smalltownboy 24.06.09, 20:52 Jak odniesiecie się do tych przykładów? www.kosmos.pl/opinie-relacje/54-wewnet Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
redtrojan Re: Teoria wewnętrznego kosmosu 24.06.09, 22:13 Czas który poświeciłem na przeczytanie tego artykułu uważam za stracony ! Odpowiedz Link Zgłoś
asteroida2 Re: Teoria wewnętrznego kosmosu 25.06.09, 10:42 To jeszcze nic. Pomyśl ile czasu ktoś poświęcił, żeby go napisać! Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Teoria wewnętrznego kosmosu 24.06.09, 22:47 smalltownboy: > Jak odniesiecie się do tych przykładów? > > www.kosmos.pl/opinie-relacje/54-wewnet ,,Zdaję sobie sprawę, że po tym co już powiedziałem i powiem dalej - współcześni luminarze nauki okrzykną mnie nieukiem, dyletantem a nawet szarlatanem.'' To mu się nie sprawdzi. Luminarze nie okrzykną, bo nie przeczytają; a inni... Gdyby nie przerażająca tasiemcowata długość wywodu, wszyscy okrzyknęliby go zabawnym dowcipnisiem. A ponieważ tekst jest jednak długi i nudny, więc należy mu się tytuł niezabawnego dowcipnisia. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
llukiz Re: Teoria wewnętrznego kosmosu 29.06.09, 00:01 to są chyba jakieś takie badania jaką popularność w sieci mogą zyskać kompletne bzdury, czyli ile na ile odwiedzin może liczyć strona z teorią że liczniki prędkości w samochodach zaniżają 2 krotnie prędkość, by samochody wydawały się szybsze niż 30 lat temu. Za argumentacje przytacza się wytrzymałość blach współczynniki oporu powietrze i argumentuje że przy prędkości 150km/h łatwo widać że samochód by się rozpadł Odpowiedz Link Zgłoś
pomruk Re: Teoria wewnętrznego kosmosu 24.06.09, 23:12 Stare... nie wiedziałem że jeszcze jare :) Patrz en.wikipedia.org/wiki/Hollow_Earth w szczególności rozdzialik "Concave Hollow Earths" - wspominają o tym, jak z polecenia Hitlera usiłowano wypatrzyć flotę inwazyjną z Anglii, celując kamerami w... niebo nad morskim horyzontem :) Odpowiedz Link Zgłoś
marksistowski Pansceptycyzm to choroba 25.06.09, 11:47 Sceptycyzm w nauce to rzecz zdrowa i napędza rozwoj nauki. Pansceptycyzm to droga do intelektualnego haosu i choroba umysłowa. 1) W skonczonym kosmosie nie ma prawd absolutnych i nasz opis rzeczywistosci oparty na dążeniu do prawdy. 2) W jaki sposob dążymy do prawdy? Poprzez empirię instrumentow naukowych umieszczonych na naszej planecie i poza nią. 3) Model heliocentryczny (kopernikanski) jest oparty na kilkudziesięciu tysiącach doskonałych obserwacji empierycznych 4)Model Big Bang oparty jest na kilku tysiacach rownie doskonalych obserwacji empirycznych. I to wystarczy , żeby uznac to za racjonalną aproxymację rzeczywistosci. Dlatego pojedyncze oberwacje czy interpretacje przeciwne modelowi kopernikanskiemu czy Bib Bang należy apriori odrzucic jako artefaksy Odpowiedz Link Zgłoś