Gość: adam O 20.45 rola Beenhakkera będzie skończona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 10:08 Co za idiotyczny tytuł Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Ludzie, co jest? To tylko 90min gry w piłkę. 08.06.08, 10:15 Płace wzrosną? Bezrobocie spadnie? Mieszkania potanieją? Obejrzeć mecz można, ale jutro będzie poniedziałek jak każdy inny. Pójdziemy do pracy jak zawsze, szef nie zmądrzeje, korki mniejsze nie będą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk głupoty i głupotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 10:26 Drodzy, po co tak się ekscytujecie? Niemcy to naród rzeczowy i rozsądny do bólu. Dla nich są ważne 3 punkty, a czy to z Polską, czy z inną drużyną, jest mniej istotne. Prasa wyciąga historyczne sentymenty, a ludzie się tym podniecają i to kupują. Przecież wydawcy dzięki ogólnonarodowej podniecie (po obu stronach Odry) liczą wspaniałą kasę. Można byłoby sie ekscytować tym meczem gdyby to był co najmniej ćwierćfinał. To jest mecz Polaków z bardzo dobra drużyną i tyle. Uda się wygrać - ok. Ja obstawiam wynik 1:1. Powinniśmy się cieszyć z tego, że bierzemy udział w Mistrzostwach Europy i traktować to jako możliwość oglądania sportowego widowiska na wysokim poziomie z udziałem naszej reprezentacji, a nie na miarę wydarzeń z 1939r. Pozdrawiam wszystkich nieotumanionych:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HH Dwa Hanysy Lukas i Miro klupnom Polokom trzi-zyro! IP: *.swietochlowice.net.pl 08.06.08, 10:22 I Szlonzek dziysiej fajruje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kai Re: Dwa Hanysy Lukas i Miro klupnom Polokom trzi- IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.06.08, 16:26 wer hat Recht der hat Recht. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Piekny sen IP: *.chello.pl 08.06.08, 10:24 A nie sie śniło 2 tygodnie temu ze wygramy 2:0 a smolarek lub żurawski strzelą bramke w 2 minucie tego dokłdnie nie pamietam ale miałem piekny sen jakby okazał się prawdą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mapi7 O 20.45 rola Beenhakkera będzie skończona IP: *.toya.net.pl 08.06.08, 10:30 Ja nie jestem zrzędliwym kibicem mądralą, który zawsze ma za złe i każdy występ naszej reprezentacji piłkarskiej widzi w czarnych barwach i w aspekcie tragedii narodowej! JA ZAWSZE JESTEM Z DRUŻYNĄ NA DOBRE NA ZŁE!!!! TRZYMAM KCIUKI!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
barej O 20.45 rola Beenhakkera będzie skończona 08.06.08, 10:33 Tak się składa,że znam niemców prawdziwych i tych bieżnikowanych.Do tych pierwszych w zasadzie nic nie mam.Ale ci drudzy to jest gatunek!Za grosz zasad dobrego wychowania,obycia-żenada.To właśnie tacy"niemcy" mają kompleks w różnych jego odmianach.A sama wypowiedz nijakiego Johanna o tym świadczy.Biedny chłop,ten to ma kompleksyi tu się potwierdza moja teza o niemcach drugiej kategorii,tak,tak tam się ich niestety tak nazywa.Dlatego bieżnikowani szczekają aby się PANU przpodobać.Właściwie to mi ich szkoda.Tam ich nie chcą a wPolsce są obiektem żartów,kpin ale sami sobie zgotowali ten los. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemiec Re: O 20.45 rola Beenhakkera będzie skończona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 12:50 zasadniczo masz trochę racji jest w Niemczech pewna grupa tzw. wasserpolen czyli Ślązaków kiedyś tam polaków którzy uważają się za Niemców, i są oni gorzej traktowani, nawet mniejszość niemiecka na Opolszczyźnie składa się w większości z Polaków, ale byli i są na Opolszczyźnie jeszcze tzw. prawdziwi Niemcy, którzy trafiali tam np. w XIX wieku w ramach rożnych akcji osiedleńczych i kolonizacyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK Re: O 20.45 rola Beenhakkera będzie skończona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.08, 13:15 Wstyd mi za takich Polaków jak Klose i Podolski... Odcinają się od swoich korzeni. Gdybym urodził się nawet w Iraku to i tak nie odciąłbym się od swoich korzeni... Odpowiedz Link Zgłoś
punter O 20.45 rola Beenhakkera będzie skończona 08.06.08, 10:38 Postawiłem 4-1, 3-0, 3-1 dla Niemców. Sorry Leo ale sam wiesz - I did it for money :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KibicPL Mam miejcsa w samochodzie... IP: *.techmedia.com.pl 08.06.08, 10:53 Hej, we wtorek popoludniu (10.06) wybieram sie do Wiednia, mam dwa miejsca w samochodzie. Bede wracal w sobote lub niedziele (do ustalenia). Wyjazd z Gliwic, ale odebrac z innego miasta tez moge.Pozdrawiam gosailing@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pawelp78 NIE BĘDZIE skończona 08.06.08, 11:02 Dziś o 20.45 rola Beenhakkera nie będzie skończona. A wie Pan dlaczego, panie redaktorze? Wie Pan lepiej ode mnie: dlatego, że mecz z Niemcami, niezależnie od jego wyniku, nie będzie ostatnim meczem reprezentacji Polski na tym turnieju. A jakoś wszyscy, i kibice, i dziennikarze, wypowiadają się tak, jakby to miał być jedyny mecz mistrzostw, jakby nie pamiętali, że chociażby chwilę potem trzeba będzie stawić czoła drużynie, która zatrzymała Anglię w eliminacjach. I ten mecz też będzie wart 3 punkty. Pan również, jako dziennikarz, na pewno lepiej ode mnie pamięta trenera, który na pierwszym meczu turnieju zakończył swoją rolę i potem musiał go zastępować kucharz. Jakoś nie zależy mi na tym, żeby Beenhakker brał z niego przykład. A wypowiedzi typu "pobijcie ich, a potem możecie nawet odpaść z mistrzostw" nie chce mi się nawet komentować - po prostu nie rozumiem ludzi, dla których w piłce nożnej pobicie i upokorzenie Niemców jest ważniejsze niż piłka nożna. Mamy rok 2008, a nie 1944. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Nie jestem twój "kamerade", znajomych sam 08.06.08, 11:02 sobie wybieram. To, że jestem zdrowy, to akurat wiem, ale moze pora żebyś sam się zainteresował swoim zdrowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karmazynowy_król Do przodu Polsko !!! IP: *.wro.vectranet.pl 08.06.08, 11:03 pl.youtube.com/watch?v=jDUzMGgjkA0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MINODUESP O 20.45 rola Beenhakkera będzie skończona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 11:07 Dlaczego w statystykach meczy z Niemcami nie uwzględnia się meczy rozegranych z NRD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molo O 20.45 rola Beenhakkera będzie skończona IP: *.brzezno.univ.gda.pl 08.06.08, 11:14 mega dobrze skrojony tekst:) pozdro dla autora, zawarl w tym artykule chyba wszystko co mozna owiedziec o tym spotkaniu Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 O 20.45 rola Beenhakkera będzie skończona 08.06.08, 11:23 Jakis tam kapalen wróżył cud. W takim razie piłkarze nie muszą nawet wychodzić na murawe. Co się stanie jeżeli przegrają? Czy to będzie znaczyło, że kapalan jest grzesznikiem i nie wymodlił cudu. Czy Niemcy tez mają ze sobą kapelana cudotwórce? Nie wiem o co ta wojna w tym meczu Polska-Niemcy? Wygra ten kto będzie lepszy i będzie miał więcej szczęścia. A co z pozostałymi dwoma meczami? One juz się nie odbędą? Nie wiem o co ta zawierucha na ten jeden mecz. Nie wiem kto i dlaczego podgrzewa niezdrową atmosfere. To mogą robić tylko głupi dziennikarze wraz z głupimi kibicami. Ciekawe co będą mowić jeżeli nasi przegrają. Pewnie znowu stek głupot. Ale życzę naszym dobrej gry, wzbicia się na wyżyny swoich umiejętności i wiary w nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bohun43 Re: O 20.45 rola Beenhakkera będzie skończona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 12:18 ja ja 222,ty sobie robisz jaja .jesteś notorycznym nieukiem czy co ,nie znasz historii? nie znasz relacji polsko - niemieckich?przyleciałeś z księżyca?niemcy to nasz odwieczny wróg,mówi ci to coś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: O 20.45 rola Beenhakkera będzie skończona IP: *.pp.htv.fi 08.06.08, 13:59 Tak, tak, odwieczny wrog, jasne. To kiedy jedziesz ich powystrzelac? Ludzie, to tylko pilka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienioo Re: niemcycw..e IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.08, 11:25 Dziś rano nad swoja stodołą widziałem w locie 3 orły. Czytałem gdzieś u Chryzostoma Paska, że taki sam widok widział nad obozem tureckim w 1683 roku. Mam nadzieję, że to jest zwiastun pogromu Niemców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwet21 Pozdrowienia z Klagernfurt!! IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.08, 11:29 Właśnie dotarłam i wiadomo wygraja lepsi,ale kibicuję Niemcom i za nich trzymam kciuki.Napewno wygrają!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanys Re: Pozdrowienia z Klagernfurt!! IP: *.pools.arcor-ip.net 08.06.08, 12:56 ja tez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sybirak2 O 20.45 rola Beenhakkera będzie skończona IP: *.dynip.asn.pl 08.06.08, 11:30 Czy was wszystkich pokręciło? Albo może wszyscy dostaliście świra z tym meczem? Zyczę Wam żebyście dostali 3:0, które wybijw wam z głowy, że Polacy umieją grać w piłkę nożną, grę zespołową, a Polacy we wszystkim to egoiści. Odpowiedz Link Zgłoś
out.of.the.dark Re: Re Johann - Mala prosba 08.06.08, 11:35 > langsam das einfache gebrauch von unsere Sprache lernen Dobre ! Po pierwsze jest to stylistycznie nie po niemiecku a po drugie to od kiedy "Gebrauch" jest "das" ? > reicht fuer euch einfache Text a nie przypadkiem "ist genuegend ..." i einefche Texte ? > Koenntest du mir vielleicht helfen , diese Gedanke zu lokalisieren ? Znowu dziwne zdanie - a poza tym : "diese Gedanke" ?? Wniosek - albo taki z Ciebie Niemiec jak ze mnie ksiezna Walii albo strasznie zasmiecasz Twoj ukochany najpiekniejszy jezyk - co potwierdzaloby sens cytatu o "deutsche Rede" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Re Johann - Mala prosba IP: *.pp.htv.fi 08.06.08, 14:01 Co to "einefche Texte"? Jak sie kogos poprawia, to warto wczesniej zadbac o swoj wlasny poziom wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiacz A realnie rzecz biorac, to bedzie klapa IP: *.adsl.alicedsl.de 08.06.08, 11:41 jakies 3:0 dla Nemcow podejrzewam, moze i 5:0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Dajcie już spokój z tym Euro2008 IP: *.wro.vectranet.pl 08.06.08, 11:56 Większość mediów dostaje już sraczki od tego Euro2008, wszędzie panoszy się piłka kopana, wmawia się ludziom, że to sport Narodowy. Sieczka reklamowo-ideowa przygniata - na temat piłki kopanej wypowiadają się wszyscy "znawcy" - przesadził już RMFFM sięgając po opinie trampkarzy "jak powinniśmy grać na poszczególnych pozycjach". Jakiś debil(przyszły prezydent Polski podobno) we Wrocławiu na spokojnym osiedlu kazał postawić telebim i nagłośnienie żeby pijana tłuszcza mogła świętować nie dając innym w nocy spać. KIBICUJĘ POLAKOM - ale bez przesady ME to nie jest czas wakacji i nic nierobienia dla większości z nas, ME to nie czas zawieszenia reguł życia społeczności - o ile jeszcze zrozumiem sąsiada kibica "ciut" głośniej słuchającego relacji, o tyle robienia zadymy na całą okolice na publiczne pieniądze jest przesadą. j Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willi Pobijcie ich, a potem możecie nawet odpaść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 11:47 z mistrzostw... oto słowa idioty Odpowiedz Link Zgłoś
gosciu_z_niemiec Nie chce wam psuc ogladania meczu, ale przegracie 08.06.08, 11:48 Wasza druzyna nie ma szans na wygranie zadnego meczu w grupie. Nie martwcie sie jednak: Hauptsache, man ist dabei :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El greco Re: Nie chce wam psuc ogladania meczu, ale przegr IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.08, 12:48 Jak wasza , jaka nasza? Tak jak Niemcy zagrali z Serbami, ktorzy nie potrafili utrzymac sie 3 sekundy przy pilce, to bylo zenujace. serbia miala mimo to 2 strzaly celne i praktycznie 2 budy. Niemcy wygrali z powodu bledu zawodnikow stojacych w murze ,a nie wlasnych umiejetnosci. poza tym jaka niemiecka reprezentacja? 90 procent , to swiatowa zbieranina, a tych dwoch Niemcow, to albo Ossi albo taki Hanys jak ty, ktorego tam nie chca, a w Polsce juz nikt z nim sie nie liczy. Jestem Bandbetreuer w duzym koncernie i tam na tasmie nie pracuje zaden Wessi za to sami Ossi albo tacy Möchtegerndeutscher jak ty. To tlumaczy za kogo was maja... Niemcy sa znani z zacietosci,flegmy i konsekwencji ale z chwila gdy w reprezentacji sa glownie obcokrajowcy te cechy zostaly zatracone. Przykladem byl mecz z Jugoslawianami gdzie niemcy grali bardzo nerwowo dajac z siebie wszystko wiec, to chyba maksimum ich mozliwosci. Grek z Monachium w ktorego oczach zdobyles sie tylko na politowanie. A Grecja czeka na Polske w finale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciowa z niemiec Re: Nie chce wam psuc ogladania meczu, ale przegr IP: *.netcologne.de 08.06.08, 13:29 e du kleines arschloch es wird sich noch zeigen wer gewinnt:) und wie man dass so schön sagt möge der bessere gewinnen ( Polska) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazaki Re: Nie chce wam psuc ogladania meczu, ale przegr IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.06.08, 16:14 du große Arschloch polen v Deutschland :11verloren,4 unentschiden,0 Gewonnen. Tschiisikowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Siedz sobie tam u tych poukladanych rasistów IP: 78.146.59.* 08.06.08, 14:48 Mozesz mowic co chcesz a my jestesmy Polakami i kibicujemy naszej druzynie i to jest piękno piłki którego ty może już nie rozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schumifan Re: Nie chce wam psuc ogladania meczu, ale przegr IP: *.prenet.pl 08.06.08, 15:45 nie martw sie za to heidfeld nie ma szans z Kubica, hehehehe, lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu z Polski Re: Nie chce wam psuc ogladania meczu, ale przegr IP: *.chello.pl 08.06.08, 17:21 jeżeli przegramy to i tak bramki strzelą Polacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie kibic O 20.45 rola Beenhakkera będzie skończona IP: 193.59.95.* 08.06.08, 11:54 W całej naszej historii byliśmy wielcy, dumni i zadziorni PRZED BITWAMI.Po -zwykle ogon pod siebie,opatrywanie ran i.............ehhhhhhhhhhh. Oczywiście zycze naszym sukcesu,ale to zadecie,ze musimy,że po nas tylko ........?Co? Swiat tak samo z sukcesem -jak porazka Polaków-jest wystarczajaco popaprany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dumny kibic O 20.45 rola Beenhakkera będzie skończona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.08, 11:58 Dla mnie wynik nie jest ważny, ważne jest to, że jesteście tam chłopaki BRAWO !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manfan Polacy gorsi od Niemców?! IP: *.ghnet.pl 08.06.08, 12:01 Bądźmy szczerzy. Polacy nadal postrzegani są przez naszych zachodnich sąsiadów za zacofanych, prymitywnych, zakłamanych ludzi. Gdy więc Niemcy mówią “Polska”, ich pierwszym skojarzeniem najczęściej są określenia typu: “przestępcy, złodzieje aut”. Nie będę ukrywał tego, że Polacy w większości gardzą narodem niemieckim i chyba trudno się temu dziwić. Dzisiaj przyjrzymy się, moi Drodzy, temu stereotypowi, który wydaje się być już zbyt mocno zakorzeniony w naszych głowach, by myśleć o jakiejkolwiek zmianie w tej kwestii, zmianie na lepsze. Sprawdzimy czy ten na pozór czarny obraz ma odcienie jaśniejsze. Sprawdzimy również, czy Polak jest gorszy od Niemca i czy rzeczywiście ma powody do wstydu. Problem ukażę na płaszczyźnie sportowej, bo także na niej Niemcy potrafią wyprowadzić Polaków z równowagi, następnie mając do nas żal, że to właśnie my chcemy z nimi walczyć i za wszelką cenę prowokujemy. Jak jest naprawdę? Kto ma rację? Czy niechęć wobec Niemców jest tylko mylnym stereotypem? Przejdźmy do meritum… Polecam lekturę: redlog.pl/2008/06/08/polacy-gorsi-od-niemcow/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emp O 20.45 rola Beenhakkera będzie skończona IP: *.acn.waw.pl 08.06.08, 12:24 Mecz z Niemcami nie jest najwazniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanys Re: O 20.45 rola Beenhakkera będzie skończona IP: *.pools.arcor-ip.net 08.06.08, 12:53 kazdy mecz w tym turnieju jest wazny, czy mecz z Austria bedzie mniej wazny lub z Kroacja?Dla niemcow tez kazdy mecz jest wazny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC O 20.45 rola Beenhakkera będzie skończona IP: *.mtm-info.pl 08.06.08, 13:03 POOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLSKAAAAAAAAAAAAA GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś