Dziwne ze caly majatek w Niemczech i wielu przyjaciól tam pozostawil
          • Gość: Wacek Re: Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.vnet.wnec.edu 22.04.08, 22:11
            petreonella zachowujesz sie jak KOZA ale nie dziwota bo nazwisko tez
            od kozy MEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.
          • arek47 [...] 23.04.08, 18:12
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Zuza Re: Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.61.jawnet.pl 24.04.08, 10:48
            ...graj w palanta... na zdrowie, również psychiczne
          • Gość: gen. wąs-biernacki Re: Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.cable.ubr05.perr.blueyonder.co.uk 25.04.08, 07:29
            "jak wielu Dojczszlezierów zrobil tam ogromne kariere i majatek"

dlaczego przez 700 lat mieszkania u nas nigdy się nie nauczyliście prawidłowo odmieniać polskich końcówek? "Ogromne" to by było jakby to były "kariery", jedną "karierę" można zrobić "ogromną"
          • Gość: umghhh Re: Święty spokój Józefa Szmidta IP: 212.117.81.* 25.04.08, 11:17
            Ach majatek zostawil i przyjaciol??? A to niby dlaczego? Moze jest tak ze
            pracowal cale zycie sprzedal co mial i wyjechal do PL na stare lata kozy
            chodowac a z przyjaciolmi kontakt utrzymuje ostatecznie mozna i nowe i stare
            media uzywac szczegolnie ze granice praktycznie nie istnieja.
            Czy zrobil ogromna kariere i majatek tego nie wiemy. Co to ma zreszta za
            znaczenie - od kiedy wartosc ludzkiego zycia mierzy sie w majatku i wasko
            pojetej karierze? Kariere zrobil sportowa i dlatego go znamy. Pracowal ciezko
            cale zycie a teraz choduje kozy. Mnie sie podoba.

Lepsze niz wyscig szczurow w kazdym razie.
          • Gość: Marcin Re: Święty spokój Józefa Szmidta IP: 195.26.72.* 25.04.08, 12:36
            Skąd ta złośliwość? nie można mieć pretensji do człowieka, że w takich czasach
            jak tamte wyjechał.
            Wszystkiego najlepszego dla Pana Józefa. Jestem młody, sportem się zbytnio nie
            interesuję, pierwszy raz miałem okazję się dowiedzieć. Bardzo ciekawy artykuł.
        • wicker.man73 Re: Święty spokój Józefa Szmidta 25.04.08, 06:52
          Gość portalu: kajak napisał(a):

> Medalistom olimpijskim naleza sie specjalne emerytury za zdobyte
          > medale na Olimpiadach. Mam pytanie, czy Pan Jozef tez z tego prawa
          > korzysta? Bo jak najbardziej sie mu ta emerytura sportowa nalezy ( 2
          > zlote medale olimpijskie-to nie jest byle co).

Jemu sportowa emerytura się nie należy, za to stypendium dla wyjątkowego skoczka-nieudacznika Roberta Matei jak najbardziej!
          • Gość: Kill B. Co tutaj szukasz kiblowy poeto ? IP: *.dip.t-dialin.net 25.04.08, 08:56
        • koham.mihnika.copyright emerytury??? 26.04.08, 01:41
          Po p. Jozefie byl doskonaly trojskoczek Wiktor Saniejew. Trzy zlote, jeden
          srebrny. Jakis czas temu Saniejew zjechal do Australii, poczatki mial
          cieniutkie, miedzy innymi wozil pizze do klientow. Na szczescie kiedys
          dostarczyl pizze do mieszkania mlodych sportowcow, ktorzy goscili Alana Jonesa,
          znanego radiowca i bylego trenera rugby. Jones w mgnieniu oka rozpoznal
          Saniejewa, nawiazala sie rozmowa i Alan obiecal Wiktorowi pomoc. Znalazl mu
          prace w branzy, poza tym Wiktor uczyl dzieci sportu w prywatnej szkole.
          Kiedy go spotykalem na zawodach w Sydney nie chcialo sie wierzyc, ze zdobywca
          tylu medali moze zyc tak skromnie. Porownajcie to z dzisiejszymi pilkarzykami
          czy innymi gwiazdami sportu nagarowanymi sterydami...
          Pamietam siebie biegiem szturmujacego wejscie na stadion dziesieciolecia, na
          slynne zawody z USA, GB, RFN czy Sowietami. To byla druzyna, to byly wyniki.
          AMoimi faworytami byli Foik, Szmidt, Piatkowscy o dlugasach nie wspominajac.
          To byly czasy, to byli ludzie.
          Panu Jozefowi wypada zyczyc duzo zdrowia i spokoju. Skoro prezydent ma jeden
          zbywajacy medal, zawsze moze nadgonic i uhonorowac wspanialego sportowca.
      • Gość: zbigniew jan Święty spokój Józefa Szmidta- trzeba przyjac zapro IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.08, 22:29
        Panie Jozefie,
        bylem dumny ze zdobywal Pan zlote medale, nic z tego Pan nie mial,
        oprocz uznania rodakow, uwazam ze juz w tym wieku najwyzsza pora
        skorzystac z zaproszen i pokazac sie mlodziezy dla mnie jest Pan
        wzorem jak zyc. pozdrawiam
      • dudala76 szacunek dla bohatera i autora artykułu 23.04.08, 01:32

• Gość: pirania46 Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 13:14
        W połowie marca napisałem do p. Józefa z prośbą o autograf. Z
        niewielką nadzieja na odpowiedź, bo przeciez od dawna było wiadomo,
        że mistrz trójskoku nie chce wracać do czasów swojej wspaniałej
        kariery. Tymczasem... p. Józef sprawił mi miła niespodziankę,
        spełniając moją prośbę.

Teraz mogę podziękować Wam za ten artykuł. Takich mistrzów, jak
        Józef Szmidt, trzeba przypominac kibicom. Oni (mistrzowie)
        zwyczajnie na to zasługują.
        • Gość: wachol Re: Święty spokój Józefa Szmidta IP: 193.24.14.* 25.04.08, 07:38
          a czy wiecie moi drodzy jak wygląda obecnie Stadion Leśny w
          Olsztynie? bardzo proszę! o to link do zdjęcia i opisu. porażający
          widok!!!

www.lasmiejski.olsztyn.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=27
      • dar61 Panie Józefie -pPokazać młodym ... 23.04.08, 21:45
        Panie Józefie! Pokazać młodym trzeba, że sport przez duże "S" to nie
        tylko doping, jak dzisiaj.
        Prosimy, niech się Pan pokaże, młodym warto autorytety pokazywać.
        Słynne czasy wundertimowe.
        Legendy o Was opowiadają.
        A co było - niech Pan SPISZE - toż to dla nas ważne!

Jesteśmy, byliśmy, będziemy - w Europie.
      • Gość: waldek-usa dzien dobry . IP: *.ph.ph.cox.net 23.04.08, 22:23
        pochodze z olsztyna ,gralem w p.nozna w gwardi tam na scianie /rok1976/bylo pana
        zdjecie i opis skoku stulecia. tyle pamietam. serdecznie pozdrawiam z arizony w usa.
      • Gość: Harry Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 23:06
        Z ogromnym wzruszeniem przeczytałem ten tekst, oglądnąłem zdjęcia...
        Pan Józef to był mój ideał w czasach zamierzchłej już młodości. To
        historia tego złotego medalu w Tokio, niesamowity upór i wola
        powrotu do sił po operacji tuż tuż przed olimpiadą. Dzięki niemu sam
        zająłem się sportem, wybrałem oczywiście trójskok. Wyniki,
        wynikami... ale wiele tej swojej zabawie w sport i Jemu zawdzięczam.
      • Gość: Nemo Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.subscribers.sferia.net 24.04.08, 10:06
        Kolejna historja kolejnego człowieka. Bardzo wzruszająca.
        Napewno ppowinien mieć tą emeryture sportową, ale nie o tym chce
        mówić. Z reportarzu wynika, że p.Juzef uczciwie pracował całe życie,
        ale zemie kupił po prace w Niemczech. Dziś, ze zwykłej uczciwej
        pracy w Polsce nadal trudno kupić nieruchomość.To, co przeszedł
        p.Juzef to jeszcze jedno podtwierdzienie, jak powoli zmienia się
        rozwój gospodarczy w naszym kraju.
        Dobre, że p. Juzefowi udało się odnaleść możliwości do
        zorganizowania tego spokoju. Widocznie Bóg nad Panem czuwa.
        Szczeńść Boże.
        • Gość: jacek226315 Re: Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 07:06
          panie Nemo Jozef ,nie Juzef
          • Gość: hrb Uszaszowski Nie dziw sie... IP: *.VIC.netspace.net.au 25.04.08, 08:55
            On mieszka juz 150 lat zagranica, to mogl zapomniec j .polski.
          • Gość: hrb Uszaszowski Nie dziw sie... IP: *.VIC.netspace.net.au 25.04.08, 08:55
            On mieszka juz 150 lat zagranica, to mogl zapomniec j .polski.
      • Gość: Baton Święty spokój Józefa Szmidta IP: 212.160.172.* 24.04.08, 11:24
        Taki tekst o niczym....
        • Gość: Peter Re: Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.dip.t-dialin.net 24.04.08, 13:49
          nic absolutnie nic do ciebie nie dociera ,wspolczuzje
        • Gość: flam 08 Re: Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 17:42
          Taki tekst jak ty baton. Chłopie wtedy to naprawdę był KTOŚ, a niw jakiś baton
      • Gość: WAWRZYN Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.08, 23:41
        TO BYŁ MÓJ IDOL- JAKO MŁODEGO LEKKOATLETY.STARTOWAŁEM RAZEM NA JEGO OSTATNICH MISTRZOSTWACH POLSKI W 3-SKOKU I W DAL...ZDZISŁAW KOKOT
        • Gość: noik tamte czasy.. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.04.08, 07:18
          To musialy byc czasy...mnie jeszcze nie bylo na swiecie;) ale kiedy
          oglada sie czarno-biale skroty..
          czuc ze wygrana miala jakis inny smak...
      • Gość: doni Święty spokój Józefa Szmidta IP: 80.51.49.* 25.04.08, 05:47
        wielki szacunek Drogi MISTRZU . Serdecznie pozdrawiam i wszystkiego najlepszego.
      • Gość: latarnik wyglada mi na to ze pan Józef Szmidt IP: 121.216.230.* 25.04.08, 05:53
        lepiej by Polska zarzadzal niz Herr Tuske
      • Gość: dziadek Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.08, 06:33
        Pamiętam, jak go opluwano w "mediach" w 1970 roku i później. Nazywano go zdrajcą
        narodu, bo wyjechał do Niemiec.
        Podobnie było z siostrami Tlałka. Wyszły za mąż za Francuzów i tam zostały.
        Najbardziej agresywny w tym opluwaniu był redaktor Jeleń. Wtedy bodaj w "
        Trybunie Robotniczej". Tuby PZPR-u na Górnym Śląsku.
        • Gość: Timothy Re: Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 25.04.08, 06:43
          Znalem Jelenia, ktory byl wyjatkowa Swinia.
      • Gość: klodek Re: Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.chello.pl 25.04.08, 07:02
        Dawno mi tak nikt nie zaimponował. Skromny, mądry i nietuzikowy człowiek który
        może być stawiany jako przykład. Jest na pewno moim idolem: konkretny, pewny
        siebie a skromny.(jakby z innej planety. W tej chwili tylko chamstwo i pewność
        siebie typu doda to idole). Ja takie idole po prostu......pier.... Nisko się
        kłaniam Panie Szmidt.
      • Gość: wolnyTbet Gdy w portalu YouTube wpiszemy nazwisko Szmidt IP: *.pete.cable.ntl.com 25.04.08, 07:02
        gadzina jak zwykle klamie.sam wpisz nazwisko Szmidt w portalu YouTube
        • Gość: ls Re: Gdy w portalu YouTube wpiszemy nazwisko Szmid IP: *.dsl.pltn13.sbcglobal.net 25.04.08, 08:41
          Poza trojskokiem, czy Szmidt tez biegal w olimpijskiej sztafecie 4x400m?
          • Gość: hrb Uszaszowski W tych czasach ... IP: *.VIC.netspace.net.au 25.04.08, 09:12
            na 400m biegal Badenski, ktorego zlikwidowaly sluzby specjalne,PO
            JEGO WYJEZDZIE Z Polski,zdaje sie , ze na ulcy w MONACHIUM.Badenski
            ZDOBYL brazowy medal na 400m na olimpiadzie w Meksyku.
            • Gość: konstanty52 Re: W tych czasach ... IP: *.adm.uni.wroc.pl 25.04.08, 09:20
              Nie szalej, mitomanie - Badeński żyje i ma się dobrze.
              • Gość: hrb Uszaszowski Jezeli to byla plotka,to i z nim... IP: *.VIC.netspace.net.au 25.04.08, 09:30
                pewnie mozna przeprowadzic wywiad.Jestem jednak pewny,ZE TAKIEGO
                WYWIADU NIE UDZIELI.
                • Gość: kornik Re: Jezeli to byla plotka,to i z nim... IP: *.hcz.com.pl 25.04.08, 10:50
                  Co za bzdura ze śmiercią Badańskiego! Rozmowy z Andrzejem Badańskim
                  w prasie się ukazują. Całkiem niedawno czytałem chyba w "Przeglądzie
                  sportowym", a ze dwa lata temu był w telewizji. Ma się dobrze.
                  • koham.mihnika.copyright lubilem Badenskiego, nieduzy, ale 26.04.08, 02:24
                    zapier... jak zajac. A Jozef Szmidt biegal w sztafecie 4*100.
          • Gość: konstanty52 Re: Gdy w portalu YouTube wpiszemy nazwisko Szmid IP: *.adm.uni.wroc.pl 25.04.08, 09:17
            Nie, sprinterem był jego starszy brat Edward.
            • Gość: konstanty52 Re: Gdy w portalu YouTube wpiszemy nazwisko Szmid IP: *.adm.uni.wroc.pl 25.04.08, 09:21
              z tym że biegał tylko 100, 200 m.
              • Gość: kornik Re: Gdy w portalu YouTube wpiszemy nazwisko Szmid IP: *.hcz.com.pl 25.04.08, 10:52
                Józef Szmidt również biegał sprinty na początku kariery. Był nawet
                członkiem reprezentacyjnej sztafety 4x100m razem z bratem Edwardem.
      • Gość: m-aj Chylę czoła przed Mistrzem! IP: 84.38.160.* 25.04.08, 07:12
      • Gość: kibic Święty spokój Józefa Szmidta IP: *.am.poznan.pl 25.04.08, 07:17
        Szanowony Panie Józefie chciałbym chociaż tą drogą podziękować za
        wspaniałe wzruszenia i emocje , które były moim udziałem dzięki
        Pańskim startom. Bez względu na to jak potoczyła się Pana droga
        życiowa i jaki był stosunek do tej drogi ówczesnych cenzorów życia
        publicznego cały czas jest Pan w sercach kibiców. Jeszcze raz
        dziękujemy, pozdrawiamy i życzymy wszystkiego najlepszego.
      • Gość: magda do fotografa IP: *.tpgi.com.au 25.04.08, 07:30
        pan ktory robil zdjecia moglby sobie maryce w aparacie wyczyscic.
        wstyd dawac do publikacji zdjecia z takimi paprochami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka