Dodaj do ulubionych

Pięć technologicznych nowości, które chciałbym ...

01.12.08, 17:24
ja bym dodał do tej listy zyczen bardziej wydajne baterie do urządzeń mobilnych. Laptop który działa cały dzień roboczy bez ładowania i smartphone który działa tydzien miedzy ładowaniami to by było coś!
Obserwuj wątek
    • Gość: MyiPhone Re: Pięć technologicznych nowości, które chciałby IP: *.centertel.pl 01.12.08, 19:37
      W końcu porządny, dopracowany, interesujący teks, nie udający taniej sensacji. :-)
      Może dodać do nazwy technoblog.pl podtytuł "blog Michała Młynarczyka i Marty Klimowicz", a pozostałych autorów wysłać na przymusowy urlop :-))

punkt 2. Może na nawigację od Apple, bazowaną na Google Street View, przydzie się nam czekać, znacznie mniej niż się wydaje... A do ładowania map będzie wykożystywany WiMax w iPhone 4G :-))

Punkt 3. Mam nadzieję że KE, dopełni obietnicy i stworzy jeden ogólnoeuropejski urząd zarządzający prawami autorskimi...
    • Gość: pan Re: Pięć technologicznych nowości, które chciałby IP: *.chello.pl 01.12.08, 19:51
      Nareszcie sensowny tekst !!
    • Gość: piotrek Re: Pięć technologicznych nowości, które chciałby IP: *.net.autocom.pl 01.12.08, 21:05
      utopia
    • Gość: blublublum Re: Pięć technologicznych nowości, które chciałby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.08, 22:31
      "nie _karzcie_ mi czekać" ; )
    • Gość: tom` Re: Pięć technologicznych nowości, które chciałby IP: *.icpnet.pl 02.12.08, 14:28
      Gratuluję świetnego artykułu, aż miło poczytać.

Używam nawigacji GPS w telefonie komórkowym Nokia n95 8g - NaviExpert - program ten jest bardzo dobry w analizowaniu warunków na drodze.

W końcu racjonalnie patrzący na rzeczywistość redaktor to zauważył. Brawo. Do teh pory wielu zwracało uwagę na wielkosc ekranu urzadzen GPS a nie na to czy nawigacja może analizować warunki na drodze.

Niektórzy mówią, że nawigacja powinna mieć funkcję 3d i mówią, że zaletą jest to, że w niektórych nawigacjach jest możliwość aktualizowania map 3 razy roku! Nieststy nie wiedzą, że funkacja 3d może cieszyć tylko pasażerów, bo kierowcy z niej korzystac nie mogą a po drugie nie wiedzą, że są nawigacja GPS w telefonie komórkowym, które potrafią omijać korki samochodwe i których nie trzeba aktualizować, bo mapy są aktualizowane w sposób ciagły a jest nią właśnie NaviExpert.

Może iPhone w końcu wypuści nawigację, bo tak to nigdy nie będzie mógł konkurować z BlackBErry Bold.
    • Gość: Farel Re: Pięć technologicznych nowości, które chciałby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 12:29
      A ja w następnym roku chciał bym zobaczyć u siebie w domu projektor LG AH215. Mam nadzieję że uda się już koło lutego kupić. Super sprzecik.
    • Gość: gosc Re: Pięć technologicznych nowości, które chciałby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 13:46
      No właśnie ? legalne mp3 do kupienia w sklepie ? jak się mieszka w USA to wszystko bezproblemowo działa, nawet w Niemczech jako tako ? a u nas?? Albo pozostaje kupowanie legalnych płyt audio albo ściąganie nielegalnych mp3 z netu, a chyba lepiej było by ściągnąć sobie legalną mp3 za jakieś małe pieniądze.
    • Gość: Predom Re: Pięć technologicznych nowości, które chciałby IP: *.stacje.agora.pl 03.12.08, 15:01
      Farel: LG LG LG LG LG LG LG LG LG LG LG LG. Wyrobiłem właśnie twoją normę na najbliższe dwie godziny, możesz sobie darować to spamowanie.
    • Gość: Thinker Re: Pięć technologicznych nowości, które chciałby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 15:04
      Jak patinito napisał - BATERIE :) Tego najbardziej mi brakuje. Kiedyś stare Nokie mogły trzymać 2tyg bez ładowania, dziś, utopia. Gdzie tu postęp? Nie mówiąc już o laptopach, które rzadko kiedy, jako używany już sprzęt, wytrzymują 2h.
    • Gość: :))) Re: Pięć technologicznych nowości, które chciałby IP: 94.75.67.* 06.12.08, 17:34
      W iPhone jest wybieranie głosowe. Trzeba wgrać programik z AppStore i jest. Fakt, nie da się go obsługiwać w rękawicach, więc dla pracowników odśnieżania miasta jest nieużyteczny :) Za resztę nieużyteczności w Polsce należy podziękować ZAIKSowi i kumplom, którzy jak lwy bronią przed nami dorobku Mieczysławów Fogga i Szcześniaka, odcinając nas od całego świata. Osobiście gwarantuję ZAIKSowi, że nigdy nie spiratowałem i nie spiratuję żadnego utworu ww. panów, i dlatego możecie dać mi dostęp do zasobów muzyki światowej.
    • Gość: shima Re: Pięć technologicznych nowości, które chciałby IP: *.toya.net.pl 06.12.08, 18:20
      Może Nokia N97?
    • Gość: vos90 Re: Pięć technologicznych nowości, które chciałby IP: *.tktelekom.pl 06.12.08, 18:46
      iphone killery istniały nawet przed ukazaniem się samego iphona. sorry, powinienes to okreslic nie jako 'zabojca iphona' tylko rownie zabawkowy telefon, banalny w obsludze, przeznaczony dla przecietnego uzytkownika, ktory nie poradzilby sobie z wykorzystaniem funkcji niesionych przez nowe fony w chwili obecnej. porownywanie iphona z touch hd to jest po prostu obraza dla HTC. prosze cie, to tak, jakbys porownywal chociazby nowa skode octavie z ferrari f430. wiadomo, ze przecietniak nie wybierze tej drugiej opcji, lecz jednoczesnie nie mozna jej porownywac z ferrari, bo fakt jest taki, ze ferrari bije na glowe skode, ale sa to dwie odrebne planety.
    • Gość: radek Re: Pięć technologicznych nowości, które chciałby IP: *.plus.com 06.12.08, 21:59
      co do ostatniego zyczenia.. Nie koniecznie jest to s-f. Mysle jednak ze mimo ze nie chce widziec spamu, to informacja czasem jest dla mnie spamem a czasem nie. Juz wyjasniam. Pomijam naturalnie wszelkie viagry, repliki zegarkow i inne podrobki, ktore z natury rzeczy sa spamem. Czasem jednak dostaje informacje o czyms co mnie interesuje, a innych nie zupelnie. Co gorsza, interesuje mnie to teraz, ale za dwa dni czy miesiac juz nie bedzie interesowalo. Mysle ze reklama profilowana jest dobrym tematem ktory po rozwinieciu dalby sporo obu stronom. Przykladem niech bedzie Amazon gdzie na podstawie tego co czytam sugeruje mi sie inne ksiazki czy elektronike itd. Nie dziala to jeszcze idealnie, ale jest juz postep. Google niestety nie koniecznie sa az tak bliskie rozwiazania, lecz musze przyznac ze powolutku sie poprawia i linki sponsorowane czy innego typu reklamy powoli trafiaja do mnie wtedy kiedy je potrzebuje a nie losowo jak sie zachce. Mysle ze oszczedzanie czasu na odseparowaniu smiecia od informacji czy ba.. nawet wiedzy jaka moze dostarczyc internet byloby najwazniejszym dla mnie osiagnieciem technologicznym 2009. W koncu.. szybsze komputery czy lepiej zintegrowane komorki czy rozsadniejsze ecommerce pojawi sie na 1000%, na brak spamu przy jeszcze nic nie wymyslono, bo tak trudno mi samemu powiedziec kiedy chce miec dostep do ofert komercyjnych a kiedy nie, i co wazniejsze jakie to maja byc ofery.
    • Gość: northern star Re: Pięć technologicznych nowości, które chciałby IP: *.brnt.adsl.virgin.net 07.12.08, 02:01
      Nokia N97 bylaby tym czyms, gdyby nie to ze S60 jest piekielnie wolne i z tego co widzialem pierwsze probki N97, na wielka rewolucje w tym temacie sie nie zapowiada... X1 juz przeszlo przez moje rece - iphone moze spac spokojnie. Niestety.
      W ogole SonyEricsson mnie denerwuje - kompletnie nie maja pojecia w ktora strone isc, wycofuja sie z UIQ i ida w Windows Mobile? Chyba nie tedy droga...
      Aha a G1 na Androidzie to tez jeszcze nie to...
    • hatake Re: Pięć technologicznych nowości, które chciałby 07.12.08, 10:08
      Ten SPAMfilter dałbym na pierwszym miejscu. Niezależnie od klasy telefonu, spam jest równie wkurzający.
    • Gość: zz Re: Pięć technologicznych nowości, które chciałby IP: 89.108.250.* 07.12.08, 11:48
      Niedługo będzie drugi telefon z Androidem, australijski.
      apcmag.com/breaking_first_australian_android_phone_revealed.htm
    • darmen987 Re: Pięć technologicznych nowości, które chciałby 07.12.08, 13:39
      A co z polskim wynalazkiem zwanym MyPhone.Ma wszystko, z wyjątkiem wiązarki do krawatów.
    • Gość: BillieBong Re: Pięć technologicznych nowości, które chciałby IP: *.uilenstede.casema.nl 07.12.08, 16:47
      Czekamy na powazny test HTC Touch HD !!!
    • Gość: aniakin Re: Pięć technologicznych nowości, które chciałby IP: *.pp.htv.fi 07.12.08, 16:59
      Dziwie sie, ze w Polsce platnosc karta za drobiazgi jest ciagle problemem. W Finlandii karta zaplaci sie nawet za sledzia na nadmorskim targu helsinskim.
    • wwww Re: Pięć technologicznych nowości, które chciałby 07.12.08, 17:58
      Kolego autorze piszący te bzdury. Juz przy pierwszy Twoim "życzeniu" zrobiło mi się niedobrze. Tylko ignorant nie wie, że HTC oferuje Ci to wszystko czego nie znajdujesz w ajfonie. Nie pisz więcej. bez pozdrowień.
    • Gość: gość Re: Pięć technologicznych nowości, które chciałby IP: *.gdynia.mm.pl 07.12.08, 18:15
      spam jest dobrze odfiltrowywany w gmailu
      pozdrawiam
    • Gość: posson Re: Pięć technologicznych nowości, które chciałby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 18:49
      wybaczcie spam, ale

CO TO ZA PASZTET NA ZDJĘCIU NA GŁÓWNEJ???
      nie wszyscy muszą być piękni, ale to już jest turpizm
    • Gość: bla, bla, bla Re: Pięć technologicznych nowości, które chciałby IP: *.net.autocom.pl 07.12.08, 19:28
      To iPhone ma nawet Bluetooth? WOW, jestem pod wrażeniem.
    • Gość: Auxxy Re: Pięć technologicznych nowości, które chciałby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 20:07
      Touch HD moim zdaniem miazdzy iPhone 3G. Nie mialem wprawdzie w rekach X1 ale z opinii ludzi moge wnioskowac, ze to nic specjalnego. Natomiast HD ktorego uzywam od premiery - bardzo dobre wprowadzanie tekstu, naprawde ladny interfejs, nie mrozi, nie zawiesza sie no i www z prawdziwego zdarzenia (obsluga flash w nowej wersji opery) - absolutnie genialne. Google Maps rowniez jest, a do tego wybrana aplikacja GPS. Co prawda z grami jest problem ale cos za cos - ale do gier to mam Xboxa ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka