Dodaj do ulubionych

Sprzątamy ekologicznie

IP: *.fuw.edu.pl 13.11.08, 14:41
OMG eko-oszołomstwo w natarciu. Mam już tego cyrku, czy ktoś mi pozwoli żyć tak, jak ja chcę?
Obserwuj wątek
    • Gość: tk Re: Sprzątamy ekologicznie IP: *.iic.pwr.wroc.pl 13.11.08, 15:54
      Takiego steku bzdur to dawno nie czytałem. Autorka jest jak widać dziennikarką, która nie zna sie na temacie, o którym pisze, ale wcale jej to nie przeszkadza.
    • Gość: Q Re: Sprzątamy ekologicznie IP: 88.156.66.* 13.11.08, 16:37
      Nie ma to jak masa bredni poparta zupełnie NICZYM. +podpis specjalisty od niczego, czyli absolwentki dziennikarstwa.
      Następny tekst poproszę o Latającym Potworze Spaghetti!
    • Gość: Bam Bosz Re: Sprzątamy ekologicznie IP: *.aster.pl 13.11.08, 19:42
      co tak agresywnie?
    • Gość: tk Re: Sprzątamy ekologicznie IP: *.iic.pwr.wroc.pl 13.11.08, 20:02
      Czemu agresywnie? Bo ta Pani wykazuje się taką ignorancją, że aż zęby bolą. Jak czytam jej wypociny, to stawiam sobie znak równości pomiędzy słowem "dziennikarz" a określeniem "skrajna niekompetencja i głupota". Wolę agresywnie, tak żeby ludzie nie uwierzyli w to co Ona wypisuje.
    • agent.orange Re: Sprzątamy ekologicznie 14.11.08, 00:05
      Pani autorka kryje się pod pseudonimem Kami, bo widocznie wstydzi się tego co pisze. I ma racje.
    • Gość: gc Re: Sprzątamy ekologicznie IP: *.dsl.teksavvy.com 14.11.08, 05:35
      Takim ignorantom powinno sie odbierac licencje dziennikarskie. Dawno nie czytalem takich bzdur.
    • lisa2 Re: Sprzątamy ekologicznie 14.11.08, 07:20
      Czy nie zwróciliście uwagi na to, że takie poradniki są pisane zawsze na zamówienie firm produkujących jakieś produkty? Przecież to od razu się narzuca czytającemu!

Od dawna jest jasne, że raz masło jest zdrowsze, a innym razem margaryna. Wszystko zależy od tego, co zalega magazyny.

Wszystkie tego rodzaju artykuły należy uważać jako swego rodzaju reklamę, mniej lub bardziej jednoznacznie opłacaną przez producentów i/lub dystrybutorów (pośredników i sprzedawców).

Ja to traktuję jako SPAM informacyjny i tak jak reklamę wyrzucam do kosza.

Wszelkie ulotki, zaśmiecające wasze wycieraczki, wciśnięte w drzwi, przeciśnięte przez szpary waszych skrzynek pocztowych, nie posiadające waszego adresu i waszego imienia ani nazwiska, nie zamówione przez was, powinny być traktowane jak śmiecie - wypalony pet wyrzucony na podłogę, zużyty bilet komunikacji miejskiej, czy papierowa chusteczka do nosa - i nie piszę tu o zużytym listku papieru toaletowego, bo on jest jedną z najbardziej potrzebnych rzeczy codziennego użytku.

Dlatego musimy płacić za te śmiecie, sprzątane przez opłacanych przez nas dozorców, wliczonych w ceny czytanych przez nas gazet, wliczonych w cenę abonamentu RTV, czy w cenę każdego reklamowanego produktu.

Choćby produkt o nazwie Danacol - służący jako obniżacz cholesterolu za 2 zł za pojemniczek 100 g - płyn na bazie jogurtu z dodatkiem jakichś tam bakterii. Inne bakterie, a nazwa produktu zmienia się na inny produkt - regulujący wasz ruch perystaltyczny jelit, a jeszcze inny, służy waszym dzieciom za codzienny dodatek do diety, itd. itp.

Chore Państwo, chore przepisy, powszechne pranie mózgu. A wy jeszcze chcecie o tym dyskutować...

:)
    • Gość: BJ Re: Sprzątamy ekologicznie IP: *.nsn-inter.net 14.11.08, 08:31
      Tak, artykuł ewidentnie pisany na zamówienie jelenia z mydła "z jeleniem".

A tak serio - większość artukułu jest ok, ostatecznie dobrze jest wiedzieć, na co zwrócić uwagę, kupując środki czystości.

Jeszcze uwaga do pierwszego komentarza - "OMG eko-oszołomstwo w natarciu. Mam już tego cyrku, czy ktoś mi pozwoli żyć tak, jak ja chcę?"

Człowieku, w którym miejscu ktoś ci cokolwiek każe? Jeśli chcesz maksymalizować swój footprint, to nikt ci w tym nie przeszkodzi.
    • Gość: tk Re: Sprzątamy ekologicznie IP: *.magma-net.pl 14.11.08, 08:36
      Kryptoreklama to jedno, ale głupotę trzeba tępić. Można sobie bajdurzyć jak wspaniale pierze mydło z jeleniem (fakt, ma sporo zalet), ale opowiadanie o tych groźnych enzymach i polikarbosksylatach (podejmuję się zjeść gram poli(kwasu akrylowego), a nastepnym gramem posmarować skórę) i naiwna wiara, że siarczanowane alkohole z oleju kokosowego nie przeszły przez syntezę chemiczną to za dużo na moje nerwy. W dodatku nie wiem skąd się tej Pani z wypranym mózgiem wzięło przekonanie, że te komercyjne ekologiczne preparaty myją/czyszczą lepiej?
    • Gość: bestbest Re: Sprzątamy ekologicznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 10:56
      Ale mnie wkurzacie. Jak jesteście tacy wyedukowani ekologicznie, to po co czytacie popularnonaukowy serwis? Jak nienawidzicie ekologii, to po co czytacie dział ekologia? Internet jest po to, żebyście sobie wybierali treści. Nagle każdy staje się wspaniałym krytykiem, recenzentem, naukowcem i mądralą. Sama krytyka - szkoda że czytając pudelka tak nie krytykujecie. Rzygać mi się chce, jak widzę ten jad, którym plujecie.
    • Gość: tk Re: Sprzątamy ekologicznie IP: *.iic.pwr.wroc.pl 14.11.08, 11:24
      Nie jestem wyedukowany ekologicznie, tylko chemicznie; powiem więcej, zajmuję się trochę formulacjami detergentów. Ta Pani może sobie polecać dowolne kosmetyki i preparaty, jak ktoś chce to niech robi mydło z potażu i tłuszczu, droga wolna. Problem robi się wtedy, gdy pisze się ewidentne głupoty i puszcza w świat. Internet to wolne medium, każdy oszołom może się produkować do woli, ale ta strona jest linkowana w GW, więc ktoś może uznać że to wiarygodne źródło informacji, a to już jest poważniejsza sprawa.
    • Gość: bestbest Re: Sprzątamy ekologicznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 11:40
      No to jak się zajmujesz formulacjami detergentów, to ja jestem od dzisiaj twoim wyznawcą. Ave tk, ave! Masz linka www.chemical.pl/ i idź sobie.
    • Gość: tk Re: Sprzątamy ekologicznie IP: *.iic.pwr.wroc.pl 14.11.08, 11:55
      Obejdzie się bez wyznawania. Jakby co, to zapraszam na mój wykład "Formy użytkowe produktów chemicznych", w niedzielę 16 listopada, o 8.00, na Politechnice Wrocławskiej. Może się czegoś nauczysz.
    • Gość: bestbest Re: Sprzątamy ekologicznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 12:02
      Skoro jesteś doktorem na UW i Cię drażnią takie portale, to dlaczego je czytasz i dlaczego nie zaczniesz upowszechniać wiedzy innym [nie mówię o nudnych wykładach a o ciekawych publikacjach w sieci].
    • Gość: tk Re: Sprzątamy ekologicznie IP: *.iic.pwr.wroc.pl 14.11.08, 12:07
      Przecież napisałem, niech sobie każdy kupuje co chce. Nie podoba mi się natomiast pisanie ewidentnej nieprawdy. To już nie są półprawdy, tylko kłamstwa i dezinformacja. A zresztą masz racje, kupujta se co chceta i możecie sobie wierzyć w co chcecie. Nie chcę tylko później słyszeć, jak ktoś mi się na to powoła bo "w Internecie napisali", a Wyborcza poparła w jakiś sposób swoim autorytetem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka