Gość: ja Polacy w półfinale MŚ po akcji Wenty i rzucie S... IP: *.virnxx11.dynamic.dsl.tele.dk 27.01.09, 23:20 a ja nie rozumiem... dlaczego remis nie dawal awansu norwegii? przeciez pobili szwabow :S Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Polacy w półfinale MŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 23:25 Czy ktoś zorientowany w realiach szczypiorniaka w Polsce może objaśnić, dlaczego Panowie w studiu TVP po meczu mieli kwaśne miny? czy tylko dlatego że po pierwszej fazie MS spisywali drużynę Wenty na straty (jeżeli tak było), czy też kryje się za tym jakaś głębsza historia? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygfryd sztedke Brawo asystent trenera i trener! IP: *.warszawa.mm.pl 27.01.09, 23:26 Jak dokladnie obejrzycie powtorke slow Wenty na tvp.pl, dostrzezecie, ze pierwszy uwage o "pustej bramie" rzucil jeden z asystentow trenera. Wenta to tylko powtorzyl: "Panowie! Slyszycie?..." Niemniej rizpekt dla chlopakow, bo ja przestalem wierzyc przy 28-30... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rk Re: Brawo asystent trenera i trener! IP: *.gorzow.mm.pl 27.01.09, 23:49 To był Daniel Waszkiewicz...faktycznie to on natchnął Wentę do słów, które przejdą do historii polskiego sportu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carol Polacy w półfinale MŚ po akcji Wenty i rzucie S... IP: *.chello.pl 27.01.09, 23:27 Dziękuje wam !! wprawdzie sąsiedzi nie mogą pewnie zasnąż bo echo nadal niesie mój krzyk radości ale co tam , dziękuje także za to że Niemcy , które maja zawsze pretensje do całego świata jadą do domu ... POLSKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Polacy w półfinale MŚ po akcji Wenty i rzucie S... IP: *.sta.asta-net.com.pl 27.01.09, 23:38 Najpiękniejsza akcja w historii sportu. Nie przegapcie - gapcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wysoka Polacy w półfinale MŚ a TVP daje popis dziadostwa IP: *.gprs.plus.pl 27.01.09, 23:39 Wielki mecz, koncówka zajefajna - serce szalało mi jak oszalałe, a TVP zamiast pokazywać, jak nasi chłopcy się cieszą funduje kibicom reklamy - DRAMAT. Polsat wiedział jak transmitować EURO!!! Niech się jeszcze uczą!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rk Byłą godzina 21:37... IP: *.gorzow.mm.pl 27.01.09, 23:45 kiedy Wenta mówił o pustej bramce...i cud się musiał zdarzyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... A mnie tam piłka ręczna nie obchodzi IP: *.csk.pl 27.01.09, 23:47 Nigdy nie byłem kibicem, meczu nie oglądałem, mało mnie to obchodzi - zastanawiam się tylko, ilu z tych którzy teraz tak głośno krzyczą, przed turniejem w ogóle przynajmniej raz oglądało reprezentację...? Coś mi mówi, że niewielu... Już widzę te komentarze jeśli coś nie wyjdzie - oj będą wieszać psy... Pozdrawiam prawdziwych kibiców i reprezentację! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIAN Polacy w półfinale MŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 23:50 Jeeeeezus Maryja!!!!!!!!! JEST!!!!!!!!!!!!!!!!! jeeeeeeeeeeeest! Niemcy do domu! Mało komu uwierzę, że dwie minuty przed końcem wiedział, ba był prawie pewny wygranej, a w ogóle to ja nic nie rozumiem. My tego meczu nie mieliśmy, tak się mówi, prawa wygrać nie twierdzę, że graliśmy tak bezmyślnie czy automatycznie jak w wielu wielu spotkaniach w zeszłym roku czy na początku tych Mś, o nie, ale im dłużej tym gorzej, już to stracenie 10:7 przygnębiało, ale przecież obraz gry, dobrej, starannnej, ale dalekiej od tej w poprzednich meczach, z znów słabą skutecznością nie pozostawiał złudzeń i niech mi ktoś powie dlaczego my jesteśmy w półfinale, dlaczego drużyna, która nie miała tzw.jaj w pierwszej fazie turnieju i którą oto napewno wszyscy byśmy oskarżyli gdyby mecz zakończył się w 58 minucie, nagle wyrasta na team, który nie tylko ma jaja ma klasę ma to coś, ma za.........szczęscie fenomenalnego bramkarza, który nie za umiejętności nie, ale za przydatność polskiemu sportowi powinien dostać odznaczenia państwowe i co najważniejsze, gra do końca, bo to, że my ciągle klepiemy, że piłka jest okrągła, że gra się do ostatniej sekundy, to nikt tak często chyba tego nie powtarza jak my i jakże niezwykle często każą nam śpiewać, lub sami musimy: nic się nie stało, a tu? co się dzieje? ja nawet tego nie próbuję zrozumieć nie mam zamiaru się wysilać na to, gramy do końca wyrywamy przegrany mecz, a to że trener Norwegów wyraźnie zgłupiał na półtorej minuty przed końcem a paru Norwegów było zbyt pewnych siebie co mnie czy kogokolwiek teraz obchodzi będzie obchodzić. I wcale nie mam zamiaru się wypierać, a komu sprawia przyjemność głupie złośliwe wytykanie jego sprawa, że niedałbym ani przed Mś ani po meczu z Niemcami złamanego zaśniedziałego eurocenta czy szeląga za ten wynik, który osiągnęliśmy i śmieszne byłoby się tego wypierać, bo wszystkie obserwacje czy statystyki mówiły za siebie. Jasne wiara itd. tylko nie zmienia to faktu, że balony były niesłusznie i stanowczo za bardzo jak zwykle napompowane, a przecież Io właśnie przegraliśmy nie pokazując charakteru w ćwierćfinale ale chyba w ciut lepszym stylu niż te mecze w 1 fazie turnieju, nawet te wygrane i dlatego, nie opierając się na oczekiwaniach narodowych czy tym że bronimy srebra, tylko na własnych obsderwacjach i oczekiwaniach mówię bez względu na to czy zajmiemy 1 czy 4 miejsce: Dziękuję panie Bogdanie Wenta! Dziękuję za niezapszepaszczenie obecnej i ewentualnej przyszłej promocji ręcznej w Polsce, za odbicie się od tego jednorazowego cyklu sukcesów, którego ofiatą pada 90 procent naszych sportowców i drużyn, dziękuję za to że wyszło na rację tych najbardziej wierzących i twierdzących na przekór, że jedziemy po medal, a nie tych bardziej sceptycznych, podpierających się statystykami i ilością obejrzanych w ostatnich miesiącach meczów, dobitych całkiem po 1 rundzie choć nadal i zawsze tak samo wiernych kibiców, do których wcale się tego nie wypierając zaliczam siebie. A to ile w tym meczu mieliśmy szczęścia przypadku pojedyńczych błędów ich a naszych desperackich ale udanych zagrań, to mnie w tym momencie kompletnie nie obchodzi, choć oczywiscie powinnno mieć to na dłuższą metę znaczenie, by wyciągnąć wnioski, których po Mś będzie wiele wiele i pamiętajmy, pamiętajmy, że na 90 sekund przed końcem zajmowaliśmy w mundialu 9 miejsce, na pięć sziódme, bo to dziś nie ma znaczenia i dla historii też, ale dla rozwoju drużyny ma bardzo duże, ale jak na codzień ie lubię tego strasznie nadużywanego powiedzonka: szczęście sprzyja lepszym, bo wtedy chętnie zapominamy o dwóch innych jakże prawdziwych: złej baletnicy przeszkadza... i Głupi ma... a tamtego zawsze używamy jak coś się uda, ale w tym wypadku zgodzę się chętnie i w stu dwustu w tysiącu procentach, że to oklepane powiedzenie jest całkiem na rzeczy, jest całkiem trafne jest zupełnie na miejscu.... choć może Niemcy by się z nami nie zgodzili, czy wy dajece wiarę, że Niemców nie ma w turnieju, że team mający 0 awansował? ok. wielu powie, że wiedziało, że rozkręcaliśmy się itd teraz każdy chętnie tak powie, ale ja nie rozumiem jak to możliwe i czy mamy mówić o wielkiej klasie naszych czy o przypadku i fenomenie nieprzewidywalności naszetgo sportu, niech każdy sobie to teraz i potem z perspektywy czasu ocenia jak chce jak mu się podoba, z czasm też pewnie znajdę więcej przypadkowości i mankamentów w naszej grze na tych Mś, ale już teraz za te Mś: DZIĘKUJĘ! Tylko oby niektórzy zawodnicy i ci przeciętni i ci najlepsi nie wbili się w pychę, bo to nasza bolączka narodowa i oby wiele wniosków, które trza wyciągnąć, zostało wyciągniętych. Ania 2009-01-27 23:04:44 E tam ja w nich wierzyłam i zagrali świetnie.Wiem, że wiele osób na te 15 sekund do końca już w nich nie wierzyło, ale ja w nich wierzyłam.Wiedziałam, że dzisiaj wygrają, bo tak miało być.Piękne zwycięstwo. DAW 2009-01-27 23:04:19 boje sie chorwatow bo beda miec 8zawodnika na ich kibice sa zajebisci zeby tylko nasi sie nieprzstraszyli tych gwizdow polska wierze w was chlopaki macie 3dni spokojnie sobie potrenujcie i 1 piatek o 20:30 dajcie z siebie wszystko do boju POLSKA GKS Wybrzeże 2009-01-27 23:04:02 Widać, że chyba jedyny sportowcy polscy, którzy mają motywację do walki. Im się chce, a nic nie muszą. A kopacze, to powinni się schować, nawet się im nie chce, piłkarz (nożny oczywiście) wystarczy, że wybije się nieco ponad przeciętność i mu wystarcza, żaden nasz "piłkarz" nie wierzy w to, że może być mistrzem świata, więc po co się wysilać? Nawet nie mają motywacji, by się na dużej imprezie pokazać i przejść do lepszego klubu, czemu: bo tam trzeba bardziej harować. Dlatego jestem dumny że mamy TAKICH zawodników jak Jurasik i koledzy i takiego trenera jak Wenta i Waszkiewicz:))))) Szkoda, że nie ma już tej sekcji w Wybrzeżu, bo kto ich zastąpi? dziękujemy 2009-01-27 23:03:40 BOGDAN WENTA "MAMY 15 SEKUND, TO DUŻO CZASU" - rzekł wódz do swej armii będącej w beznadziejnej sytuacji. PANIE BOGDANIE! Czas wystawić Panu pomnik. Dziękujemy za wszystko!! FAW 2009-01-27 23:03:06 Brawo! Grali źle ! bardzo żle! wolno i statycznie w obronie! Ale grali do końca i stał się cud!! Brawo ! Teraz mogą wszystko , tzn moga wygrać lub przegrać półfinał, ale żeby walczyli! Pamietajcie o tym meczu jak by nie daj Panie Boże przegrali walkę o medale! W takiej formie to prawdziwy CUD i wola walki, że zaszli tak daleko! Co prawda po to tam jechali ale w konfrontacji z przeciwnikami już tak optymistycznie nie było! Zwyciężyła siła woli i odrobina szczęścia! King Z.G. 2009-01-27 23:02:35 To byl horror i za razem klasyk! Gratuluje chlopakom a w szczegolnosci naszemu polskiemu trenerowi, ktory w przerwie przed ostatnia akcja powiedzial chlopakom co maja zrobic i wlasnie to zrobili. Ogromny szacun! Teraz niech sie dzieje co chce! astromal_leszno 2009-01-27 23:00:35 2 połowe tego meczu z takim happy endem mógłbym oglądac codziennie po kilka razy !! POOOOOOOOOOOOOOOOOOLSKA ! :) 2009-01-27 22:57:50 DO DOMU NIEMRUCHY BUHAHAHAH Bite 2009-01-27 22:51:49 Polacy grają świetnie tylko wtedy gdy już nikt w nich nie wierzy. ! ;D Nie wiara daje wiarę. ;P Ale żeby grali tak dalej. ;) auf Wiedersehen Deutschland. ! ;)) og 2009-01-27 22:51:42 a jak by Jozek trafil w slupek lub obok to Niemcy by grali w polfinale, ale mecz.... masakra .... szkoda tylko ze raczej Francja i Chorwacja sa najlepsze w tym turnieju i raczej ani Polska ani Dania nie maja szans w finale... pozdrawiam marco polo 2009-01-27 22:50:50 WIECIE CO WAM POWIEM TOTALNE CHAMSTWO POKAZAŁY PAJACE Z TVP ! ! DEBILE NA HYMNIE NARODOWYM W NAJLEPSZE SOBIE GÓWNIANE PROSZKI DO PRANIA REKLAMUJĄ . ZGROZA ! ! NA DSF NIEMCY PO MECZU DŁUGO POKAZYWALI JAK CIESZĄ SIĘ DUŃCZYCY , NIE MÓWIĄC O HYMNACH 2p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIAN Polacy w półfinale MŚ po akcji Wenty i rzucie S... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 23:52 z nami nie zgodzili, czy wy dajece wiarę, że Niemców nie ma w turnieju, że team mający 0 awansował? ok. wielu powie, że wiedziało, że rozkręcaliśmy się itd teraz każdy chętnie tak powie, ale ja nie rozumiem jak to możliwe i czy mamy mówić o wielkiej klasie naszych czy o przypadku i fenomenie nieprzewidywalności naszetgo sportu, niech każdy sobie to teraz i potem z perspektywy czasu ocenia jak chce jak mu się podoba, z czasm też pewnie znajdę więcej przypadkowości i mankamentów w naszej grze na tych Mś, ale już teraz za te Mś: DZIĘKUJĘ! Tylko oby niektórzy zawodnicy i ci przeciętni i ci najlepsi nie wbili się w pychę, bo to nasza bolączka narodowa i oby wiele wniosków, które trza wyciągnąć, zostało wyciągniętych. Ania 2009-01-27 23:04:44 E tam ja w nich wierzyłam i zagrali świetnie.Wiem, że wiele osób na te 15 sekund do końca już w nich nie wierzyło, ale ja w nich wierzyłam.Wiedziałam, że dzisiaj wygrają, bo tak miało być.Piękne zwycięstwo. DAW 2009-01-27 23:04:19 boje sie chorwatow bo beda miec 8zawodnika na ich kibice sa zajebisci zeby tylko nasi sie nieprzstraszyli tych gwizdow polska wierze w was chlopaki macie 3dni spokojnie sobie potrenujcie i 1 piatek o 20:30 dajcie z siebie wszystko do boju POLSKA GKS Wybrzeże 2009-01-27 23:04:02 Widać, że chyba jedyny sportowcy polscy, którzy mają motywację do walki. Im się chce, a nic nie muszą. A kopacze, to powinni się schować, nawet się im nie chce, piłkarz (nożny oczywiście) wystarczy, że wybije się nieco ponad przeciętność i mu wystarcza, żaden nasz "piłkarz" nie wierzy w to, że może być mistrzem świata, więc po co się wysilać? Nawet nie mają motywacji, by się na dużej imprezie pokazać i przejść do lepszego klubu, czemu: bo tam trzeba bardziej harować. Dlatego jestem dumny że mamy TAKICH zawodników jak Jurasik i koledzy i takiego trenera jak Wenta i Waszkiewicz:))))) Szkoda, że nie ma już tej sekcji w Wybrzeżu, bo kto ich zastąpi? dziękujemy 2009-01-27 23:03:40 BOGDAN WENTA "MAMY 15 SEKUND, TO DUŻO CZASU" - rzekł wódz do swej armii będącej w beznadziejnej sytuacji. PANIE BOGDANIE! Czas wystawić Panu pomnik. Dziękujemy za wszystko!! FAW 2009-01-27 23:03:06 Brawo! Grali źle ! bardzo żle! wolno i statycznie w obronie! Ale grali do końca i stał się cud!! Brawo ! Teraz mogą wszystko , tzn moga wygrać lub przegrać półfinał, ale żeby walczyli! Pamietajcie o tym meczu jak by nie daj Panie Boże przegrali walkę o medale! W takiej formie to prawdziwy CUD i wola walki, że zaszli tak daleko! Co prawda po to tam jechali ale w konfrontacji z przeciwnikami już tak optymistycznie nie było! Zwyciężyła siła woli i odrobina szczęścia! King Z.G. 2009-01-27 23:02:35 To byl horror i za razem klasyk! Gratuluje chlopakom a w szczegolnosci naszemu polskiemu trenerowi, ktory w przerwie przed ostatnia akcja powiedzial chlopakom co maja zrobic i wlasnie to zrobili. Ogromny szacun! Teraz niech sie dzieje co chce! astromal_leszno 2009-01-27 23:00:35 2 połowe tego meczu z takim happy endem mógłbym oglądac codziennie po kilka razy !! POOOOOOOOOOOOOOOOOOLSKA ! :) 2009-01-27 22:57:50 DO DOMU NIEMRUCHY BUHAHAHAH Bite 2009-01-27 22:51:49 Polacy grają świetnie tylko wtedy gdy już nikt w nich nie wierzy. ! ;D Nie wiara daje wiarę. ;P Ale żeby grali tak dalej. ;) auf Wiedersehen Deutschland. ! ;)) og 2009-01-27 22:51:42 a jak by Jozek trafil w slupek lub obok to Niemcy by grali w polfinale, ale mecz.... masakra .... szkoda tylko ze raczej Francja i Chorwacja sa najlepsze w tym turnieju i raczej ani Polska ani Dania nie maja szans w finale... pozdrawiam marco polo 2009-01-27 22:50:50 WIECIE CO WAM POWIEM TOTALNE CHAMSTWO POKAZAŁY PAJACE Z TVP ! ! DEBILE NA HYMNIE NARODOWYM W NAJLEPSZE SOBIE GÓWNIANE PROSZKI DO PRANIA REKLAMUJĄ . ZGROZA ! ! NA DSF NIEMCY PO MECZU DŁUGO POKAZYWALI JAK CIESZĄ SIĘ DUŃCZYCY , NIE MÓWIĄC O HYMNACH 2p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alls Polacy w półfinale MŚ IP: *.netblok.pl 27.01.09, 23:52 pikawa mi stawa.... po takim meczu...ah panowie dzieki!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
decha5 Polacy w półfinale MŚ po akcji Wenty i rzucie S... 28.01.09, 00:08 Gratuluję z całego skołatanego serca!!!!! Najpierw Panu SIÓDMIAKOWI! to nie fart, czy przypadek! Niech mi Pan wierzy!! To jest ten pot, zmęczenie, zniechęcenie, ten "przeklęty tyran" ( to o WENCIE, w momentach, kiedy Panu pot zalewał oczy i miał Pan serdecznie dość wszystkiego z WENTĄ właśnie na czele )! Teraz Panu WENCIE!!! Nie mniejsze i niemniej serdeczne gratulacje!!!! Panu, Panie trenerze za to, że Panu Siódmiakowi nie zadrżała ręka ( tak jak " szabli" - ( Skorek w drużynie Wagnera )! Z całej siły i precyzyjnie )! I tej wiary, opartej na doświadczeniu, rozumie, znajomości fachu oraz przemyślanej i systematycznej pracy! POLAK i systematyczna, mądra praca! Aż się wierzyć nie chce! A jednak! Boję się zapeszyć, ale .......... najpierw Chorwaci! Wtedy już bez cugli, jednak dalej z otwartą głową..... Marek Kardaszewski, były... e, co,tam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulik Zobaczę Nas w finale, opłacę abonament. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 00:12 Wreszcie mogę podziękować TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos82 Polacy w półfinale MŚ po akcji Wenty i rzucie S... IP: *.105.192.213.cable.satra.pl 28.01.09, 00:12 jestescie WIELCY!!!!!!!!! cuda sie zdazaja:) ale zawsze wierzylem w POLSKE... mimo ciezkiej obrony norwegow dalismy rade! oby tak dalej! jestesmy z WAMI! nareszcie cos co mozna z duma ogadac. Dziekuje WAM za to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos82 Polacy w półfinale MŚ po akcji Wenty i rzucie S... IP: *.105.192.213.cable.satra.pl 28.01.09, 00:13 jestescie WIELCY!!!!!!!!! cuda sie zdazaja:) ale zawsze wierzylem w POLSKE... mimo ciezkiej obrony norwegow dalismy rade! oby tak dalej! jestesmy z WAMI! nareszcie cos co mozna z duma ogadac. Dziekuje WAM za to... GRATULUJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VoyteKKS dobry koment:P IP: *.173.5.218.tesatnet.pl 28.01.09, 00:19 no i doj.e.bali drwali:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bembie Polacy w półfinale MŚ IP: *.icpnet.pl 28.01.09, 00:32 Nowa jednostka czasu: 1 WENTA czyli 15 sekund staje się coraz popularniejsza na forach. Tylko czekać jak zostanie oficjalnie uznana przez instytut miar i wag;-) Wbrew pozorom 1 WENTA to duuużo czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajko Re: Polacy w półfinale MŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.09, 00:40 dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin zwyciezców się nie sądzi! IP: *.elpos.net 28.01.09, 00:38 niezaleznie od gry we wczesniejszych fazach polakom nalezy sie olbrzymi szacunek. nikt im nie dawal szans na wyjscie do strefy medalowej, a oni grali swoje. mieli mase szczescia, ale jak to sie takze mowi, szczescie sprzyja lepszym. czyz nie? btw, mistrzow nie ma, to co? vce beda mistrzami! umarl krol, niech zyje krol! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Illustrimo Kompromitacja tvp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 00:45 To co "zrobiła" TVP w zakresie "wycięcia" Hymnu Państwowego (bo potrzebny był czas na reklamy - i to jakie !shock!) to po prostu SKANDAL i KOMPROMITACJA. Jeżeli w ten sposób ma być realizowana "misja publiczna", to lepiej, żeby tej misji w ogóle nie było!!! Ludzie!!! Każdy, kto jest zniesmaczony tą sytuacją, wpisujcie się. Może w dobie "podatności" wszelkiej maści polityków i politykierów na sondaże opinii społecznej taki wyraz oburzenia spowoduje, iż wreszcie ktoś poniesie odpowiedzialność za tak oburzające postępowanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Czy Polska będzie mistrzem świata ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 00:45 Tego nie da się określić bo pie...ni pedofile z BP wszystko zrobia aby tak nie było.... To jak pie...ni pedofile z BP ? Dalej okradacie klientów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aapolak75 Polacy w półfinale MŚ IP: *.ntlworld.ie 28.01.09, 00:57 byle tylko kaczor nie pojechal bo znow przegramy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość teraz Chorwacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 01:07 Oj, nie będzie łatwo z Chorwatami... nie mam tvp sport, ale ten urywek pokazujący bezczelne oszustwo sędziów i pełne trybuny nie napawa optymizmem www.tvp.pl/sport/mistrzostwa-swiata-w-pilce-recznej/wideo/znakomity-atak-chorwatow mam nadzieję, że i z Polszy trochę wiary ruszy na odsiecz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rexsio Polacy w półfinale MŚ po akcji Wenty i rzucie S... IP: *.clubnet.pl 28.01.09, 01:11 kiedy chleba brak, dajcie motłochowi igrzysk. Norwegów to wali, jutro będą żreć łososia na śniadanie, a dumni polaczkowie-kaszankę. Odpowiedz Link Zgłoś