Dodaj do ulubionych

No, dobra.... zalozylem Forum "TYLKO NAUKA"

12.07.06, 00:32
Ponoc ma sie pojawic w katalogu forow prywatnych, w dziale "Edukacja", w ciagu
godziny od zalozenia. Na razie jeszcze nie ma.

Forum jest typu zamknietego: pisac moga tylko zarejestrowani uczestnicy, ale
czytac moga wszyscy.

Na razie na liscie zarejestrowanych uczestnikow umiescilem nicki: dawwwkins,
europitek, picard2, top9, vxy - jak rozumiem, Wy wszyscy byliscie
zainteresowani uczestnictwem takim forum? top9, poniewaz zgodziles sie byc
"wspolgospodarzem" tej imprezki, to Tobie przekaze rowniez e-mailem haslo
adminskie.

Na razie zapowiedzialem w "notce wstepnej", ze to jest forum dla osob
zainteresowanych rzetelna dyskusja, oraz godzacych sie:

(a) przestrzegac "savoir-vivre'u" przyjetego w dyskusjach na wyzszych
uczelniach, czy na konferencjach naukowych;

(b) do niewykraczania poza pewne ramy tematyczne.

Te warunki podane powyzej trzeba bedzie nieco uscislic, oczywiscie. "Ramy
tematyczne", na przyklad, trzeba okreslic tak, by nie zezwalaly one na zadne
"teorie spiskowe", czy tez na upolitycznienie poruszanych tematow.

No, to poczekajmy, az sie forum pokaze w spisie, no i jak sie pokaze, to
mozemy jechac dalej.
Obserwuj wątek
    • tylko_nauka Re: OK, nie ma jeszcze w spisie, ale tu jest link: 12.07.06, 02:03
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=40807
      Nie wiem, czy dziala, ale mozna sprobowac
      • pomruk Re: OK, nie ma jeszcze w spisie, ale tu jest link 12.07.06, 02:11
        Link działa. A ten "szczegółowy regulamin", zaczynający się od
        "Poniedziałek[...] to tak ma byc?
        • absurdello Prosimy o PEŁNĄ listę teorii ... 12.07.06, 02:44
          uznawanych za spiskowe ... by wiedzieć w co nie wdepnąć :)

• madcio Re: Prosimy o PEŁNĄ listę teorii ... 13.07.06, 13:08
            Wiesz dobrze, ze pełnej listy nie ma i byc nie może.

Tu raczej trzeba byłoby podać kryteria, według których dana teoria jest uznawana
            za spiskową. Parę razy przytaczałem przesłanki pozwalające z dużym
            prawdopodobieństwm zaznaczyć daną teorię jako spiskową.

Ja osobiście nie mam nic przeciw dyskutowaniu takich rzeczy na forum Nauka, ale
            prywatne forum ma reguły tego, kto je założył.
          • Gość: Polecam dobry film o Teorii Spisku IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.07.06, 14:41
            www.imdb.com/title/tt0118883/
        • t0g Re: Sorki, poprawilem, juz sie zaczyna od "Sroda" 12.07.06, 03:44

• picard2 Re: OK, nie ma jeszcze w spisie, ale tu jest link= 02.11.06, 11:20
        poczta.gazeta.pl/poczta/0,46203.html?&UIDL=1162453779.3917_1634647.imail1&fold=0&t=1162462636259
      • picard2 Re: OK, nie ma jeszcze w spisie, ale tu jest link 02.11.06, 11:21
        poczta.gazeta.pl/poczta/0,46203.html?&UIDL=1162453779.3917_1634647.imail1&fold=0&t=1162462636259
      • picard2 Re: OK, nie ma jeszcze w spisie, ale tu jest link 02.11.06, 12:05
        tylko_nauka napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=40807
        > Nie wiem, czy dziala, ale mozna sprobowac
        monsite.orange.fr/picard2/images/3-picture1.gif?0.12314806425825942
    • yoric Re: No, dobra.... zalozylem Forum "..." 12.07.06, 02:42
      Koniecznie link do Forum w podpisie, a nie jakieśtam obcojęzyczne texty o małpach.
    • top9 zglaszam sie! 12.07.06, 14:52
      dobrze zrobiles!

• tiges_wiz Re: zglaszam sie! 13.07.06, 15:26
        tez sie zglosilem .. mam nadzije, ze bez tytulu mgr mozna ;)
        mam troche ksiazek Hawkinga i Dawkinsa ;)))
        • Gość: t0g Re: Bez tytulu mgr IP: 12.45.62.* 13.07.06, 20:34
          Wiesz, Tiges, moj zawod polega w duzej mierze na tym, ze rozmawiam o nauce z
          ludzmi nie majacymi tytulu mgr... No i lubie to robic, dodam. Wiec bedziesz jak
          najbardziej mile widziany.

Zobaczylem, ze znasz sie na samochodach, a na naszym forum pojawi sie na dniach
          Picard2, Francuz mowiacy po polsku i do tego inzynier zajmujacy sie m. in.
          nowatorskimi ukladami napedowymi w samochodach - mozesz tu na FN znalezc jego
          niedawno zalozony watek o samochodach elektrycznych. Rowniez niedlugo wraca z
          wakacji "Inzynier D", Polak z Detroit, ktory tez byl zamieszany w budowe nowych
          zrodel napedu
          • Gość: Nauka Motorrrrr IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.07.06, 21:59
            Ehh... jak tam ładnie - zazdroszcze ! juz wiem dlaczego jestem zgryźliwy i nie
            potrafie upajać się technika i nauukowymi wizjami przyszłości ... to po prostu
            nie moja przyszlość. Pomyśl kiedys jak bedziesz smigał na Motobajku ze bywaja
            tez inni ludzi ena świecie - bez zalu i wyrzutów - po prostu sa i tyle
          • Gość: top9 do t0g-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 22:36
            masz moje namiary bez logowania - mysle ze sie przydadza.
          • bam_buko Re: Bez tytulu mgr 27.07.06, 13:10
            "Samochody i silniki to byla kiedys moja pasja i zamierzalem isc na Politechnike
            na wydzial "Samochody i Ciagniki", ale z lenistwa poszedlem na fizyke."

w twoi czasie tomciu ten wydzial PW mial nazwe Maszyny Robocze i Pojazdy
            w skrocie MRiP
            trust me
    • abstrakt2003 No i ruch masz tam mizerny 14.07.06, 22:40

• Gość: Nauka Re: No i ruch masz tam mizerny IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.07.06, 22:52
        Ej nie wolno sie smiac ! no co ty , chesz bana ? IP Ci zablokują ....
        • abstrakt2003 Re: No i ruch masz tam mizerny 14.07.06, 22:53
          Gość portalu: Nauka napisał(a):

> Ej nie wolno sie smiac ! no co ty , chesz bana ? IP Ci zablokują ....
          =================
          Nie pierwszy i nie ostatni raz.
      • t0g Re: No i ruch masz tam mizerny 14.07.06, 23:46
        Po pierwsze, nie od razu Kraków zbudowano. Po wtóre, muy nie idziemy na ilośc,
        tylk o na jakośc. Tak, ja wiem o tym, że taki Krystian czy Rachelka potefia w
        ciagu jednego dnia wygenerować więcej postów, niz tuzin uczestników TYLKO_NAUKA
        wygernerował w ciągu trzech dni. Zauważ jednak, że żadne brzydkie słowo nie
        padło, nikt nikogo jeszcze nie nazwał debilem...
        • top9 No i ruch mamy tam niezly! 19.07.06, 16:48
          zapraszamy na forum Tylko Nauka:
        • i-love-2-bike Re: No i ruch masz tam mizerny 20.07.06, 02:34
          t0g napisał:

> Po pierwsze, nie od razu Kraków zbudowano. Po wtóre, muy nie idziemy na ilośc,
          > tylk o na jakośc. Tak, ja wiem o tym, że taki Krystian czy Rachelka potefia w
          > ciagu jednego dnia wygenerować więcej postów, niz tuzin uczestników TYLKO_NAUKA
          > wygernerował w ciągu trzech dni. Zauważ jednak, że żadne brzydkie słowo nie
          > padło, nikt nikogo jeszcze nie nazwał debilem...

ło matko jak siem ciesze swinko 137,ze skulturalniejesz nam jako picarT i nie
          bedziesz tymi letko przechodzonymi juSZ RZucal. tylko po co mnie przyzywasz do
          tej swojej Nałuki dla mundrych,skoro tam ponizej zrehabilitowanego bubka,nikt
          wstepu nie ma? co na to sloneczko picart powie,ze on w jakims ukrytym forum
          watra sie jeszcze produkuje. wy chlopaki macie kupę czsu jak na
          natchnionych,nieleniwych nałukowcow z harvard central first stop on the lil
          hill. życzę owocnych dyskusji ze swymi trollami,nic tak nie podnosi na duchu jak
          zrodlane odbicie w lustrze z ecole.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=45407825
      • t0g Re: Schadenfreude to brzydkie uczucie, Abstrakcie 19.07.06, 19:27
        A ponadto nieuzasadnione. Spojrzalem na liczby: w dniu dzisiejszym od rana na FN
        przybyly 42 posty, na TN połowa tej liczby. Jak na małe forum, które dopiero
        zaczyna, to jest dobry wynk. Ja raczej bym powiedział, ze to FN obumiera...
        • t0g Re: PS: ja zawsze uważałem Cię, Ogniomistrzu, 19.07.06, 19:32
          za osobe mi życzliwą - ale ostatnio kilka razuy cos napisałeś, co mi sie kazało
          zastanowić, czy przypadkiem nie zmieniłeś swego nastawienia? Czy mógłbym Cie
          prosić, żebys właczył transponder FOF, żebym ja wiedział, co jest grane?
          • abstrakt2003 cez 22.07.06, 07:16
            jak wiesz ja jestem chorobliwie niezależny. Jak zawsze piszę to co myślę nie
            licząc sie z konsekwencjami.
            PS
            Ale ostatnio rzeczywiście cos sie stało - pożarłem sie z kilkoma nikami bez
            specjalnego powodu.
            ale sądze że mi przeszło :)
    • top9 zapraszamy! 21.07.06, 18:45
      zapraszamy:
      • abstrakt2003 no i co stego skoro dopowiedzi nie dajecie 21.07.06, 20:46
        żadnej.
        • t0g Re: Abstrakt, bardzo zle mi ostatnio pracuje 21.07.06, 21:10
          interner t w domu. Akurat w tej chwili zaczal troche lepiej.

Po wtore - ja odnosze wrazenie, iż Ty popierasz absurdalne oskarżenia Rachelki
          co do tego, że Picard jest moim "klonem". Proszę Cię, żebys sie jasno
          zadeklarował, po której stronie stoisz. My nie chcemy mieć w TN żadnych TW
          wrogiego nam obozu.
          Ja Cie zaraz wciągne na listę - o ile Internet mi znów nie siądzie - ale
          oczekuję Twoje deklaracji w tej sprawie w tym wątku (nie na TN, tylko tutaj).
          • abstrakt2003 ok sprawy nie ma :) 21.07.06, 21:26
            dostałem owiadomienie ale i tak nie mogę na forum wejść. coś jest nie tak.
            Nie pali się!
            • top9 Re: ok sprawy nie ma :) 21.07.06, 22:47
              sprawdzalem na TN - jestes wlaczony - mozesz spokojnie brac udzial w TN.
          • abstrakt2003 t0g takie rzeczy to na priva 21.07.06, 21:31
            Twoja insynuacja że ja z rachelką jakiś obóz tworze tylko dlatego że zadałem
            pewne pytanie trochę mnie obraża.
    • xavier33 cesiu(t0g) wrocil ??? 19.08.06, 11:11
      znow zacznie z soba gadac,manipulant
      • picard2 Re: cesiu(t0g) wrocil ???+ 02.11.06, 12:07
        monsite.orange.fr/picard2/images/3-picture1.gif?0.12314806425825942
        • pies_na_teorie Re: cesiu(t0g) wrocil ???+ 03.11.06, 10:29
          Zgłosiłem szczerą chęć wejścia na forum "Tylko Nauka", bez reakcji.
          Czy coś się stało z Właścicielem ?
          • Gość: al Re: cesiu(t0g) wrocil ???+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 10:41
            Mam dobry trop.
            Nie wiem jakiego rodzaju teorie pana interesują,
            i jaka jest pana elastyczność umysłowa...
            To jest bardzo kontrowersyjna sprawa, ale chyba pewna.
            • pies_na_teorie Re: cesiu(t0g) wrocil ???+ 05.11.06, 14:09
              > Mam dobry trop.
              No to czekam w napięciu, z wywieszonym i ociekającym śliną jęzorem ;)

> Nie wiem jakiego rodzaju teorie pana interesują …
              Ogólnie rzecz biorąc, interesuje mnie astrofizyka jądrowa „po łebkach” i to co
              się nawinie przy okazji. Przy braku ciekawszego zajęcia można sobie poczytać:

www.google.pl/search?hl=pl&q=pies_na_teorie&btnG=Szukaj+w+Google&lr=

szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=pies_na_teorie&ile=20&sort=data_desc&spojnik=and&forum=32&poz=0&A_sz
              ukaj=autor&zywe=2&x=13&y=9

szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=pies+na+teorie&ile=20&sort=data_desc&spojnik=and&forum=32&poz=0&A_sz
              ukaj=autor&zywe=2&x=13&y=7

Jest też sporo moich postów na Onecie, ale nie można się tam dostać przez
              ichnią wyszukiwarkę:
              wiadomosci.onet.pl/6,1,0,forum.html?
              TH=&TR=&FC=0&AT=pies_na_teorie&DS=&DE=&x=24&y=8
              Może to tylko usterka techniczna, albo zwyczajnie zablokowały - Cie… na One…;)

Podsumowując – możliwości są dwie:
              1) Paranoja jest moja i powinienem się leczyć.
              2) Paranoja ma inny, znacznie szerszy zasięg…a skutki są wręcz tragiczne ( to
              prawie niemożliwa, ale nie wykluczona opcja).

> i jaka jest pana elastyczność umysłowa…
              Są problemy z nadmierną elastycznością, która przeszkadza w codziennym
              normalnym życiu, niestety.

> To jest bardzo kontrowersyjna sprawa, ale chyba pewna.
              Z niecierpliwością oczekuję na rozwinięcie zwłaszcza tego zdania.

Pozdrawiam.
              • t09 Re: Doświadczenia z forum TN całkowicie mnie 05.11.06, 20:28
                zniecheciły do forumowych dyskusji o fizyce. Zamierzam zamknać TN, albo, jeśli
                mój współzałożyciel top9 chce nadal je utrzymywać, to przynajmniej sie
                całkowicie wycofać.

Ja zawodowo sie zajmuje pracą badawczą w dziedzinie fizyki i to narzuca mi pewne
                ograniczenia - nie moge sobie pozwolić na wygłaszanie totalnych fizycznych
                dyrdymał. Natomiast moi oponenci nie muszą się takimi rzeczami przejmować, moga
                sobie, za przeproszeniem, pieprzyć od rzeczy do woli. Ja już mam dosyć.

Dobiła mnie dyskusja o tzw. "atomie Gryzińskiego". Prowadze ja nadal, ale już
                nie na forum, tylko w gronie osób, z których każda ma przynajmniej doktorat z
                fizyki. No i wtedy się daje rozmawiać. Własnie dotarłem do dwóch byłych
                współpracowników śp. prof. Gryzińskiego. Fizycy mogą mieć rózne poglady na temat
                "atomu Gryzinskiego" - ale przynajmniej wszyscy znaja podstawowe FAKTY fizyczne.
                • top9 Moze lepiej troche na TN posprzatac t0g-u? 05.11.06, 21:35
                  mysle ze mozna zamknac pare watkow i usunac pare nickow bo faktycznie TN
                  przestalo byc takie jakie mialo byc. Wycofanie sie to porazka a chyba nie o to
                  Ci chodzilo zakladajac TN. Po prostu przyjmowalismy wszystkich i pora na
                  selekcje tzn. juz raczej wiemy kto co pisze i czy to pasuje do TN.
                • top9 Re: Doświadczenia z forum TN całkowicie mnie 06.11.06, 20:52
                  t09 napisała:

> zniecheciły do forumowych dyskusji o fizyce. Zamierzam zamknać TN, albo, jeśli
                  > mój współzałożyciel top9 chce nadal je utrzymywać, to przynajmniej sie
                  > całkowicie wycofać.

zapewniam TN-owcow ze ich posty i watki na TN moga pozostac nawet jezeli t0g sie
                  wycofa - wielu TN-owi zaufalo i t0g-owi wiec TN jest tez ich forum. Moim
                  osobistym zdaniem t0g napisal powyzsze pod wplywem emocji i tak nalezy to
                  traktowac jedynie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka