Dodaj do ulubionych

Recyklingowe śledztwo

IP: 194.50.110.* 26.08.10, 14:44
...ponieważ nie mam pod domem pojemnika do segregacji zbieram butelki plastikowe i zawoże do pobliskiego osiedla gdzie takie pojemniki stoją - ostatnim razem gdy to zrobiłem młody człowiek przed 30 uprzejmie zwrócił mi uwagę słowami "swojego śmietnika k...a nie masz, innym musisz podrzucać"... TO jest świadomość !
Obserwuj wątek
    • Gość: burro Re: Recyklingowe śledztwo IP: 85.222.116.* 29.08.10, 10:53
      @gościu - możesz się nie fatygować. I tak posegregowane od[ady idą potem do jednego wora. Spróbuj prześledzić ich drogę ze śmietnika jeśli nie wierzysz
    • Gość: ekosuper Re: Recyklingowe śledztwo IP: *.nplay.net.pl 31.08.10, 09:48
      Tiaa. Niestety same pojemniki na osiedlach nie wystarczą, bo jeszcze, spalarnie by się przydało wybudować odpowiednie. Mentalność większości Polaków jest jeszcze bardzo zacofana. Nie mówię już o segregacji ale o zwykłym trafianiu do śmietnika. Trzeba by było ustanowić jakieś nowe prawa regulujące całe śmieciowe bagno. W Szwecji już nawet im śmieci brakuje i muszą sprowadzać (prawie cała energia jest u nich ze śmieci). Może opłaciło by nam się sprzedawać im nasze śmieci. Ale jakoś jeszcze nie słyszałam by jakiś polityk się tym głębiej zajmował... a może coś przegapiłam.
    • Gość: Karol Re: Recyklingowe śledztwo IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.11, 01:20
      Czesc, najgorsze w naszym prawie jezt okreslona ilosc produkowanych odpadow na osobę... mieszkam na obrzezach Wrocławia, segreguje smieci od wielu lat. Ostatnio chcialem zmniejszyc kosz ze 120 na 80 litrow bo nie raz place za pusty smietnik, to powiedziano mi ze moge zaplacic mandat! Zamiast premiowac takie dzialania rzad zniecheca ludzi! Nie wspominajac o promocji recyklingowych nawykow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka