Gość: www IP: *.net 02.10.03, 21:45 Po co UNIA-DWORY gra w naszej lidze.To juz jest nudne-mozna juz im dac medale za mistrzostwo ligi- i niech graja w lidze czeskiej lub rosyjskiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: luca Re: Hokej. Zwycięstwo Unii IP: 82.160.7.* 02.10.03, 22:09 To jest bardzo dobry pomysł. Ciekaw jestem co na to prezes Ingielewicz ? Sądze, że Dwory S.A. osiągnełyby lepszy wynik promocyjny wpuszczając Unię do ligi czeskiej. Choć tam Unia byłaby raczej średniakiem. Ale w jakim towarzystwie !! Odpowiedz Link Zgłoś
huragan55 Re: Hokej. Zwycięstwo Unii 03.10.03, 06:41 Czytając dwie poprzednie wypowiedzi to jacyś bajko pisarze z Oświęcimia po dziesięciu meczach dzielą skórę na żywym niedzwiedziu.Poczekamy zobaczymy!!A dziś wlejcie sobie kubeł zimnej wody na głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luca Nie denerwuj się IP: 82.160.7.* 03.10.03, 08:46 my się tylko zastanawiamy co by zrobić, żeby mecze w Oświęcimiu były jakieś żywsze. Byłem na wszystkich jak do tej pory meczach w tym sezonie w Oświęcimiu i żaden z przeciwników nie pokazał nic szczególnego (a grała już cała czołówka). Sądzę, że taki manewr byłby dobry dla polskiego hokeja a całą pewnością dla Unii. Tylko czy to się Dworom S.A. opłaci ?? Odpowiedz Link Zgłoś
huragan55 Re: Hokej. Zwycięstwo Unii 03.10.03, 11:16 Ta się składa że jestem też na meczach i widzę że gdyby Wawrzkiewicz ("WACHA")był w drużynie z Tychów lub w Nowym Targu to wyniki były by naprawdę trochę inne,wielki żal że nie umieli go pozyskać działacze z Tychów,wtedy miałbyś trochę inną minę.Pozatym nie denerwuje się!.Dziwi mnie twoje rozumowanie,zapewne jesteś kibic Uni i dobrze,tylko powiedz mi gdzie byś chodził na hokej?? KIBICU.A taki wyjazd sprawił by że dzwignął by się poziom hokeja,chyba sam w to nie wierzysz,cuda zdażają się tylko w bajkach.Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Hokej. Zwycięstwo Unii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 11:45 Unia w lidze rosyjskiej lub czeskiej bylaby tym czym sa Katowice i Orlik w PLH. O Krynicy nie bede nawet wspominal, bo oni powinni grac w 1-sezj lidze (moze nawet w lidze juniorow). Poza tym wyjasnijcie mi jaki to mialoby sens dla Rosjan i Czechow?? Blokowaliby tylko miejsce ich mlodych zwodnikow... Moze firma Dwory S.A. mialaby z tego zysk, ale tylko ona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luca Sens miałoby to wieloraki IP: 82.160.7.* 03.10.03, 12:25 Po pierwsze sportowy- starczy się przyjrzeć grze Leszka Laszkiewicza po jednym sezonie gry w czeskiej ekstraklasie (Jezu żebyśmy tak mieli 20 takich Laszkiewiczów) Po drugie promocyjny- na Czechów waliłyby tłumy natomiast (bez obrazy) rywalizacja z KTH, Orlikiem czy nawet Tychami i Podhalem mało kogo już podnieca. No chyba, że z dnia na dzień odnotują jakiś fantastyczny skok formy... Wcale nie twierdzę, że taki manewr byłby łatwy. Przede wszystkim trzeba by jakoś (kasa) zachęcić Czechów do przyjadów do Oświęcimia. Ale (znowu bez obrazy) POLSAT chyba chętniej pokaże mecz Unii ze Spartą Praga czy Pilznem niż z Podhalem. Jasne jest , że na początek Unii przypadnie rola (co najwyzej) średniaka ale ten klub no i przede wszystkim sponsor (choć przydaliby się kolejni) mają taki potencjał, że z czasem można by lepiej powalczyć. Krótko mówiąc jest o co się bić. Odpowiedz Link Zgłoś
huragan55 Re: Hokej. Zwycięstwo Unii 03.10.03, 13:41 Widzę że LUKA lubi sie podniecać i widzi tylko Unię,napisałem wcześniej że takim drużynom jak Tychy czy Podhale brakuje dobrego bramkarza i wtedy byśmy zobaczyli czy tak łatwo by te zwycięstwa Uni przychodziły,prawda jest taka że Unia jest organizacyjne poukładana ale ile lat trzeba było żeby to osiągnąć,dobrze że jest tam sponsor strategiczny,policz ilu zawodników Unia ściągneła z zewnątrz bez nich co by to była za Unia.A co do Laszkiewicza jak był taki super twoim zdaniem to dlaczego nie gra w tej lidze czeskiej,może takich średniaków jak on mają na kopy?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luca O Jeeeeezu IP: 82.160.7.* 03.10.03, 14:47 Ja wcale nie twierdzę, że Laszkiewicz jest najlepszym zawodnikiem Europy Środkowej. Ja tylko twierdzę, że gra w czeskiej Ekstraklasie wyszła mu na dobre. Innym też by nie zaszkodziła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: O Jeeeeezu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 17:21 Nie twierdze, ze nie mialoby to sensu dla Unii, Dworow SA i polskiego hokeja. Nie mialoby to sensu dla Czechow czy Rosjan!!! Wyprawa za granice, tam mecz jaki Unia rozgrywa w Opolu czy Katowicach i powrot do domu... Laszkiewicz moze sie rozwinal sportowo grajac w Czechach, popraw mnie, ale wydaje mi sie, ze gral w dobrej druzynie dosc krotko, a wiekszosc czasu spedzil w druzynie walczacej o utrzymanie, w ktorej gwiazda nie byl, skoro on jest jednym z najlepszych zawodnikow PLH, to Unia naprawde nie ma czego szukac w ich lidze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luca Re: O Jeeeeezu IP: 82.160.7.* 03.10.03, 18:24 Unia przede wszystkim nie ma czego szukać w PLH. Chłopaki zamiast się rozwijać się "zwijają". Co więcej jest to typowy przypadek "clinchu", drużyna osiągnęła pewien poziom którego w ramach PLH nie da się już podnieść. Europejskie puchary też nie są alternatywą biąrąc pod uwagę ich kretyński system rozgrywek. Kiedyś spytałem człowieka "zbliżonego" do Unii, "Dlaczego nie sprowadzicie jakiś zawodników z zagranicy dzięki którym Unia mogłaby coś zdziałać w pucharach ?" A oto odpowiedź: "Po co ? Na trzy ważne mecze które Unia i tak zagra za granicą ?" I niestety miał rację. Odpowiedz Link Zgłoś