Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dyskusja nad rozlanym sokiem

IP: *.man.poznan.pl 07.10.08, 12:14
    Ten artykuł powinien pan zadedykować swojemu koledze redakcyjnemu - D.
    Wołowskiemu, zaś pańska redakcja mogłaby mieć na tyle klasy, żeby go umieścić
    na stronie krajowej, tam gdzie przedtem zamieszczono paszkwil p. Wołowskiego.
    Mam wrażenie, że część dziennikarzy sportowych sukces Lecha poważnie zmartwił.
    Jakby lepiej dla nich było, gdyby wszystkie nasze drużyny się skompromitowały,
    tak jak ich ukochana. Krytykując "trybalne" zachowania kibiców Lecha są
    nieświadomi swojej własnej, zawistnej "trybalności"...
    Obserwuj wątek
      • mikolaj.plank Re: Dyskusja nad rozlanym sokiem 07.10.08, 12:23
        Otóż to! I znajdziemy go na pewno na głównej stronie portalu. Nie znajdziemy go
        też w głównej wyborczej. I obawiam się, że to świadoma polityka. GW wali w Lecha
        ile wlezie (vide sprawa transparentu), a Gazeta Poznań nam to osładza - w sumie
        żenada i wielka przykrość. A co do wawy to jestem spokojny, że nam tego awansu
        nie darują.
        • Gość: pp A propos transparentu IP: *.man.poznan.pl 07.10.08, 12:35
          Nie wypowiadałem się pod artykułem na ten temat, bo sprawa jest żenująca.
          Cokolwiek głupkowatego zrobią kibice w Poznaniu, trafia to na pierwszą stronę. O
          sportowej stronie meczów nic ciekawego, ani obiektywnego przeczytać nie mogę.
          Np. Lech-Legia, cały artykuł poświęcony "zawodowi" jaki sprawił Lech, że nie
          było bramek (sic!). A przecież było to 3 dni po 120-to minutowym, ciężkim meczu
          w PUEFA, a ponadto grały dwie drużyny! Dlaczego nikt nie napisał, że Legia nie
          wykorzystała okazji do zwycięstwa nad "podmęczonym" przeciwnikiem? Dlaczego nie
          napisano, że z punktu widzenia Lecha, takie "lżejsze" podejście do trampkarzy z
          W-wy, było najsensowniejsze, bo utrzymał kontakt z czołówką, a ponadto piłkarze
          grają jeszcze w reprezentacji? idt., itp... Nie, wszędzie pisano, jak rozumiem,
          że remis z Legią to blamaż i oszustwo wobec kibiców. Może jednak coś w tym jest;-))
        • afro-beat Re: Dyskusja nad rozlanym sokiem 07.10.08, 13:17
          Nie nie nie.

Pracowalem w ostatnich dwoch latach w warszafce, poznalem i pracowalem z
          kibicami legly. Oczywista oczywistoscia - ze uzyje klasyka gatunku - byly i sa
          uszczypliwosci pt. w niedziele Wam pokazemy, kto rzadzi w polskiej pilce.

W trakcie meczu z Austria dostalem dziesiatki smsow, w 119min legionista
          napisal: chyba was oszukali, a w 121: jednak sprawiedliwosc jest na tym swiecie.

Dobrze, ze sie z nimi zegnajac rozdalem szaliki Lecha - teraz przynamniej moga w
          pelni profesjonalnie kibicowac wlasciwemu klubowi...

Oni nam daruja... :)))
      • Gość: PB Re: Dyskusja nad rozlanym sokiem IP: 213.199.217.* 07.10.08, 13:48
        Niestety. Zgadzam się, że sukces Lecha trochę nie pasuje do polityki
        GW. Przecież PZPN - samo zło - brak sukcesów kadry, rozdroby na
        stadionach w Polsce, to wszystko nie pasuje do tego co sie stalo w
        Poznaniu. Tutaj wszystko sie udaje. Jest sukces, kibice, piekna
        atmosfera, bdb marketing itd.
        I to nie pasuje warszawskiej GW.

Ale moi drodzy - pracujmy dalej - by być najlepszymi w Polsce a za
        chwile byc moze i w EUROPIE! :)
      • Gość: cegla Wreszcie IP: 217.168.131.* 07.10.08, 15:39
        Wreszcie ktos napisal wywazony artykul na temat calej sprawy. Bak za zachowanie
        w Wiedniu zasluzyl sobie co najmniej na wygwizdanie. I co z tego ze grał 90 iles
        razy w reprezentacji? Dżentelmenem nie jest, dlatego nie zasluguje tez na
        dzentelmenskie traktowanie. A kto w ogole widzial kibicow Lecha w hotelu? Taki
        zawadiaka jak pan Bak na pewno ma wielu prywatnych wrogow.
      • Gość: robak Lech nikomu nie potrzebny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 16:57
        Przecież prawie nikt oprócz Poznaniaków i części Wielkopolan się nie
        cieszy,a w GW są wręcz żli,że to nie legła.Otóż beznadziejne
        pismaki,My Lechici mamy was w d.u.p.i.e.i żal,że bąka tylko sokiem...
      • Gość: lechita Dyskusja nad rozlanym sokiem IP: *.chello.pl 07.10.08, 18:12
        Brawo za artykuł. Dobrze, że choć w poznańskiej redakcji GW pracują
        normalni, przyzwoici ludzie. Warszawski dział sportu został bowiem
        opanowany przez wyjątkowo podłe kreatury.
      • Gość: robuś Dyskusja nad rozlanym sokiem IP: *.echostar.pl 07.10.08, 18:56
        gdyby nie ten sok rozlany na bąku to by znaleźli coś innego, gdyby
        nie sektorówka ze "zburzonym" podczas powstania pałacem kultury i
        mostem świętokrzyskim to wybiórcz napisała by o jakimś pijaczku
        który śpiewa że legia to widomo co.
        dla nich liczy się legia i uważają że reszta to wiocha a w europie
        nie obraża się przeciwników nie gwiżdże się na obce drużyny itp.
        naprawdę nie wiem kto ma większy problem my z nimi czy oni z nami
        • mikolaj.plank Re: Dyskusja nad rozlanym sokiem 07.10.08, 19:17
          Ja tam z nimi nie mam problemu, ale do szewskiej pasji doprowadzają mnie te
          poszukiwania haków na Kolejorza. Przecież ten incydent z Bąkiem był żałosnym, a
          reakcja GW - delikatnie mówiąc - niewspółmierna. W czasie gdy GW robiła całej
          Polsce wodę z mózgu poznańska redakcja siedziała cicho. Teraz, gdy już wszystko
          minęło, czytamy tekst Leśniowskiego. Chyba po to, żeby nas do reszty szlag nie
          trafił. Zwróciliście uwagę, że na GW w ogóle nie pojawiło się choćby słówko o
          piłkarzach Austrii mówiących o niesamowitych kibicach na Bułgarskiej. To by im
          nie pasowało, a cała afera z flagą też zaczęła się dopiero, gdy zaczął trąbić o
          tym Miklas. Na całym świecie media centralne kibicują swoim (tzn. stołecznym),
          ale balansuje się to mediami regionalnymi. A u nas ?????
        • Gość: jjj Re: Dyskusja nad rozlanym sokiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 12:28
          tu kolega ma racje, oni maja problem z nami (całą WLKP), wystarczy
          popatrzeć na reakcje dot, innych dziedzin życia, to są po prostu
          zakompleksione sfrustrowane wschodnie kacapy, i nie mogą tego
          przeżyć że można inaczej, normalnie...
      • Gość: ju28 Dobre, ale ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 07:11
        jak większości przedmówców tekst red. Leśniewskiego bardzo mi się
        podoba. Jednak może to redakcja, a raczej jej część z Poznania,
        zaczęły by bronić naszych racji najpierw w ramach samej GW.
        Przecież GW jest sponsorem medialnym Lecha, a na jej stronach ...
        j.w. . Osobiście papieru GW nie kupuję głównie dlatego, że jest to
        gazeta bardzo lokalna (warszawska). Na strony wchodzę, ale do
        redakcji w Poznaniu mam żal, że często przez 2 dni nic się nie
        zmienia. Gdy chcę zobaczyć ostatnie wieści z żużla lub koszykówki
        to raczej nie tu. Walczmy pokojowo, ale stanowczo i na wszelkich
        możliwych frontach. Ogólnie dobrze jest.
        • Gość: XXL Re: Dobre, ale ... IP: 193.93.53.* 08.10.08, 10:57
          proponuje jeszcze przeczytać artykuł z GW wydanie stołeczne i ktoś pozwala na
          takie teksty - żenada
          miasta.gazeta.pl/warszawa/1,87097,5776205,Kibic_Legii__Wszystko__tylko_nie_Poznan.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka