Dodaj do ulubionych

Najstarszy kościół Ziemi Świętej w pobliżu Arma...

07.11.05, 18:29
We Francji spełniają się proroctwa
Nostradamusa
Apostoła Jana
i świętej Brunchildy

---
Francja płonie
religiapokoju.blox.pl/
Obserwuj wątek
    • Gość: TomiK Re: Najstarszy kościół Ziemi Świętej w pobliżu Ar IP: 66.51.57.* 07.11.05, 18:53
      > We Francji spełniają się proroctwa
      > Nostradamusa
      > Apostoła Jana
      > i świętej Brunchildy

Oraz Zenka Gorzelaka, ktory kiedys pod blaszakiem z piwem powiedzial mi, ze ta
      France to kiedys ch... wezmie.

TomiK
      • Gość: mumo Re: Najstarszy kościół Ziemi Świętej w pobliżu Ar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 19:13
        Mnie Zenek Gorzelak rzekl kiedys kiedys "strzesz sie, gdy Brunchilda pszyjdzie
        pod postacio Katarzyny Dowbor, rudej bestii o jednej ale ryczacej glowie." bo
        czym winem szalonym odbilo mu sie z szczeciniastego pyska jak ze dzwonu.

No i sie strzege. Raz na trzy miechy.
    • tludzki4 Re: Najstarszy kościół Ziemi Świętej w pobliżu Ar 08.11.05, 11:55
      ciekawym jest obecność napisów w jezyku greckim co może potwierdzać tezę o
      autorach chrześciajństwa - zgreczałych żydach.
      • Gość: willy Greka IP: *.pools.arcor-ip.net 08.11.05, 14:23
        w calej wschodniej czesci cesarstwa rzymskeigo poslugiwano sie greka. ten jezyk
        zdecydowanie dominowal nad lacina - w koncu caly nowy testament zostal spisany
        w grece.
        bylo tak od czasow aleksandra wielkiego (ktory rozprzestrzenil kulture
        hellenistyczna na caly obszar swoich podbojow), a nawet wczesniej.
    • Gość: Janka Re: Najstarszy kościół Ziemi Świętej w pobliżu Ar IP: *.mp.pl 08.11.05, 14:02
      Jan Apostoł nie napisał proroctw. Apokalipsę wg. świętego Jana napisał autor
      Anonimowy. Tak samo jest z ewangelią "Łukasza" (autor to był totalny
      bajkopisarz-sam sobie zaprzecza co krok) i Dziejami Apostolskimi.
      • rebjot Re: Najstarszy kościół Ziemi Świętej w pobliżu Ar 08.11.05, 14:10
        To mi trochę przypomina dywagacje, że Ilady nie napisał Homer ale inny grek o
        tym samym imieniu
        • Gość: Janka Re: Najstarszy kościół Ziemi Świętej w pobliżu Ar IP: *.mp.pl 08.11.05, 14:19
          Rebjot-poczytaj współczesnych teologów(tych odważniejszych, którzy nie boją się
          prawdy)-co piszą na ten temat.
          Na początek przeczytaj książkę "Nie i Amen". Autorką jest wybitna teolożka,
          koleżanka z roku obecnego papieża. Uta Ranke-Heineman. Później przeczytaj jej
          kolejną książkę "Eunuchy do raju".
          Polecam. Wiele można się dowiedzieć.
          Pozdrawiam :)
          • Gość: Lazik Re: Najstarszy kościół Ziemi Świętej w pobliżu Ar IP: *.comarch.pl 08.11.05, 17:08
            oraz "Kod Leonarda da Vinci" oraz inne bzdury...
    • Gość: Pietrek Re: Najstarszy kościół Ziemi Świętej w pobliżu Ar IP: *.net-serwis.pl 08.11.05, 14:10
      "To nieopodal znanego z Apokalipsy wzgórza Armagedon, symbolu ostatniej bitwy i
      końca świata" - obok wzgórza Megiddo ;)

Har-Mageddon, "wzgórze Megiddo"
      • Gość: Anka Kosciol Meggido, jakby co. IP: *.cust.bezeqint.net 08.11.05, 14:57
        Dzieki Piotrek!!

Wlasnie chcialam napisac wyjasnienia, ze nazwa Armagedon wywodzi sie z wyzej
        wspomnianego tlumczenia. W hebrajskim litera 'h' wymawiana jest chicho.
        Niektorzy nie wymawiaja jej wczle, stad mozna zamoiast wyrazu "har" - gora
        (wzgorze) uslyszec "ar".

Usmialam sie dlatego z nieelokwencji autora artykulu, ktory slowo "armagedon",
        ktore kojarzy sie nam z koncem swiata, jako, ze opisane w Objawienu Jana
        proroctwo mowi o bitwie, ktora ma sie rozegrac w dniach ostatecznych w poblizu
        Meggido - na wzgorzu Meggido i w rozciagajacej sie ponizej dolinie Jizeerel.
        Jako, ze owa bitwa ma byc bitwa potezna, ma miec ona decydujacy wplyw na swiat -
        ma byc duzo zniszczen, co wielu interpretatorow tlumaczy jako zniszczenie,
        zaglade swiata... Natomiast miejsce nie nazywa sie Armaggedon, tylko Meggido
        (Tel Meggido)...

Wiecej o Meggido:
        www.parks.org.il/ParksENG/company_card.php3?CNumber=507185
        www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Archaeology/Megiddo.html
        en.wikipedia.org/wiki/Megiddo_%28place%29
        Wiecej fotek:
        www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/vie/Megiddo.html
        www.jlittlewood.com/pictures/travel/1999-isr/i-nw.htm
        O Armagedon:
        en.wikipedia.org/wiki/Armageddon
        I zapraszam do Izraela do Meggido i nowoodkrytego kosciola (jak udostepnia wstep
        publicznosci do tego drugiego)... :)
    • Gość: hubert najleprzy blog jaki czytałem:) IP: *.kapelusz.pl / *.kapelusz.pl 08.11.05, 14:42
      nareszcie ktoś powiedział wszystko co mi samemu chodzi po głowie! jesli chodzi
      o islamistów to trzeba znimi zrobić porządek chrześcijanskie ideały muszą sie
      bronić! pozatym uwazam ze słowem ktore robi obecnie na swiecie najwiecej złego
      to "tolerancja" zle pojmowana i kaleczona podciaganiem byle czego...
    • Gość: r39 Re: Najstarszy kościół Ziemi Świętej w pobliżu Ar IP: *.ifpan.edu.pl 08.11.05, 14:52
      Ciekawe, jakież to przestępstwo drogowe warte jest 2 lata odsiadki?
      • Gość: abc a jak myślisz? IP: *.acn.waw.pl 08.11.05, 14:56
        ile będzie siedział kierowca tej ciężarówki, która wymusiła pierwszeństwo na autobusie z dziećmi?

nie myl przestępstwa z wykroczeniem
      • Gość: Anka Re: Najstarszy kościół Ziemi Świętej w pobliżu Ar IP: *.cust.bezeqint.net 08.11.05, 15:01
        W Izraelu prawo drogowe jest naprawde ostre. Za wypadek ze skutkiem smiertelnym
        zabieraja prawko na 10 lat. Za potracenie rowerzysty, pieszego - na rok-dwa lata.

U nas przydaloby sie tez wprowadzic takie restrykcje...
      • Gość: r39 Re: Najstarszy kościół Ziemi Świętej w pobliżu Ar IP: *.ifpan.edu.pl 09.11.05, 18:39
        Nie mylę przestępstwa z wykroczeniem (gdzie? kiedy?),
        więc to nie jest odpowiedź na moje głupie pytanie.
        Następny post wyjaśnia, że 'zabierają prawko' na ileś
        tam. No właśnie, a ten archeolog mimo woli - ma odsiadkę.
        Więc pozostaję zaintrygowany, bo to sformułowanie od razu
        zapachniało mi jakąś nieprawdopodobną polityczną poprawnością.
    • toja3003 zgadza się, te proroctwa się spełniły 08.11.05, 15:04
      już 60 lat temu (II w.św.), 80 lat temu (I w.św.)
      a wcześniej były inne rewolucje, wojny itp.
      Co najmniej od Asteriksa i Rzymian we Francji coś gdzeiś płonęło.
      Faktycznie wszystko się spełniło.
      • Gość: unicef123 Re: zgadza się, te proroctwa się spełniły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 15:17
        to forum to polowanie na czarownice .Jakie straszne : ja sie boję buuuuuuuuuuuu
    • Gość: APOKALIPSA Niecala prawda to klamstwo. W kazdym sadzie. IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 08.11.05, 15:18
      Gazeta zampomniala zamiescic calej prawdy o odkryciu. Zapomniala napisac co
      wladze Izraela zamierzaja zrobic z tym terenem na ktorym stala swiatynia.
      Dajmy wiec szanse tubie propagandowej globalizmu na sprostowanie. GAZETO, CZY
      IZRAEL POZWOLI ZBUDOWAC NA TYM HISTORYCZNYM MIEJSCU NOWA SWIATYNIE CZY TEZ ...
      zbuduje w tym miejscu skrzydlo wiezienia? Gazecie z gory dziekujemy za
      informacje a cenzorowi za przestrzeganie prawa do swobodniej wypowiedzi w
      ramach prawa.

• Gość: apokalipsa Zydowska tolerancja w praktyce IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 08.11.05, 15:21
      Przedwczoraj na lamach jednej z amerykanskich gazet przeczytalem ze wladze
      Izraela planuja przeniesc mozaike do innego miejsca a na tym miejscu wybudowac
      skrzydlo wiezienia. Wtedy przypomnial mi sie epizod z Karmelitankami w
      Oswiecimiu. Mimo iz byl to zakon a nie wiezienie zrobiono rajwach. Wnioski
      pozostawiam panstwu.
    • Gość: antysapieHa Janka:"wybitna teolożko"! IP: *.orange.pl 08.11.05, 15:42
      Apokalipsa po grecku:Apokalypsis oznacza"odkrycie,odsłonięcie.
      Zaś ksiega biblijna:Apokalipsa wg sw.Jana zaczyna sie tak:"Objawienie Jezusa
      Chrystusa,ktore dał Mu Bóg,aby ukazać swym sługom,co musi sie stać niebawem.
      On usłyszawszy swojego anioła oznajmił przez niego za pomocą znaków słudze
      swemu Janowi". A zatem Jan jako pisarz/sekretarz spisał to,co oznajmił mu/Janowi
      anioł,wysłany przez Jezusa Chrystusa.A Jezus Chrystus otrzymałe od Boga.
      Czarno na białym napisane po koniec 1.wieku naszej ery,czyli ponad 1900 lat
      temu.Janka:"wybitna teolożko"przywołaj jakis cytat z najstarszej ksiegi świata,
      potwierdzający twoje słowa.O dziwo,nic już nie jest dopisywane do Biblii,od
      ponad 1900lat,co oznacza,że wszystko jest w niej zawarte i nic juz nie jest
      dopisywane.
      • Gość: Janka Re: Janka:"wybitna teolożko"! IP: *.mp.pl 08.11.05, 16:41
        AntysapieHo:
        po pierwsze nie uważam się za "wybitną teolożkę", ani też za teolożkę
        wogóle :)). Pisałam o podanej przeze mnie autorce książek, które wymieniłam.

O Apokalipsie wiadomo, że powstała po 68 r. n.e. i to w kilku etapach.
        Co do Pisma Świętego, pierwszy łaciński tekst Biblii, zwany Italą istniał już
        około 250 r., ale wymagał uporządkowania. Hieronim rozpoczął tłumaczenie od
        Księgi Psalmów. W latach 382-406 uporządkował Ewangelie, a następnie pozostałe
        księgi Nowego Testamentu w oparciu o greckie teksty: „Nowy Testament poddałem
        powadze greckiego tekstu”. Niektóre księgi Starego Testamentu poprawił,
        posługując się grecką wersją, częściowo przetłumaczył z hebrajskiego.
        Ok. 404 r. n. e. św Hieronim-( nazwany jednym z Doktorów i Ojców Kościoła )
        ukończył tłumaczenie całego Pisma św. z języka hebrajskiego na łacinę. Jednak
        część oryginalnych tekstów pozmieniał, a część poprawił. Sam zresztą
        napisał:„Niechaj będzie wiadomo, że jestem równocześnie tłumaczem i pisarzem.”

Tak powstała Wulgata.(vulgata editio łac. „wydanie popularne”). W roku 1546
        Sobór Trydencki oświadczył, że Wulgata jest „autentycznym” łacińskim przekładem
        Pisma Świętego.
        To chyba tyle. Nie zamierzam się wykłócać, ani nikogo obrażać. Próbuję tylko
        spojrzeć na sprawę bardziej obiektywnie.
        Pozdrawiam wszystkich.:)
    • Gość: Sceptyk Czegos nie rozumiem z tego teksciku! Skoro... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 16:26
      jest to obiekt z okresu przesladowan chrzescijan, to dlaczego jest on tak
      bardzo zdobiony? Jest to wyraznie zdobione symbolika chrzescijanska miejsce
      kultu, ktore przez ,,przesladowcow" byloby natychmiastowo zidentyfikowane. To
      tak jakby postawic mala synagoge w 1943 roku w Monachium. A wiec byly te
      przesladownia czy ich nie bylo? A moze cale to meczenstwo pierwszych
      chrzescijan z rak Rzymian i Zydow to jeden wielki bullshit i przekret historii?
    • mosze_zblisko_daleka Re: Najstarszy kościół Ziemi Świętej... 08.11.05, 20:17
      Czesc,
      Tutaj sa zdjecia od najstarszego kosciola od 3-4 wieku, ktorego podloga
      (mozaika) zostala odkryta w tych dniach. Znajduje sie w Meggido (teraz jest
      tam wiezienie) i chyba nie bedzie mozna odwiedzac...
      Mysla przeniesc mozaike na inne miejsce, przyszli tez archeolodzy od kosciola
      Franciszkanow i poprostu nie maja slow...
      Pzdr,
      Mosze

nfc.co.il/archive/001-D-85163-00.html?tag=20-41-53
    • Gość: r39 coś mi świta IP: *.ifpan.edu.pl 09.11.05, 18:52
      Po powtórnym przeczytaniu notatki oraz postów skłaniam
      się do przypuszczenia, że nie były to żadne "rutynowe
      prace archeologiczne", tylko przygotowanie do rozbudowy
      miejscowego pierdla "systemem gospodarczym", czyli własnymi
      siłami, czyli przy użyciu skazanych tam przebywających.

Doniosłości odkrycia to wprawdzie nie zmienia, ale pozwala
      wypracować sobie pewien pogląd na temat rzetelności
      dziennikarskiej, jakże innej od kupieckiej i od rzetelności
      bez żadnych przymiotników.

Komuś się chyba wydało, że napisanie tak po prostu zbeszcześciłoby
      temat, czy jak? Że głupi czytelnik porównałby sobie to zdarzenie
      do wyciągnięcia złotego dukata gołymi rękami z szamba?
      • europitek Re: coś mi świta 09.11.05, 19:47
        A skad pewnosc, ze rozbudowywanie wiezien w tym zakatku swiata nie jest
        dzialaniem rutynowym ? Taka miejscowa specjalnosc.
        Poza tym nie nalezy innych mierzyc nasza miara - u nas nierozbudowywanie
        wiezien (niezaleznie od metody) jest dzialaniem rutynowym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka