Gość: Paweł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 16:43 o której w nocy nalęży oglądac zorze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nurek Re: Czarna godzina dla SLD :-) IP: *.ny5030.east.verizon.net 29.10.03, 16:50 Ostatnia szansa dla Polski,ta plazma ze Slonca zdmuchnie ze sceny politycznej SLD i wypali reszte robactwa w Warszawie !:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko Re: Czarna godzina dla SLD :-) IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 29.10.03, 21:01 Gość portalu: nurek napisał(a): > Ostatnia szansa dla Polski,ta plazma ze Slonca zdmuchnie ze > sceny politycznej SLD i wypali reszte robactwa w Warszawie !:-) Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winIO Re: Czarna godzina dla SLD :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 02:02 Gość portalu: nurek napisał(a): > Ostatnia szansa dla Polski,ta plazma ze Slonca zdmuchnie ze > sceny politycznej SLD i wypali reszte robactwa w Warszawie !:-) I CIEBIE SZMBONURKU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZMK Re: Chmuro Wal w Telefonje Polska IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 13:22 Od 30 lat czekam kiedy TP zalozy mi telefon stacjonarny CHMURO ZROB PORZADEK Z TYM MOLOCHEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Chmura ze słońca to Adam Michnik IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 29.10.03, 17:53 To Adam Michnik eksplodowal na komisji sejmowej a wybuch na sloncu jest zjawiskiem wtornym do tamtego "wybuchu". Beda jeszcze dzialy sie rzeczy straszne , o jakich sie nie snilo tak zwanej "grupie trzymajacej wladze". Jak wybuchnie Kwasniewski to moze nawet slonce zgasnac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek39 Re: Chmura ze słońca zderzyła się z Ziemią IP: *.gdynia.mm.pl 29.10.03, 18:01 A nie mogloby to Sloneczko tak blysnac ze wszyscy nasi politycy wyparowaliby raz na zawsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wormuth Re: Chmura ze słońca zderzyła się z Ziemią IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.0.* 29.10.03, 22:13 Dziękuję, że ktoś ma ochotę o tym pisać! Bo ja przeczytałem z pasją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robal z NJ Re: Chmura ze słońca zderzyła się z Ziemią IP: *.nwrk.east.verizon.net 30.10.03, 09:59 Swiete slowa Jacek. Prawde mowiac, Polsce nawet to nie pomoze. Musialaby wybuchnac jaks super-supernowa, wypalajac czerwone czasteczki i ujedrzajac mozgi szarej masy ktora na nie glosowala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza MOŻE PRZED DRUKIEM NALEŻY PRZECZYTAĆ ARTYK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 23:17 Eksplozja była we wtorek, w samo południe (WTOREK)(...), a wczoraj(?) /wczoraj był właśnie wtorek/ rano chmura osiągnęła Ziemię.... Hm.... wydaje mi się, że dzisiaj dotknęła Naszą planetę (ŚRODA!!!) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Chmura ze słońca zderzyła się z Ziemią IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 00:43 Najlepiej ok. 2 w nocy 30-tego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Chmura ze słońca zderzyła się z Ziemią IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 00:45 Tzn. , bo moze niedobrze napisalam z ta data, teraz, tej trwajacej nocy (juz 30). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soho Re: Chmura ze słońca zderzyła się z Ziemią IP: 168.143.123.* 30.10.03, 03:29 cykl 11letni opóżnił się o 3 lata.czy słońce się zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vikinga rivera to tez czas wyjatkowego przyplywu energii IP: *.dc.dc.cox.net 30.10.03, 04:05 biologicznej u ludzi, niekiedy rowniez wzrostu agresji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: Chmura ze słońca zderzyła się z Ziemią IP: *.lesko.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 08:34 Hej Nie chce mi sie w to nadal wierzyc, ale nie dosc, ze widzialem wczoraj zorze polarna nad Bieszczadami, to jeszce udalo mi sie ja sfotografowac! Zapraszam do obejrzenia zdjec na naszym serwisie www.bieszczady.pl - beda tam dzisiaj w godzinach poludniowych. Pozdrawiam z Bieszczad Stachu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyignorant CO za głupi podpis pod zdjęciem IP: *.astra.com 30.10.03, 08:39 "Tak wyglądało Słońce..." - czy ktoś widział takie zielone Słońce wczoraj czy przedwczoraj? Odpowiedz Link Zgłoś
meteorr a moze jednak... 30.10.03, 09:06 A kto powiedzial, ze tak wygladalo slonce w spektrum swiatla widzialnego? Poza tym, slonce ponoc ( nie widzialem na wlasne oczy ;) ) jest wlasnie zielonkawe.... Nie moge za to sie zgodzic, ze tak wygladalo w momencie wybuchu: Tak po prostu wygladala plama zaobserwowana przez jedno z urzadzen pomiarowych SOHO. "Filmik" z faktycznego wybuchu mozna obejrzec tu: soho.nascom.nasa.gov/hotshots/2003_10_28/eit195c.mpg To jest dopiero piekne! Odpowiedz Link Zgłoś
meteorr Dokladnie tak... 30.10.03, 09:57 Zdjecie to zostalo zrobione przez EIT (Extreme ultraviolet Imaging Telescope). "(...)in the Fe XII emission line at 195 Å. Fe XII (eleven-times ionized Fe) is common at temperatures of 1.5 million K;" Zdjecia robione sa w ultrafiolecie, wiec raczej golym okiem tego nie zaobserwujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyignorant Re: Dokladnie tak... IP: *.astra.com 31.10.03, 08:42 No to nalezy podpisac pod zdjęciem, że zdjęcie zrobione jest w paśmie fali elektromagnetycznej odpowiadającej linii emisyjnej Fe11+. A swoja drogą - co za totalna jonizacja atomu zelaza!!! :) Ale a porpos zielonego Slońca - bardzo rzadko udaje sie zaobserwowac podczas zachodu Slonca tzw. zielony promien... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu ZDJECIA WCZORAJSZEJ ZORZY IP: *.lesko.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 10:52 Zapraszam :-) www.bieszczady.pl/portal/html/index.php?strona=aurora pozdrowienia z Bieszczad Stachu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: ZDJECIA WCZORAJSZEJ ZORZY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 11:01 Wlasnie obejrzalam... zazdroszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: ZDJECIA WCZORAJSZEJ ZORZY IP: *.lesko.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 12:49 Jesli jeszcze komus z Was udalo sie to uwiecznic prosze o kontakt na: admin[a]poczta.bieszczady.pl pozdrawiam! Stachu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr.ny cz to Ty: IP: 216.223.52.* 30.10.03, 19:29 Stanisław Strzyżewski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam.m Re: Chmura ze słońca zderzyła się z Ziemią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 14:07 na szczęście chroni mnie immunitet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucik o której trzeba obserwować IP: *.hestia.pl 30.10.03, 17:23 żeby to cudo zobaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: o której trzeba obserwować IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 20:58 Dzis w nocy to chyba nic z tego. Odpowiedz Link Zgłoś