Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nikt już nie nauczy Golloba myślenia na torze...

14.09.08, 11:41
    Finałowy wyścig wczorajszego GP: Tomcio wyjeżdża z I łuku za
    Pedersenem, ale przed Hancockiem. Sytuacja bardzo korzystna, bo to
    własnie z Hancockiem toczy pojedynek o medal mistrzostw świata.
    Niestety nasz "najlepszy zawodnik w historii" robi to co zwykle
    czyli wynosi się na zewnętrzną zostawiając Amerykaninowi miejsce i
    jak ostatni debil przyjeżdża dwie pozycje za nim. Alergia na
    krawężnik prawdopodobnie znowu odebrała mu medal.

PS. Podziękowania dla Wieśka Jagusia za to, że w wiadomym biegu
    uratował Gollobowi komplet po rundzie zasadniczej.
    Obserwuj wątek
      • czawez Baltazarus marny prowokator 14.09.08, 12:27
        Widzisz kolego, żużel to nie do końca to samo co pierdzenie w stołek na najnudniejszym żużlowym stadionie w Polsce. W tym drugim pewnie jesteś mistrzem, ale o samym żużlu to wiesz niewiele. Pewnie we Wrocławiu, gdy wszystko roztrzyga się na wejściu w pierwszy łuk wszyscy jadą jedną ścieżką. Jednak Wrocław to wyjątkowo mało widowiskowy tor. Nawet Cieślak widzi potrzebę przebudowy.

Poza typową dla Ciebie kulturą, prezentujesz wyjątkowo subiektywny punkt widzenia. Po fakcie siedząc, przed komputerem bardzo łatwo ferować wyroki i krytykować. Może Ty wsiądź na GM'a i pokaż jak wygrać GP?

Choć jestem z Bydgoszczy to za powrotem TG do Polonii nie tęsknię. Wczoraj jednak dla mnie Tomek był bohaterem!
        • baltazarus Czawez niemądry komentator 14.09.08, 12:40
          Może zamiast emocjami posłużysz się kontrargumentami, bo nie podałeś
          ani jednego?
          Co z tego, że Gollob był bohaterem rundy zasadniczej i półfinału jak
          przez swoją głupią jazdę w finale przekreślił to co miał na
          wyciągnięcie ręki?
          • Gość: leH Re: Czawez niemądry komentator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 14:55
            Tym razem orbita była mniej korzystna a i ścieżki rywale wyczaili.Obecnie
            pierwsza szabla to Niki 2 Crump 3 Hancok. Gollob się stara im dorównać ale
            niewiele więcej może.
            • Gość: ronnie23 Re: Czawez niemądry komentator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 18:22
              Baltazarus, zastanów się chłopcze co piszesz...

"Co z tego, że Gollob był bohaterem rundy zasadniczej i półfinału jak
              przez swoją głupią jazdę w finale przekreślił to co miał na
              wyciągnięcie ręki?"

Jak czytam coś takiego, to zaraz chce mi się wymiotować... "Głupia jazda w
              finale" - chłopcze zakompleksiony, w finale spotykają się najlepsi zawodnicy;
              Tobie łatwo siedzieć z dupą przed komputerem, analizować i oceniać; Jeżeli nie
              potrafisz docenić tego, że z kompletem zwycięstw wszedł do finału, to po prostu
              nie masz zielonego pojęcia o żużlu... ilu zawodnikom w tegorocznym GP taka
              sztuka się udała?

"i jak ostatni debil przyjeżdża dwie pozycje za nim"

Tego nie skomentuje, bo to tylko świadczy o tym jak mały potencjał własnego
              umysłu wykorzystujesz...

"Podziękowania dla Wieśka Jagusia za to, że w wiadomym biegu
              uratował Gollobowi komplet po rundzie zasadniczej."

Świetna sugestia... przecieram oczy, bo mi je łzy ze wzruszenia zalały...

• Gość: BYDEK Re: Czawez niemądry komentator ze smierdzacej Bydy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.08, 18:32
                Dobrze ,ze ten bufon był trzeci i szkoda ,ze nie czwarty, bo jak
                zwykle wszystko było robione pod niego.Nawet calalista + zauwazył,ze
                tomek kaze traktorzyscie jechac w okreslone miejsca na torze.

I do pajaca z |Bydy.
                Ty jak sadze na temat pierdzenia w stołek , zrobiles doktorat,-
                pajacu je........den!
                • Gość: gdzie szlachciura? Re:Nie widzę komentarza karmazynowego koguta z Tor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 19:35
                  Jeszcze nie wytrzeżwiał?
                • Gość: heh Re: Blue niemądry komentator ze smierdzacego torun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 21:42
                  Wstydzisz się przyznać TYF-moherze ,że jesteś z toruniewa i
                  podpisujesz się BYDEK?
          • czawez Baltazarus marny prowokator 14.09.08, 20:08
            Głupią jazdą w finale? Widzę, że się nie zrozumiemy.
            Argumenty? Proszę.
            1. To był bieg finałowy gdzie spotkało się 4 najlepszych tego wieczoru.
            2. Żaden z nich nie jest kelnerem dostarczającym punkty.
            3. Gollob spóźnił start i przepychanka z Nickim spowodowała, że spadł na 3 miejsce.
            4. Gdyby po przegranym starcie z pierwszego pola przykleił się do krawężnika i tak nie wyjechałby szybko z pierwszego łuku.
            Zupełnie w innej sytuacji był Greg. Startując z czwartego pola miał większe pole manewru.
            5. Gdybym posługiwał się Twoją spaczoną argumentacją to powidziałbym, że Nicki pomimo wygranego startu nie wygrał finału.
            6. Żużel to nie szachy. Na torze nie ma czasu na nieskończone zastanawianie się.

A Ty podasz jakieś sensowne argumenty? Na razie nie widzę.
            Jeśli piszesz, że Gollob pojechał jak debil, to wybacz ale wątpią by cokolwiek do Ciebie dotarło.
            Mądrzysz się i krytykujesz a nie potrafisz docenić osiągnięcia swojego rodaka. To takie małostkowe i w sumie smutne.
            • czawez Re: Baltazarus marny prowokator. uzupełnienie. 14.09.08, 20:11
              punkt 4 opieram na 25 letnim doświadczeniu w oglądaniu zawodów na Sportowej.
              • Gość: olaf Re: Czawez niemądry komentator ze smierdzacej Bydy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.08, 20:52
                Skoncz juz te wywody, bo nie chce mi sie czytac twoich wypocin.
                I tak jestes załosny!
                • Gość: bydłoszczyk [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 21:41
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • Gość: heh [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 21:46
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • Gość: baca Re: Blue niemądry komentator ze smierdzacego toru IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.08, 22:34
                      Moderator śpisz czy czekosz aż jo zejda z hal.
                    • Gość: ronnie23 Re: Blue niemądry komentator ze smierdzacego toru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 22:37
                      Żal mi niektórych z was... Można nie lubić Golloba, ale pisanie o tym, że jest
                      słaby nawet nie jest śmieszne... tylko żałosne... Potraficie napinać się na
                      forum, a w rzeczywistości jesteście małymi, zakompleksionymi chłopcami, którzy w
                      ten właśnie sposób muszą dać upust swojej beznadziejności;
                      • Gość: baca Re: Blue niemądry komentator ze smierdzacego toru IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.08, 10:22
                        No chociaż przed bacą moderator mo właściwy respekt i kasuje
                        łobraźliwe teksty. Ale czy zawsze jo stary baca musza interweniować
                        jak rygulamin łamiom coby sie waćpan obudził? :-)))
                        • Gość: Szrek Re: Blue niemądry komentator ze smierdzacego toru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 13:20
                          Idąc tokiem myślenia baltazarusa powiem tak: bardzo się cieszę, że
                          opisywana przez niego "głupota Golloba" pozwoliła mu stanąć na
                          trzecim stopniu podium (niech taki "głupi" będzie już zawsze!), a
                          żałuję tylko jednego: że baltazarus nie okazał ssię na tyle mądry,
                          by w ogóle nie odwiedzać tego forum.
                          • baltazarus Re: Blue niemądry komentator ze smierdzacego toru 15.09.08, 18:19
                            Z takimi umiejętnościami i znajomością toru, z taką formą tego dnia
                            i pozycją wyjściową w finale III miejsce jest dla Tomasza Golloba
                            porażką. Frajersko podarował swojemu największemu rywalowi wygraną w
                            Bydgoszczy.

"żałuję tylko jednego: że baltazarus nie okazał ssię na tyle mądry,
                            by w ogóle nie odwiedzać tego forum."
                            Odnoszę wrażenie, że na forum rozsiadły się baby, które zamiast
                            rozumem kierują się emocjami ("kochamy Tomaszka, więc jak ten
                            niedobry osobnik mógł go skrytykować?!"). Przepraszam, zatem, panie,
                            że popsułem im dobre samopoczucie.
                        • Gość: heh Re: Blue niemądry komentator ze smierdzacego toru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 16:27
                          Masz rację baco i stój na straży .
                          Torunianie mają niezwykły dar wyzywania wszystkich bydlętami.
                          No ,ale cóż walczą o miano Europejskiej Stolicy Kultury.
                          Kto ich poprze?
                          Może stado byków z Pampeluny ,skoro kultura kojarzy im się z bydłem?
                      • baltazarus Re: Blue niemądry komentator ze smierdzacego toru 15.09.08, 18:11
                        A kto napisał, że Gollob jest słaby, dziecko?
                  • Gość: bydłoszczyk Poprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 21:40
                    DOBRA POPRAWIAM POST Gollob jest WIELKI podobnie jak jego staleczka.
                    • Gość: ale kultura Re: Poprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 23:11
                      Gość portalu: bydłoszczyk napisał(a):

> DOBRA POPRAWIAM POST Gollob jest WIELKI podobnie jak jego
                      staleczka.

A teraz toruńczyku napisz coś na temat bydła na forum Olsztyna.
                • czawez Re: Czawez niemądry komentator ze smierdzacej Byd 15.09.08, 23:48
                  Gość portalu: olaf napisał(a):

> Skoncz juz te wywody, bo nie chce mi sie czytac twoich wypocin.
                  > I tak jestes załosny!

Problemy z czytaniem? LOL
              • baltazarus Re: Baltazarus marny prowokator. uzupełnienie. 15.09.08, 18:10
                25 lat i takie wnioski z jazdy Golloba?! Gratuluję spostrzegawczości!
                • czawez Re: Baltazarus marny prowokator. uzupełnienie. 16.09.08, 00:04
                  baltazarus napisał:

> 25 lat i takie wnioski z jazdy Golloba?! Gratuluję spostrzegawczości!

Widzisz nie zrozumiałeś. Chodzi o rozgrywanie pierwszego łuku w Bydgoszczy a nie o jazdę Golloba. Zanim coś napiszesz to proszę postaraj się zrozumieć co czytasz.
            • baltazarus Jeśli taki marny to dość łatwo dałeś się sprowokow 15.09.08, 18:08
              Jeśli taki marny to dość łatwo dałeś się sprowokować...
              "1. To był bieg finałowy gdzie spotkało się 4 najlepszych tego
              wieczoru."
              W tym Greg Hancock, którego Gollob miał za zadanie "pilnować", a
              puścił go przed siebie jakby nie był jednym z 4 najlepszych, a
              jednym z najgorszych.
              "2. Żaden z nich nie jest kelnerem dostarczającym punkty."
              Jest. Nazywa się Tomasz Gollob i zaprasza wszyskich do minięcia się
              przy krawężniku.
              "3. Gollob spóźnił start i przepychanka z Nickim spowodowała, że
              spadł na 3 miejsce."
              Kilkanaście dni przed GP w Bydgoszczy Gollob wiedział, że nie walczy
              o medal z Pedersenem (chyba, że nie wiedział, ale takiego stanu
              umysłu bym u niego nie przewidywał...)lecz z Hancockiem, gdy miał go
              zaraz po wyjściu z łuku za plecami trzeba było pilnować pozycji, a
              nie tłuc się Nickim, na którego miał jeszcze ewentualnie czas po
              odparciu ataku Grega. Hancock nie byłby już taki groźny gdyby Gollob
              przyblokował go na I okrążeniu.
              "4. Gdyby po przegranym starcie z pierwszego pola przykleił się do
              krawężnika i tak nie wyjechałby szybko z pierwszego łuku."
              Odparłby atak swojego największego rywala. W tej fazie biegu to by
              wystarczyło.
              "Zupełnie w innej sytuacji był Greg. Startując z czwartego pola miał
              większe pole manewru."
              Miał miejsce tylko tam gdzie mu je zostawił Gollob. Jeśli sytuacja z
              IV pola była tak korzystna dlacz\ego Gollob wolał pierwsze?
              "5. Gdybym posługiwał się Twoją spaczoną argumentacją to
              powidziałbym, że Nicki pomimo wygranego startu nie wygrał finału."
              Nicki nie wygrał finału dzięki Gollobowi, który walcząc z nim puścił
              na I miejsce Grega.
              "6. Żużel to nie szachy. Na torze nie ma czasu na nieskończone
              zastanawianie się."
              Żużel to również szachy, ale w tym wypadku nie należało się
              zastanawiać tylko pilnować Hancocka. No, ale jeśli wg ciebie
              sytuacja nie była klarowna, a czasu na myślenie brakowało to... nie
              dziwię sie poziomowi twej argumentacji.
              • czawez Re: Jeśli taki marny to dość łatwo dałeś się spro 16.09.08, 00:03

Gollob oczywiście mógł rozegrać to lepiej, ale zrobił po swojemu i przegrał. Taki jest sport. Zaryzykował i się nie udało. Gollob zawsze jedzie na maksa. A i parę medali dla Polski zdobył. Jednak to nie powód by wyzywać go od debili i kelnerów!

Co Ty starasz się pokazać? tylko tyle, że swoje frustracje przelewasz na forum. Znajdując sobie upust swoich emocji w obrażaniu najlepszego żużlowaca w historii polskiego speedwaya.

Daj se siana, tak wymądrzać się po czasie to każdy potrafi. Skoro wszystko wiesz lepiej od Golloba to dlaczego jeszcze nikt o Tobie nie słyszał? Dlaczego nie masz medlu z IMŚ? A może masz?
      • Gość: asia Re: Nikt już nie nauczy Golloba myślenia na torze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 18:18
        witam,jestem amatorka zuzla, chcialabym zrobic prezent chlopakowi ale jest mi do
        tego potrzebna melodia ktora leci podobno podczas kazdych zawodów, ostatnio
        slyszalam ja podczas sobotniego grand prix.czy ktos moze mi pomoc???z góry
        dziekuje :)
        • Gość: Szrek Re: Nikt już nie nauczy Golloba myślenia na torze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 07:55
          Zdecydowanie lepiej uchodzić za "babę" niż robić z siebie idiotę. A
          jeśli ty, silny i mądry ponad przeciętność facet, tak bardzo
          pogardzasz babami jak Gollobem który był "tylko trzeci" - masz do
          tego prawo ale uważaj na odciski.
          • Gość: baca Re: Nikt już nie nauczy Golloba myślenia na torze IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.08, 18:17
            Jazon teraz to już przegiąłeś. Nie kasujesz steków wyzwisk, które w
            każdym zdaniu łamią regulamin, a którego rzekomo tak zaciekle
            bronisz, a kasujesz moją odpowiedź na prośbę amatorki żużla. Jeśli
            jej nie rozumiesz to twój prywatny problem. Co prawda od dawna
            uważam cię za, mówiąc delikatnie, kiepskiego moderatora, ale nie
            myślałem że twój poziom jest aż tak niski. Nie odpowiadaj, od razu
            skasuj, bo to praca fizyczna a na wysiłek intelektualny cię nie
            stać.
            • Gość: Jazon Re: Nikt już nie nauczy Golloba myślenia na torze IP: *.tvk.torun.pl 16.09.08, 20:28
              Tak rzeczywiście- twoja super dowcipna i wcale-nie-kpiąca wypowiedź była
              kulturalna i wyważona. Jej poziom przekraczał wszystko co kiedykolwiek napisano.
              Nie mam zamiaru z toba polemizowac, bo juz dawno przekonałem sie że to
              bezcelowe. Twoja opinia na temat mojego moderowania na szczęscie mnie nie
              obchodzi, tak jak ciebie nie obchodzi że ktos moze rzeczwyiście szukac tu
              jakiejś pomocy a trafia na przygłupa który go wyśmieje, bo nic wiecej nie ma do
              powiedzenia. Nie bede ułatwiac ci zabawy.
              • Gość: baca Re: Nikt już nie nauczy Golloba myślenia na torze IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.08, 21:46
                Jeśli godzisz się na rolę moderatora to opinia uczestników forum
                powinna cię obchodzić - to po pierwsze. Nie jesteś carem Wszechrusi.
                Nazwałeś mnie przygłupem a ja cię nie obrażę na twoim poziomie, tak
                jak nie mam zwyczaju obrażać na twoim poziomie kogokolwiek nawet gdy
                jest dyletantem w tym co robi. I niech to dla wszystkich będzie
                podsumowanie twojego "moderowania" - oczywiście do momentu gdy z
                bezsilności nie usuniesz mojego postu - i tyle po drugie.
                • Gość: bydłoszczyk Re: Nikt już nie nauczy Golloba myślenia na torze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 00:29
                  A jo sie bija w piersi mea kulpa mea kulpa moja kulpa za bardzo obrażliwy i
                  słusznie usunięty tekst.Baco zróbta to samo może nom wybaczą modaratory???
                  • Gość: baca Re: Nikt już nie nauczy Golloba myślenia na torze IP: *.ip.netia.com.pl 17.09.08, 10:07
                    Widzicie bydłoszczyku musieliśta na odcisk komu prostemu nadepnąć
                    skoro wos tak potraktowoł. Ale nie przepraszajta bo to albo
                    inteligentny inaczej, albo ślepy, albo zwykły kłamczuch. Najpewniej
                    to łostatnie bo chyba litery jeszcze rozróżnio hej.
                • Gość: Jazon Re: Nikt już nie nauczy Golloba myślenia na torze IP: *.tvk.torun.pl 17.09.08, 08:26
                  Mnie obchodzi opinia forumowiczów a nie trolla- biorąc pod uwage historie twoich
                  dokonań tutaj w kategorii cudu nalezy rozpatrywac że nie usuwam twoich postów
                  bez czytania, tylko mimo wszystko sprawdzam co napisałes:)
                  Carem Wszechrusi faktycznie nie jestem i łatwo mozna mnie odwolac, ale ty nie
                  złozysz skargi bo wiesz ze nie masz racji i jestes ostatnia osoba która moglaby
                  wchodzić tutaj dla rzeczowych dyskusji (w przeciwnym wypadku kiedys bys sie do
                  jakiejś właczył:) Zatem jeżeli bawi cie wchodzenie tutaj zeby kogos wysmiac,
                  pojechać po mnie albo błysnąc gwarą to proszę bardzo, ale bez względu na to ile
                  bedziesz płakał nie pozwole ci tutaj trollowac. Aha, i nie podpisuj się wiecej
                  jako 'Szrek', tak jak to zrobiłes jakis czas temu. Bez odbioru
                  • Gość: baca Re: Nikt już nie nauczy Golloba myślenia na torze IP: *.ip.netia.com.pl 17.09.08, 10:04
                    Uważałem cię dotąd za istotę niezbyt inteligentną ale towoje
                    twierdzenie że się podpisałem jako Szrek świadczy że upadłeś zbyt
                    nisko, żeby z tobą polemizować. Oczywiście umiesz tę brednię
                    udowodnić? Czekam na to cierpliwie bo w sumie polemika z kimś tak
                    ociężałym intelektualnie jak ty to żadna przyjemność. Myślałem że
                    najbardziej dyskwalifikuje cię jako moderatora brak znajomości zasad
                    ortografii (swój post ze "zdążyć" przez "rz" już usunąłeś, podobnie
                    jak moją uwagę na ten temat zdaje się?). Ale że nie umiesz odróżnić
                    od siebie adresów IP lub też celowo posługujesz się kłamstwem
                    dyskwalifikuje cię całkowicie. I to nie tylko jako moderatora. Tak
                    więc czekam trollu.
                    • Gość: Jazon Re: Nikt już nie nauczy Golloba myślenia na torze IP: *.tvk.torun.pl 17.09.08, 12:33
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=302&w=84238851&a=84586618
                      To jest post z błedem ortograficznym który 'usunałem', zatem bez względu na to
                      jak wielka radośc sprawia ci bluzganie mnie z nas dwoch kłamca jestes tylko ty.
                      A co do wątku w którym pomyliła ci sie tozsamośc, to chodzi o wątek Mavera
                      'Buenos Aires Ekstraligo', w ktorym błyskotliwie uznałes za stosowne napisac co
                      u ciebie we wsi mówia jak ktos pusci baka (naprawde nie mam pojecia dlaczego go
                      usunałem;) po czym Szrek kontunuował temat pytajac 'kto jesce we wsi po nosemu
                      godo?' (tez post w sam raz na forum żuzel;) po czym na post Szreka odpowiedział
                      ... Szrek- przypadkiem z tego samego adresu Netii co twoj post. Oczywiście
                      mozliwe ze Szrek lubi sam ze soba dyskutowac, albo akurat cie odwiedził- w takim
                      wypadku serdecznie przepraszam za posądzenie.
                      Skoro obaj zgadzamy się że wymiana zdań jest poniżej naszego poziomu, to
                      najlepiej bedzie ja zakończyc, i taka jest moja decyzja. Nie bede dawał ci
                      kolejnych powodów do wchodzenia na forum, skoro tak lubisz mnie prowokowac lub
                      obrażać- jakos przezyje.
                      • Gość: baca Re: Nikt już nie nauczy Golloba myślenia na torze IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.08, 16:02
                        Łatwo usunąć łatwo przywrócić co nie? Manipulator. Ale w jednym się
                        z tobą zgadzam - dyskusja ta jest bezprzedmiotowa.
                        • Gość: baca Re: Nikt już nie nauczy Jazona myślenia IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.08, 16:07
                          A co do nieodróżniania przez ciebie adresów IP - to twój problem od
                          chwili gdy wszystko usunąłeś. Bez odbioru.
                          • Gość: Szrek Re: Nikt już nie nauczy Jazona myślenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 16:46
                            Widzę Panowie, że powinienem się cieszyć, iż nie mam ostatnio zbyt
                            wiele czasu żeby tu bywać. Obaj, tak Jazon jak Baca wiecie
                            doskonale, co o sobie nawzajem myślicie, dlaczego więc każecie
                            forumowiczom po raz nie wiadomo już który doświadczać waszej
                            wzajemnej "sympatii" (chciałem napisać "kultury", ale mi jakoś nie
                            pasowało).
                            Skoro wmieszaliście mnie w swoje zwady oświadczę tylko, że nigdy nie
                            zdarzyło mi się żadnego posta wysłać na forum z Netii. Jeśli ta
                            uwaga cokolwiek wnosi do wyżej rozbabranej sprawy, ok. Zakopcie
                            wreszcie topór wojenny i zajmijmy się żużlem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka