Gość: MO IP: *.tpnet.pl 14.07.07, 10:21 nie przeszkadzaj Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: leonard3 Dlaczego? IP: 83.238.146.* 14.07.07, 10:41 Czy mam nie przeszkadzac w dyktaturze ateistow ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Dlaczego? IP: *.aster.pl 15.07.07, 11:44 Bo kulturalni i inteligentni ludzie chcą kulturalnie i inteligentnie podyskutować. Nie podpadasz pod te kategorie. Ateiści tworza dykraturę? to niezły, interesujący zwrot w historii bo tysiącleciach dykratury teistów. Czy może zdrodzić, ilu teistów skazali juz wraży ateiści na stosy i kazamaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonard3 Mordercze hieny ateizmu IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.07, 12:14 Moge odpowiedziec ilu Teistow zamordowali ateisci CZEKA ,NKWD ,KGB , UB, SB , Gulagow , na polach smierci Pol-Pota i Mao-tse-tunga. Ateisci zamordowali milony razy wiecej Teistow. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Mordercze hieny ateizmu 15.07.07, 17:08 Co do tych _proporcji_, to masz zupełną rację. Trzeba jednak pamiętać, ze _do_niedawna_ ateistów było bardzo niewielu, więc nawet wytłuczenie wszystkich tej proporcji by nie zmieniło znacząco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Mordercze hieny ateizmu IP: *.aster.pl 15.07.07, 22:57 europitek napisał: > Co do tych _proporcji_, to masz zupełną rację. Trzeba jednak pamiętać, ze _do_n > iedawna_ ateistów było bardzo niewielu, więc nawet wytłuczenie wszystkich tej p > roporcji by nie zmieniło znacząco. Nizupełnie. Trudno było w średniowieczu wybić kilka milionów ludzi, bo niewiele wiecej mieszkało w całej Europie. Dalej: zmieniły sie co nieco mozliwości techniczne. Wymienieni równie chętnie liwkidowali wierzących jak i niewierzacych - nie było to żadne kryterium. Teiści zaś zawsze radośnie likwidowali konkurencję: a to ateistów, a to ludzi innych wyznań. Wszystko w imię boga. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Mordercze hieny ateizmu 16.07.07, 03:11 Nie doceniasz wielkości europejskiej populacji w średniowieczu o rząd wiekości. Ale kto to byli ci "wymienieni", bo nie załapałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Mordercze hieny ateizmu IP: *.aster.pl 16.07.07, 09:38 A sorki, faktycznie, to Leo wymieniał w poscie poprzednim zbrodnicze organizacje. Odpowiedz Link Zgłoś
nowey777 Re: Mordercze hieny ateizmu 08.08.07, 19:22 europitek napisał: > Co do tych _proporcji_, to masz zupełną rację. Trzeba jednak pamiętać, ze _do_n > iedawna_ ateistów było bardzo niewielu.... Było niewielu ,a tylu zamordowali. Widzisz jaka niebezpieczna subkultura?:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YaBasta Re: Mordercze hieny ateizmu IP: *.chello.pl 16.07.07, 17:11 gowno mnie tutaj obchodzi ilu teistow zamordowali ateisci a ilu ateistow teisci. Chce czytac i pisac (jesli czuje sie kompetentny) o nauce, a ty swoimi durnymi wkretami w kazdej dyskusji w tym przeszkadzasz. Nie mozesz sobie zalozyc forum "zabojczy ateisci" albo jakos podobnie i tam pisac co zechcesz. To ze podpinasz sie pod popularnosc forum "nauka" swiadczy o tym ze nie bardzo wierzysz, ze ktos chcialby cie czytac i dyskutowac z toba gdybys wyrazal swoje opinie w stworzonym do tego miejscu. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonard3 Bolesna prawda IP: 83.238.144.* 16.07.07, 17:45 Was najbardziej boli ateisci , ze odslaniam bolesna prawde o ateistach. Ateista to synonim niedouka i intelektualnej miernoty. Nie ma ochronnego ZOO dla ateistow. Bede z pozycji swej intelektualnej supremacji demaskowal glupote ateistycznego motlochu ignorantow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YaBasta Re: Bolesna prawda IP: *.chello.pl 16.07.07, 18:13 > Was najbardziej boli ateisci , A skad ty wiesz ze jestem ateista? Straszliwe pudlo > Bede z pozycji swej intelektualnej > supremacji demaskowal glupote ateistycznego motlochu ignorantow. No wlasnie i czasami czytam takie rzeczy i ja po prostu wiem ze ty sobie robisz jaja. I w sumie fakt to jest strasznie smieszne i mnie tez bawi, ale nawet najlepszy kawal powtorzony 1000 razy robi sie slaby, ty zdaje sie tego nie zauwazasz. Jak nadal bedziesz tak demaskowal to skonczysz rozmawiajac sam ze soba, lub z roznymi swoimi wcieleniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spox Re: Bolesna prawda IP: *.aof.su 08.08.07, 09:40 Gość portalu: YaBasta napisał(a): > ja po prostu wiem ze ty sobie robisz > jaja. I w sumie fakt to jest strasznie smieszne i mnie tez bawi Nieprawda,to nie jest forum przeznaczone dla obrazania kogokolwiek i czegokolwiek,a do prowadzenia dyskusji o nauce w sposób naukowy i na poziomie naukowym.Nie jest to tez z zasady forum nauczania poółgłówków przez płatnych i społecznych nauczycieli.Leonard3,trochę załuję,że nie wiem o co ci poszło z Agorą(może to twój problem ideologiczny,podobnie jak z Adamem Michnikiem,nie jesteż pierwszy,baronowe SLD też to robiły,ale na razie nie robią).Dla mnie to jest forum naukowców,wymiany poglądów na temat nowych teorii,gdzie można spotkać wybitnych intelektualistów z całego świata,i posunąć naukę do przodu.A tyl leonard3,wbrew temu co o sobie piszesz jesteś "Polakiem" uosabiasz najgorsze cechy Polaków i nie nabyłeś jakiejkolwiek ogłady naukowej za granicą choćby w Europie,nie mówiąc o III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
braat1 Re: Bolesna prawda 16.07.07, 18:51 Hej Leo, Jak chcesz walczyc z ateistami to zajrzyj tutaj (a moze juz zagladales) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=721 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz Re: Bolesna prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 18:33 Zostawmy w spokoju leonarda. On nie rozumie prostej prośby. Zapewne jego IQ wynosi 16,8. Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Re: Mordercze hieny ateizmu 08.08.07, 10:15 Gość portalu: leonard3 napisał(a): > Moge odpowiedziec ilu Teistow zamordowali ateisci > CZEKA ,NKWD ,KGB , UB, SB , > Gulagow , na polach smierci Pol-Pota i Mao-tse-tunga. > Ateisci zamordowali milony razy wiecej Teistow. Jak sam to piszesz, mordowali zarówno ateiści, jak i teiści. A więc do mordrstwa jest zdolny człowiek w ogóle. Poza tym wśród niemordujących również byli i teiści, i ateiści. Podążasz za logiką mego wywodu, czy już "odpadłeś", bo za trudny? No to jadę dalej... Religia jest poglądem związanym z UZNANIEM istnienia Boga. Jednak bogów jest niezliczone mnóstwo, tak jak i krasnali oraz elfów. Jest ich tyle, ile w dowolnej głowie UZNA sobie człowiek, jej posiadacz. I są głowy, w których nie siedzą żadne fantastyczne wytwory wyobraźni ludzkiej. Dlatego, że ktoż nie chce ich, bo je odzrucił, albo nie wie, że kwestię przyjęcia lub odrezucenia jakiegoś cudaka mógłby w ogóle rozpatrzyć. A jednak ci ludzie mają jakąś moralność i chyba nie jest taka zła, bo przecież nie wszyscy mordują. W ogóle, żeby mordować, trzeba mieć jakąś motywację, a żeby nie próbowac tego robić odruchowo, należy mieć jakieś hamulce. I religia nic do tego nie ma. Brak idei nie motywuje i nie hamuje. Najważniejszą sprawą dla ludzkiej moralności jest takie dobieranie idei i konstruowanie światopoglądu, żeby nier zabijać. Niestetry, religia nie spełnia tego warunku, ponieważ NIE ZABEZPIECZA przed mordowaniem, a jakże często - poprzez siłę swego oddziaływania i niewolniczego podporządkowywania ludzi - motywuje do zabijania. Jest tak samo szkodliwa, jak każdy inny system, który centralizuje władzę jednego nad wieloma i pozwala na wynaturzenie się systemu opartego na złudzeniu, że jeden (będący poza kontrolą) potrafi wielu zapewnić równość i sprawiedliwość. Ateista nie podlega przynajmniej jednemu systemowi - religii. MA WIĘKSZĄ SZANSĘ, niż ktoś podlegający jakiemuś dowolnemu systemowi - szczególnie takiemu, który już pokazał, że potrafi mordować - na znalezienie właściwej drogi. Poza tym nie zauważasz różnicy między całkowicie różnymi kategoriami. Czym innym jest religia (jedna z wielu) i jej_brak (ateizm), a czymś innym komunizm (jeden z systemów polityczno-społecznych) i brak_komunizmu (wybór innego, analogicznego systemu lub rezygnacja z poglądu na ten temat). A co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fedra Re: Mordercze hieny ateizmu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 21:15 grgkh napisał: > A jednak ci ludzie mają jakąś moralność i chyba nie > jest taka zła, bo przecież nie wszyscy mordują. W ogóle, żeby mordować, trzeba > mieć jakąś motywację, a żeby nie próbowac tego robić odruchowo, należy mieć ja > kieś hamulce. I religia nic do tego nie ma. Drogi grgkh, szanując Twoją ogólną wiedzę i kulturę wypowiedzi, pozwalam sobie na wypowiedzenike kilku swoich przemysleń; 1) Fakt, religia nie zabezpiecza przed mordowaniem ani zwierząt, ani ludzi (wiem, wiem, wg. Ciebie ludzie to też niby zwierzęta). Religia (przynajmniej chrześcijańska) mówi tylko, że mordowanie ludzi jest złem! 2) Moralność ateistyczna ma do wyboru trzy warianty co do mordowania ludzi: a) że to zło, b) że to dobro c) że to obojetne Każdy z tych wariantów jest dla ateisty do przyjęcia, bo ateista sam określa co jest dobrem, a co złem. Dla czystej nauki nie istnieje przecież pojęcie "dobro', "zło", - czyż nie? > Najważniejszą sprawą dla ludzkiej moralności jest takie dobieranie idei i konst > ruowanie światopoglądu, żeby nier zabijać. Nie wiem o jakiej moralności piszesz w świetle mego w/w wywodu. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Mordercze hieny ateizmu 10.08.07, 13:33 A co to jest ta wspomniana "czysta nauka"? Odpowiedz Link Zgłoś
emma691 Re: Mordercze hieny ateizmu 09.08.07, 19:37 Gość portalu: leonard3 napisał(a): > Moge odpowiedziec ilu Teistow zamordowali ateisci CZEKA ,NKWD ,KGB , UB, SB , > Gulagow , na polach smierci Pol-Pota i Mao-tse-tunga. > Ateisci zamordowali milony razy wiecej Teistow. mozna zaczac duzo wczesniej. wystarczy przypomniec sobie jakobinow w rewolucjji francuskiej .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonard3 Re: leonard3 nie pisz- miernoty blagaja geniusza IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.07, 11:04 Drodzy ludziska, Kolega Nowey zasypal ostatnio forum kilkudiesiecioma kontrowersyjnymi postami. I ma do tego pelne prawo , zeby nie stosowac do niego nagonki ani cenzury. Tego dla Nowey sie domagalem i nawet sie z tego powodu poklucilem z Petrucchio. Ale czego wy odemnie chcecie? 1) Nie propaguje zadnej religii a nawet z egoistycznych powodow nie chce ateistow w moim kosciele 2)Moje wypowiedzi sa motywowane moja miloscia do nauki. Duzo wiem, mam swietne wyksztalcenie, duza inteligencje, duzo wlasnych przemyslen, ktore chcialbym czasem skonfrontowac z wami 3) Moim glownym zainteresowaniem jest filozofia nauki multidisciplinarnej. Kazdy z was potrafi googlowac - czy mam byc jednym z tych co "robia " za wyszukiwarke internetowa? Filozofia Nauki potrafi INTERPRETOWAC i syntetyzowac ogrom naukowej wiedzy do filozoficznej madrosci relewantnej do egzystencji czlowieka 4)Jako czlowiek w zyciu prywatnym jestem bardzo normalny. Mam piekna mloda zone, cztery coreczki rok po roku ,jestem dobrym nezem i ojcem. 5) Mam poczucie humory i zesmy razem niezle sie posmiali. Kim nie jestem? a) Nie jestem antysemita. Moj bratanek jest Hassydzkim Rebe w Jerozolimie, poniewaz moj brat ozenil sie z dobra zydowska kobieta. Niezle jak na nasza slowianska, katolicka rodzine. To chyba typowe dla stosunku wiekszosci Polakow ,ktorym od lat wrogowie staraja sie przykleic antysemickiego ryja. b) Nie pochwalam homosexualizmu czemu daje wyraz publicznie Moje wady? Klne jak szewc ale wykropkowuje przeklenstwa. Mam wybuchowy temperament ale nigdy nie flekuje lezacych. A wiec na koniec po przyjacielsku, drodzy forumowicze "odpie*rdolcie sie od leonarda3" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwa Re: leonard3 nie pisz- miernoty blagaja geniusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 21:08 >Mam piekna > mloda zone, cztery coreczki rok po roku Leos, to chyba Ci sie czwarta niedawno urodzila, bo na jesieni miales 3 coreczki. Moje gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonard3 Re: leonard3 nie pisz- miernoty blagaja geniusza IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.07, 21:22 Dziekuje przyjacielu za dobre slowo. Czwarta coreczka ma na imie Faustynka i wszystkie cztery dziewczynki wygladaja jak blizniaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Re: leonard'zie3 nie pisz- błagaja "geniusza" 18.08.07, 18:36 [...Dużo wiem, mam świetne wykształcenie, dużą inteli- gencję, dużo własnych przemyśleń...] ---> [...To ja muszę być jakiś mutant ...] Autor: Gość: leonard3 IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.07, 12:08 . . [...jestem bardzo normalny...] ---> [...jestem czystej krwi SŁowianin herbu Odro- wąż...] Autor: Gość: leonard3 IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.07, 12:08 . . [...Nie jestem antysemitą...] ---> [...X-sie, Y twierdził , że jesteś niewolnik, bydlę, idiota i cham. No i po co ja cię tak broniłem? No bo się jednak okazało , że on miał rację. Y-ku , miałeś rację , X to pod-goj a nawet pod-żyd...] Autor: Gość: leonard3 IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.07, 22:47 ---> [...jestem inteligentniejszy niż 99.9% "ludzi semickich" ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha...] ---> [...ludzi semickich (czyli żydków)...] Autor: Gość: leonard3 IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.07, 12:08 . . [...ale nigdy nie flekuję leżących...] ---> [...I o to chodziło przyjaciele , żebyśmy się pośmiali z samych siebie...] Autor: Gość: leonard3 IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.07, 14:52 Odpowiedz Link Zgłoś