Gość: Pepe IP: *.citicorp.com 19.05.03, 12:50 Jezeli zmarl w 1959 roku to jak mogl przeprowadzac "kontrowersyjne operacje w latach 60"??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anim Re: W amerykańskiej nauce odżył skandal sprzed 70 IP: *.chello.pl 19.05.03, 13:18 widocznie nie spotkal nikogo z polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mihaL Re: W amerykańskiej nauce odżył skandal sprzed 70 IP: 212.244.177.* 19.05.03, 13:21 np ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriota Teraz opiniują w USA ... portorykańskie brudasy IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 19.05.03, 13:22 Tak to żydostwo wysterowało ten niegdyś wolny kraj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriota ów laborant-złodziej pewno nazywał się stolzman IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 19.05.03, 13:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Falafel Ja bym tego nie nazywał skandalem IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 19.05.03, 14:16 Portorykańczycy w większości to nieroby i cwaniacy. Kiedy byłem niedawno w Lizbonie to na głównym Placu Sprawiedliwości w tym mieście próbowali mi sprzedać haszysz. Tylko oni zakłócili mi klimat tego miejsca i przez nich poczułem sie zagrożony. Oni zachowują się tak a nie inaczej i też tak wychowują swoje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojthek Re: Portorykańczycy są tacy sami jak Polacy czy Niemcy IP: *.acn.waw.pl 19.05.03, 15:09 Nie generalizujcie, do każdego trzeba podchodzi indywidualnie, każdy jest tak samo człowiekiem, niezależnie od narodowości. Więc więcej zrozumienia.Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptyca Re: Portorykańczycy są tacy sami jak Polacy czy N IP: 204.228.23.* 19.05.03, 22:45 Wszyscy ludzie pochodza od tej samej czarnej matki, tak mowi o nas DNA, wiec jest tylko jedna rasa, ludzka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS Za duzo uogolniasz IP: *.mad.east.verizon.net 19.05.03, 15:53 Gość portalu: Falafel napisał(a): > Portorykańczycy w większości to nieroby i cwaniacy. Kiedy byłem > niedawno w Lizbonie to na głównym Placu Sprawiedliwości w tym > mieście próbowali mi sprzedać haszysz. Tylko oni zakłócili mi > klimat tego miejsca i przez nich poczułem sie zagrożony. > Oni zachowują się tak a nie inaczej i też tak wychowują swoje > dzieci. A niesetety za malo spedziles wsrod nich czasu. Ja zyje wsrod roznych narodow non-stop od wielu lat... w tym nawet moim szefem przez kilka lat (informatyka!) byl portorykanczyk. Byc moze nie byl on tak pracowity jak glosi legenda o Niemcach, ale nie byl taki najgorszy. Owszem portorykanczycy maja swoje gangi ale maja je tez inne narodowosci ktore uciekaja od biedy i probuja zerowac na bogatszym spoleczenstwie. To nieststy normalna kolej rzeczy. W polsce zeruja mali zlodziejaszkowie i duze gangi jak ten Pruszkowski na ludziach ktorzy nie moga uczciwie wlasna pomyslowoascia i pracowitoscia sie dorobic niczego wiec sytuacja nie jest tak zasadniczo rozna. Tam gdzie jest bieda (a Portugalia nie nalezy do najbogatszych) zjawisko ktore opisujesz jest popularne. Fakt ze spotkales moze mala grupe mniejszosciowa dokonujaca takich czynow wynika z tego ze Puerto Rico jest malym i biednym krajem zyjacym zapewne glownie z produkcji trzciny cukrowej i turystyki. Ludzie stamtad uciekaja i nie zawsze chca odmienic sposob swojego zycia. Za granica wsrod lepiej ucywilizowanych i uporzadkowanych ludzi kradnie sie latwiej. To wielu przekonuje... dopoki prawo surowo za to nie karze. W Polsce jest rodzimy rozboj... no i przybyszow ze Wschodu dzieki temu ze Polska sie otwarla, ale wciaz niekomu nie na reke jest miec mocne i dobrze egzekwowane prawo. W koncu w polskiej mentalnosci policjant to wrog (choc juz nie milicjant z PRL-u) a prawnicy sa w swym demokratycznym wyzwoleniu najwiekszymi cwaniakami czesto doprowadajacymi do rozkladu moralnosci i etyki ich wlasnego zawodu. Mam przytoczyc rozne historie korupcji wsrod polskich prawnikow? A moze linie obrony oczywistych przestpcow na skale wrecz swiatowa? Nie sadz jakiegos narodu latwo po jakims krotjkim wyjezdzie turystycznym czy w interesach. Pozdrawiam zza Atlantyku, M. Nie osadzalbym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azm Re: co do Portorykańczyków IP: *.acn.pl 20.05.03, 13:27 A ja byłem niedawno w Danii. W małym miasteczku, w południe, na środku prawie pustego parkingu między dwiema restauracjami dwaj faceci chcieli ukraść moją siedmioletnią Astrę. Wcale nie Portorykańczycy, tylko Polacy, co było do przewidzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hungry Re: Ja bym tego nie nazywał skandalem IP: *.lublin.mm.pl 20.05.03, 14:11 Portorykańczycy w większości to nieroby i cwaniacy. Kiedy byłem niedawno w Lizbonie to na głównym Placu Sprawiedliwości w tym mieście próbowali mi sprzedać haszysz. Tylko oni zakłócili mi klimat tego miejsca i przez nich poczułem sie zagrożony. Oni zachowują się tak a nie inaczej i też tak wychowują swoje dzieci mniammmm ... falafelek z humusikiem ... mrrrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: W amerykańskiej nauce odżył skandal sprzed 70 IP: armagedon:* 19.05.03, 15:23 Gość portalu: Pepe napisał(a): > Jezeli zmarl w 1959 roku to jak mogl > przeprowadzac "kontrowersyjne operacje w latach 60"??? Naucz sie baranie czytac jest tam napisane w latach 50!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS Re: W amerykańskiej nauce odżył skandal sprzed 70 IP: *.mad.east.verizon.net 19.05.03, 15:33 Gość portalu: m napisał(a): > Gość portalu: Pepe napisał(a): > > > Jezeli zmarl w 1959 roku to jak mogl > > przeprowadzac "kontrowersyjne operacje w latach 60"??? > > Naucz sie baranie czytac jest tam napisane w latach > 50!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A Ty troszke kultury. Wystarczylo napisac lagodniej te uwage. czyzbys zyl ciaglym polskim stresem? To by tlumaczylo wiele. Wlasnie obejrzalem: "Dzien Swira" i rozumiem. Pozdrawiam zza oceanu, M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS Oczywiscie ze musza zmienic IP: *.mad.east.verizon.net 19.05.03, 15:37 No ale chyba nie na na imie tego Amerykanina ktory w pierwszej polowie 20-wieku wpadl na pomysl przymusowej sterylizacji chorych umyslowo, lobotomii... czy moze tego Amerykanina ktory uzywal zolniezry wlasnej armii do eksperymantow nad nowa bronia (m.in. jadrowa). Wolny kraj ale malo kto o tym wie czy wspomina. Pozdrawiam... z USA, M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eternity smutne ale prwadziwe... IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 20.05.03, 14:28 Smutne, ale prawdziwe. Byłam w Stanach i na tyle poznałam zachowanie przedstawicieli tego narodu, że co najmniej ich nie lubię. Sami sobie zasłużyli na takie opinie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dostojewski PEPE czytaj dokladnie a potem zarzucaj IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 21.05.03, 16:39 Odpowiedz Link Zgłoś