Gość: fuchs Re: Inteligentni piją więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 15:03 Korelacja nie oznacza przyczynowości. Tak więc wyższa inteligencja niekoniecznie wpływa na upodobanie alkoholu ani upodobanie alkoholu niekoniecznie oznacza wyższą inteligencję. Mogę np. wykazać dużą korelację między liczbą ściętych 2-metrowych świerków i zabitych karpi w Polsce. Nie oznacza przecież to, że karpie jakoś wpływają na świerki, ani świerki na karpie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Inteligentni piją więcej IP: 212.14.54.* 02.11.10, 15:06 Jeśli ktoś na trzeźwo nie potrafi zdzierżyć otaczającej go rzeczywistości to jest po prostu słaby, co nie znaczy, że nie może być inteligentny (bo mądry już nie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Inteligentni piją więcej IP: 89.107.158.* 02.11.10, 15:15 pewnie jakiś pijący naukowiec to wymyślił żeby go nie chcieli wylac z roboty Odpowiedz Link Zgłoś
bah Re: Inteligentni piją więcej 02.11.10, 15:33 Nie podano czy zachowali bystrość umysłu. Mózgowstrząsy robią swoje. Skąd oni wzieli bystrych Angoli? Odpowiedz Link Zgłoś
rpodskar Re: Inteligentni piją więcej 02.11.10, 15:49 Fajne magnesy na samochód: autodeco.pl/naklejka-lub-magnes-na-auto-wszystko-co-lubie-jest-nielegalne-p1568.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAciej J Re: Inteligentni piją więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 16:13 Zadłużenie Polski na polaka wynosi 20 000 zł. Wszyscy Polacy Zarabiają w ciągu roku 100% PKB. Zadłużenie Polski to 45% PKB (produktu krajowego brutto). A więc każdy Polak zarabia w ciągu 6 miesięcy 20 000 zł co daje miesięcznie 3 300 zł. Jężeli co trzeci pracuje to zarabia 10 000 zł. To ile dostaje do ręki zależy od opodatkowania. Korwin proponuje by było to 200 zł miesięcznie co daje 9800 zł na rękę. Wszystko teraz zależy od tego kto jak długo i wydajnie pracuje bo podaje tu średnią statystyczną. Ci bardzo bystrzy to zauważają że mogli by mieć 9800 zł a mają 4000 zł i dlatego piją. Przepraszam poprawiają mnie zarabiają 2000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Inteligentni piją więcej IP: *.chello.pl 02.11.10, 17:18 Czy ja wiem.. Te najbystrzejsze to chyba z po PGR-owskich rodzin alkoholików, jak Karinka ktora odmroziła sobie niedawno stopy.. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Inteligentni piją więcej 03.11.10, 00:24 To ja jestem jakimś wyjątkiem. Jestem człowiekiem o bardzo wysokiej inteligencji (przewyższam inteligencją ponad 99% społeczeństwa), posiadam ogromną wiedzę z wielu dziedzin nauki (głównie ścisłych), a mimo tego alkoholu nie piję w ogóle. Nie piję, gdyż nie sprawia mi to jakiejś specjalnej przyjemności (są o wiele smaczniejsze i zdrowsze napoje) oraz nie lubię gdy coś zakłóca przepływ moich myśli, a do tego zabija cenne szare komórki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Inteligentni piją więcej IP: 89.107.158.* 03.11.10, 03:30 inteligentni potrafią się kontrolowac a artykuł to bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
mlody_inzynier Re: Inteligentni piją więcej 03.11.10, 08:25 Magistrem może być każdy, ale inżynierem już nie. UJ w Krakowie produkuje tyle tych pożal się Boże magistrów... Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Inteligentni piją więcej 03.11.10, 09:21 Inżynierem? Znaczy się takim gościem na budowie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_s Re: Inteligentni piją więcej 03.11.10, 09:48 Człowiek bardziej inteligentny dotkliwiej odczuwa idiotyzm tego świata i aby do kończ nie zwariować daje sobie w gardło. Lenin (chyba to on) religię uznał za opium dla mas, bo religia łagodzi ból istnienia. Gorzała daje ten sam skutek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terefere Re: Inteligentni piją więcej IP: *.acn.waw.pl 07.11.10, 20:01 W Polsce jest raczej odwrotnie - pełno smarkatego menelstwa po %. Inteligentni piją na pewno drożej, bo ich stać, bo wcześniej lepiej zarobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Inteligentni piją więcej IP: 82.177.36.* 08.11.10, 22:25 Aha czyli żul spod monopola zasługuje na Nobla w dziedzinie chemii? Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h. Re: Inteligentni piją więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 15:51 to się sprawdza, jestem inteligentna i spożywam częściej niż moja "tępa" koleżanka :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lju Re: Inteligentni piją więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 23:25 Gdyby przyroda przeznaczyła człowieka do szczęścia, nie dałaby mu rozumu.(Kant). Stąd im ktoś inteligentniejszy, tym bardziej musi się znieczulić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość:emerytka Re: Inteligentni piją więcej IP: *.acn.waw.pl 29.12.10, 15:36 Przez dwa, lata 3razy w tygodniu po 2 godziny, pozbywałam się efektu niezwykłej bystrości. Zdecydowanie lepiej się czuję bez tego balastu geniusza! Odpowiedz Link Zgłoś
nietamina Re: Inteligentni piją więcej 29.12.10, 16:25 Inteligentni powinni strzec się przed nadmiarem alkoholu. Powoduje on chorobę alkoholową, czyli uzależnienie, które na korzyść pragnienia upicia się zabija wszystkie inne uczucia pozytywne, w tym wyższe typu współczucie, miłość, litość, przyjaźń. Inteligentni to zazwyczaj decydenci, ustawodawcy, ludzie reprezentujący zawody zaufania społecznego. Jak pogodzić ich skuteczne działanie z zanikiem uczuć wyższych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emka Re: Inteligentni piją więcej IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.11, 15:39 szczególnie inteligentni są menele spod mojego osiedlowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koziołcs Re: Inteligentni piją więcej IP: *.xdsl.centertel.pl 27.01.11, 17:14 kurna ale wy wszyscy inteligenci jesteście przyjeba.. inteligentny człowiek to taki który coś stworzy z byle czego np Edison ,takiego człowieka można określić jako człowieka inteligentnego ,człowiek który przyczynił sie to rozwoju świata. nie lubie ludzi którzy mówią jestem inteligentny ale leniwy -to jest takie wku...ające,te testy na iq możecie sobie wsadzić głęboko w .......... książki geniusze Odpowiedz Link Zgłoś
nawino_pl Re: Inteligentni piją więcej 09.06.11, 09:59 Nie sposób się nie zgodzić :) I to najlepiej dotrzechdych.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: Inteligentni piją więcej 09.07.11, 16:24 Absolutnie nie jestem zdziwiony. Czasem ciężko na trzeźwo wytrzymać z tymi debilami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Inteligentni piją więcej IP: *.abaks.pl 12.10.11, 20:49 Na samym początku badania, zanim młodzi ludzie nie ukończyli jeszcze 16 roku życia, sprawdzono ich inteligencję. Następnie podzielono grupę badawczą na pięć grup "bardzo niepojętny", "niepojętny", "przeciętny", "bystry", "bardzo bystry". PRZEPRASZAM, NIE ROZUMIEM... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Inteligentni piją więcej 13.10.11, 10:26 nadmierna wiedza szkodzi życiu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielbiciel jajek Re: Inteligentni piją więcej IP: *.icpnet.pl 06.01.12, 12:31 Po prostu bystrzejsi poszli na studia. Odpowiedz Link Zgłoś