Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

1. kolejka WL

07.08.09, 09:57
    Tu zamieszczamy uwagi dotyczące strzelców bramek, asysty, żółtych kartek i
    wszelakich wątpliwości dotyczących punktacji piłkarzy w 1. kolejce WL. Proszę
    o nie zaśmiecanie tego wątku, czytanie wcześniejszych postów i nie powtarzanie
    tych samych informacji.
    Obserwuj wątek
      • dejv Re: 1. kolejka WL 07.08.09, 22:40
        Marwi Kowal 2 sprawy.

1 - Kolejny samoboj :) I nadal uwazacie ze danej zaslugi zawodnika wrzucajacego
        nie ma ?? :) Albo Brozka ktory musnal pilke bo tego nie wiem w sumie.

2 - I pytanie odnosnie sytuacji Nowaka i Kaczmarka.Nowak strzela w polu karnym i
        pilka odbija sie ale od obroncy i trafia do Kaczmarka a ten pakuje do siatki.Czy
        to jest asysta ?? Bo mi sie juz zapomnialo.Ale chyba tylko wtedy gdy odbioje sie
        od bramkarza albo slupka czy poprzeczki ??
        • kowall Re: 1. kolejka WL 07.08.09, 23:01
          Prezesie Dejv, nie przekona nas Prezes do przyznawania asyst przy bramkach
          samobójczych. W Fantasy na Uefie w takich sytuacjach asyst nie ma.

Weźmy pod uwagę taką akcję. Z 30 metrów ktoś strzela, piłka na 16 metrze odbija
          się od obrońcy i trafia na 20 metr do zawodnika, który strzela bramkę. Bez asysty
          • astonf Re: 1. kolejka WL 07.08.09, 23:53
            to może ja Was przekonam :), nie w tym sezonie ale przyszłym (
            zgłaszane to było bez odzewu ),
            tak jak za wywalczenie karnego można przyznawać pkt za wywalczenie
            bramki samobójczej
            zawodnicy nie dostają pkt za ładną/brzydką grę tylko za efekt
            końcowy akcji czyli strzelenie/wypracowanie/sprokurowanie bramki
            Czy zasady punktacji są identyczne jak w Fantasy UEFA?? Nie sądzę.

Przy okazji swojaków ( też kiedyś pytałem bez odp )może warto byłoby
            podać skróconą definicje takiego zagrania w regulaminie?
            Czy w meczu Cracovia - Lechia był samobój?

Pozdrawiam Michał
            • dejv Re: 1. kolejka WL 07.08.09, 23:57
              z definicja samoboja to akurat temat rzeka...zreszta pare razy poruszany.I
              pewnie organizatorzy w duzej mierze analizuja to tak jak ekstraklasa.

Co do reszty to zgadzam sie w 100%.

Idac tropem kowala marwiego to ile bylo fauli w polu karnym przy lini koncowej
              zero zagrozenia dla bramki bo zwykla podcinka bezmyslna...Takze uwazam ze
              powinny byc pkt tak za wywalczenie samoboja jak i za wywalczenie wolnego po
              ktorym bezposrednio pada bramka.
              • astonf Re: 1. kolejka WL 08.08.09, 01:00
                nazwałem Ciebie kiedyś krzykaczem ale ponieważ zagadzam sie w kilku
                kwestaich z Tobą chętnie poprę lub nie Twoje postulaty (forum jest
                po to żeby wymieniać poglądy),
                wrzucanie ich do jednego wora (odpowiedzi do postów o innym temacie)
                powoduje, że opiekunowie forum mogą unikać dyskusji w bałaganie (
                tak sobie tłumaczę brak odp w tego typu przypadkach )

załóż wątek lub odpowiedz do konrtowersji "1 kolejki" (w realu 2. )
                o przyznawaniu pkt za bramki po rzutach wolnych to wtedy
                zainteresowni będą mogli się swobodnie wypowiedzieć

czekam na stanowisko organizatorów i zainteresowanych samobójami
                • dejv Re: 1. kolejka WL 08.08.09, 10:19
                  No w sumie masz racje ze nie potrzebnie tu o tym pisze...Aczkolwiek sytuacje z
                  samobojami sa jak najbardziej swieze...Sytuacja Wisly wrzutka Alvareza i
                  przedluzenie Brozka, badz nie, bo nie jestem pewien czy ja musnal.

Z wolnymi nie bylo akurat chyba sytuacji teraz. A zakladanie nowego tematu o
                  tych sytuacjach nie ma sensu gdyz wielokrotnie juz to robilem. A nie bedac
                  krzykaczem, ktorym czasem bywam specjalnie ;] nie zostaloby nic zauwazone tylko
                  temat splynalby i tyle.
          • mixyh Re: 1. kolejka WL 11.08.09, 08:18
            Mam pytanie o taką sytuację: bramkarz podaje piłkę do swojego
            obrońcy przed swoją bramką, następnie ów obrońca biegnie z piłką
            przez prawie całe boisko i strzela bramkę. Czy w takiej sytuacji
            można zaliczyć asystę bramkarzowi ?
      • barcc Re: 1. kolejka WL 07.08.09, 22:48
        Podliczają się punkty rezerwowym. Mi Karol Fryzowicz odjął 2. Pozdrawiam
      • puri1 Re: 1. kolejka WL 07.08.09, 23:05
        Sorry dal mnie Bajić za ten strzał jak się piłka odbiła powinnien mieć asyste i Nwoak po tym strzale też powinien mieć asyste i Alvarez przy samobóju, takie moje jest zdanie jak się moge wypowiedzieć ;)
        • dejv Re: 1. kolejka WL 07.08.09, 23:16
          kowal no poniekad rozumiem Twoje tlumaczenie...ale staracie sie wszystko na
          swoja korzysc zinterpretowac.Bo rownie dobrze moze byc sytuacja ze strzela X z
          40 metrow i np Pawelek ;] ja odbija wypada przez nikogo nie dotkenita poza pole
          karne i Y strzela i wpada pod nogami Pawełka. I asysta jest prawda ?? Takze
          uwazam, ze powinniscie wprowadzic - nie asyste - ale pkt za wywalczenie samobója
          badz cos takiego.Ale no Wy organizatorzy Wasze prawo do innej interpretacji.
          Zauwazcie tylko ze nie jestem samotny w tych pogladach :)
          • keicam47 Re: 1. kolejka WL 08.08.09, 23:34
            TOMASIK - 2pkt a nie 3. Bo wszedł jako rezerwowy.
      • minasz ujek strzelił brame a ma tylko 1pkt 09.08.09, 08:20
        grał od poczatku, nie dostał kartki powinien miec 6pkt
        • prezes-33 Re: ujek strzelił brame a ma tylko 1pkt 09.08.09, 08:47
          Nie strzelił karnego, za to minus 5 punktów.
          • dejv Re: ujek strzelił brame a ma tylko 1pkt 09.08.09, 19:18
            No i mamy kolejna samobojcza bramke po ktorej powinny byc przyznane pkt ;] i
            mamy kolejny rzut wolny po ktorym powinny byc przyznane pkt ;]
      • gientarka Dream Team 10.08.09, 13:11
        zawodnicy Dream Teamu 2 kolejki, zaprezentowani prze Was, kosztują łącznie 24,6.
        Dream Team nie obejmuje jednak 7 rezerwowych, przy założeniu, że każdy z nich
        kosztuje 0,3 należy dodać 2,1 czyli łączny budżet Dream Teamu wynosi 26,7
        Przekroczyliście budżet Panowie coś jest nie tak
        • dejv Re: Dream Team 10.08.09, 21:08
          hmmm sluszna uwaga...
        • meszna32 Re: Dream Team 10.08.09, 22:38

gientarka napisał:

> zawodnicy Dream Teamu 2 kolejki, zaprezentowani prze Was, kosztują łącznie 24,6
          > .
          > Dream Team nie obejmuje jednak 7 rezerwowych, przy założeniu, że każdy z nich
          > kosztuje 0,3 należy dodać 2,1 czyli łączny budżet Dream Teamu wynosi 26,7
          > Przekroczyliście budżet Panowie coś jest nie tak

Dream team to zestawienie najlepiej punktujących zawodników danej kolejki w 11 marzeń aby uzyskać obraz ile mniej więcej brakło najlepszemy graczowi do tego aby uzyskać pełną ilość punktów a także odrobina statystyki a nie 11 wystawiona przez jakiegoś prezesa. Równie dobrze jej wartość mogła by wynosić ponad 30 mln gdyby w tej kolejce najlepiej punktującymi byli najdrożsi zawodnicy na liście transferowej
          • gientarka Re: Dream Team 11.08.09, 12:41
            meszna32 napisał:
            "Dream team to zestawienie najlepiej punktujących zawodników danej kolejki w 11
            marzeń aby uzyskać obraz ile mniej więcej brakło najlepszemy graczowi do tego a
            by uzyskać pełną ilość punktów a także odrobina statystyki a nie 11 wystawiona
            przez jakiegoś prezesa. Równie dobrze jej wartość mogła by wynosić ponad 30 mln
            gdyby w tej kolejce najlepiej punktującymi byli najdrożsi zawodnicy na liście
            transferowej"

Gdzieś ucieka sens całego tego teamu, moim zdaniem taka jedenastka powinna
            zostać zestawiona w granicach budżetu, tak by pokazać, i tu słowa przedmówcy,
            "obraz ile mniej więcej brakło najlepszemu graczowi do tego a by uzyskać pełną
            ilość punktów"
            Sens Dream Teamu zostanie zachowany jeśli będzie można stwierdzić, że taki skład
            można było wystawić, w innym przypadku takie zestawienie jest sztuką dla sztuki
            i nie ma nic wspólnego z pokazaniem ile komu i czego brakowało. Stanie się po
            prostu mało istotnym zestawieniem
      • marcinkwiatkowski7 Re: 1. kolejka WL 11.08.09, 00:04
        marwi czy ty kiedyś nie byłeś graczem wygraj lige i wygraj euro
        • marwi75 Re: 1. kolejka WL 11.08.09, 08:17
          marcinkwiatkowski7 napisał:

> marwi czy ty kiedyś nie byłeś graczem wygraj lige i wygraj euro

cały czas jestem :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka