Dodaj do ulubionych

domowy złobek

18.05.07, 14:52
witam szukam towrzystwa dla mojej małej Hanusi we wrześniu 07 r bedzie miała
1,5 roczku i ma cudowna opiekunke. I myslimy o tym aby wziasc pod opieke
dodatkowo kolezankę / kolege - aby rozwoj był lepszy i w towarzystwie milej
spedzac dzien. mieszkamy w Wesołej. Co Wy na to? czekam na wiesci. Mama Hani
Obserwuj wątek
    • Gość: mamusia Re: domowy złobek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 16:13
      A ile Trzeba placic??Jestesmy z Zielonej.Dziecko ma tez 1,5roku ;-)
      • wesolahania Re: domowy złobek 21.05.07, 17:14
        Teraz płacimy 1200 i niania jest super od 9-17, spiewa, ma czytanki edukacyjne i
        jest kochana, ma doswiadczenie bo juz wychowywała 3 innych dzieciatek.
        Chciałabym aby mogla wiecej zarobić a przy okazji koszty dla jednej rodziny były
        by mniejsze. Ale tak jakbysmy sie złożyli po 800 to by od razu starczyło i na
        jedzonko dla brzdąców na cały dzien. Pieluchy kazdy by dal swoje. Mamy ogródek i
        duzy pokoj do zabawy. A co Wy o tym myslicie?
        • Gość: forumowicz Re: domowy złobek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 18:51
          My, to znaczy forumowicze, myslimy, ze to super pomysl.Myslimy, ze jesli pokoj
          jest duzy, to mozna by wziac 3-4 dzieci, w takiej gromadce jest weselej i
          ciekawiej, ale chyba wowczas na spacery trzeba by jeszcze kogos, bo jedna osoba
          nie da rady, no i do karmienia, tez chyba nie. W Waszym przypadku nie musi tak
          byc, ale tak sie rodzi small buisines.
          • przeciwiza Re: domowy złobek 22.05.07, 23:03
            czy budu toze jamniki?, ja lublu cztoby moje rebionka s jamnikom w ogrodie
            baraszkuju. I czy fakturu dla potrzeba Urzad Skarbowy ja dostanu?
    • milokropka Re: domowy złobek 23.05.07, 12:06
      Zeby nie czytac i nie denerwować sie tekstami przeciwiza( jakieś bzdury) i mieć
      czyste sumienie niania z powodzeniem moze prowadzić działalność gospodarcza ale
      musi sie to nazywać np- cichy kącik, przytulanka. Nie moze byc w nazwie ŻŁOBEK,
      BO TO SĄ PRZEPISY OŚWIATYa tak zwykla działalność gospodarcza. Fiskus szuka
      takich jak Twoja Informacja a przeciwizir czy inna szuja chetnie na Ciebie
      doniesie. Jesli chcesz więcej informacji to napisz . Najprostrze rozwiazania są
      najlepsze. Pozdrowienia Basia
      • przeciwiza Re: domowy złobek 24.05.07, 20:50
        co ze ci odbilo? jako zwykla dzialalnosc gospodarcza to jezd toze
        zarejestrowanie w skarbowce' jezd toze rachunek za pobieranu oplatu' ja maju
        dzialalnosc gospodarco'ja rachunki potrzebuju' to co sie czepiasz do tych co to
        legalnie pracuju i podatki' jako ja' placu? ty na forum rzad krytykuju a sama
        kanty popieraju'ty maju moralnosci dwojakie!
        • happy_baby Re: domowy złobek 25.05.07, 14:06
          co za ludzie:(

Ja mam synka 2,3 miesiące, chce go wyphnąć do żłobka na marysin (bo na
          przedszkole za mały), a zaczęłam prowadzic działalność, sklepik, i mam mniej
          czasu, więc pomyślę - dam znać. ale sklepik mam dla dzieci, teraz całkiem dużo
          ludzi z naszej okolicy przychodzi, to podpytam, jeśli nadal aktualne? Bo czasem
          ludzie pytają o takie rzeczy, waro wiedzieć.

Przyjdźcie do mnie na zakupy:)) jak powiecie że z forum to będą zniżki:)) Ja
          działam aktywnie na forum LUTY 2005:)

Daj znać czy aktualne?

Pozdrawiam,
          Agnieszka
          www.happybaby.pl
          Pstrowskiego 1
          503-156-126
          • Gość: pola Re: domowy złobek IP: 85.128.56.* 25.05.07, 14:29
            Agnieszko business woman - czy Ty przeczytałaś i zastanowiłas sie nad tym co
            przed chwią napisałaś? pewnie nie - więc Ci wkleję:

"Ja mam synka 2,3 miesiące, chce go wyphnąć do żłobka na marysin (bo na
            > przedszkole za mały), a zaczęłam prowadzic działalność, sklepik, i mam mniej
            > czasu,..."
            Cholernie współczuję Twojemu dziecku Agnieszko...
            • happy_baby Re: domowy złobek 25.05.07, 18:57
              A ja mu nie współczuję. Lepiej mu zrobi żłobek, przedszkole czy nawet
              towarzytwo innego dziecka, np. niuni mamy, która założyła ten wątek, jak
              siedzenie z mamą, pracującą w domu, czy nie pracującą.

Chyba nie masz dzieci? Żłobek, przedszkole, czy niania dla 2 lub 3 dzieci razem-
              tzw. domowy żłobek to rewelacyjna sprawa. Buissnes woman lepsza wypoczęta i
              wesoła niż zmęczona całym dniem z dzieckiem. Nie spotkałam się z dzieckiem
              które by nie było szczęśliwe w przedszkolu:))) Może pierwszego dnia.

Ja nie współczuję Twojemu, jesli masz dziecko, bo guzik mnie obchodzi co robisz
              cały dzień:))) i co robi, gdzie, z kim.. Twoje dziecko. Zainteresował mnie
              wątek, chcę pomóc i to wszystko.
    • happy_baby Re: domowy złobek 25.05.07, 18:57
      a, fajnie jest pisać anonimowo, jako gość:)
      • Gość: Anita Re: domowy złobek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 22:13
        pozwólcie, ze się na sekundę przyłączę.
        Nie wiem, co miała na myśli Pola pisząc, że współczuje Twojemu dziecku - ale
        jeśli to, że uzywasz słów " wypchnąć" w stosunku do 2 miesięcznego malństwa -
        to się z nią zgadzam...
        Oboje z mężem czytając Twój wpis zadziwilismy sie jaka matka 2 miesiące po
        urodzeniu dziecka tak ostentacyjnie pisze o tym, ze ma go dość...
        Nikt na Ciebie nie napada ani nie obraża - natomiast nie bądź zaskoczona, że
        kogos taka postawa dziwi - wszakże piewszy rok zycia dziecka jest najważniejszy
        dla nawiązania kontaktu "maleństwo- rodzice"... Przemyśl to - zamiast nerwowo
        reagować na prawde, która z pewnoscią kole Cie w oczy...
        • happy_baby Re: domowy złobek 27.05.07, 12:50
          ludzie, 2 lata i 3 miesiące - kawał chłopa a nie niemowlę!!!!!!!!
    • happy_baby Re: domowy złobek 27.05.07, 12:52

witam szukam towrzystwa dla mojej małej Hanusi we wrześniu 07 r bedzie miała
      1,5 roczku i ma cudowna opiekunke.

chyba towarzystwo dla takiej dziewczynki to nie 2-miesięcznego dziecka, no
      jeśli się pomyliłam pisząc 2,3 miesiące to chociażby na logikę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka