Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wilk?Arboleda?

02.11.08, 16:47
    proszę o oficjalny komunikat w sprawie bramki na 1:1 dla Lecha w meczu z
    Odrą.według mnie,ewidentnie po uderzeniu głową piłki przez Wilka,Arboleda
    skontrował ją(widoczna zmiana kierunku na wprost bramki,piłka nie zmierza do
    boku)a nastepnie bezwładnie uderzył w głowę wilka.Rozumiem,że odebranie
    punktów Wilkowi i przyznanie je Arboledzie doprowadziłoby do pewnych
    niepokojów na forum,jednakże problem trzeba rozwiązać.Ja nie zamierzam
    wiecznie milczeć,gdy jestem poszkodowany przez punktację.Kiedys przez bramkę
    lewandowskiego po uderzeniu stilicia w meczu z wislą odpadłem z pucharu.Więc
    tym razem proszę aby identyczna sytuacji została potrakotwana tak samo.
    Obserwuj wątek
      • dejv Re: wilk?Arboleda? 02.11.08, 17:15
        no ale wiaodmo co bedzie juz kiedys pisalem o tych sytuacjach i wiedzialem ze
        one wroca to wtedy nikt mnie nie poparl.A komunikat bedzie taki ze w przypadkach
        kontrowersyjnych i tak organizator decyduje i sobie zadecyduje jak chce.
        • jachtm Re: wilk?Arboleda? 03.11.08, 10:50
          zgadzam się, moim zdaniem ta bramka powinna zostać zaliczona arboledzie, o czym
          zresztą sami piszą redaktorzy sportowi w dzisiejszym poznańskim wydaniu
          wyborczej i w podsumowaniu napisali, że gola strzelił ARBOLEDA.

Ale chodzi mi też o 3 punkty należące się Rzeźniczakowi za asystę. Zawsze w
          Piłkarzykach było tak, że jeśli z wolnego padał gol, to asystę zaliczano
          faulowanemu a faulowany był właśnie Rzeźniczak.

Tak więc generalnie powinienem mieć 9 punktów więcej :)
          • salvador87 Re: wilk?Arboleda? 03.11.08, 11:15
            Co do Rzeźniczaka to już dawno było ustalone w regulaminie cyt:
            Nie przyznajemy (asyst):
            - za wywalczenie rzutu wolnego, po którym padnie bramka,
            - za wywalczenie rzutu karnego, po którym padnie bramka
            Hmm a bramka Arboledy- to trudno ocenić, choć też mi sie zdaje że to
            jemu a nie Wilkowi powinna ona być zaliczona.
            • dejv Re: wilk?Arboleda? 03.11.08, 11:18
              mnie sie jednak wydaje ze wilk...widac w powtorce ze arboleda przyzolil w glowe
              wilka...
      • marwi75 Wilk 03.11.08, 11:28
        Na 100% na pewno nie rozstrzygniemy tej sytuacji ale jednak optujemy za bramką
        Wilka.

Myślę, że najlepiej widać to w ostatniej powtórce. Piłka po drodze "przeszła"
        jeszcze po głowie jakiegoś zawodnika Odry ale bramkę zaliczyć należy Wilkowi.

Cytat z dzisiejszego wydania PS: "Jestem mały i tym bardziej się cieszę, że
        pierwszy raz w ekstraklasie strzeliłem gola głową - mówi Wilk".
        • jachtm Re: Wilk 03.11.08, 18:59
          cytat za dzisiejszym, papierowym wydaniem poznańskiej GW, tekst dostępny również
          tutaj:
          miasta.gazeta.pl/poznan/1,36013,5875288,Cud__mecz_z_Odra_byl____dobry_.html
          "Spiker na stadionie ogłosił, że strzelcem jest Wilk, ale ten gratulacje od
          kolegów odbierał niezbyt chętnie. Zaś Arboleda podbiegł cieszyć się w kierunku
          ławki rezerwowych. Komu zaliczyć gola? Raczej Arboledzie, bo choć strzelał Wilk,
          piłka wyraźnie odbiła się od głowy Kolumbijczyka."

I dalej:

"Bramki: 0:1 Korzym (9.), 1:1 Arboleda (27.), 2:1 Stilić (49.), 3:1 Lewandowski
          (56.)."

Jeżeli tak pisze Marcin Wesołek, dziennikarz GW, to chyba mam podstawy optować,
          że to jednak Arbo strzelił tę bramkę? :)
      • dejv Re: wilk?Arboleda? 03.11.08, 19:01
        za duzo ludzi ma arbolede i bylby dym gdyby uznac jemu bramke a tak malo kto ma
        wilka i sprawa rozejdzie sie po kosciach...jakie stanowisko zajal pzpn i
        ekstraklasa ?? chyba ze wilk ?? ja jednak optuje za wilkiem bo wg mnie arboleda
        uderzyl glowa ale glowe wilka a nie pilke.
        • moraw20 Re: wilk?Arboleda? 03.11.08, 20:57
          a kto teraz słucha pzpnu;]?!
          bramka arboledy,to oczywiste.O wiele mniej kontrowersyjna niż ta bramka
          lewandowskiego po uderzeniu stilicia w meczu z wisłą...zresztą już o tym
          pisałem.Po golu,widać że to rboleda się cieszy,wskazuje palcem do góry:)Dym nie
          dym,sprawiedliwosc i tak musi być po naszej stronie.Odpadłem z pucharu przez
          lewandowskiego,domagam się teraz punktów za arbolede.dwukrotnie nie pozwolę się
          ograbić.
      • dejv Re: wilk?Arboleda? 03.11.08, 19:02
        choc opis dziennikarza gw daje do myslenia...
        • kowall Re: wilk?Arboleda? 04.11.08, 14:51
          Zdecydowanie bramka Wilka. Wystarczy zobaczyć ostatnią powtórkę na
          ekstraklasa.tv/ekstraklasa/0,0.html
          • moraw20 Re: wilk?Arboleda? 05.11.08, 13:59
            zdecydowanie to wy raczej kpicie sobie z graczy.Z duchem gry bramka Wilka,ale
            gdy wczesniej uznajecie kuriozalne bramki po musnięciu piki przez innego
            zawodnika,to ważna jest konsekwencja w działaniu.Przynajmniej do końca tej
            rundy.Tego od was wymagamy i za to bedziecie proszeni do tablicy.Ja domagam się
            satysfakcji,bo to już nie pierwszy raz ,gdy w niejasnych okolicznosciach tracę
            punkty.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka